АПРИЛ не е далече, чакаме го с трепет вече!

• 12 667
  • 323
  •   1
Отговори
# 180
kalli теб трябва да те наградят с медал за храброст Laughingне се подлагам на това мъчение,още повече сега!!!

Колкото до шишетата на Авент и аз четох разни "глупости" за тях на които смятам да не обръщам внимание Peace Във всеки бебешки магазин в който вляза и попитам кои са най-добрите и най-продаваните шишета,навсякъде ми предлагат имено Авент Peace

# 181
...
За колата маска, ...но доки ми забрани, първо заради контракциите ...
Защо заради контракциите?
От болката ли?
Защото с Калоян си ги махах с епилатор и не съм имала никога контракции след това  newsm78
Последния път като ходих, ме болеше, но пак нямах след това контракци  Thinking
kalli, не знам точно. Нали пия магнезий, пък въпреки това ми се втвърдява доста честичко корема. А и като ми откриха тези гъбички и инфекции, и вече съвсем не мисля че е удачно да ходя на кола маска. Иначе от болката не ме е страх, свикнала съм, само ако трябва да махна всичко не знам какво ще е усещането. Въпреки че козметичката твърди че точно там където оставам лентичка не боли толкова за разлика от мастото точно под корема.

А за работата и аз си мислех, че ще работя до последно, но май няма да издържа. Особено след като една клиентка ми разказа как се наложило от офиса един колега да я кара в болницата да ражда.

Като стана въпрос за шишета, една мама ми похвали тези на Nuby? Някакви отзиви за тях?

# 182
sisee, за пръв път ходих при Славова на 31.08 и тогава ми регистрира бременността и на другата седмица й занесох направлението си и от тогава ми води ЖК-то! Ти доволна ли си от нея? За мен не е от най-словоохотливите, все ми се ще да говори повече! Че аз не я питам-така е, но не знам какво да я питам-аз ако знаех-хич нямаше да имам нужда от лекар сигурно! И винаги ми е било мъчно, защото всички момичета тук споделят за бебетата си, че са ги гледали на ехографа, че са им казали колко тежат, колко са големи......а Славова нищо не ми казва и за изследванията - пълна мъгла! Но поне не е лоша, като доста други за които имам отзиви! На лекар съм при нея на 27.02-ще се разминем май! На мен от тогава ми почва болничния.
  За шишетата...аз съм се спряла на B Free, ама не заради всичко изписано колко били полезни, просто като отидох в първия си бебешки магазин, те ми харесаха най-много на външен вид! А и нали имаме едно малко шишенце на Avent подарък от курсовете......и него ще си ползвам, ама все ми се ще да нямам нужда от шишета, поне първите 6 месеца.
  Какво решихте за срещата? Айде в петък към 17:30 или 18ч.......някъде?

# 183

kalli, не знам точно. Нали пия магнезий, пък въпреки това ми се втвърдява доста честичко корема. А и като ми откриха тези гъбички и инфекции, и вече съвсем не мисля че е удачно да ходя на кола маска. Иначе от болката не ме е страх, свикнала съм, само ако трябва да махна всичко не знам какво ще е усещането. Въпреки че козметичката твърди че точно там където оставам лентичка не боли толкова за разлика от мастото точно под корема.

И на мен ми се втърдява корема, но този магнезий просто не мога да го преглъщам  Sick
Четох, че е нормално и засега не се шашкам. Чудя се дали да почна да го пия, просто не знам  newsm78
Мен най-отдолу,където най-трябва да боли, не ме боли. А точно там, където казваш, ме боли  newsm78
Козметичката казва, че е въпрос на рецептори  Thinking

# 184
  • София
Здравейте Simple Smile

Да докладва вчера от нефролога - бъреците са ми добре и всичко ми е ОК, но задържам вода и вдигам кръвно, което тя каза че никак не е хубаво. Каза да ям безсолно и много ябълки и киселно мляко за да изкарвам водата дето я събирам и да пия едни билкови хапове пак за отводняване...гадост. Каза да си меря кръвното всяка сутрин и вечер и ако е над 125/80 да й се обадя и да почвам хапове Sad Но поне се зарадвах че бъбреците са ми добре, че се бях притеснила Simple Smile
В петък съм при док да видим бебо и нямам търпение Simple Smile Гърба продължава да си ме боли ужасно и вече незнам какво да правя, този Волтарен хич не ми помага. Иначе с безсънието и трудното въртене в леглото аз съм същата като вас - едвам заспивам и постоянно се будя, ту ме боли гърба, ту място немога да си намеря, абе изобщо и на мен нощите са ми кошмар Sad

За обезкосмяването аз досега бях на кола маска ама при последното ми ходене козметичката ми каза че несмее да ми прави защото от болката можело да предизвикаме контракции и щом съм 7 месец вече било рисковано и ме посъветва да мина за последните месеци на депилатоар. Е не е като колата ама все пак е малко по-добре от бръсненето, въпреки че на мен ми беше много гадно понеже хич не исках да се бръсна, така съм си свикнала на кола маска и ми е добре, ама щом няма начин.......

Ле ле Фивруарките как раждат Simple Smile Много им се кефя, аз преди следях Януарките и те ми бяха много интересни........и нашето време наближава Simple Smile

# 185
Здравейте, аз се връщам от лекараката за тая пуста кашлица, слуша ме, не съм се изчистила напълно, макар че  е по-добре отколкото преди да пия антибиотици. Пита ме дали имам срастване в дясно  #Crazy което много ме притесни. Абе не съм се оправила напълно това е, в понеделник пак ще ходя да ме слушат Tired Вече почвам да си втълпявам разни гадни неща. КАква е тая упорита кашлица, никога не съм имала 1 месец кашлица, а пък съм карала бронхити като по-малка. Направо вече незнам, сега като спра антибиотиците дано не се влоша пак  Praynig Praynig Praynig
Навих мъжо да се регистрираме в Leredoute и да поръчваме дрешки за бебка от там  Peace Laughing

# 186
Vanyivan, Всичко относно пазаруването в ЛаРедут можеш да прочетеш тук:
http://www.pazaruvane.com/2007/07/la-redoute.html
А иначе аз се возя винаги с колан.
Обезкосмявам се долу с бръснача - винаги съм правила така. Ако имам време преди да родя ще се сгъвам пред огледалото, че тия манипулации там (клизми и бръснения) малко ме стресират.

Последна редакция: ср, 30 яну 2008, 17:01 от stefinka

# 187
Ами бачках до последно, със същата мотивация като теб
То май първия път всички се прекарваме така, ама ни идва акъла после!

# 188
Хайде и аз да драсна 2-3 реда, че сигурно от седмици не съм го правила. Но ви чета, горе-долу редовно Simple Smile
За бебетата - този месец два пъти се гледахме с тях, единия път беше в този понеделник на ФМ при Марков. Огледа ги много добре и каза, че всичко си е наред при тях. За съжаление не можа да направи дискче и почти никакви снимки, защото бебоците и двамата бяха с гръб към ехографа, т.е. с лице навътре към корема ми - та физиономийките им си остават тайна за нас до раждането Simple Smile А така ми се искаше да ги видя, но карай - важното е, че са добре. Имаше разминаване в мерките, които Марков и другия лекар, който ме преглежда ми казаха, та затова мога само да кажа, че сме над килограм и си отговаряме на седмиците. Ходих и на ЖК, но в общи линии само се разходих до там - претеглиха ми, взеха ми микробиология по мое настояване и ме пратиха да си ходя, защото още не съм била 30-та седмица и не могат да ми пуснат изследвания  Sick та сега ще ходя пак на 8-ми за изследванията.
Като чета ви чета колко неща сте купили вече за бебетата, дори някои са приключили... - а аз съм до никъде, още работя и почти нямам време за излизане и пазаруване. Смятам обаче да приключвам тези дни с работата, само трябва да говоря с шефа, че вече много се уморявам и не издържам по цял ден на компютъра и напрежението и всичко. Искам да си лежа, да си гледам филмчета, да чета книжки и да ходя на разходки.
За колана в колата - като се возя, винаги слагам, като леко го разхлабвам на корема и го придържам - струва ми се, че така е доста по-безопасно, отколкото без колан.
Стига толкова от мен - чао и целувки на коремчетата!

# 189
имам един въпрос към мамите които са раждали вече два пъти или са чували от познати . вярно ли е  ,че първото и второто раждане е горе долу по едно и също време спрямо термина ? например  моя позната  роди и първото и второто си дете  един ден след термина . аз първия път родих двайсет дена по-рано  newsm78 и същия въпрос имам и за кърменето дали при второ раждане количеството на кърмата е същата както пярвия път?

# 190
Да се отчета и аз за моя преглед - нефроложката каза, че всичко е наред, изследванията са повече от добри, явно цялата какафония е била заради замърсена проба  #2gunfire ама ...карай поне съм сигурна, че всичко е ОК.
За колана, аз още шофирам и карам с колан, е вярно че първо го закопчавам и ползвам само горната част, но все пак е някаква защита  Grinning
За работата, Ася не си сама в безумието  Mr. Green,  и аз възнамерявам да работя да края, че и след това - живот и здраве /с риск да ме нападнат повечето като "недобра майка"/
Муси, аз също мисля да раждам в Ния Мед, но съм напълно удовлетворена от лекарите между, които мога да избирам, и без това бях решила точно д-р Христов да е ЛЕКАРЯ..просто ме улесниха  Laughing
Сладка мама не се е появявала, но дано всичко е наред  и бебе Дари да е пораснало много:)
а Хриспи...и от нея ли няма новини? newsm78

# 191
досега бях по магазините-купих всичко за болницата,само комплект за изписване не намерих,но ще търся.после пране,гладене и в сакчето-да е готово то.сега си направих лозови сърмички,хапнах и лягам че пак се скапах...........пуууууууу ама много бързо се измарям,не е чесно

# 192
  • Бургас
Криси, тъкмо това говорихме досега с майка ми. Тя е преносила първата си бременност няколко дни /имат починало детенце преди да се родя/, аз съм родена осмаче, а сестра ми, въпреки мненията че трето дете се ражда преди термин, се е родила точно на термина. Явно няма такава закономерност.
Сега разбрах нещо за дрешките за болницата; за момичетата, на които ще им искат дрешки за престоя там, вземете по-обикновени дрешки, възможно най-евтини, че много много не ги пазели акушерките. Майка ми каза, че миналата година като ражда сестра ми е взела възможно най-обикновените дрешки и са били целите в йод после /или не знам там какви мазила ползват/ и директно са заминали в коша преди изписването. Добре, че ме светна, че иначе щях да подбера най-киприте дрехи като за първи дрешки от мерак Crazy
Мен изрично ме предупреди докторката, че с тези контракции ми е забранена кола маска, епилатори и шофиране Tired
Готовите комплекти за изписване са ми банални. За изписването съм купила боди, чорапогащник, ръкавички и терлички, поръчала съм дънки, жилетчица и яке с качулка; мисля да я натъкмя момата направо в столчето за кола без да я увивам в пелена, но ще приговя едно одеалце за всеки случай да метна върху столчето. Ако ме разочароват поръчаните неща, ще мисля резервен вариант Rolling Eyes

# 193
  • Варна
Момичета, току що се завърнах и аз от разходка и обиколка по магазините и бързам да ви се похваля - такива чудесни и качествени нещица си харесах за бебо, че и на нормални цени. Не посмях обаче много да се изхвърлям в покупките, защото очакват и нови по-големи комплекти на още по-изгодни цени и имам намерение пак да посетя някои от магазините.
Имам страхотна новина за sisee и мамите  харесали си леглото, което след време се разформирова в по-голямо със скринче и бюро - за съжаление му забравих името. Видях го в магазин "Биберон" - страхотно е - на цена 390лв. с матрачето, но това е за модела с едно ниво. Може да се поръча обаче и модела с две нива на страхотната цена от 420лв. отново с матрачето - незнам за вас, но според мен това си е супер оферта, при положение, че на някои марки само легълцето, без никакви екстри е с цена над 250лв. Надявам се да съм ви била полезна и не се отказвайте - леглото е божествено, мъжът ми направо се влюби в него  Joy Щях да забравя -  има си и люлеещ механизъм с опция за застопоряване.

# 194
Момичета, благодаря ви за помощта. Успях да се регистрирам в laredoute Simple Smile
Има страхотни неща, включително и за мен  - например едни ботушки си харесах, но ще видим дали ще си ги взема.
За бебчо за сега не смятм да поръчвам от там, защото накупих много неща днес следобед и може би като се роди и като видя вече как върви с килограмите и съм по-наясно какво ще ми е удобно и полезно да използвам ще поръчам. Че то сега, ако знаете колко неща накупих, които много се притеснявам дали ще са по мярка - взех някоко дрешки с късо и дълго ръкавче за новородено и няколко за 3 месечно бебенце, че знам ли - ние с тати не сме много дребни, ако вземе и бебчо да е по-едричък, тези по-малките може да не му стават или да му омалеят много бързо.
Купих бодита, хавлийка, обикн. пелени, мекичко оделаце, едно друго одеалце, което е памучно и според мен ще използвам лятото, буйки, чорапки, гащеризончета, хавлиена поставка за къпане и др работи. Ще ви публикувам снимки, но нямам батерия във фотоапарата - ще го заредя и може би утре ще ви предоставя снимков материал.

Какво ли става със Сладка мама и Драина????
А също и за Хриспи се тревожа, стискам палци всичко да е ОК!!!!

Общи условия

Активация на акаунт