През СЕПТЕМВРИ с есента, очакваме и нашите деца!

• 14 416
  • 275
  •   1
Отговори
# 150
Добро утро момичета! Гледам, че напредвате с темите та чак ми се налага да ви догонвам Wink
Geri, как тренираш бе човек? Колко време на какви уреди? Аз понякога и от разходка в парка получавам болки. Да, имах кафеникаво течение в началото и може би доктора реши да се презастархова за моя сметка Sad. Но наистина не се чувствам така жизнена както преди. Заспивам рано, уморявам се лесно и наистина често ми се пие вода а преди почти не пиех такава.
My Name, как ти завиждам благородно, че си отслабнала.  Аз почнах да качвам веднага и ме гони глад за какво ли не. Единствено вчера не ми се вечеряше и вкарах домашните ми в див ужас, че нещо ми има. А аз си заспах сладко пред телевизора. Wink

# 151
Добро утро Бременухииии Hug
 Как сте с днешна дата?
Относно различните бременности искам да кажа, че моите от сега са много различни! С първата ми нямаше нищо - нито гадене, нито повръщане, Само това, че започнах да усещам миризме от киломтри и след петия месец ми беше тежко, защото аз наддавах по 4-5кг на месец ooooh! А Сега още от началото ми се гади постоянно и все ми се повдига и повръща, не мога да спя нощно време и постоянно ми се спи и съм постоянно уморена Sick #Crazy Много е кофти, защото имам момченце на 1,4г и то съответно си иска своето внимание! На него няма как да му обясня да е по-кротът, да не върви постоянно след мен и да иска да си играя с него Rolling Eyes Но това да сме живи и здрави.....другото ще се нареди! След 2-3м смятам дя го пусна на ясла и тогава предполагам,че ще ми е полеко baby_neutral

Относно Фолиевата киселина - започвай да я пиеш! Веднага! Тя се взима от аптеките и без лекарско предписание - отиваш казваш, че искаш ФК и те ти дават! ЩЕ пиеш по едно хапченце на ден! Но още днес отиди и си вземи!

# 152
Здравейте момичета !Имам въпрос към Асенцето или някой друг който е наясно ходих вчера на лекар видяха плодно сакче ,но вътре още няма точица ,първи ден съв на шеста седмица да го отдам ли на това ,на невиждащ доктор ,на прегъната матка или на какво вие дето сте по напред кога ви видяха точиците.Иначе ми каза да пия фолиева киселина.Да споделя за мазането по принцип всичко е въпрос на съединителна тъкан ,противно на "бабините приказки" за ранното раждане, че е по-добро в случая със стриите колкото сте по-млад ,толко по зле по-неукрепнала е съединителната тъкан ,след 25-26 е по малко вероятно да се появят отколкото на 18-20.И при двете бременности съм се мазала с етерични масла против стрии,при първата ми се появиха малко на дупето,а при втората нищо мазах се с едно олио против стрии на "Икаров"
Приятен и успешен ден на всички момичета!

# 153
sweetkids_mama , Lucicity, подведох ви малко. Аz не тренирам на уредите, а ходя на курс на нещо смесено като аеробика, пилатес и йога. Има си от всичко по малко. Един път в седмицата по 1 час. Освен това имам един уред в къщи, ама не zнам как му викат, май елипса  ooooh! . Все едно се раzхождаш, ръцете ти също се движат напред наzад (много глупаво го обясних). Та и на него поне 1 път в седмицата по 30 минути. На мен лекарят ми каzа да не променям абсолютно нищо в живота си, да не се притеснявам, ако спорта не е джудо или скокове със парашут, то не е опасно.

Lucicity, това всичко се отнася само zа бременни, които нямат кървене. Ако имаш, по добре си почивай, след третия месец ако си във форма може пак да почнеш. Сега раzходките zа теб са достатъчни.   bouquet

Аz поне не съм качил още. Лошото е, че сега ми се яде поне по 5 пъти на ден и ако не хапна ми прилошава. Но намалих zакуската, преди хапвах по един плод към нея, сега си го иzяждам около 10, на обяд не хапвам десерт, а към 3 си похапвам я плод, я кисело мляко. Така че zа сега държа линията.

misstana, честито ти плодно сакче. Аz бях в края на 6та седмица и пак се видя само плодно сакче. Но лекаря ми ме успокои, че е още рано. Каzа, че най вероятно бебчЕто е твърде блиzко до стената на сакчето и се крие. Аz zа това се zаканих при следваща бременност да отида най рано в 8ма седмица  Crossing Arms , да не си вкарвам мухи в главата. Така че не се притеснявай, всичко ще е наред.

# 154
Гери хубаво го е казала. Много си зависи и от апарата Simple Smile Изобщо не се тревожи. Каквото има за виждане ще се види по-натам Hug

# 155
Привет, мами!

Lucicity, много ще се радвам да споделиш впечатления от кнгата.

Относно фолиевата киселина аз също я пия сутрин на гладно и не ми става лошо. Но може би при всеки е различно.

Добре дошла, Janis J!  Hug Прекрасна бременност ти пожелавам! Що се отнася до температурата, Асенцето е права, че това е един от ранните симптоми на бременност. Така че няма страшно. Доколкото знам температурата се запазва по-висока по време на цялата бременност.

sweetkids mama, питаше дали има и други които ожадянват често. И аз съм така. Но странното е, че откакто съм бременна не ми се пие вода. Правя си или айрян или пия сок. Не знам дали е от гаденето, но като пия само вода не ми е комфортно. Има ли и други като мен?

Асенце, не знаех, че толкова мляко не е ползено. Благодаря за информацията.

Муциту, и аз установих колко е сладко да си поспиваш следобед. Но засега ми се случва само събота и неделя, защото през другото време съм на работа.

# 156
Много сте мили и ви благодаря наистина вече се бях бъгнала в момента въртях по разни доктори да си записвам нови часове ,но ще изчакам за 8 както ме записаха.Благодаря ви момичета.

# 157
Суиткидс, и аз по това се усъмних - ожадняването. Сега пия като слоница след сушав период и то само вода и чай. Друго не ми се помирисва.
Мисстана, и при мен в понеделник се видя само плодно сакче. Докторът дори предположи по-ранна седмимца (4 ), но по сметките ми, а и неговите излиза, както показва лентичката. Наистина е рано да се каже. Важното е, че плодният сак е на правилното място.

# 158
При мен зародиша се видя с вагиналния ехограф. Аз настоях за него , защото със стандартното гледане се виждаше нещо въображаемо( лекарката го нарече зародишно хълмче), но на мен това не ми беше достатъчно... Rolling EyesТа така... Видя се, но за сърд. д-ст каза, че е рано.
Иначе някой по-горе беше споменал за фолиевата к-на и че трябва да ходи да си изписва при лекар....Мило бъдещо майче, ФК се продава най-свободно в аптеките, струва около 4-5 лв. за 90 табл. (което е за 3м.), така че бягай и купувай веднага, не чакай някой да ти  я изписва!!!
 baby_neutral ( това ви го праща дъщеря ми)!!!

# 159
Момичета току що получих книжката. Не мога да я чета тук в работата, че
ще почнат да ме бизикат и ще се издам.  Laughing
Но довечера със сигурност ще я разгледам обстойно и после ще споделя. Видя ми се като
хубава готварска книга Grinning Hug така че тъкмо ще се понауча да приготвям нещичко, че досега
съвсем съм я карала на салати и скари само

# 160
Луси, аз също ще я поръчам утре или в понеделник Grinning особено щом е добре заредена с рецепти, че ми се е изпразнила главата какво да готвя Crazy
Да ви се оплача - много, ама много кашлям Sad Сега намерих един сироп у дома - Хустагил. Пише, че няма проблем да се употребява при бременност и кърмене и му цапнах 10 мл. Билков е, с екстракт от мащерка.
Нени, аз съм като теб Grinning Само от вода ми се гади. Иначе айрян или чай, или компоти пия доста Grinning

# 161
привет на всички!Фолиевата киселина започнах да я пия може би месец преди да започнем опитите за бебче Simple Smile,сега си я пия сутрин на гладно защото иначе ще я забравя Grinning.Доки ми каза да продължавам да пия само нея ,а другите витамини да си ги набавям под формата на плодове и зеленчуци.Мъж ми вчера ми купил Центрум А-З ,ама не знам да ги почвам ли..Да добавя за протокола,че това ми е първа бременност Laughing

# 162
Здравейте всички и аз си набавям витамините от плодове даже сага си хапвам плодова салатка.
Иначе си пия фолиевата киселина от много места ми казах аче за моменат това едостатъчно

# 163
  • жителство на место
здравейте момичета
днес ми направиха изследвания на кръв и урина
също и вагинален преглед- др каза, че всичко ми е наред
за моето притеснение, че отслабвам и не усещам напрежение в гърдите, ме успокои, че при всички е рзлично и евентуално моите гърди не реагират на хормона- май не ме убеди много
ако знаете нещо пиете
много спокойствие и положителна енергия от мен

# 164
Като стана въпрос за витамините аз да попитам: тъй като кърмя, макар и 1 път на ден, да взимам ли витамини заради голямото дете? Кърменето ме успокоява, а и малкия го обича и искам да продължа още няколко месеца, докато стане на 2 год.
danip, има витамини за бременни и кърмачки - ако са такива, пий ги. Другите витамини съдържат увеличени дози, които едва ли са полезни за бебетата в нас. Може би дори са вредни. Но моя гинеколог препоръчва витамини след 3-тия месец. След като спреш фоиевата киселина.
Какво пиете за гадене? Не помня чая от джиндифил за какво се препоръчваше - за киселини или гадене? Аи само 1 път през живота си съм пила такъв чай. Не помня и вкуса му.

Общи условия

Активация на акаунт