През СЕПТЕМВРИ с есента, очакваме и нашите деца!

• 14 419
  • 275
  •   1
Отговори
# 120
относно витамините, мои приятелки по време на бременността пиеха някакви витамини специално за майки. оба4е като 4ета тук явно не е много хубаво. пия си само фолиевата киселина, а ми е проблемно храненето и ям толкова плодове, 4е се надявам това да ни стига

а на работодателя си не съм казала. нямам намерение на никои докато не си станат три месеца, малко съм си суеверни4ка  Simple Smile

# 121
Вечерница, добре дошла  bouquet  bouquet
Приятно изкарване и дано много топли прегръдки и целувки на скъпи хора тук, те топлят в това уууух студено време  Hug

# 122
IU (international unit) – международна единица

Референтните стойности за прием на Витамин А включват витамин А (ретинол), b-каротин и другите каротини. Стойностите са изразени като ретинол еквиваленти:

1 Ретинол Еквивалент (РЕ) = 3.33 Международни Единици (IU) ретинол

1 IU витамин А = 0.3 РЕ (мкг)

= 10 МЕ b -каротин

= 6 мкг b-каротин

= 12 мкг други каротини - провитамини А

(В опаковката на витамините, които купувате винаги е посочено количеството IU, които съдържа лекарствения продукт).

Това е допълнението към статията, от която копирах извадката. http://vitamini.tialoto.bg/article.php?id=2105 А ето и цялата статия.
Аз лично не си падам по приема на витамини, както вече споменах. Плодовете и зеленчуците, поемани на ден са достатъчни, ако са поне по един. Т.е. един плод и един зеленчук.

# 123
Вечерница, добре дошла!  Hug Радвам се, че пътуването ти е  минало добре. Много хубави емоции тук в БГ и срещи със скъпи хора!

# 124
http://www.pe-bg.com/?cid=9&pid=12269
А това е линк към една книга, която една от майките, които консултирахме тази събота много ми препоръча. Книгата съдържа съвети за здравословно и пълноценно хранене на бременната и рецепти за приготвяне на разнообразни комбинации от полезните храни. Момичето ми писа, че е качило 12 кг през цялата бременност, а два месеца след раждането е била 1 кг. под теглото, на което е забременяла. аз лично смятам да си я купя. Дано помогне на някого от вас Hug

# 125
Момичета, благодаря! Hug
Асе, аз също съм противник на пиенето на витамини, но в моя случай си е дори задължително, защото за мен това е хващане на последния влак и не искам да рискувам каквото и да е, само искам да се радвам на здраво бебе. При нас са повишили дозировката на фолиевата киселина заради факта, че по-голямата доза предпазва от спонтанни аборти при здрав плод, а аз имам два.
Пиша за това, че хващам последния влак, защото от 2 г насам имам проблеми с цикъла и честа аменорея. Наложи се няколко месечна хормонална стабилизация преди да пробваме. Стана на 4 месец. Ако бях на 25 сигурно щях да се противопоставя на вземането на витамини, но на 38 човек има други приоритети.

# 126
  • Пазарджик
Асенце, леко се стреснах с този витамин А. Аз пих, преди да разбера, че съм бременна - бях започнала да настивам и си взех витамини /А, Е и С/, та доста време си пих  Tired

# 127
Беладона, спокойно Simple Smile Консултирай се с лекар и не се тревожи. Говори се за предозиране все пак и за отношение към този витамин от типа - "Страх лозе пази!" По-добре да не се пие, но пък ако си пила, надали ще е фатално. Всичко е вероятности. Добре е ако можем да ги избегнем, а ако не - тогава да следим нещата изкъсо Grinning

Ако бях на 25 сигурно щях да се противопоставя на вземането на витамини, но на 38 човек има други приоритети.
Мдааа, напълно подкрепям. Hug Ама и ти не пиеш витамини, които съдържат калций в количествата, в които се съдържа в тези, които се предлагат на нашия пазар. Така или иначе тялото ти спокойно може да се справи с тази бременност (убедена съм в това), но пък да си "вържеш гащите" не пречи Peace Още повече щом "връзването" е оправдано и диагностицирано от специалист.
Защото тук, за съжаление, голям процент от лекарите предписват витамини просот рутинно.
Когато получих първите крампи и леки контракции в 6-тия месец (с предната бременност) Докторът ми каза - преди да изпиша магнезиев препарат ще посъветвам да увеличите консумацията на банани и сурови ядки, най-вече бадеми и орехи. Били изключително богати на Магнезий и съвсем честно поне с месец отложихме пиенето на магнезиеви препарати, благодарение на тези му съвети. Като ми падна хемоглобинът на 100 ме посъветва да се храня със зеленолистни, а ако и на следващия преглед хемоглобинът ми пак е нисък, тогава ще предприемем медикаментозна терапия. И така, влязох да раждам с хемоглобин 113, без да съм пила грам желязо.

# 128
Момичета, сега като се замисля  newsm78 и след като прочетох какво е написала Асенцето, си спомних, че с първата бременност получавах много ценни съвети от една възрастна акушерка. И тъй като първия път родих през октомври съветите могат да се прилагат и сега.
Първо тя ми каза, че задължително трябва всеки ден да изяждам по 50 гр. /не повече/ сурови ядки /предимно бадеми/. И да ям много спанак, лапад коприва и други зеленоподобни.

# 129
Момичета и аз да споделя сега за витамините.  Моят лекар ми каза , че няма нужда от друго освен фолиева киселина. Аз си пия 1000mg витамин С, защото ме ободрява и не съм се замисляла, че може да е вредно. За витамин А съм чувала наистина, че трябва да се внимава.
А що се отнася до мазането против стрии- една приятелка се маза със зехтин през цалото време и не се нацепи  въобще и аз мисля да направя същото. Хем е естествено, хем достатъчно мазно и растително.

# 130
Упс, сега се хванах, че излъгах. Пих Желязо. Някакво френско беше - Спирулин Бе еди какво си... Комбинирано с вит. Б. Но пих 4-5 таблетки и му се обадих, че ми прилошава от тях и той човекът каза да ги спра Simple Smile
Вит.С не е вреден. 1000 мг. си е стандартна дневна доза. Може да ес увеличи и на 1500, когато има грипна епидемия. Той се изпикава и почти изцяло се изхвърля от организма.
И аз се мажех със зехтин. То 4-тия месец някъде. А след 7-мия мажех зърната си преди баня, за да не се изсушават от водата и сапуна. А тогава се мажех със зехтин под душа и кожата попиваше и влагата, и мазнината. Не знам до колко се дължи на това, но стрии нямам.
Сега се замислям тази бременност да си взема нещо по-добре миришещо. Защото зехтинчето е чудно, ама после си ходиш като салатка из къщи Wink Laughing

# 131
Асенце, това с миризмата на зехтина ме притесни Sad аз ще съм на работа, контактувам с хора и сигурно няма да мога да се мажа със зехтин. Но пък една друга моя приятелка разправяше, че си слагала зехтин в Dove лосиона за тяло и така го ползвала за по-голям ефект. Може това да пробваме. Аз лично ще го направя.

# 132
Асенце пак благодарско за статията, 4ета с интерес и книгата изглежда интересна.
многооо ми харесва богатото обменяне на познания във форума и ми е страшно интересно да 4ета вси4ко  Hug
това със зехтина ми изглежда добра идея, както и "убиването" на миризмата с лосион
страхотни сте вси4ки Hug smile3525

# 133
Ех, че ценни неща сте изписалиии  Hug Hug Hug
Браво - супер е човек да има къде да погледне ако има някакъв въпрос!
По въпроса с лекарствата - от утре започвам фолиевата киселина - казаха ми задължително да я пия след хранене, защото иначе ще ми прилошее, и да си свикна да я пия по едно и също време на деня ( ако съм помогнала на някой с това инфо много се радвам).
Колкото до зехтина - момичета - това е най-добрата козметика. Аз си се мажа чат-пат по кожата и косата от много време - бременноста не ми е била причина досега. И действа страхотно, а и не мисля че мирише страшно - ако се намажеш, изкъпеш и облечеш, надали ще се усеща. "Жертвам се" да пробвам как е със зехтин и да споделя!
Засега толкова....
Дерзайте!

# 134
Току що си поръчах книгата. Ако искате изчакайте да я получа и да Ви кажа подробности.
Аз много се притеснявам за часта с килограмите и затова съм готова да изчета и цяла библиотека ако има шанс да не напълнея повече от 15кг. Всичко отгоре ми се вижда страшничко.  Confused

Общи условия

Активация на акаунт