През СЕПТЕМВРИ с есента, очакваме и нашите деца!

• 14 409
  • 275
  •   1
Отговори
# 195
Ха,добра ви вечер waveyГледам,че се е увеличила септемврийската групичка. welcomeна новите майчета:))
Пък сте и писали,писали....
По повод на оглупяването-и аз съм в групата:)) EmbarassedИ съм страшно неориентирана.Днес щях да се блъсна в една колона на магазин,в който стоях поне 30 мин:)Поне знам,че е временно и това май ми е най-силният симтом:)
За апетита и кафето-пие ми се и ми се пуши Embarassed и ми се яде постоянно...Ужас.....Като чета как ви се гади и не можете да се храните,чак ви завиждам:)Май ще трябва да си поръчам и аз книгата с рецепти за бременни:)
Хайде със здраве newsm47

# 196
Нени78, мога да потвърдя, че няма никакъв проблем за посещението на сауна. Не съм спирала нито с първата, нито с втората, нито смятам сега да пропускам ходене на сауна. Това бяха моментите, в които не ми се гадеше и много добре се чувствах.
Аз съм доволна, че все още не ми се гади много, но нямам никакъв апетит.
Асе, прави си инхалации с мед и лайка, помага много при кашлица. Можеш да слагаш и мащерка в отварата.

# 197
Добра ви вечер! Много се радвам, че се умножаваме така, и че аз съм част от тази група!
Относно оглупяването... аз нали съм зодия РАК та все на обратно. Станах по-съсредоточена, по-организирана и помня всичко... диагнози, ЕГН-та, имена, даже шефката ме похвали, че съм в страшна кондиция.
Но да попитам нещо по-конкретно за мазането, от сега ли да започвам... Аз не съм мръднала с килограмите, но и преди беше така, чак в 5 месец ми пролича. Хапвам всеки ден плодове и зеленчуци, и то по няколко. Ядях по 1 морков още от преди да забременея, поне през последните няколко месеца, но сега взех да се притеснявам, а и шефката къде на майтап, къде на истина каза, че ставам оранжева. Вчера и днес не съм яла. Дали са много по 1 морков всеки ден?

# 198
Здравейте отново!  Grinning

Mirage страхотни новини!  newsm10

Момичета относно водата: преди да забременея ако изпиех 100 грама вода на ден пак е много. Сега пия количества - сок, вода, чай ... всичко течно, защото през цялото време ми е суха устата. Като казах, че устата ми пресъхва се сетих: на вас направиха ли ви изследване за кръвна захар? Моя лекар ми пусна само изследванията за 4-рите гадни болести и нищо друго.
Иначе по-голям кафеджия и пушач от мен едва ли сте виждали, пиех по 10 кафета на ден, като последното задължително беше преди лягане. За цигарите не говоря - доставят ми удоволствие. Вмомента и ми се пуши и ми се пие кафе, но пия по едно на ден, а за цигарите е излишно да казвам, че ги оставих. Това е най-трудното нещо, което ми се наложи да направя. Изпаднах направо в криза, но вече 2-ра седмица не пуша и съм вече малко по-спокойна  newsm53
Чудя се само кога ще престана да мисля за това, че съм бременна всяка минута? Така 9-те месеца ще текат тооолкова бавно cry...
Относно настроението: мисля, че съм депресирана ...малко ... нищо не ми се прави и нищо не ми е интересно.
За името незнам - таткото е чужденец и техните имена са тооолкова странни. Ще поспорим ...доста ... ама любимото име на таткото е Жозефина ... моля ви се smile3506

dididi Аз също ям много моркови - под всякаква форма, но не мога да кажа, че не напълнявам. Вече качих 2 килограма ... надявам се, че е от спирането на цигарите и няма да кача повече ...

Асе, аз си оправих гърлото само с чай и инхалации с лайка.

Усмивки от мен....  newsm47

# 199
Като казах, че устата ми пресъхва се сетих: на вас направиха ли ви изследване за кръвна захар? Моя лекар ми пусна само изследванията за 4-рите гадни болести и нищо друго.
Вече качих 2 килограма ... надявам се, че е от спирането на цигарите и няма да кача повече ..
По здравна каса се полага освен изследване на ПКК-/пълна кръвна картина/:хемоглобин, левкоцити, утайка и тромбоцити) и изследване на кр.захар. Взима се кръв от пръста. Моята беше малко ниска-3,25 Rolling Eyes, ама ще я проверя пак по-натам.
Миличка, как няма да качиш повече килограми... Wink Ми то голямото качване предстои Laughing
Лека вечер!!!  bouquet

# 200
ухааааа Simple Smile момичета мили, колко сте писалиииииии Simple Smile не съм изчела още всичко но ще наваксам.... Simple Smile първо да кажа здравейте и честито на новообременените мами Simple Smile а добре ни дошли   Hug  Hug  Hug
пък аз да ви кажа не съм предполагала че двете ми бременности може да са толкова различни - сега си мисля че преди хич и не съм разбрала нищо от бременност ...сега ми се гади постоянно, оообаче да не мислите че нямам апетит - нищо подобно ! кошмарче - вдигнала сам 2 кила (почнах от 53/168)...ям нонстоп, започнах да закусвам, а това не съм го правила от седми клас (което ще рече много от отдавна!!!) ..не повръщам, само гадене  Sick  Sick  Sick .... и тъпото е че като хапна ми отминава, само че много за кратко  Sick  Sick  Sick  ...
да си докладвам и аз: днес трябваше да ходя  на лекар но реших да поизчакам до следващата седмица..чета и виждам че при много от вас в шеста и седма седмица все още не се чуват сърдечни пулсации заради апаратурата, а пък аз вече не знам в коя седмица съм - преия път (на 21ви) лекарката сметна че съм в четвърта, а калкулатора ми показваше шеста (последния ми М беше на 11.12)..та..реших че за никъде не бързам Simple Smile първия път отидох на преглед едва в края на втория месец Simple Smile
на вас личи ли ви вече..? аз имам чувството че много ми личи Simple Smile смених си стила на обличане - носех само впити дрешки и вече не са ми удобни Simple Smile....малко фръцла си падам и сега момента с напълняването ми се отразява леко депресиращо Simple Smile от друга страна съм безкрайно щастлива Simple Smile като истеричка съм Simple Smile ту ми се реве ту се смея до припадък Simple Smile ... иска ми се да кажа на всичките си приятели, от друга страна, не знам как ще реагират колегите ми...шефа ми най-вече...и в семейството не знам как да кажа...вчера разбрах че братовчедка ми е направила втори спонтанен аборт  Cry  не се виждаме много с нея , но знам колко иска бебе....а пък сега как да кажа че аз съм бременна...снощи не можах да заспя, докато мъжа ми най-накрая не ми се нервира и не ми се накара да не си мисля лоши неща и не ме прати в леглото... та..такива работи около мен..много ви обчам и много ви целувам и се радвам че сме от един отбор   Hug

# 201
аз искам да зарадвам майка ми, майка му..не става съчетанието от двете им имена..Радка и Татяна..ако е момиче...

Муциту би могла да й дадеш името Рая (Раяна). Така се връзват и двете баби Simple Smile

Лека нощ на всички!

# 202
  • София
Ето ме и мен, момичета! Hug
Днес съм кукуряк, за разлика от вчера- вчера ме болеше коремът, и ме въртеше стомахът, и киселини имах, и въобще ми беше едно такова вкиснато....Днес съм във форма! Grinning

Мерси, че сте писали за водата, да знам, че не е само при мене. От тази жажда вече почнах да се притеснявам за диабет и такива глупости....
На мен още не са ми пуснали изследвания- другата седмица ще ходя пак при моята докторка и предполагам, че тогава ще ме прати и на изследвания.

Кафенце продължавам да си пийвам както досега. Без него не мога да се събудя като хората сутрин. Открай време дозата ми е 2, рядко 3 кафета на ден. Пих кафе и през двете ми предишни бременности.

mama_macka, аз си имам доста сланинки и засега нищо не личи.  Laughing, да не говорим, че колежките, макар и много наблюдателни, не могат и да предположат, че ще имам трето бебе, та затова никой още и не подозира.  Mr. Green Все още влизам в панталоните си, макар да усещам, че леко ми поотесняват на талията.
Колкото до бюста, много ще съм благодарна да не се увеличава повече! Качих с два номера размера на сутиена си с двете бременности и мисля, че стига толкова.  Naughty
Е, този път не ми се е налагало да купувам нови сутиени, поне засега- може би този път гърдите ми ще го дават по-кротко.... Thinking

За името- двете ни деца не са кръстени на никого, избрахме имена, които ни харесват и им подхождат. Така смятаме да направим и сега.

# 203
Ха, добрутро от мен Hug Ей сегичка отивам да попълня списъка. Обещавам, че като заприличам повече на човек ще му добавя и разни полезни работи.
Снощи спах по-добре Grinning Инхалациите с лайка ги мисля от вчера (благодаря за загрижеността Hug), обаче забравих да кажа на мъжа ми да купи лайка ooooh! Бременна кратуна Laughing Та ще видя какво на пакетчета имам у дома и ще се мятам на инхалации.
Вчера толкова кашлях, че помолих милия да тръгне по-рано от работа и той да вземе детето, че аз не можех да си стоя права на краката. Confused Но днес още от сега съм по-добре. Снощи си взех топъл душ и това доста помогна. Пък и малко се позаиграхме с милото, та мможе и това да е свършило работа Blush

# 204
Добро утро и от мен!
Относоно кафето и цигарите аз също ги спрях преди няколко дена - ама ей така от раз! с първата ми бременност не можах да ги спра Blush пушех и пиех кафе до последно! Ама тогава нито ми се гадеше нито повръщах! пиех по 3-4кафета и пуших по кутия на ден #2gunfire не се гордея с това... спрях кафето и цигарите като родих и започнах да кърмя - така докато кърмих 7м не пуших! Но сега просто спря да ми се пуши - то ми се и гади от тях кво ти пушене!

А за името ако е момче знам как ще се казва, но ако е момиче се чудя между 2 имена - има време да реша, но няма да ги кажа от суеверие! Така и с първото! Вътрешно си знаех от самото начало, че ще е момче и бях решила да го кръстя на свекъра - Никола ( страхотоно българско име, а аз държа децата ми да са с български имена )! Чак като родих мъжът ми разбра как ще се казва детето, но се понаака от кеф hahaha
 Айделек и усмихнат ден на всички!

# 205
  • Пазарджик
Добро утро и от мен!
Асенце, оправяй се с тази кашлица - яж повече медец  Peace .
На мен вчера и онзи ден ми беше много гадно, вчера доста повръщах. Бях ужасен киселяк. Тази сутрин съм уж по-добре, но има още доста време до края на деня. Само сутринта преди да стана ме болеше ниско долу коремът и леко се притесних.
Janis_J , uanda и аз много трудно оставих цигарите и още чат-пат си мисля за тях  Embarassed - чак ми бе гузно, но виждам, че не съм единствена. Иначе кафенце пийвам, но по малко, че ми става гадно, но пък много ми е сънливо, пък и кръвното ми пада и започва да ме боли глава. За това вече започвам деня с айрян със сол - дано да ми помогне за кръвното  newsm78 .
Иначе и мен гърдите ме болят ужасно много - особено сутрин, като стана, докато се наместят във вертикално състояние  Mr. Green .
Асенце, ако искаш ме пиши за 27 - първа бременност ,  пък по-нататък ще видим какво ще каже лекарят.

# 206
Здравейте, мили мами.Не съм писала отдавна, защото ме налегна една работа не ми се говори. На новите мами добре дошли  bouquet.
Муциту- и аз се включвам м кафетата. засега не ми се гади и пия едно кафе сутрин ама си слагам мляко.Да ви кажа много съвадения - и аз съм водолей/28.01/, на 34 г. станах скоро, живея в "Сухата река" до БИЛА, така че надявам се да се виждаме.
А misstana ивее още по близо до мен.
Мацки, надявам се това да ни се отрази добре, като се виждаме.
Относно имената аз не съм мислила, но ми се иска да измисля интересно име за момиче с буквата "Х". Приемам всякакви идеи. Засега целувки, а на работещите лек ден. Hug

# 207
Асенце! Какви са тея приказки за името Мария. Аз колкото Марии познавам все са си глезани.
една бивша приятелка на брат ми - адски красиво момиче беше и всички за нея бачкат - брат и, баща и тя следваше нещо в Италия полудистанционно и ходеше да пазарува по магазините.
Mama macka, ти си от мойта партия. И аз така хапвам, за да спре да ми се гади, но това не трае дълго. Непрекъснато ми е сухо в устата и едно такова все едно камъни съм яла. И аз си падам малко фръцла  newsm08и сега като ми отесняхя съвсем тесните дънки и роклите не ми стават и малко се психясах. Разбира се и аз много се радвам и съзнанието ми често е ангажирано с мисълта, че сте ставам майка.
 preggo

# 208
Току-що се инхалирах с липа. Чудничко ми подейства - и на нослето, и на гърлото, и на лицето - няколко в едно Wink Благодаря, момичета Hug
За килограмите... като ви чета какви сте фини всички и ме хваща срам Embarassed Аз съм от по-рубенсовите Wink Както казва мъжът ми - прасковка Laughing Ама нещо към диня съм тръгнала hahaha
Алиса, на мой близък познат дъщерята се казва ХристА - с ударение на последното А. Много хубаво звучи.
Зайке, всъщност по-приемливо е да се пуши докато кърмиш, отколокото през бременността Confused ПО една цигара, непосредствено след кърмене... почти нищо не слиза до кърмата. Виж, обаче през бременността - всичко се втъква в кръвоносната система, а от там - директно при бебето Sad Да не говорим за вероятността от стеснение на кръмоносните съдове и занижаване на притока на кръв към плацентата, което от своя страна води до леки малформации - от рода на занижено тегло (и всякакъв друг вид хипотрофии).
Аз не съм пушила през живота си и съм изключително критична към пушачите, но картината на жена, която бута количка и пуши, или пък на бременна с цигара ме отвращава Confused Не искам да ме разбирате погрешно - на никого не съм съдник Peace Hug Росто споделям мнение. Лесно ми е, защото цял живот съм била противник Wink С двама върли пушачи у дома... пушеха по 3 кутии на ден всеки Confused Така са ме отвратили, че ... А всъщност и двамата ги отказаха от раз. И сега цялото семейство сме непушачи. Мъжът ми също пушеше като се запознахме, но това преди 9 години Mr. Green
А кафенце спокойно може да си пийвате. Като за предпочитане е нормално, а не безкофеиново, заради химикалите, чрез които се извлича кофеинът. Grinning

# 209
Добро утро на всички мами!!Как сте днес?Мен ставането през нощта до тоалетна ще ме свърши-върна се в леглото и 2-3 часа си гледам в тавана ,няма заспиване  SadНе мога и да се зачета щото мъжо ще ме изстреля в другата стая набързо Mr. GreenЛек ден  на всички

Общи условия

Активация на акаунт