АвгУстиНче вече нетърпи, студ и скучни зимни дни!

• 12 222
  • 283
  •   1
Отговори
  • у дома

Най - продуктивна дата: 07.08.2006г - 8 бебета
Най - разпространено име: Никола, Николай, Николета - 9 бр.
Най - тежко бебе: Калоян на nana77 - 4.350 кг.
Най - леко бебе: Явор на punita - 1.150 кг
Най - дълго бебе: Андреас на Ljubica - 56 см.
Най - късо бебе: Стефан на KoRn4e, Кари на Lorexa, Александра на Val_ Stef - 47 см.

Първото ни зъбче - Ивайло на Netty

!Сетивата на бебето!
!Сънят на бебето!
!Примерна схема за захранване на ХИП!
!Таблица на алергизиращите храни!
!Запичащи и разхлабващи храни!
!Рецепти за домашни пюрета и каши!
!Кой тип е вашето бебе!
!За нормите!

Проблеми
!Хълцането!
!Утешители - биберони и палец!
!Как да превърнете 8-те “ревливи периода” на бебето в магически крачки напред!
ВАЖНО

Ваксините
Имунизационен календар на Република България
Основни въпроси свързани с кърменето

howtoeat.info (by didika); medicalbg (by didika); exooo (by didika); dieti.gbg.bg (by didika); bulgarianbaby (by didika); moetodete (by didika); varnabebe (by didika) - това е за варненските мами; kidsbg (by didika); kokona (by didika); vaxini (by Kabiv); тема (by Dani777k) - за лесно пазаруване
НЕЩА ОТ ПЪРВА НЕОБХОДИМОСТ:
Парацетамол-сироп или свещички(Ефералган, Панадол, Калпол и др.)
Спирт или кислородна вода 3%
Стерилни марли
Памук
Хипоалергичен лейкопласт и цитопласт
Топоцин пудра или Бивацин спрей(за подсушаване на мокрещи и сълзящи рани)
Сироп за кашлица(Проспан, Хустагил,Стодал и др.)
Капки за нос или спрей за нос(Виброцил, Низита, Стеримар и др.)
Витамин Ц на ампули 2мл
Осцилококцинум(хомоепатично лекарство,което се дава при първите симптоми на разболяване)

НЕЩА ОТ ДОПЪЛНИТЕЛАНА НЕОБХОДИМОСТ:

Дуфалак(за разхлабване)
Сока на Хип против разстройство или активен въглен
Фенистил гел за мазане при единични пъпки
Зиртек или Фенистил капки при цялостни обриви или други алергични реакции
Гентамицин крем(вече няма производство, новия се казва Банеоцин)
Калгел или Дентинокс
Камомила или Осанит
Фуроталгин(капки за уши при оставане на вода в ушите)

Благодаря на  bebon за името на темата ни!

# 1
  • София
Блу и Бебон -   bouquet

# 2
  • София
я май съм от първите  Laughing

Душе - мила, пиши, не се отказвай.

Не знам защо все още има дразги в този форум. Всички сме различни, но сме обединени от едно общо нещо - децата. Харесва ми това, че винаги някой се опитва да помогне на някой - например на Спинки в момента, всеки дава съвет, всеки дава мнение, пък който иска слуша  Wink или взема участие.
За по-сериозните неща наистина си има място - така могат да вземат участие и повече хора ( май това е по-важното).  

А сега - добро утро днес явно и над София ще изгрее слънце  Sunglasses

Ето и една статия, която прочетох сутринта - на мен ми беше интересно и мисля има полезни съвети за здравословното хранене на децата - искам да я споделя с вас - http://gorichka.bg/index.php?p=42&l=1&id=455.

# 3
Добро утро от мен!

Днес тук е пекнало слънце и може би ще направим една разходка в квартала.  :thinking

Благодаря на Бебон за името на темичката и да се включва не само с оригинални идеи в рими.   Hug bouquet
Блу благодаря за новата темичка!  bouquet Нагушкай сладката Ния. Hug

Надявам се че болничките намаляват и заедно със слънцето навън се подобрява и нашето настроение. Hug

# 4
Блу,Бебон -Благодаря за новата ни слънчева темичка   bouquet

bebon-Честит Рожден ден!!!Много здраве,щастие и късмет ти желая!!!!

# 5
Бебон, честит рожден ден Hug
Желая ти от сърце да си все така усмихната и лъчезарна и само радост да ти носят твоите мъже Simple Smile

# 6
  • София
  Запис и от мен. Дано времето днес е хубаво и става за разходки.
  Радвам се че имаме новини от Спинки.
  Моите бяха с Т и сополки само един ден, дали вече оздравяха или беше нещо друго незнам, но съм доволна. Ставам, че ме дърпат от двете страни...

# 7
  • София
Бебон, честит рожден ден! Да си жива и здрава и много щастлива!  bouquet

И при нас има слънчице, много е хубаво, но сега се вижда колко са ми мръсни прозорците  Embarassed
След малко отиваме до педито да видим какво ще каже. Тази нощ беше спокойна, но май пак е вдигнал температура, много трудно му я меря. Иначе е много енергичен, приказва, не млъква, има вече доста думички в речника си. Казва много сладко детенце, човече и Йои (Йори).  Joy

# 8
  • София
Бебон, честит рожден ден! Бъди здрава, обичана и щастлива!

# 9
bebon, честит рожден ден! Бъди жива и здрава и само хубави неща да ти се случват!
Блу, Бебон, мерси за новата темичка   bouquet!
Elwing и аз въпреки, че ги уших незнам каква е символиката им на тези гоблени. Но, сега ще се разровя малко и ще проверя, защото и други хора са ме питали. А, май най-добре да питам гобленарките във форума  Peace.
elen@, дано при Марти не е нещо сериозно. И аз започнах да се питам какво става, че тази зима се скъсахме от болести. Вече си мисля, че ги обличам малко и настиват, знам ли Thinking.
Aila, браво на госпожичките, че са се преборили така бързо с опита за разболяване.

# 10
  • София
И аз започнах да се питам какво става, че тази зима се скъсахме от болести. Вече си мисля, че ги обличам малко и настиват, знам ли Thinking.
Ох, не знам  ooooh! А другата зима като го пусна и на ясла, съвсем. Есента, обаче, ще взема някакви мерки, дали ще има смисъл, ще видим.

# 11
  • София
Bebon честит рожден ден   bouquet

# 12
Бебон честит рожден ден !Бъди все така усмихната ,позитивна и креативна!Но най вече бъди здрава и обичана! Hug

Блу,Бебон благодаря за хубавата темичка   bouquet

Елфче мерси за инфото за Спинки,дано въпреки страшната диагноза да намерят специалист ,който да ги насочи кака да се лекуват от тук нататък.Предай и че не е сама  Hug
Душе аз те чета редовно и винаги преживявам нещата с теб ,така че не спирай да пишеш  Hug
Типично в мой стил,съвсем емоционално написах в старата тема че подкрепям казаното от Блан и Пепър ,защото наистина всички четем новини ,гледаме телевизия и всеки съпреживява трагедията на другите без да е нужно някой да го подсеща че има такава ,но после видях че Нана най сетне е предприела някакви конкретни действия и си коригирах постинга като и казах че това е много добро решение,за което я поздравявам,но естествено бях моментално критикувана че така бързо си сменям мнението от Велмар.
Не знам ,аз лично нямам никакво желание да се карам или заяждам с когото и да е и не разбирам тези толкова остри реакции.Според мен и критиката също може да е градивна и ето че има резултат,тема в клюкарника ,където наистина може да се получи нещо смислено като резултат ,а и повече хора ще се  включат ,така че тези адвокатствания са малко нелепи наистина.
Айла, радвам че мадамите са ок ,и като си представих как приказката "дърпат ме от две страни" при теб е напълно реална ми стана много смешно  Mr. Green
Пух аз не видях котака на снимките май  Rolling Eyes Дай да го видим този хубавец !
Ади златни ръце имаш ,браво,много са красиви! Peace
Може ли и аз да се "из фукам" с първия си пуловер ? Blushне е кой знае какво ,но е първото нещо което плета и ми е кеф че го завърших и и става,направен е в духа на идващата Баба Марта Simple Smile

# 13
Марго, с риск пак да ме обвиниш в заяждане ще те попитам- защо си мислиш че някой ( в случая Нана) се нуждае от критика за да я тласнеш в градивна посока.Тя не е длъжна на никой, това я е развълнувало, това е написала и споделила и тя самоинициативно на добра воля  търси контакти със семейството за да предложи помощта.Много е лесно отстрани с пасуване само да се тюхкаш или критикуваш. Close НЕ мисля че реакциите ми са "остри".Просто и аз реагирах  спонтанно, както теб Wink
Ох, не ми се изпада отново в спорове и не искам да разводнявам отчетната тема Crazy
Няма какво да пиша за Дари, така че- ще пасувам  Peace

Ох, забравих ooooh!,Елфче, благодаря за информацията от СПинки.Информирай ни Peace

# 14
Честит рожден ден, bebon! Желая ти от сърце да бъдеш много обичана и щастлива!

Блу,Бебон  благодаря за новата ни темичка bouquet

Дано болничките да оздравеят бързо  Praynig Hug

Елфче, поздрави моля те и от мен Спинки - ако има нужда от нещо да не се колебае, а да звънка  Peace

Ади нещата ти са страхотни  Peace - и мен много ме влече, ама нещо съм с две вързани ръце за тези неща  Sad

MamaMargo
Еличка ще е прекрасна с новото си пуловерче - поздравления, страхотно е  Peace

Аз пък се хванах да правя супичка на Лори и ни спряха водата  Joy А вие като давате супа на обед, давате ли второ  newsm78, че ако и това трябва да правя сега  ooooh! /не ми се смейте за тъпия въпрос  Praynig/

Общи условия

Активация на акаунт