АВГУСТ още е далече, но на първия триместър му се вижда края вече!

• 13 155
  • 296
  •   1
Отговори
# 210
  • Все на втория етаж
dessyy, на теб Марков на феталната ли ти прави и това за нухалната?

Да си запиша ли и аз час при него, вече съм 11 седмица?

# 211
Zdraveite, mamita! Radvam se, 4e ste tolkova aktivni vav foruma. Zalko, 4e niamam postoianen dostap do internet, za da sledia kakvo pi6ete. Bih iskala da pomolia niakoi mam4eta ot Plovdiv da mi prepora4at dobar lekar v Okrazna bol. v Plovdiv za riskova bremennost. Blagodaria predvaritelno. Zelaia vi vsi4ko dobro i leka in bezproblemna bremennost!

# 212
Здравейте!!!  Simple Smile

Присъединявам се към групичката на направилите фетална морфология.
Тук се препоръчва да се прави през 12 седмица.
Беше наистина много интересно и вълнуващо преживяване!!!

Лекарят измери и разгледа всичко възможно на шаващото ми мъниче (вкл и нухалната транслуценция). Оказа се, че терминът ще мръдне с 9 дни и така става 26.08.

Сега си имам подробно досие с всички данни, снимки.
Има дори и статистически графики с най-важните параметри и обозначение къде се намира нашето човече в развитието си.
За сега всичко е ок, въпреки че не се очертава да е бебе-великанче  Simple Smile  (малко над долните граници сме...)

Накрая ме хвана малко яд, защото се оказа, че ако бях занесла празно ДВД, можеше да запишем прегледа...
Но следващият път няма да пропусна!!!

Поздрави и усмихнат ден на всички новоприсъединили се!!!   bouquet

# 213
  • софия
Иренка Марков ми я прави,да.Обади се още сега,защото няма свободни часове.Аз вчера звънях да си запиша час за края на Март,за втората фетална морфология.
Steli_Meli дано всичко лошо вече е зад гърба ти и от тук натам да се радваш на лека и безпроблемна бременност  bouquet
Mika наистина е невероятно преживяване Heart EyesКолкото до термина,моя също го изместиха за края на Юли,ма то Божа работа.Важното е бебчетата да са ОК.Все пак само 5% от жените раждат на термин.

# 214
Добро утро и от мен мами! Аз днес ходих да давам изследвания за кръв и урина и незнам от притеснение ли от какво ли докато стигна повърнах 3 пъти....Много непритяно....Източиха ми цяла колбичка кръв и ми казаха да си взема резултатите чак другия четвъртък! Това не е ли прекалено далецче, на Вас след толкова време ли са Ви давали резултатите?

# 215
Здравейте момичета . Heart EyesНе съм писала много време ,но ви четях когато имах време .Вчера бях на преглед и лекаря ми измести термина ва 31,08-02,09 заради по-късната овулация при мен.

# 216
Деси, и при мен ще е някъде там 31.08 (по електронния калкулатор) - 4.09 (според табличката на гинеколожката), но така или иначе ще  си раждам пак с операция, така че със сигурност ще е август! Simple Smile

# 217
Здравейте, момичета!

Някъде четох, че 1 ч. преди феталната морфология трябвя да се изпие 0,5 л. вода, но на мен лекарят нищо не ми каза newsm78

Приятелят ми е на мнение, че се подразбира от само себе си....

Момичета, които вече сте минали процедурата - при вас как беше?

Желая ви слънчево настроение Nature Sunny

# 218
  • софия
megan77 не е необходимо да пиеш нищо преди феталната.По принцип ако си в много ранна бременност и те гледат на коремен ехограф е желателно да е на пълен пикочен мехур.Сега на този етап това не е нужно Peace

# 219

Някъде четох, че 1 ч. преди феталната морфология трябвя да се изпие 0,5 л. вода, но на мен лекарят нищо не ми каза newsm78

Не е задължително да се наливаш с вода, но е за предпочитане мехурът да е пълен.
Гледай да не ходиш до WC точно преди прегледа и всичко ще е ОК  Hug

# 220
Valeni,сигурна съм, след като го пих вечерта за 2 път, нищо съмнително не съм яла,няма шанс да е от храна, прочетох в листовката, че е възможна такава нежелана реакция на свръхчуствителност и моята док е в шах, а аз още повече newsm78.Вече 3 седмици съм само на легло,а макар и много слабо кървенето не спира, е поне утре съм на видеозон.Сега ще се пробвам да разгледам снимките,Валени,стана ми ясно,мисля, че ще успея да вляза,мерси.Направо вече много яко са ме накачили нервите от това лежане Twisted EvilНякой знае ли до кога е въможно да се случи спонтанен аборт,мислех,че след 12 седмца опасността преминава,но май не е до тогава?

# 221
  • софия
меви забранявам ти да си мислиш такива глупости за спонтанни аборти PeaceПросто понякога нещата са малко по-трудни.Колкото до антибиотика,попитай своя лекар дали не можеш да го замениш с Амопен.Той също е от пеницилиновите антибиотици и се предписва при такива проблеми,но е по-лек от Оспамокса

# 222
Непременно, Деси,мерси много!!! Hug
Аз също качих снимка на мен и дъщеря ми,но втора нещо не се получи,ще пробвам пак.

# 223
Добър ден и от мен Simple Smile Чак сега се включвам, защото бях малко заета.

valeni мерси. Да ти кажа напоследък и аз си го харесвам коремчето, че дори и сланинките Simple Smile

И да Ви почерпя за рождения си ден

# 224
Меви, знам, че е много трудно да лежиш по-цял ден и нощ и да не мислиш и да не се притесняваш, но налагай си го. Чети книга, макар и да не проумееш за какво става дума (какво четеш). Просто се успокой!
При първата ми бременност, последното кървене в 4 месец, ми биха инжекции Но-шпа. А сега 3 или 4 пъти, при всяко прокървяване, ми удряха по 1 инжекция Прегнил и пиех (и все още) Дуфастон и Но шпа. На теб доки намерили ти причина за кървенето? Какво точно ще лекуваш с антибиотика? На мен ми каза, че няма такава, преглежда ме и отдолу - стените и шийката, но нищо. И затова единственото обяснение бе нещо като цветна бременност.
Всъщност важното е, че е леко кървенето. Но ти не спирай да лежиш, макар и да ти е писнало. Пък дано да си спре вече след 12 г.с. baby_neutral

Asiya, ЧЕСТИТ ПРАЗНИК !!!  Party Time Да си здрава и късметлийка и да се радваш на най-хубавия си подарък - бебчо!!! smile3525

Общи условия

Активация на акаунт