АвгУстиНче вече нетърпи, студ и скучни зимни дни!

• 12 263
  • 283
  •   2
Отговори
# 75
  • София
Пепърче,недей с лошо Twisted EvilСнимките ги качих още в понеделник,но след това нещо така се случи и се заприказвахме за друго и не пуснах линк... Whistling
ЕТО ГИ
ЧЕСТИТИ РОЖДЕННИ ДНИА НА МАМИТЕ,КОИТО ПРОПУСНАХ!!!
По въпроса със соковете - Ина пие по повече от половин литър чай на ден 2 или 3 шишета със сок и вода. С две думи пие много течности и всичко това го дължа на чашата със нетечащата сламка на Нуби. От както не се налага да я карам да стои на едно място, за да пие нещо всичко си тръгна в релси.
По темата за махането на памперси - Ина ги маха в буквалния смисъл на думата. Онзи ден взела,че се наакала и като влезнала баба й при нея, девойката си била свалиа наакания памперс и го била захлупила прилежно в очакване на някой да го изхвърли.. Joy
И накрая  макар и не по темата искам да си споделя радостта - вече имам нова кола, Сеат, 4 врати, сив металик - мечтата ми за кола Heart Eyes

# 76
Добро утро и от нас  Hug

Бубче, честито ти возило  Peace Да те вози дълго, безотказно и безаварийно  Peace Обожавам да разказваш за пакостите на сладката Ина  Heart Eyes - как исках и Лори да е такова дете  Rolling Eyes

Ние също хапваме солети /blanc какви са тези без сол, че аз си играя да ги чистя  ooooh!/, понякога бисквитки от тези на плазмон. Зрънчо опита в Испания  Twisted Evil, но си го оставихме там  Laughing Сокчетата и нашите са от тези на Хип, че нали моето диване не иска да ги пие като ги приготвям аз  Laughing

На този Ла редут и аз все му се каня, даже един път заформихме прилична поръчка  Mr. Green с татито и брат ми, но после нещо не се оправихме с плащането  Embarassed, не ставаше с нито една от картите, които имаме, пратиха ни някакво писмо, ама нищо не разбрахме  Joy

Анди, дано по-бързо се оправиш - сигурно е много гадно  Rolling Eyes Hug Heart Eyes

За играчките и интересите на Лори  Laughing - ами моето мишле играе със всякакви играчки, почти всичко може да й привлече вниманието и да се заиграе с него. И тя обича пъха, мушка, изважда и т.н., но най-голямо удоволствие й доставя тайничко да си открадва разни неща от затрупаното ми бюро и да тича в спалнята и  да ги разглежда  Laughing Сега като е задърпала конците за мартениците, редовно се оплита и пада  ooooh! Обича много да рисува - особено върху моите книги  Twisted Evil Обожава музиката - със ставането ми сочи тв-то - пускам й любимата Сити и се започват едни танци, песни  Joy Вече повтаря думичките на някои места  Laughing Обожава да й пускам и детски песнички, като вече има някои от които пее почти цели рефренчета  Laughing Абе с две думи - музикално ми е детенцето  Heart Eyes

Стана дълго и ще спирам, пък и още не съм си отворила добре очите  Laughing Ще ме научите вие тук на дърти години да пия кафе  Laughing
Отивам да се насладя на снимчиците  Hug

# 77
  • София
Бубче, честито! Леко и безаварийно!   car003

Марти обича да се преструва, че говори по телефон. Нарежда ги едни  Joy, с интонация, със смях, голям майтап е.
Друга любима играчка- дистанционното. Отваря шкафове, един ден взе пасатора и каничката и сложи вътре две кубчета, добави малко вода от шишето си и се опита да ги пасира. Много обича и да драска. Дала съм му една тетрадка и една химикалка. Най- любимото му занимание е да разглежда книжки. Има едни на Егмонт- Чародейства, много се хубави с много картинки, има вече 4, мъкне ги навсякъде, заспива и се събужда с тях.

# 78
Здравейте!
Бубче, честита ти кола! Със здраве да си я караш  Peace.
Анди, отиди на лекар за жлъчката, как издържаш така да те боли? Дано да е само някаква временна криза  Peace.
Eliona, приятна командировка  Peace.
Pepper, точно това си мислех и аз, че сега шия, защото съм си в къщи. Този последния го избродирах за около 8 месеца, ама после като тръгна на работа, май наистина ще е по нощите  hahaha
Като ви чета как смело давате ядки. Аз, а и доктора ни сме забранили да се дават ядки. Даже и на Боби не й давам, само стафиди. Нашият лекар ми е разказвал много страшни истории и ми е казал поне до 4-годишна възраст да се въздържаме.

# 79
  • София
  Адрианска, за ядките заради алергична реакция или заради задавяне ви забранява педиатъра. Аз не се притеснявам от задавянето, а по празниците просто си се захраниха без да разбера с кашу, съответно нямаше алергична реакция, затова и реших да си им давам. Но определено ако се страхувате от каквато и да е, намя лошо да се изчака, аз просто го ползвам като алтернатива на боклуците  навън:)

# 80
Бубче, честита ти кола!Безпроблемно и безаварийно! Peace
MamaMargo, забравих да те похваля за пуловера.Много е хубав и идеен.Браво! Simple Smile
Adrianska, и теб те забравих.Много са ти хубави гоблените. PeaceАз съм почнала едно мъъъничко "гобленченце" още преди да родя.И така си и стои, много обичам да шия, обаче време нямам никакво.
По въпроса за соковете и "щръволинките" (както обичам да им казвам аз) - Вики сок не пие.Ама и вода почти не пие. Rolling Eyes Добре поне, че плодове си хапва.А такива зрънчо, ядки, шоколад - не давам.Опитвала е и толкова.Давам солети, бисквитки.
А за интересите - Вики много обича да рисува и да "чете" книжки.Баба й и е купила скицник и цветни моливи и по цял ден това правят.С играчки рядко се заиграва, да не кажа хич.
Другото любимо е да танцува.Такива чупки прави... Joy Не мога да кача клипче да ви я покажа.
Ако се сърди за нещо и мрънка, включа ли музикалния канал и всичко се забравя.
Някоя творческа, артистична личност ще става. Flutter

# 81
Aila, най-вече заради задавяне, каза ни, че риска е 90%. И ядката почти винаги засяда в белия дроб.Незнам според мен са още маллки  Rolling Eyes.

# 82
  • В ЛЮтеницата
И аз мисля, че е опасно да се дават ядки- по всички изброени причини и по-добре детето да яде примерно солети, но всеки си знае за неговото дете. Сещам се за Didika и шоколада и затова, че откакто сподели не е писала при нас. Дидика, как сте?
За пишкането и памперсите - примера е малко странен, но всеки, който е гледал куче или котка - ще ви каже, че колкото и да го учиш - си трябва време и осъзнаване, както и достигане на определена възраст - сами да почнат да го правят на определеното място, а и съответно да задържат достатъчно дълго. Та аз ще чакам Лора да каже "искам и аз да пишкам седнала като мама". Така както каза, че иска да яде, че иска да си мие зъбите и ръцете, че иска да се къпе, че иска да говори по телефон и т.н.
Бубче, честита сбъната мечта - кола!!! И всички мечти да започнат да се сбъдват - а, май другата ти мечта беше - Ина да стане кака  Wink!
Лора получи за първи път сок на 14 месеца и затова обожава и цени водата (за разлика от майка си, която пие 1,5 л. годишно  Embarassed).

# 83
  • София
аз също не давам ядки най-вече заради задавянето.

А за памперсите - вече писах, че чак лятото, но не писах причините . Като тези на Pepper - само, че няма да чакам да ми каже ( че не знам кога ще го направи), а просто според нашият педиатър за всичко си има време - трябва да са достатъчно големи, за да разбират какво правят всъщност ( тогава е и по-лесно). А и бях чела, че една от причините за нощното напикаване била ранното приучаване на гърне....в книгата на един американски дофтор......а дали е така - кой кой ще ми каже  Wink както пееше Васко
Един пример - Миташки отказва накрайниците и признава само биберона и чашата вече - но аз пробвах накрайника късно, когато беше на повече от година, въпреки, че четях, че голяма част от мамите го правят. Сега той пие от чаша без да се дави ( е полива се, ама.....) и то защото сам си поиска да пие от нея. По същият начин пробва сламка, когато беше на  година и 4 месеца - и още от първия път схвана и пак не се дави. Така че детото само показва кога е готово. Браво на онези, които вече са показали  Laughing
Абе всеки си има теория - важно е децата да са здрави  Laughing

Тц тц, в La redoute почти всичко свърши  Close

# 84
  • София
Бубче, честита кола! Леко и безаварийно!  Peace
Покрай снимките на Ина видях и други сладури, дето бях пропуснала да разгледам в албума. Миша наистина има страхотна коса  Hug Начко е сладур, нищо се цунка момченца  Laughing Wink А Ина с двете биберони ме уби  Laughing Като гледах вашите снимки се сетих нещо - Ивчо няма снимка с елхата тази година  Embarassed Blush newsm78 Сигурно сме единствените.  Rolling Eyes
За ядките - точно заради това и аз не давам - че има опасност от вдишване. И били уж по-опасни заради високото съдържание на мазнини - получавала се не-знам-си-каква пневмония. много ми е точно инфото Blush Но всяка мама си знае най-добре детето.  Peace Дидика я мяркам да пише в Клюкарника понякога.
За любими играчки не мога да се сетя  Thinking А, сетих се нещо, но то не се брои и не е играчка - обича да стиска нещо в ръчичката и го носи непрекъснато - примерно - кестен  Crazy, малка играчка, която са побира в дланта му и други такива дребосъци. Дори не заспива без тях  Rolling Eyes Не знам някаква увереност ли му дава... Химикалката не знае как да я държи  Blush Но ми е много смешен, че познава картинките като са наобратно - примерно ако му подам книжка наопоки я обръща и тогава разглежда картинки. Ама то сигурно всички са така  Simple Smile
На мен и Мадонка ми се губи. Дано Нори да е добре.
Хайде стига толкоз, че стана длъжко  Embarassed   bouquet

# 85
  • София
Та аз ще чакам Лора да каже "искам и аз да пишкам седнала като мама". Така както каза, че иска да яде, че иска да си мие зъбите и ръцете, че иска да се къпе, че иска да говори по телефон и т.н.
  Пепър според мен определено си осъзнават какво искат и го правят по собствено желание и смятам, че са щастливи от това, че могат да комуникират по този начин с мен. Това че не го казват с думи, не означава че не можем да се разберем. Не схванах какво се опитваш да кажеш точно с горния цитат,  всички къпем бебетата и ги храним без да са го поискали дълго време.... За мен е абсолютно същото като храненето и къпането и изхождането. Нещо което започва от началото и става постепенно. Наистина всеки си преценява и решава сам, аз лично предпочетох този вариант, защото за мен в момента да им слагам памперси ми изглежда като да ги уча да вършат нещата там. Просто различни гледни точки. Аз споделих как е при нас  Simple Smile
  Допълнение - не искам да подклаждам спорове или отново караници. Спирам да пиша повече по въпроса, наистина всеки си преценява сам.  Naughty

# 86
здравейте и от мен:)еййй не успявам да ви изчета днес:)поработих малко докато мишка спи и сега бързам да чукна два реда преди да се е събудила:
лелееее като чета за памперси за говорене за играчки  #Crazyмоето диваненце казва за памперса след свършената работа и то катое монало дооста време(но аз не съм и от най старателните,има време,макар че за яслата ни искат с махнат памперс newsm78)
за говоренето малко се притеснявам защото Мишелка е повече по действието -мама тата и баба до там сме макар че много и говоря
а с играчки не си играе-през цялото време е покатерена някъде и показва колко е висока с вдигнати ръце,рядко се заиграва с тенджери и лъжициІистински
сокове пие само ако е гладна по малко предпочита вода:)и чай-дайте идея за чайчета-правя и от шипки но се запича и от мащерка когато кашляше,мисля си дали е добра идея лайката newsm78
елена прополис или клеева тинктура е по аптеките (малко бяло шишенце с капкомер)нали съм индианец и не мога да ти пусна линк за една статия която четох,но на google тя излиза първа като напишеш "прополис"Simple Smile

# 87
  • София
Всеки преценява сам за себе си какво и как да го прави. Ние тук сме толкова различни, нормално е да правим нещата по различен начин. На мен ми е много интересно за всяка една от вас. Наистина Дидика ме втрещи и мен тогава, но след като тя е преценила така, никой няма право да й се бърка.

И при юлки' 08 има спорове за всичко, ще се прави ли фетална морфология, няма ли, ще се прави ли БХС, няма ли и други, сега не се сещам  Crazy. После живи и здрави като се родят бебоците пък ще започнат спорове за кърмене, захранване, за и против проходилката, но е така и винаги ще е така. На мен и там ми е приятно да чета и от време на време да пиша.

Специално за гърнето имах голямото желание да науча Марти , дори му купих едно когато навърши 6 месеца, сложих го няколко пъти и си свърши работата, но дойде пролетта и започнахме все повече да стоим навън. Така и го отложих. Смятам тази пролет лека полека да започнем и до есента да сме приключили с памперсите, пък ще видим.

И накрая, на Марти му казвам, че в коремчето на мама има бебе и той от няколко дни го сочи и казва "Бебе, бебе" и днес така, но и го погали. Много мило ми стана.  Heart Eyes

Как ли е  gybka111? Не е писала отдавна.  newsm78

# 88
Ей, това му е хубаво на Интернета - много информация, а ти имаш възможност да я пресееш лично за себе си.
Аааа, Пепър, вариантът с парцала натикан в носа действаше при нас и бързо се научиха да не пишкат вкъщи. Wink
Бубче, честита ти кола! Явно вече се е успокойла обстановката при вас и татито е решил да се реваншира! Wink

На мен не ми се ходи на лекар, защото реших, че просто съм я раздразнила, а и вече ме боли по-малко. Иначе лятото, в Смолян пак ме заболя и тогава ми пуснаха изследвания и ехограф и нямаше нищо... та сега си лежа на това.

# 89
анди аз имам камък в жлъчката и правя ужасни кризи от време на време.много боли -пия аулин и чакам да мине и гледам да не ям пържено и мазно .това го имам от 15 години и е ужасно но отърване няма ,дано не си с камъче

Общи условия

Активация на акаунт