През СЕПТЕМВРИ с есента, очакваме и нашите деца!

• 14 422
  • 275
  •   1
Отговори
# 105
Пожелавам ви ден без гадене   bouquet
А дано. Да ти се връща   bouquet

Момичета имам едно питане към всички ви ,обсъдихме сутрешното гадене ,апетита,килограмите ,но никой не говори за психическите неразположения или само аз тук съм  #Crazy крейзи.
В дните, в които нито ми се спи, нито гади, нито ме боли глава съм си същата, весела, спокойна. Но неделята ми беше много кофти ден, постоянно ми се гадеше, спеше и т.н. Тогава бях иzпаднала в такава дупка, идаваше ми да умра. Не съм му се карала на мъжа ми, само бях много тъжна. А, да... Прилошава ми от мириzма на цигари. И колкото и да му мърморя да стои още 5 минути на терасата след като е пушил, няколко пъти не го направи и на мен ми стана толкова лошо... че ревнах. След това вече ме слуша какво му говоря  Mr. Green

# 106
Преди време мъжът ми се шегуваше ,че ако забременея още един път ще емигрира първо предродилна депресия ,след раждането постродилна  и така около година и половина си извън строя.А забравих да кажа че съм и малко забравлива -тези женски хормони явно ми идват в повечко и ме правят освен лоша и тъпичка ,но ...ще се мъчим и този път...Хубав ден дами!

# 107
Мамички като Ви слушам и виждам, че хич не ни е леко на всички.
Geri, аз съм точно като теб - от време на време ми се гади и то най-вече от цигари. В неделята и аз мислех, че ще пукна - цял ден спах и гледах в една точка. Направо не мога да се позная - аз съм незичерпаем източник на енергия по принцип, даже са ме питали на шега какви батерии използвам Laughing
Когато не ми се гади съм си същата, но аз както вече споменах много спортувах преди и сега като не мога съм депресирана от липсата на движение. Малко да грейне слънце и съм навън да ходя. Като се земислих сутринта, че не мога да ходя на фитнес и се разплаках..

# 108
misstana, няма крем който да предотврати стриите. То си е до гени. Въпреки това през всяка бременост се мажа. С първата мазах с какаово масло - http://www.etbrowne.com/. Всъшност това беше задачката на татко и всяка нощ ме мажеше. Получих си стрии на ханша, 3-4 на корема и като ми се надуха циците, и там.
С втората се мазах пак с какаовото и с чист витамин Е - получих само 2 нови на корема.

Хубаво е да се мажеш, защото е по лесно на кожата и не те сърби. Но най-сполучливото за срещу стрии, ще е да не се качват много килограми и да се яде хубава свежа храна и пие вода (да ти е здрава и силна кожата).
Не си харчете парите на скъпи кремове които твърдят да помагат.

misstana, аз съм си лоша и като не съм бременна Wink

# 109
Lucicity - дано съм ти припомнила приятните морски моменти. В никакъв случай мила не бива да се излагаи директно на слънце. Виж в морето може да си плуваш като рибка. Hug
Момичета, нервното напрежение е нормално. Успокойте се , по-често се отпускайте, мислете за хубави моменти, за морето как хубаво мирише на водорасли , за морския бриз, който гали косите ви, за вълните които се разбиват във брега ит.н. и т.н А също и за приятните морски вечери, които макар и малко хладни са изпълнени с емоции и веселие. Опитайте се да гледате по-ведро на нещата.  bouquet
Не знам дали да се радвам или да се притеснявам, но освен болките ниско долу, нито ми се плаче, нито ми се спи, нито ми се повръща. А честно да ви кажа първата ми бременност беше толкова тежка, че не искам да си спомням- то не бяха болници, то не бяха инжекции, повръщане от първия до последния ден, а накрая и трудно раждане.

# 110
Добре дошли на всички нови майчета.
Ставаме горям отбор това е чудесно. Пожелвам н авсички лека бременнот.
За стриите аз се мажа с крем на Ейван, а дали ще има ефект не зная.
За съжаление си имам доста "спомени" от първите две бременности.

# 111
Здравейте и днес!
Току що се прибрахме от лекар! Имаме си Точица в 6-тата г.с  Grinning newsm44 newsm68!!!!
Друго си е да чуе и да види човек със собствените си очи! И снимка си имаме - на точицата  smile3521
Място не мога да си намеря от щастие - таткото и той, и така!
Терминът е на 18 септември! Моля да ме запишете!
Пожелавам на всички, които искат да си имат дечица да им се случи много скоро!!!

# 112
Привет и от мен с днешна дата! Добре дошли на новите майчета Hug! Напълно съм съпричастна към мнението на misstana за психическото състояние- и аз съм същата, направо като се погледна отстрани не мога да се позная, не мога да се понасям аз самата, а камо ли другите да търпя, ужас!!!
Относно стриите, аз предишните бременности с какво ли не се мазах и то редовно, но нищо не помогна- имам много белези- особено около пъпа. Но никога не съм го приемала за голям проблем.
Към работещите мами- кога мислите да кажете на работодателя?

# 113
Здравейте ,момичета!И аз съм бъдещо майче на септемврийче-в 10 г.с. съм,термина ми е на 01.09.Хубаво е ,че ви има да си споделяме радостите от бременеенето Simple Smile

# 114
Здравейте на всички нови мами  smile3525 smile3525 smile3525
и Честито ! Желая ви леко и щастливо бременеене !

Алиса, страхотно предложение  newsm51
на мен така си ми липсва Варна и разходките в морската. Сега чакам да изкараме третия месец с нетърпение и да си пътуваме до Варна. че ще се поуспокоя, когато видя, че бебенцето си се е "закачило" и всичко му е ок.

Относно мазилата, тъй като напълнях последните две години супер неусетно след като спрях цигарите си използвах за бюста едно олио на Кокона Майка, което ми посвърши работа. Много ми е склонна кожата към образуването на стрии и съм си взела /препоръчаха ми в аптеката/ на Мустела за цялото тяло. мажа се от гърдите до коленете, карам мъжа ми да помага и ми прави масажче на краката, че ужасно ме болят. Иначе свекърва ми ме посъветва да си мажа корема / когато не си го виждам само аз  preggo/ с ампули витамин А. било мнооого мазно , но супер ефикасно

това е от мен засега. Прекрасно е слънцето все повече се показва  newsm03
мнооого усмивки и  Hug

# 115
Добре дошли на новите майчета!  Hug Леко бременеене, момичета! Заформяме се чудесна дружинка за септември и това е чудесно!

Бръмбъзъче, поздравления за сладката точица!

Относно кремовете за стрии и на мен ми препоръчаха на Мустела. Дали е ефикасно, ще видим. Но моята кожа си е предразположена към образуването на стрии. Това което ми споделиха вече пробвали го мами е мас. Знам, че мирише неприятно, но ми казаха, че била наистина ефикасна. А за по-приятна миризма, може да се прибавят към нея 1-2 прахчета ванилия.

Аз на моята шефка казах, че съм бременна почти веднага след като разбрах. Знаех, че беше много рано. Но предпочетох да й кажа, в случай, че нещо не ми е добре, а и за да го има предвид със задачките. Към настоящия момент проявява разбиране, все пак тя самата роди преди почти 2 години и знае какво е. А и в нашия офис сме само жени и ако се наложи нещо по-тежко да се мести нали разбирате, че няма как.

Хубав и слънчев ден на всички!

# 116
Мари, понеже имах подозрения относно витамин А - виж какво открих по въпроса
По време на бременност бъдещите майки трябва да бъдат особено внимателни с приема витамин А. Дневни дози от 10 000 IU (количество, срещано в някои добавки от мултивитамини и минерали) през първите три месеца от бременността са свързвани с висок риск от вродени дефекти.

Високите количества на витамин А по време на бременност може да предизвикат спонтанен аборт, аномалии в развитието на плода и вродени дефекти на новороденото. Не се препоръчва бременни жени или жени, които имат намерение да забременяват да взимат витамин А като добавка към храната или други препарати, съдържащи витамин А без препоръката на лекар.

Поради тези причини бременни жени никога не трябва да приемат дози от 10 000 IU и задължително трябва да бъде извършена лекарска консултация. Те също така трябва да проверят състава на добавката си от мултивитамини и минерали, за да са сигурни, че съдържа по-малко от 10 000 IU от този полезен, но същевременно потенциално опасен н хранителен елемент.

Като се има предвид, че тези вещества преминават и през кожата, лично аз не бих се мазала точно с витамин А по време на бременност Simple Smile

# 117
На мен също ми препоръчаха Мустела за мазане против стрии,но ми казаха добри неща и за Перкуталфа.Аз казах на работодателя ми веднага след като разбрах ,че съм бременна,тъй като професията ми не позволява повече да работя-сега съм в болнични.Е не им стана приятно ,но ...

# 118
Асенце, благодаря за инфото.  Hug Накара ме да се размисля доста.
странна работа, ами ще си се мажа с Мустелата  Simple Smile мисля и на чико да пробвам мазилцата.
и да питам това 10 000 IU, какво количество  е?  bouquet

# 119
Привет на родна земя!
Пътуването мина добре. Свежа съм като краставица и не ми се гадило по време на полета.
При нас са повишили дозировките на фолиева киселина от 2 г. насам. За първите 12 седмици препоръчват по 0,8 мг на ден. След 12 седмица ще смъкнат. но точно колко не знам. Приемам един препарат с комбинация от няколко витамина от групата Б и йод 150 микрограма.

Общи условия

Активация на акаунт