През СЕПТЕМВРИ с есента, очакваме и нашите деца!

• 14 418
  • 275
  •   1
Отговори
# 135
Хей, хей Simple Smile
Днес ходих на лекар и видяхме, че съм в 6 г.с. (Асенце, премести ме моля те, за 16.09. термин ), вижда се мехурче и бобчето вътре, ама още било рано за сърдечна дейност, та чак след 10 дни пак ще ходя. Поне видях, че расте!  Simple Smile
Виждам, че си говорите за витамините, аз мисля, че всеки според начина си на хранене, трябва да приема или не. Аз вземам БулМама. Специално им гледах съдържанието на вит. А - 3000 IU. За дуфастона лекаря ми каза да продължавам да го пия...
Аз се мажа с олиото на Johnson`s baby, реших, че за кожата е важно да се овлажнява, да е по-еластична... а другото е ген. На майка ми почти не са й се появили стрии. Много скъпа ми се струва тая Мустела... Ако ми се наложи по-нататък, ако тръгнат на зле нещата тогава ще я купувам   Thinking
Lucicity, интересно ще ми е да чуя мнението ти за книгата. Аз гледах онзи ден в книжарницата разни книги по темата и си харесах една за 20 лв...ама забравих как се казва... ще си взема скоро сигурно...

# 136
казаха ми задължително да я пия след хранене, защото иначе ще ми прилошее
Аз я пия сутрин като стана на гладно. До сега не съм забелязал да ми става лошо, но при различните хора може да се очаква различно въздействие..Даже от няколко дни пия по 2 табл.

# 137
Lucicity, zащо си спряла спорта? Да нямаш кървене? Аz (по съвет на лекаря си) си ходя редовно на фитнес. Това е едно от малкото неща, които повишават тонуса ми. Не съм намалявала интенzивността, само понякога zабеляzвам, че малко по бърzо се уморявам. Но това е нормално. Така че ако нямаш проблеми, ходи на фитнес. Правиш услуга и на бебето си и на себе си.

Вечернице, приятно иzкарване. Така като чета пием същите витамини.

Аz пак да помрънкам. Май хванах грипа. Днес бях на лекар, с червено гърло, кашлица. И той ми иzписа някакви капки, уж ставали zа бременни. Да ама като се прибрах прочетох, че нямало никакви иzследвания върху бременни и не се препоръчва приема  #2gunfire . А уж ги иzбира.... Утре съм при друг.

Честито на виделите сърчице или точка. Още няколко седмици и ще видим как малчугана ни маха с ръчички  Heart Eyes

# 138
Вечернице добре дошла ивесело изкарване.
Благодаря на всички за ценните съвети особено на Асенце

# 139
  • жителство на место
здравейте момичета
знаете ли аз отслабнах с 3 кг и тялото ми се сви
и гърдите ми не са напрегнати
някой знае ли нещо за такива симптоми

# 140
здравейте момичета
знаете ли аз отслабнах с 3 кг и тялото ми се сви
и гърдите ми не са напрегнати
някой знае ли нещо за такива симптоми
Мда, има жени, на които бременността се отразява така. Но трябва да се консултираш с лекар. Гледате бебето, преценяте. Ако становището не ти се струва добро пишеш и ти препоръчвам хомеопат. В такива случаи по-добрите варианти на лечение са алтернативните - китайска медицина, билки, хомеопатия... Първо е важно да не се притесняваш и да идеш да видите бебчето Hug

# 141
  • жителство на место
бебето е добре в норма и на мястото си има сърдечен ритъм
утре ще ми правят стандартните изследвания

# 142
Здравейте! smile3525
Време е и аз да се запиша - термин 24.09, първа бременност.
Следя редовно темата, но до момента някак си не исках да се запиша.
Днес доктора вида 6 мм зародиш така, че съм щастлива. newsm68 След 10 дни ще се чуе и сърчицето. Защо се притеснявате толкова за това? Аз съм спокойна и уверена, че всичко е както трябва да бъде.
Единствено се притеснявам, че се разболявам - гърлото ме боли ужасно  Sad
Между другото момичета, не прочетох нито една от вас да спомене, че има температура. Аз от като забременях съм постоянно с 37,2. Доктора каза, че е нормално ... така, че забременях и станах гореща жена  newsm03
Лека бременност на всички  newsm51

# 143
  • жителство на место
привет janis
лека и щастлива бременост

# 144
И аз с с първата си бременност отслабнах с 3 кг. в първите 3м. /май го бях спомавала в някой пост/... Но това беше защото нямах много апетит/не повръщах и нямах гадене/, но и ми ставаше ужасно тежко след като хапна повече и таа се самоограничавах...
Този път забелязвам, че си имам апетит, от време на време ми е тежко след храна...може и да позагубя апетит....има още 1,5 м. все пак...
Не се притеснявай, важното е бебето да расте ...по-натам ще понатрупаш килца, неизбежно. Wink

# 145
  • жителство на место
sunshine asenceto много ви благодаря за отговорите и куража
утре като отида за изследванията ще обясня на д-р как се чувствам
дано да няма нищо обезпокоително newsm17

# 146
Джанис, съвсемъестествено е да ти е леко повишена телесната температура. То това е един от ранните признаци за бременност. Peace
Аз изобщо не я меря, ако не съм болна. А сега се разболявам за трети път, откакто съм бременна. Общо взето откакто видях двете черти повечето време съм болна, отколкото здрава Confused Но и предния път бях така, така че при мен явно имунната система пропада здраво Confused Но  каквото - такова Simple Smile

# 147
  • София
Geri, как точно тренираш сега във фитнеса като си бременна?

Относно психическото състояние- аз обикновено съм в някакво приповдигнато настроение, когато съм бременна.  Simple Smile
Някакси ми идва допълнителен прилив на положителна енергия. Обаче ставам много емоционална и започвам да рева за щяло и нещяло, особено на филми.  Laughing И по-лесно се засягам.  Wink

Имаше въпрос тия дни  за приликите между бременностите. При мен всичко си е същото, както предишните пъти. Само този път ми се разминаха едни много характерни подръпващи теглещи болки ниско долу. Странно ми е, защото и трите предишни пъти (най-първата ми бременност завърши със спонтанен аборт) това беше много характерен признак, даже от втория път нататък по това си познавах, че съм бременна, а сега отсъстваха.

Не съм си мерила температурата, но се чувствам загрята отвътре Wink.
Често ожаднявам- при вас така ли е?

# 148
  • Бургас
Мацетата, благодаря за топлото посрещане! Много сте мили всички!
На мене не ми предписаха фолиева киселина, трябва ли да се пие? Да отида ли утре на лекар, за да ми я предпишат?
Мене пък ме болят гърдите, коремчето ми се издува, аз съм слабичка и така искам да кача килограмиииии:))))).Това нормално ли е, в 3 месец съм и тези симптоми? Пия много прясно мляко, като бебе. Не ми стига цяла кутия:)! Нещо хляб хич не ми се яде, ама си правя пържени филийки, барем така да го приемам..Бе гледам да не се фтилясвам много- много..в смисъл ям, колкото мога..не се тъпча. Много е гот макарони, не на фурна, а варени, с мляко и захар. Два пъти си правех днес! А, и още нещо да не забравя! Днес следобеда спах, бреййй..това не ми се беше случвало от години..на вас спинка ли ви се следобеда? Ам сега сигур' ще броя звездите rotfImao
Хей, чаоо и пишете всичко, което ви хрумне..може да е важно за някои от нас.. Hug

# 149
Аз да кажа, че се приготвям за свекърва Wink Муци, не прекалявай с млечните. Кутия прясно мляко е много, прекалено много. Чаша прясно ИЛИ кофичка кисело на ден + сирене и кашкавал в нормални количества. НО кутия... едно, че е вредно за твоите черва и най-вече се отлага по дебелото черво, защото след 3-годишна възраст ти изчезват ензимите, които го преработват ефективно. Друго, че прекомерната употреба по време на бременност може да ес яви предпоставка за бъдеща Алергия към белтъка на кравето мляко (АБКМ) у бебето. Тъй че - прави, струвай, ама намали прясното мляко Simple Smile
А в интерес на истината няма друго животно на планетата, което да е пригодно да пие чуждо мляко, освен човека. Това е генна мутация, която се е развила в скотовъдна Европа и средна Азия, поради ранното опитомяване на кози и овце. Африканците, примерно не могат да консумират така свободно мляко като нас. Дефакто хората с алергия към кравето мляко явно просто не са копирали тази мутация от генома, или както там се нарича Wink

Общи условия

Активация на акаунт