Мисъл една тормози ни сега: МоМчЕ или МоМиЧе е ЮЛСКОТО мъниче :)

• 16 630
  • 292
  •   1
Отговори
# 60
От един час се опитвам да се свържа с кабинета на докторката , за да питам дали не съм объркала часа ? Обаче дава заето ...........................ТУ ТУ ТУ ТУ ТУ ТУ ТУ ТУ ТУ ТУ ТУ ТУ ТУ !!!!!!!! В другата стая пък пробиват дупки за клиатиците и много ми надуват главата ! Абе днес изобщо съм като че ли по иглички стъпвам . Сутринта пък се издзверих на майка че се опита да ми даде съвет къде да си сложим климатиците . Така я отрязах че жената не знаеше какво да каже .  Blush
Ох  айде да идва 1и 30 . Дуци ти как си с нервичките  Laughing hahaha
Казах ли ви че си купих страхотни ботуши за бременни ?

Тони 79 , аз мисля че някой тук беше писал че се покрива от фонда , но да кажат мамите които се осигуряват там .

# 61
Не съм ви чела, защото място не мога да си намеря от притеснение и едва ме свърта на едно място #Crazy. Тази сутрин сестрата в яслата ми каза, че според нея дететнцето било болно не от скарлатина, а от рубеола. Тъкмо се бях успокоила малко. Сега само чакам шефа ми да дойде, за да го питам да си ходя и хуквам по доктори. Ще си направя изследване за антитела към рубеола, но много се обърках с тези лаборатории - в Бодимед ми казват, че струва 15 лв и става готово същия ден, а в Лора, че струва 30 лв и става готово за седмцица Shocked. Чудя се за едно и също нещо ли става въпрос newsm78. И как ще издържа цяла седмица докато излязат резултатите ooooh!. Направо ще се побъркам, имам чувството, че нито мога да мисля, нито да правя каквото и да било, направо съм се вцепенила от ужас. Извинявайте, че ви натоварвам, но просто няма с кого да споделя, а ще се пръсна Sad.

# 62
Искам да ви попитам, ако ме осигуряват допълнително в Закрила, трябва ли да плащам за БХС или се покрива от фонда? За другите прегледи и изследвания не плащам нищо, но за това се зачудих.
Добро утро на всички!
ToHu_79 аз бях писала и по-горе, за осигурените в Закрила и др.подобни МЦ БХС е безплатен. Качваш се на 14 ет. с бележката от твоя гинеколог и казваш, че си осигурена в Закрила. Сестрата която ти вземе кръв, ще ти даде 1 бележка, която след като си получиш резултата с копие от него (резултата) ще оставиш на главната акушерка (кабинета и е на 1 ет.зад регистратурата). Това е. Не се плаща.
Лек ден на всички. Болницките бързо оздравяване, лекувайте се и си поцивайте. Никаква работа. Мен напоследък доста ме боли корема. Една такава болка на схващане и като чета тук за контракции се шашкам. Но си мисля че това е нормално. Като си полегна и ми минава. Само дето няма кой да ме остави и постоянно тичам подир хлапето.

# 63
Астарта, това е най-големият ми страх и на мен. дано не е, дано не е. Или поне дано имаш достатъчно антитела. Пиши как се развиват нещата. 

данибон, ти съвсем се побърка, момиче Simple Smile как ще откараш до юли, не знам Simple Smile я кажи повече за ботушите, за пръв път чувам за ботуши за бременни Simple Smile

# 64
Астарта , моля се да не е рубеола . Но се чудя как така сестрата мисли.............. че не е скарлатина , а е рубеола . Това дете не са ли го пратили на лекар който да му постави диагноза и родителите да уведомят в детската градина . Виж тези два линка , на ТЯХ НАМЕРИХ ИНФО ЗА ДВЕТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ И СПОРЕД МЕН СИМПТОМИТЕ СЕ РАЗЛИЧАВАТ ДОСТАТЪЧНО .
http://pramed.com/scarlatina.htm
http://www.infotel.bg/rubrics/medicin/80959010.htm

Тити , наистина не съм в час  #Crazy Laughing А ботушите ми за бременни са си съвсем нормални мадамски ботуши с висок ток , естествена кожа и маслено зелен цвят . Оня ден се мотах по магазините да търся подарък за един повод и като ги видях и ми останаха очите в тях . Пробвах ги и все едно ми залепнаха за крака и естествено си ги купих , обаче скоро преди това си бях купувала ботуши и се обаждам на милото и му викам - купих си ботушки , а той- ти нали скоро си купи , а аз - не бе миличък тези са специално за бременни . Той падна от смях и се чудеше колко са изобретателни жените като стане дума за харчене на пари  LaughingПосле си купих и блуза и гривна и обеци които подхождат на блузата и всичките " бяха за бременни " . Laughing

Последна редакция: чт, 31 яну 2008, 10:54 от danibon

# 65
Астарта не се паникъосвай предварително. Тя сестрата от къде смята така? Сигурна ли е ? Освен това не е задължително всички останали да са заразени. Според мен се успокой, попитай личния си лекар къде да направиш изследванията и мисли позитивно. Стискаме палци всичко при теб на е наред  Praynig

# 66
Момичета, дайте някой бабешки лек за кашлица. Вече цяла седмица се боря с този грип, ама кашлицата продължава да ме тормози. Така се напъвам да кашлям, че вече ме заболя коремчето и започнах да се притеснявам.

# 67
Ами сестрата каза, че на нея симптомите й приличали на рубеола. Обяснява ми за цвета на езика, за подути лимфни възли, но аз така се бях паникьосала, че не чух почти нищо, от това което ми каза. Каза, че много деца са й минали през ръцете и различавала добре симптомите. Иначе лекарката на детето му е поставила диагноза скарлатина, но според сестрата е грешна диагнозата Sad.

Забравих да кажа, че детето се е изринало вчера на градината, значи е ходило поне няколко дни заразно преди да се изрине #Cussing out

# 68
Астарта, спокойно. Само не се паникьосвай прекалено. Сестрите имат медицинско образование, но не поставят диагнози, лекарите го правят. Не оспорвам опита й, просто не се доверявай прекалено на нейната преценка. Все пак можеш да потърсиш начин да се свържеш с родителите на детето и да питаш какво е точно, за да знаеш - няма нищо лошо в това.  Hug

Данибон къде са тези линкове, дето си пуснала, аз не ги виждам  newsm78

# 69
  • Варна
Астарта, бях чела някъде, че риска при рубеола е най- голям през първите 3 месеца. След това % за риска на бебето намаляват значително. Не е хубаво да те шашка така тази сестра. Не ми се вярва да объркат такава диагноза. Направи си изследването, за да се упокоиш.
Toni_baraboni , при д- р Танев ли ходиш? Доволна ли си?
Данибон, аз се побърквам от сега, а съм на преглед на 11.02.
Относно сънищата- аз всяка нощ купувам различна количка Laughing.
emzi, пробвала съм счервено вино и черен пипер,което се сгорещява на котлона. Ужасно е на вкус, но помага. Друго изцеден лимон с 2 лъжици мед. Много еприятно на вкус и облекчава. Известно време не пий и яж нищо след него.

# 70
Астарта , дано сестрата да греши .  Praynig Разбирам притесненията ти мила , дано се окаже че няма повод за тревога , че много ти се събра тези дни . Hug
Емзи , единствения бабешки илач който знам за кашлица е смес от зехтин , ракия и мед и се яде  .
Пърл линковете са тези :
http://pramed.com/scarlatina.htm
http://www.infotel.bg/rubrics/medicin/80959010.htm

# 71
  • София
Астарта, да ни пази Господ, рабира се, но все пак и аз ще те успокоя, че най-страшния период май вече мина. Процентът малформации след 3-я месец е мнооого по-малък, отколкото при заразени в периода на органогенезата. Но ти се изследвай де. Имаше някакви инжекции, които се слагат преди изриването и го предотвратяват...гамаглобулин май Embarassed
Ох, да пази Господ, че и аз не съм карала никакви шарки Praynig

# 72
Ивонче, Пърл страхотна тема!

Дшичка поздравления и стикаме палци за практиката - после ще ни поеозиш  Mr. Green

Да ви кажа честно направо съм потресена от нещата, които изчетох днес във форума - незнам какво да кажа! Болните са доста - оправяйте се бързо - тити и Астарта дано всичко е наред с вас и вашите сладурковци  :pr

Vessito стой си в къщи колкото можеш повече. Просто не проумявам що за колеги са твоите  #2gunfire

ДеЩоВиди толкова се вбесих, като прочетох за твоята работа, че в момента немога да си намеря място...това ако е държава... Crossing Arms Shocked

# 73
Да се запиша и аз в новата тема! Честито на Тони 79, дълъг и щастлив семеен живот!
Ееее, danibon  искрено ме разсмя с ботушите за бременни. newsm62Не се бях сетила за тоя номер, моя все мърмори като си купя обувки. Имала съм много.
Искрено се забавлявах с таблиците за пола, дето ги е пратила sisoni.  smile3521
Искам да питам нещо. Аз съм бременна с близнаци, обаче още не ги усещам да мърдат. Към коя седмица трябва да се усетят? Някоя мама почувствала ли е бебока вече? Малко ми е притеснено, щото по книгите пише, че към четвърти месец се чувстват, а при мен още няма такива усещания.
Благодаря предварително!

# 74
Астарта, а ти не знаеш ли дали не си карала Рубеола? Направи си задължително изследването за антитела - ако нямаш имало някакви инжекции, които се слагат и предотвратявали лошите последствия. Стискам палци да е фалшива тревога Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт