АвгУстиНче вече нетърпи, студ и скучни зимни дни!

• 12 233
  • 283
  •   1
Отговори
# 60
Ох, като ви чета историите покрай гърнетата и хич и не ми се иска да се заемам с това  Joy Разкажете още някоя и Лори може да си ходи с памперс и до първи клас  Embarassed Joy

# 61
  А сега се сетих за вариант на малката на Ембър номерчето: Оставила съм ги за малко сами в детската и гърнето обаче е там. Връщам се, Ники събута, изтискала няколко капки в гърнето и двете с Ваня съсредоточено разглеждат тази течност и топят вътре каквото намерят, чорапи, ръкавички - разбира се измъкнати от шкафа. Честно вече незнам и няма къде да прибирам дрехите им  Twisted Evil

Даа,определено мога да си представя,че и мен това ме чака.Аz и zатова не бърzам още с гърнето. Даже все още не съм го купила.

# 62
  • В ЛЮтеницата
Bebon, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!!
Бъди здрава, здрава , здрава и щастлива!

Кристиана, ЧРД и на теб, макар и с притеснение за малко закъснение  Embarassed!
Пожелавам и на теб здраве и щастие!

Сигурна съм, че пропуснах още някой, но догодина ще се постарая повече  Embarassed!!!!

Pepejeans, радвам се, че се чувстваш щастлива! Всъщност, накара ме и аз да се подсетя, че съм щастлива! Благодаря!

Elionka, то наливането си е наливане, ама и лек разговор си трябва да завържем и тост да вдигнем - ти къде така се измъкваш  Laughing?

МамаМарго, страхотен пуловер, но най-вече реглан ръкавчето ме впечатли - как го докара  newsm78. Да й е честит на малката мацка!

Адрианска, така сме ние дето сме си направили вече плануваната бройка деца - по нощите кой гобленче шие, кой свещи лее  hahaha. Много е хубав! И ми изглежда труден  newsm78.

Бубче, какво стана със снимките на Ината? Айде, де - то дойде време за първия учебен ден да правим албумче Wink!

Специални поздрави и от нас с Лора за Spinki и Ивчо!

П.С. yanast, добре дошла при нас в редиците на (големи, бели) птиците!   bouquet

П.С.2 Душе, демокрация е правото на всеки да казва мнението си и респ. да показва чувствата си. За съжаление и при демокрацията има правила и Бубчето е цитирала някои. Възпитанието, обаче, както и тактът не може винаги да се вкарат в правила. Всеки ден оня, който слуша молитвите - не чува по някоя и трагедии се случват ежедневно. И ако някой си е избрал професия, в която е длъжен да ги понася си е негов избор. Тук обаче на тези страници ме боли за болните августинчета, за тъжните понякога майки и дори и това понякога ми идва в повече и ми става тъжно и не пиша. Всеки понякога се отплесва на някоя тема и бърбори, но това е съвсем друго... Не се натоварвай допълнително с мълчаливо отрицание към някой пишещи тук, по добре кажи как е Начко, защото и за него ми е мъчно с тези "гърлени" проблеми.

Последна редакция: ср, 30 яну 2008, 00:22 от Pepper

# 63
Бебон, честит рожден ден! Бъди жива и здрава и много щастлива!

По темата с гърнето- Алекс е без памперс вече 8 месеца. За казване-едва напоследък започна да се пипа отпред или да казва пи-ка и после тай (трай), защото аз така му викам да стиска докато го занеса Grinning, но понякога не предупреждава. Обаче аз съм свикнала да знам кога му се пишка-както усещам кога огладнява и просто му предлагам. Гърнетата ги недолюбва, рядко се навива да седне на гърне (въпреки, че е имало случаи да си донесе гърнето акто му се допишка), но го издържам над леген. Навън просто стиска-от есента досега се е напишкал веднъж, и то се разрева преди това, ама не го разбрах-говорех си с приятелка Grinning
Сокове и аз не съм му предлагала на малкия и той си пие вода. По принцип му давам да опитва всичко, ако някой пие сок или яде шоколад, торта, ядки и т.н. пред него и Алекс си поиска-даваме му. Но, гледам да се случва рядко. Алекс яде с нас на масата, същото, което и ние. Ние се стараем да хапваме по-здравословни неща. И моя яде ядки без проблем, ама и двете с Айла захранихме с храна от масата, без мачкане и пасиране, та нашите имат дъъълъг опит с дъвкането.

Интересно ми е да споделите вашите съкровища какви приоритети имат. Имам предвид, че всяко дете се развива различно, в зависимост от това, което му е по-интересно. Моето например обича да разглобява и сглобява разни неща, да пъха едно в друго и да вади (муш), да чука с чук (тук), да си играе с отверки (твеве), с пила (пиуа), иска да реже (йезе) с нож (нош), трион (тиой) и т.н. Мъжа ми е дърворезбар, та не е чудно че иска да го имитира, а той му е направил дървени копия на всичките си инструменти Grinning Също така проговаря в момента и е много забавен. Вече казва музззи-ка, пиши(рисувай) товек (човек)

Разкажете повече за вашите деца, мисля, че на всички ще ни е забавно Laughing

# 64
  • гр.София
 Привет!
 Елиона,стана ми е дно мило,понеже баба ми така правеше домашно вино,току изваждаше и някоя отлежала бутилка ,запечатана с восък и прашасала.

А за фреша-нали става дума за прясно изтискан сок, а не за купешки.Какво му е вредното? Не че София обича,даже хич...
 Открила съм едни безсолни солети и понякога й връчвам сноп от тях-така имам един час безусловно спокойствие.
 Също, обича да прелиства списания. Сега е на едно дебело модно,как не й омръзна-не знам.
 Играе с колите на брат си и умира да докопа фулмастер и да шари,където може.

Браво на свалилите памперса Peace
 Подозирам,че лятото останалите августинки ще сме на тая вълнА, и ще споделяме основно истории като на Ембър и Вики.

Оставям някоя от вас да сложи кафето Hug Успешен ден.

П.С. Снощи в Отчетните мернах ник Булка Марулка. Та,къде изчезна нашата Марулка? Не се ли изчерпа този Ла Редут? Добре ли сте?

# 65
Добро утро!

Аз продължавам да си спя на дивана, защото успявам да се наместя, така че да не ме боли жлъчката. Лошото е, че не мога да пия кафе сега. #Cussing out
Играчките от гърнето мисля да ги извадя пролетта или лятото...аз съм от мързеливите мами, които не си дават много зор...то затова ако можеше и до 5 год щях да кърмя. Mr. Green
Гого пие много чай (тайче) и вода, хапва солетки и всякакви нетолкова здравословни нещица, но няма начин...като се събираме с други дечица, не мога да му обяснявам, че това не са полезни храни.
А за ядките и аз си мислех, че са алергени - Гого си открадна фъстъци един ден и после се изрина целият. newsm78

Вчера изкарахме 4 часа навън, дано и днес да е хубаво времето...

# 66
  • София
...И не е боледувал, така ли? А как се нарича, просто прополис или има някакво друго име. От аптеките ли го купувате?

Ами месец след това аз го заразих, тъй като бях болна от грип - но той го изкара страшно леко, - само хрема и много лека кашлица - даже като ходихме на контролен преглед всички се учудиха, че всъщност е болен. Т.е. все пак му беше засилена имунната система и го понесе изключително леко.
Прополиса - има мисля един който е чист ( но ние не успяхме да го намерим в аптеката) та купихме някакъв, който се казва Прополис С ( нещо такова - то друго няма, така че не може да стане грешка) Като едни малки продълговати бонбонки е. А другото е имунностимулант - есберитокс ( на латиница горе-долу същото). Така се нарича. За всеки случай обясни, че е за дете- да не се окаже, че има друго ( по-силна доза например)  . Аз винаги съм го вземала с рецепта. 

# 67

Ето кафенце от мен!
Ембър разсмя ме историята с Вики.Ние имахме подобен инцидент лятото в жегите. Тони още е с памперси,на гърне го слагам основно след сън и понякога като се сетя през останалото време. Но и аз мисля като се затопли вече да махам памперсите, че сега няма да насмогна с чорапогащници и панталони.
Ставам че ме дърпа Тони.Лек ден на всички и по-дълги разходки. Hug

# 68
Aila, браво за смелостта на две деца едновременно да махнеш памперсите.....наистина са големи вече и всичко разбират, ама нещо не ми стиска да го направя а и едновременно с това се притеснявам че отлагам. Щот' ми е първо дедето, се глезундря и аз.
Тези дни съм се наканила да взема по-голямо гърне, че в заешкото не се събира и не го ще.Ще се запознаваме, ще му говорим и така с повече търпение се надявам да успеем.

Marulka, madonka, как сте, къде сте?

# 69
  • София
добро утро и от мен  Laughing хм, пак се очертава слънчев ден  Sunglasses
Eliona мерси за почерпката - ще възползвам довечера ( ммм, друго си е отлежало винце) 

Aila - честно направо будиш възхищението му - първо да гледаш близнаци си е геройство ( като гледам какво е с едно  Crazy), а пък и вече толкова добре се справят с доста неща - особено това с памперсите. Хубавото е, че както си писала - гледат една от друга ( дано да е само за полезните неща, ама май и за пакостите после ще важи  Wink)
Ти поръчваш от La Redoute - в момента и аз съм се прицелила в него - трябва да имам задължително кредитна карта, нали? а доставките - беше писала, че ги вземаш от пощата ( до поискване ли? въобще как става). Аз говоря френски, ама голямо ровене трябва да падне, та да питам по мързеливия начин  Embarassed

А за гърнето - ние още даже не сме купили - ще бъдем от летните опити  Simple Smile

Миташки много обича течности - сок ( аз все още купувам от бебешките на Хип- мисля, че са най-близки до истинските), вода ( в големи количества) и напоследък чай. Лелята все си вари чай от сухи шипки и му дава - даже го пие от чаша ( той отказва накрайниците- та сега сме биберон или чаша). ОТ junk food е ял само солети - засега сме го опазили от всички други - зръчно - мрънчо и подобни....Наскоро обаче си открадна шоколод   Close - имахме гости и бяхме извадили една кутия - после я прибрахме - обаче след като си тръгнаха гостите, баща му го беше намерил с по-един бонбон нахапан във всяка ръка, и един скрит под дивана ( то други нямаше в кутията - та поне знаем, че не е изял цял бонбон). Много са добри на шмекериите  #Crazy здрави нерви да имаш
А иначе и той обича основно да разглобява, сглобява, и въобще нещо техничарче си пада ( на кого ли  Rolling Eyes - то и съседи много нямаме, на подходяща възраст  Wink.

Andy - дано бързо се оправиш, че е лошо с тази жлъчка. Да нямаш някоя песъчинка или камъче?

айде доскоро, че дълго стана  Heart Eyes

# 70
  • гр.София
 М-м,кафенце.Мерси,Кайли!

# 71
  • София
  Мерси за памперсите, но аз отдавна бях писала че практикувам ЕБХ, тоест доста от преди годинката ги издържах, така че когато след годинката ги запознах с гърнето беше много лесно. Те просто си бяха свикнали да не пишкат в гащите отдавна. Вярнам, че лятото доста мами ще се похвалят със същото  Simple Smile
  Пух виж в темичката за ЛаРедута тук във форума е доста добре обяснено на първа страница, ако не можеш да се оправиш пиши на ЛС. Иначе аз пазарувам с Виза Електрон - дебитна на Райфайзен. А в момента какви намаления са пуснали, всичко което вече съм изкупила сега е по 1-2 евро и ми иде да се гръмна.... #2gunfire
  Намаление

# 72
  • София
супер мерси Aila,  Heart Eyes
ще го прегледам и ако има нужда ще ти пиша
и аз им разглеждам сайта и се облизвам като котарак.

# 73
Така. Тони се заигра и използвам да се разпиша набързо.
Тони обича да си играе с колички. В началото постоянно ги обръщаше да им върти гумите, сега вече си играе с тях и най-обича като ги засили да  идат под леглото. Има една кола от кръщенето,на която може да седне и да се бута с крака. Вече си обикаля с нея в стаята, а преди чакаше да го возя. Дори върти ръцете като шофьор. Laughing Май ще прилича на вуйчо си. Grinning
Иначе пие вода и сок.Чай не се сещам да направя за да му предложа.Предпочитам да му дам пресен сок,но понякога купувам и готови. Плодове яде с охота.
Анди ида на ехограф да ти видят жлъчката.Надявам се болката да отшуми.
Къде се загубиха Дани,Мадонка,Марулка и още доста мами? newsm78
Ставам да се приготвяме за разходка,че има едно хубаво слънце навън.Дано и да не е много студено.

# 74
  • София
Привет!  Hug
Анди, оправяй се Peace Защо не идеш верно на д-р да те видят?  Rolling Eyes
За храните боклуци - яде бисквити, зрънчо  Confused , но гледам да не му давам често. Шоколад още не е ял, не смятам и да му давам скоро. Ядки също, по други съображения. 
За захарта в соковете - в истинските сокове е фруктоза  Wink Ние цедим дом. ябълки, не виждам проблем Ивчо да го пие. Понякога му давам и купешки сокове - примерно от сливи, за да го разхлаби, защото овесени ядки не обича. Отделно си пие достатъчно вода.

Общи условия

Активация на акаунт