Гоблени-17

• 45 418
  • 498
  •   1
Отговори
# 405

TaVaMiDi,
за да ушиеш схема взета от този сайт трябва предварително доста да поработиш над нея .
Не си струва труда , защото ще се разочароваш и ще я оставиш.
Самите собственици на сайта пишат,че схемите са просто прекарани през някоя програма за дизайн на гоблени и  не са ръчно коректирани след това.
Ето как се предполага ,че ще изглежда ушитото

На мен лично ми изглежда страшно некрасиво

# 406
Хипатия,мислех да я пробвам на черна панама.

# 407
sissak,голяма благадяря!  bouquet  bouquet  bouquet

# 408
liddi, newsm78 дай адрес да ти пратя схемите

# 409
  • варненка от София
Голямо затише тези дни, никой нищо не споделя, а и за среща никой нищо не казва.

Аз успях да ушия едно мини гобленче, но понеже съм си забравила кабела на фотоапарата във Варна, та ще ви го показвам, като се завърнем. Иначе сега ще подхващам гейшичката пак.

Все още се надявам да се организираме да се срещнем.

# 410
marulka_s,наистина! newsm12Къде изчезнахте бе,хора?!Вие хубаво шиете ,ама аз какво още се мотая и все се ровя, smile3506хм ....по повод на това да ви питам :как се разбира размера на даден гоблен изтеглен от нета и как да разбера 1:1,1:4 или кръстат бод/ако разбира се не е уточнено/...ама като първия човек зададох въпроса,надявам се да ме разберете

# 411
newsm78 нали знаеш, че тези схеми не са проверени?
аз сега го научавам това Confused
Heart Eyes прочети какво пише под номерата на страничките  Hug
http://www.igolki.net/cat-food-pop-desc-1.html

ахм...ясно...е,аз съм от тези дето първо пускат и ръчкат уреда,пък после четат инструкциите /образно казано/ Laughing
на мен ми допада как ще е като гоблен това кафенце... Wink

# 412
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
marulka_s,наистина! newsm12Къде изчезнахте бе,хора?!Вие хубаво шиете ,ама аз какво още се мотая и все се ровя, smile3506хм ....по повод на това да ви питам :как се разбира размера на даден гоблен изтеглен от нета и как да разбера 1:1,1:4 или кръстат бод/ако разбира се не е уточнено/...ама като първия човек зададох въпроса,надявам се да ме разберете

Joy kakто казва тъли, първо режа, после меря  Joy
а сериозно, обикновено си пише, колко е голям за Аида ... или ... или поне колко на колко бода е
- изчислявам си колко ще ми трябва за да го приравня към българската панама (щото имам количества  Rolling Eyes ) и после преценявам кръстче или 1:2  Peace защото тези харесвам повече  Hug

кита - ето ти едни палци http://photo.163.com/photos/puchis/48536172/

тавамиди - опитай все пак едно квадратче някъде, където има и чашка и кафе за да видиш дали ти харесва това, което се получава  Peace

# 413
аз мога да предложа това на тема кафе

# 414
Goodyq,моля разшифровай ми това- изчислявам си колко ще ми трябва за да го приравня към българската панама

# 415
Goodyq,моля разшифровай ми това- изчислявам си колко ще ми трябва за да го приравня към българската панама

наскоро го изчислявах за една мацка, затова ще го приложа направо, ако гоблена е 200/283 бода:
Аида 18 - 200/283 = 11/16 инча или 27.5 на 39 см
Аида 16 - 200/283 = 12.5/18 инча или 31.5 на 44.2 см
Аида 14 - 200/283 = 14.3/20 инча или 36 на 50.5 см
Аида 11 - 200/283 = 18/26 инча или 44.2 на 64.3 см

това ще е размера на шитата част, значи да добавиш по около 5 см от всички страни за резерв и подгъване при рамкирането

българската панама шита 4:1, 2:1 или кръстче през дупчица е почти равна на Аида 11

това отговаря ли на въпроса ти? Peace

# 416
я сега малко да разбуня духовете  Party
 всеки е чувал нещо, суеверия или слухове за гоблените или шиенето им - искате ли да обменим инфо Crazy
аз ще започна:
конете носят щастие в дома в който са  Peace ;
сиси, трябва да се подари  Rolling Eyes иначе носи нещастие - вече подарена си е ОК
(за тези двете не знам причината  Peace )
когато ше шие икона или нещо на църковна тематика трябва да се разменят цветовете на поне два-три бода, или да се оставят неушити 2-3 бода - иконата не трябва да е съвършена, съвършен може да бъде само Бог  Peace ;
ако гоблените са серия, трябва да се ушият всички или поне 2 от серията - за да се уравновесят  Peace
икона или гоблен на църковна тематика трябва да се освети непременно, ако е подарен се освещава от този на когото е подарен - иначе в дома се внася прозорец през който да минат нечисти сили;
всеки, който е ушил тайната вечеря е пострадал след това  Confused и това не знам защо  Hug
е вие сте наред  Heart Eyes Heart Eyes

# 417
Браво,Goody,наистина ще разбуниш духовете Laughing
А колко му трябва на човек newsm78.....
Аз знам,че първия гоблен трябва да е Мадоната и се подарява на майката
на гобленарката.
С интерес ще следя постовете ви,за да разбера още какво може и не може.... Laughing

# 418
  • Балчик
По принцип не вярвам на такива суеверия, свързани с гоблените. Но това с тайната вечеря го чувам за пръв път. Икато се замисля- се случи с една позната.
За Щастливото завръщане съм чувала, че носи щастие у дома. За Ефигения пък- че носи нещастие.

# 419
Goody,Галаксия ,благодаря ви за бързите отговори.Надявам се скоро да спретна тези гобленчета и да ви ги покажа  Praynig
Въпроса с панамата ми е ясен!
Сега имам въпрос за бода 1:2? Как се шие? Зная 1:4 и 1:1,този....

Общи условия

Активация на акаунт