Мисъл една тормози ни сега: МоМчЕ или МоМиЧе е ЮЛСКОТО мъниче :)

• 16 601
  • 292
  •   1
Отговори
# 225
Астарта , моля се да не е рубеола . Но се чудя как така сестрата мисли.............. че не е скарлатина , а е рубеола . Това дете не са ли го пратили на лекар който да му постави диагноза и родителите да уведомят в детската градина . Виж тези два линка , на ТЯХ НАМЕРИХ ИНФО ЗА ДВЕТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ И СПОРЕД МЕН СИМПТОМИТЕ СЕ РАЗЛИЧАВАТ ДОСТАТЪЧНО .
http://pramed.com/scarlatina.htm
http://www.infotel.bg/rubrics/medicin/80959010.htm

Аз пак връщам темата за шарките - в линковете няма инфо как влияят на бременни. А се оказа, че имало бум на варицела....Аз не съм карала никаква шарка и честно казано се притеснявам, но малката не може да е постоянно с мен у дома.... на ясла е далеч по-интересно, а и мен работа ме чака....

За количките аз съм се насочила към моделите на  cangaroo. Но да видим на финала какво ще вземем. Ако някой може да ми даде идеи да количка за породени деца, приемам съвети и идеи.

Няма ли да ти е тежко с такава количка - каката ще е на 2г почти и малко ще я ползваш...По-добре измисли степенка /Кидиборд май се казваше/ да я возиш като се умори, защото ми се струва, че ще е за много кратко инвестицията

Последна редакция: пт, 01 фев 2008, 14:28 от Aгата ®

# 226
За количките аз съм се насочила към моделите на  cangaroo. Но да видим на финала какво ще вземем. Ако някой може да ми даде идеи да количка за породени деца, приемам съвети и идеи.

Няма ли да ти е тежко с такава количка - каката ще е на 2г почти и малко ще я ползваш...По-добре измисли степенка /Кидиборд май се казваше/ да я возиш като се умори, защото ми се струва, че ще е за много кратко инвестицията

# 227
В 18 седмица съм и за добро утро още преди да хапна нещо сутринта повърнах. Е, това беше върха.  Cry Нещо не съм в кондиция днес. Дано не се разболявам. Но май просто е някакво неразположение.

Аз съм доволна от начина, по който изглеждам, кожата ми по принцип е добра, сега стана по-добра от преди, една такава гладка. Мъжът ми преди малко все едно съвсем по темата ми писа "незнам дали е заради бебчо, но си много хубава". А и хората около мен ми казват, че съм се разхубавила. Аз също се харесвам (поне да има едно нещо хубаво след като ми е зле все още на моменти Sad ).

За името, когато забременях измислихме име на момиче без проблем, но ни трябваше и за момче. Още не знаехме пола и искахме да имаме всеки вариант готов, за да не се чудим след това. Първо мислехме да го кръстим със същото име като мъжа ми, но след няколко бъзика като Дюран-Дюран и Баден-Баден се отказахме набързо Simple Smile Работата нещо се закучи, защото  нито аз нито той имаме фаворити сред мъжките имена, които да харесват и на двамата при това. А и на двамата никое име не ни изглеждаше достатъчно добро за нашето бебе. И почнахме да гледаме именици буква по буква. Накрая се спряхме на  няколко имена, които ни бяха благозвучни и стояха добре на презимето и фамилията. Но пак не се наклони везната към някое определено, някак не ни лежеше на сърце кое и да е от тези имена.

Накрая измислих едно просто решение и мъжа ми веднага се съгласи. Решихме да не гледаме имената - дали са комерсиални или не, дали звучат добре, изобщо да игнорираме всички странични мисли. А да направим едно нещо: всеки от нас да си мисли за бебчето каквото е сега, да си го представяме... и просто да усетим името, което смятаме, че най-много му подхожда на това наше бебче. И когато след известно време си казахме кой какво име чувства най-подходящо: оказа се, че и двамата искаме едно и също. Това беше най-интересния момент, имаше малко вълнение заради този факт... и вече имаме име и за момче Simple Smile

Отивам да си легна, че просто едва се крепя Sad

П.П. Честита дама на Ивона Simple Smile

# 228
За количките аз съм се насочила към моделите на  cangaroo. Но да видим на финала какво ще вземем. Ако някой може да ми даде идеи да количка за породени деца, приемам съвети и идеи.
Агата аз тази количка на Cangaroo, която съм я харесала ще е за малкото бебе. А каката на 1г.8мес. ако и се прииска да се вози има едно пластмасово като платформа и мисля да я науча там да седи. Не знам  newsm78, пък ако не ще ... да върви пеша  Mr. Green ще налагам дисциплина.  Naughty
Ето това имам в предвид: http://www.911.bg/a2/offers.asp?p=2096300
Знам че на запад продавад едни приставки: Board- ове дето им казват, но те излизат като цената на една количка, че и повече. Някак си е нелогично.

# 229
Здравейте скъпи мами,
и аз се чувствам леко погрозняла , въпреки че моята половинка постоянно ми повтаря колко съм хубава - не му вярвам - имам си огледало в къщи Laughing
Подпухнала съм и устата ми се е подула и е в рани и една такава леко тромава съм станала   Crazy
За името съм измислила за момче, за момиче не съм - но има време...
Хубав ден на всички!  bouquet

# 230
Добре дошли на всички нови мами
Честито на всички мамита който знаят пола на бебчетата си

# 231
Агата аз тази количка на Cangaroo, която съм я харесала ще е за малкото бебе. А каката на 1г.8мес. ако и се прииска да се вози има едно пластмасово като платформа и мисля да я науча там да седи. Не знам  newsm78, пък ако не ще ... да върви пеша  Mr. Green ще налагам дисциплина.  Naughty
Ето това имам в предвид: http://www.911.bg/a2/offers.asp?p=2096300
Знам че на запад продавад едни приставки: Board- ове дето им казват, но те излизат като цената на една количка, че и повече. Някак си е нелогично.

Да, това имах предвид, да се вози на някаква платформа на количката за бебето - Чиполино Пуки има такова май, защото е копие на Чико, не знам как се казва модела. Иначе оригиналния Кидиборд е доста скъп, наистина...

# 232
Ние за имената вече стигнахме до консенсус. Аз бях измислила име за момиче още като забременях. Споделих го с таткото и на него не му се понрави много, но някак успях да му внуша, че точно това момичешко име е СТРАХОТНО и той кандиса. За момче уж бяхме измислили Константин или Васил, обаче таткото чул случайно, че един котарак се казвал Симеон и вечерта ми вика: "Харесах си ново момчешко име - Симеон. Искам така да се казва!"
И аз отстъпих, макар че повече ми харесваше Константин.
Та сега ако е момченце, ще е Симеон (на котарака  Mr. Green), а ако е момиченце -  Алма.

# 233

Тук са по 20-30е?  Не знам обаче дали има различни за различните колички и какви са конкретните цени. На тая количка дето си показала ми се струва, че няма да може да седи детето ти на тая поставка - доста е малка, а и няма къде да си подпре краката newsm78 Пробвай я в някой магазин ако можеш Peace

# 234

Тук са по 20-30е?  Не знам обаче дали има различни за различните колички и какви са конкретните цени. На тая количка дето си показала ми се струва, че няма да може да седи детето ти на тая поставка - доста е малка, а и няма къде да си подпре краката newsm78 Пробвай я в някой магазин ако можеш Peace

Аз си представах да е право детенцето отзад, а не на тази платформа отпред за крачетата на порасналото дете...може и да не съм разбрала

# 235
Лятото бях гледала една позната с породени деца. Те имаха подобна количка. Малкото (на 7-8 мес) си спеше легнало, а каката на 2г. 7 мес седеше на такова триъгълниче, в краката на бебето. Крачетата на каката бяха вътре в багажното отделение и се държеше за пластмасовата облегалка за кръста. 
Ох не знам. Най-много да падне и да се пребие. То и каката ще си е бебе. Май няма да може да разбере, как да се пази и да се държи, за да не падне.

# 236

Аз си представах да е право детенцето отзад, а не на тази платформа отпред за крачетата на порасналото дете...може и да не съм разбрала

Да, същите бордове, дето детето стъпва отзад на количката тук са по 20-30е. Ето пример

Даже преди няколко теми Дуци го беше споменала....Аз коментирах, че заради дръжката на моята количка няма да мога да ползвам...

Но не знам дали не говорите за някакъв специален модел за тази Кангору количка, че били толкова скъпи.

За другата част от постинга ми беше коментар на Коколина, че детето ще седи на това черното отпред на модела, който е показала. Ама може там и аз да не съм разбрала Thinking

# 237
  • София
Ивонче, честита мома и от мен, както и на всички други мами, които вече знаят пола на бебчетата си.
За протокола от мен: от София съм, на 32 г. и както е видно 2-ра бременност.
Терминът ми е на 21.07.2008.

# 238
Момичета вие ме разбихте - всички ми казват, че съм се разхубавила, а и аз самата виждам, че кожата ми е станала по-хубава например. Значили това, че детето ще ми е грозно  Shocked ?

За името единодушно си харесахме женско, но предположенията са за момче! За мъжко не можем да се разберем. И аз обеснявам, че името трябва да е в хармония с бащиното и фамилното, но няма кой да ме чуе. Но не е такъв проблем, ще го измислим!

БХС нали не е задължително - аз мисля да откажа, бъдещите мами които са ходили какво мислите по въпроса. На ФМ още не съм ходила. ТоНи_79 нали хадим при една и съща гинеколожка, сигурно знаеш?! Аз съм на преглед на 08.02.

О, да летни колички ли мислите да си вземате или ... аз немога да се ориентирам все още - знам ли какво ще ми трябва. Мамите с опит могат да споелят.

Последна редакция: пт, 01 фев 2008, 15:57 от Katinche

# 239
  • София
Katinche аз ще ходя на БХС другата седмица в четвъртък. Илиева е категорична и за двете изследвания. В смисъл, че е хубаво да се направят. Виждам, че ще отидеш един ден след мен - попитай я, може пък при мен да вижда някакви причини да ме праща на тези изследвания. Иначе във вторник като гледахме бебето каза, че всичко му е наред. Със сигурност никой не може да те задължи да отидеш. Аз също нямам много вяра на БХС-то, но какво пък - ще го направя, сега ми е паднало да ме бодат и да ми точат кръвчицата.  Tired

Общи условия

Активация на акаунт