DSDSuper-Fasching-Star - тема немска 60та

• 15 722
  • 291
  •   1
Отговори
# 255
Деси, аz при иzбор на градината си мисля и ве4е zа у4илиЩе. За у4илиЩата нали ги раzпределят по местожителство, та гледам с децата от детската градина да ходи и на у4илиЩе. Не искам като по4не у4илиЩе да не поzнава никой  Sad

Мерси ви zа отговорите, zна4и 5? са в рамките на нормалното  Wink  Ще помисля и може би Ще отида да видя на място, вси4ко zависи от самата жена, все пак.

# 256
  • Germany
Там е работата, че ние живеем диркетно срещу входа на училището, а сегашната градина е от едната му страна, а другата е от другата му страна - така или иначе ще познава някого  Wink

# 257
Е супер тогава Деси, в такъв слу4ай дерzай според мен  Peace

# 258
Една случка в детската градина тази сутрин ме извади от релси.

Докато се разделяхме с Хана, новото момченце в групата се приближи и протегна ръчички към мен. За мен нещо нормално, аз май съм единствената от майките, които отделят по няколко минути сутрин, за да си поиграят с маймунчетата. Едва успяха да ми обяснят, че много ме харесвал и детето така се вкопчи в мен, че не можаха да ни разтърват. Учителката на Хана ми мяташе извинителни погледи докато аз се мъчех да го успокоя. Видя се, че няма да ме пусне, така че отидохме двамата в съседната стая и останахме близо четвърт час. Детето през цялото време ми галеше и целуваше лицето, нещо ми разказваше, после само питаше кога папа ще дойде да го прибере. Накрая се сгуши и остана така може би пет-шест минути.

Насъбра се народ, почнаха да надничат през вратата. Разбрах, че родителите току-що са се разделили, заради което се е наложило да го дадат на детска градина. Бащата поема грижите за детето, за майката нямам информация. Много неудачно съвпадение, не мислите ли? Изведнъж те връхлита една банда от 15 шумни деца и едно кило възрастни, налага се да свикнеш с тях, а и в къщи вече не е същото - изобщо мръсна приказка. Единственото предимство, за което се сещам, е че в тази възраст децата са много адаптивни и е вероятно проблемният период скоро да отмине.

Хана в началото не обръщаше много внимание на цялата сцена, но после разбра, че става нещо необичайно, дойде при нас и започна и тя да се гуши. Очаквах, че ще прояви собственическо чувство, тя обаче реагира с достойнство и само тайно ме ухапа леко по ръката - признак на преливащи емоции.

Много се разнежих, натъжих и разтреперих. Направо не мога да се съсредоточа да работя, ами зяпам из нета и се опитвам да махна две втренчени сини очи от съзнанието си. Сега се сещам за "Майчина сълза", ама пусто не съм му майка на това дете. Май хормоните ми играят номера. Цялата история вероятно звучи мелодраматично написана, но единственото, което е заседнало в мен, е огромна тъга.

Я си кажете мнението за живота от тази му страна.

# 259
само аз ли нямам съобщение от тази мистична БР. щото живея на село, нали. добре бе, ние селяните да умиргаме демек. пфу. Crossing Arms
отивам да се самоубивам тогаз. ще изям едно кило сладолед амарена на ланезе.

носете ми цветя на гроба. мисти, кака, ти идвай с булченска рокла. може и някоя и друга пържолка да носите за бог да прости...........винце, кебапченца, туйонуй.
стига се шашка с таз сватба, аз 3 пъти съм се женила, ся и четвърти, ако секи път се шашках, досега да съм умрела. юбунга прави майстера както знаеш, просто репетирай всеки ден. вземи си клеразил за дундариците.

мишке, кво да ти кажа душа.........това ми звучи леко в сравнение с децата, дето хич нямат никого. там е страшно......мъка, безсилие, хас те обзема. идва ти да крещиш, ама няма кой да те чуе.......
хич не ти е написана мелодраматично историята, това си е живота и детето го боли..............................
чудя се защо възрастните сме понякога толкова немислещи и причиняваме толкова мъка на тези невинни душици с егоизма и безотговорноста си.

Последна редакция: пт, 08 фев 2008, 12:17 от matakosmata

# 260
Милото детенце  Sad

Аz zнам оЩе по гадна слу4ка. Един колега на мъжът ми има 2 деца, не zнам на колко години, но не са съвсем малки. С майката били раzделени или раzведени. Малко преди Коледа, майката, при която живеят децата, ги е напуснала  Shocked  Никой не я zнае къде е. БаЩата, който работи в друг град на стотици километри, веднага си идвал и сега не може да работи, а си гледа децата и 4ака от съда да полу4и АуфентхалтсбеЩимунгсрехт  Rolling Eyes

Горките деца  Sad

# 261
Милото  Sad
Мишка в нашата ясла събрахме списък с координатите на родители ( които искаха само си дадоха координатите )  и можем да се виждаме и децата да играят zаедно ... Ако предложиш може и други да си дадат координатите и детенцето поне ще има приятелчета ?
Гадни случки много .
Поzнат се самоуби една вечЕр и остави жена си и  3 малки момиченца ...

# 262
само аз ли нямам съобщение от тази мистична БР.

И аз, Мата, и аз ... не е честно така, уж сме едно цяло пък за някои има бИлеШки, а за други не  Crossing Arms Wink
Мистик, дръж се, не остана Simple Smile

Милото дете, дано да се пребори бързо с новата ситуация Sad
Мишка, и аз като Жабата щях да предложа да го каните от време на време на гости да си играят, след като си му толкова симпатична, а така и ти ще се чувстваш по-добре, че си направила нещо добро за детето и си го разсеяла малко...

# 263
Ние също събираме децата извън детската градина, на мен ми се струва обаче, че на нашия герой точно децата са му в повече, а то иска обратно при майка си, която пък я няма вече - омагьосан кръг.

# 264
...че си направила нещо добро за детето и си го разсеяла малко...

Само да не се наложи да разсейвам и баща му после...

# 265

ти си добър човек и ако направиш 2 но добро , дядо Мраz ще ти донесе голям подарък  Laughing

# 266
И таткото, и Дядо Мраз има много да чакат.

Но мерси, Жаба, за лиричното отклонение Mr. Green

# 267

Таткото не го мисли, за разделите в повечето случаи са нужни двама и щом са го докарали до там, трябва да може сам да се справи със ситуацията, без разсейки, но детенцето без да е виновно най-много ще страда....

# 268
  • Germany
 Sad горките дечица  Sad

# 269
Смяна на тона, че много минорно стана. Видя се, че днес няма да работя, но поне имам възможност да хвърля по-задълбочен поглед върху ставащото тук.

Извинявам се предварително, ако съм ужасно назад с материала, обаче да питам Биба - къде направихте този прекрасен ски-уикенд? Гледам Лея стои вече страхотно на ски, явно не й е за пръв път. Дай малко повече подробности как я излъгахте да се качи изобщо /хм, личен пример явно/ - ние сме замислили нещо подобно за Хана, но моментът с убеждаването още ми бяга.
А какво време сте имали - просто мечта.

Разкажи, не пести.

Общи условия

Активация на акаунт