АПРИЛ не е далече, чакаме го с трепет вече!

• 12 668
  • 323
  •   1
Отговори
# 165
Отсносно колана - аз ту слагам, ту не, като че ли повече не. Thinking

Болките в таза - имам основно вечер и особено като се въртя от едната на другата страна като спя Rolling Eyes

Момичета, колко трябва да тежат бебчетата в 30 седмица, че на мен доктора ми каза, че сме малко по-малки Rolling Eyes - 1400 грама?

Килограмите се определят чрез формула , в която влизат размерите на бебо-на главичка, на краче , на талия и др.Така че никога не можеш да си сигурна колко точно тежи бебо.

# 166
hrisi-pisi, и аз тъкмо се канех да питам същото за депилатоар. Не съм използвала досега, а ми се струва че това ще е най-бързия вариант при евентуална спешна нужда.
И не се ядосвай, почивай си повечко и дано да няма повече болки до термин.

asja, аз бях на ЖК на 18.01. и докторката ми каза да отида пак на 21-22.02. направо когато ще ми издаде 45 дневния болничен и ще ми пусне ПКК и урина. На мен ми се струва доста време, знам ли  newsm78 Добре че в тази събота съм на преглед при другия док на частно.

didnik, мисля че във форума имаше точно такава дискусия за нормално раждане след секцио.

# 167
Аз ползвам кремче на Вийт и съм супер доволна!
Сисе, миличка, тези са за разстрел! #2gunfire
Пловдивски мами, някой има ли желание да ходи на лекцията на 9 месеца в Понеделник - 4 февруари?
04. 02. 2008 г. – 09.30 ч. в ресторант К2 (ул. “Цариброд” 6) – Елена Василева, акушерка от Училище за бъдещи майки “МА-МА”, София ще представи темата “Видове контракции.”
Не е нужно предварително записване. Аз ще ходя, ако някой иска да дойде да "свирне", че да не се подминем в тълпата! Crazy

# 168
  • Пловдив
Ася, да не вземеш да родиш на работа Laughing И аз миналия път разсъждавах като теб, за което после много съжалявах Wink
tanzen, миналият път тази дама страшно ме изнерви, като започна да се кара на майките с колички и бебета и ясно им беше казано, че вече не са добре дошли, след като са родили. Така че мисля този път да я пропусна.

# 169
Момичета, аз също не мога да спя през ноща, но за сметка на това през деня си отспивам Днес станах в 12.30 Simple Smile Така ще е докато съм в бпничен до 15.02, а после незнам как ще е - имам още 3 седмици работни лед това.
Относно коланите - аз винаги си слагам и като карам и като се возя. Моето мнение е, че не дай си боже стане нещо е по-опасно ако си нямала колан отколкото ако си с него. Даже колежките на работа веднъж ми направиха забележка с леко възмущение, но аз така се чуваствам по-сигурна. Друг е въпросът , че вече  съвсем не шьофирам като преди - много бавничко и внимателно карам, не мога да се позная. Очите ми са отворени на 8 Simple Smile Изобщо не нахалствам и давам път, на всеки който бърза.

# 170
jul, според мен те прекалиха, бяха го обърнали на кафене. Аз седях до нея и едвам я чувах,  кофти беше за всички. Пък и сега темата е такава, че родилите мами няма да я посетят, защото не им трябва! Значи сме се засичали с тебе там, а!
Охх, на мен как ми се кара, ама ме е страх да не направя някоя беля Peace

# 171
asja, стискам палци бебока да разкрие пола си най-накрая. При нас добре, че се видя докато беше по-малък, защото сега е забил нос в гръбначния ми стълб и е прегънал крачета и не може да се види пола Simple Smile Много срамежлив станал момъка!! Simple Smile
Аз не шофирам, но пък много ме возят на колата и винаги съм с колан. Не ме стяга през палтото. Четох, че колан задължително трябва да се слага, независимо от бременност или не. Не знам как е по бг законодателство.
Ужасно е, че някои от вас имат проблеми със съня!! Кошмарно е по цяла нощ да не можеш да си намериш място и да се отпуснеш. До момента не мога да се оплача, слава богу! По-скоро имам проблем, че се изморявам, а нямам време да легна следобеда...

# 172
Ася, да не вземеш да родиш на работа Laughing И аз миналия път разсъждавах като теб, за което после много съжалявах Wink

Защо, какво стана?

# 173
sisee, и аз съм при Славова!!!! Не знаех, че и ти!!! Знаеш ли, че тя си имала "екип" от Окръжна болница с който работи? Ти от преди ли си ходиш при нея (знам, че преди май е работила в Аспарухово) или сега от както си бременна?
  За обезкосмяването....все още успявам да се справя с епилатора навсякъде....след доста акробатични стойки  Laughing, но не мисля, че ще издържа още дълго....а не мога да си представя да накарам приятеля ми да "действа" там отдолу.......хем ми е неудобно, хем като го знам с какви 2 леви ръце е ......!!! И аз искам да ида на кола маска, ама пусти срам...а и не знам къде!
  За нощите.....просто нямам думи! Много ми е трудно вече на никъде не ме свърта-нито на страни, нито по гръб, като се събудя заради WC-то по някое време и после почвам да си мисля само разни работи за раждането, за това каква майка ще бъда и дали ще е трудно......и го откарвам до сутринта!
 Поне реших, че ще пазарувам "по-дребните" бебешкарски неща на 23 и 24 февруари....(защо тогава-и аз не знам) и някак си съм по-спокойна!

# 174
Емма не мога да повярвам,че и ти си при Славова LaughingПознавам още една бременна от юнските мами,която също е при нея!Аз ходя от 4-тия месец,не от преди PeaceДали сме се засичали пред кабинета? newsm78Моят следващ преглед е на 25-ти,а твоят?Незнах ,че имала нещо като екип в Окръжна,ние оставихне темата за разждането за 25-ти.Тогава ще я питам Peace

asja айде стискам ти палци да разбереш вече пола.Аз нямаше да издържа досега да не го знам какво е Wink

# 175
опитвам се да си направя регистрация в laredoute, обаче незнам френски и малко се зтаруднявам. Много моля мами, кажете ми как да си попълня адреса, уж правя всичко както трябва , а ми дава грешка ?!

# 176
прах за пране си взех този израелския - максима / има много добри отзиви и е анти алергичен /
чантата за родилното почти съм я приготвила . за бебчо взех пяна за къпане и лосион за след баня на мустела . нощниците са изпрани и изгладени и са в сака. взех и непромокаеми подложки за мен по 0,45 ст.- 5 бр. в нашия град никой не знае за тези еднократни гащи за родилки и навсякъде ми предлагаха памперси за възрастни хора  Joy
памперси взех първо от 3 до 6 , но после си взех и един пакет от 2 до 5 , защото мойта приятелка роди 4 кг бебче и в началото ползваше 2-5 кг. имало и някакви  мокри кърпи за кърмене с които не се налага миене и имат някякъв лосион от който не се разраняват зърната , но баха свършили.
кажете чували ли сте за шишетата на авент ,че при загряване изпускали някакви вредни вещества. според мен е измишльотина за да се навреди на авент , но страх лозе пази и не ги купих , и сега не знам какви да купувам newsm78

# 177
  • Пловдив

Ами бачках до последно, със същата мотивация като теб, родих предсрочно и то раждах два дни без да спя и накрая бях толкова гроги Sad.... Все се чудех какво ще правя 45 дни вкъщи, щото не съм такъв човек и винаги съм работила. Даже с ужас за стоенето вкъщи си бях приготвила 2-3 книги и разни филми да гледам, така си и остана всичко....А оттогава досега, уви, не съм имала време една книга да прочета, колкото и да обичам. Затова този път-болнични от по-рано - разходки, книжки, по-голямото детенце да си погледам, че после 1-2 месеца и да искам, няма да мога.

# 178
опитвам се да си направя регистрация в laredoute, обаче незнам френски и малко се зтаруднявам. Много моля мами, кажете ми как да си попълня адреса, уж правя всичко както трябва , а ми дава грешка ?!
не трябва да поставяш каквито и да е препинателни знаци - и аз вчера 2 часа се регистрирах. виж темата в На пазар, там на 1 стр е обяснено

# 179
...
За колата маска, ...но доки ми забрани, първо заради контракциите ...
Защо заради контракциите?
От болката ли?
Защото с Калоян си ги махах с епилатор и не съм имала никога контракции след това  newsm78
Последния път като ходих, ме болеше, но пак нямах след това контракци  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт