ОКТОМВРИИСКИ БЕБОЦИ 2008

• 15 479
  • 291
  •   1
Отговори
# 75
elli78, Честит Рожден Ден и от мен  nbirthday  Hug  newsm67
Пожелавам ти наесен едно сладко бебче, което да ти донесе много радост Simple Smile
до тогава лека бременност и сладки спомени от очакването на новия член на семейството   bouquet
Мерси за почерпката Simple Smile днес на обяд ще си взема една тортичка, за да се почерпя за твое здраве  newsm38

# 76
Та едно отделно постче за адашката Simple Smile
как сте иначе днес мами? какво правите? аз съм малко гладна Simple Smile хахахахах
не знам за мазилата, аз подхождам доста нехайно към този въпрос Sad аз имам стрии на кръста от време оно като бях в 6-7-8 клас на един лагер в Смолян Sad големи тренировки, голямо нещо беше, всички момичета със стрии Sad затова те вече са ми ежедневие...свикнала съм...но със сигурност на корема не искам и ще се мажа, но кога.... времето ще покаже, но май е по-хубаво отсега да се почвам за да си създам навик  newsm78

иначе аз исках за нещо друго да ви питам... как сте със секса? аз откакто казахте за незакрепилите се точици и за 10 дни и т.н. и дадох един   stopuu на таткото.. е не съвсем така, нооо съм го ограничила... при вас как е?
аз съм се вкарала във филм, че ако си правим в момента секс както обикновено може да стане проблем Sad

# 77
Здравейте отново!

Извинявайте, че пак ви се намесвам в темата  Embarassed

Но по въпроса за секса аз бих ви преепоръчала да внимавате, най-добре да пропуснете в началото. А също е много важно да не се уморявате - пазете се много, защото и аз уж се пазих, но в края на 3 месец получих кръвоизлив и отлепване на плацентата. Беше много страшно и от тогава взех много да внимавам и да се пазя. Та по-добре преди това да се внимава повече!

# 78
Tsveti T, мерси много за информацията...аз както не се заседявам на едно място и само вършея из къщата, ще взема да си седна на д-то за 1-2-3 седмици....
на таткото от днес давам напълно червена светлина Simple Smile
аз съм на 12 ден от закъснението, ако се смята от 28-мия ден, но на мен понже цикъла ми е 26 дни съм към 14 ден закъснение... а нямам време тази и следващата седмица да отида на лекар и съм супер  Crazy по въпроса...
хем ми е гот, че съм бременна, хем ми е притеснено и ме е страх да не ми каже нещо лошо лекаря...
уф аз съм скапан рак и все се вкарвам във филми и съм песимистка...а трябва в момента само положителни мисли и сигнали да пращам на бебо...
умирам от глад девойки... отивам да обядвам...
Дано Енигма се е върнала от чичко доктор и да има да разказва Simple Smile

# 79
Здравейте отново и от мен. )))
Май в началото доста ще ви досаждаме, миналогодишните октомврийки. )) Е, аз всъщност родих август, но термина си ми беше за октомври. ))

За стриите, аз започнах да се мажа към четвъртият месец с крема на Авент за стрии. Честно казано имах си едни големи червени стрии от едната страна на корема, които видях чак след като родих. )) Сега обаче вече ги няма.
Та каквото и да ползвате ако кожата ви е предразположена, трудно ще се предпазите, но поне може да се пробва. ))

За спането, при мен по никакъв начин не се промени това.
За храненето, същата работа. ) Аз винаги съм имала периоди на вълчи глад и такива, в които нищо не ми се яде. Но много внимавах какво ям и въпреки всичко качих 14кг.

За секса, до 10та седмица не знаех, че съм бременна, тогава разбрах. Изобщо не съм се "пазила" или нещо подобно, правих си секс както и преди. Единствено ако бременността е рискова има някаква опасност. Дори е добре да се прави секс през бременността има един куп научни статии за това и коментари. Така че изобщо не се притеснявайте и ако ви се прави секс, действайте.

# 80
то че ми се прави секс е ясно...ама... ще го давам по-полека, за да не ме е яд после и да не стане беля Sad  newsm78

другото, за което съм се замислила след като се наядох за световно...дали има някаква "диета" за бременни? нещо като "какво е хубаво да хапват бъдещите майки"? замислила съм се че храненето ми е станало безобразно...нередовно и не особено полезно... това не е хубаво точно в този момент...
дали да не почна и аз като в рекламата на Маги, да се разхождам из офиса с морковчета, домати, краставички, с други думи торбички с плодове и зеленчуци....
предполагам, че в този момент трябва да осигуряваме разнообразна храна доставяща всички видове витамини и минерали и нужни вещества...
хмммм трябва да си направя режим  ooooh! трябва да взема да редувам разни храни, за да не се получи недостиг на нещо...  #Crazy  Laughing

# 81
  • София/Търново
Здравейте и от мен!
Различните генератори ми дават термин от 03 до 05 ноември, но имам странното чувство, че ще е към 25 септември, което е донякъде глупаво  Rolling Eyes
Досега не пишех, защото... знам ли, трябваше да си отговоря на някой въпроси  newsm78 Е, не, че успях  Joy
Та... интересното при мен е, че има бременност при употреба на противозачатъчни и то както си трябва. От поне 7 години така се предпазвам.  #2gunfire Направлението ми се загуби по пощата. Вече бях веднъж на лекар, но жената каза, че трябва да ми дойде, въпреки двата положителни "пикливи" теста. Е, като мина и кръвния с 617 поне аз вече нямам съмнения (така и не ми дойде). Каза ми пак да ида, но телефонната им централа се е скапала. А и не съм сигурна дали искам при нея.  Thinking Живея на Руски паметник, ако препоръчате гинеколог от наоколо няма да ми е безполезно.
Като чета какво пишете ми става ясно, че слушващото се с мен е нормално. Спи ми се като за световно. Уморена съм почти от най-малкото. Цепи ме глава от всякакво усещане-звук, светлина, мирис. Имам някакво течение, прилича не белтък на яйце. Никога до сега не съм боледувала сериозно, не ме е боляла глава и т.н.
Най-лошото е, че не съм на трудов договор, а като ходя по интервюта директно ме гонят. На 1-2 места от 50  бяха благосклонни да разгледат кандидатурата ми. Няма значение знания, умения, опит. Ако си бременна-прав ти път. То и без това е неочаквана бременност. Но едно знам от баба-първа бременност се изкарва, после може и да не стане. Чудя се дали това е актуално, защото една приятелка прави аборт, макар, че ще се женят и ми е чудно като пробват какво ще стане...
И, за да не спамя повече... чудя се... таткото дали трябва да си прави някакви тестове. Той късно каза, че някога е имал хламидии, ранно установени и излекувани на два пъти. А и кръвен тест ще трябва за група и резус... Та не знам, преди да е избегал какво инфо ми е нужно от него.
Ако някой реши да си пишем на лична няма да откажа!
Успешен ден!

Последна редакция: чт, 07 фев 2008, 10:05 от 8Eos8

# 82
Здрасти 8Eos8,
разбирам те... аз като бях на около 19 направих аборт... беше от неподходящ човек в неподходящ момент... при мен беше от скъсан презерватив...разбрах по-късно от "бащата"...
това дали да го задържиш или не зависи единствено от теб... прецени добре, защото става въпрос за живот...живота на твоето дете... от теб зависи какъв ще е той...ако смяташ че не би могла да се справиш и че това е грешка, по-добре (колкото и трудно да е) да направиш аборт... не мога да го обясня...
по-добре едно неродено отколкото едно нещастно дете... поне така мисля аз! решението е изцяло твое... е може би отчасти на бащата... но щом говориш за негово евентуално офейкване... не знам...това беше най-трудното решение в живота ми... не съжалявам, че го взех тогава, но всеки божи ден ми е кофти, че трябваше да го взема!..

# 83
  • София/Търново
Благодаря за бързия отговор, Elichka_mama Simple Smile
То решението го взех, щом търся лекар. Търся пореден ден без успех Simple Smile

# 84
Лекар за какво? аз съм страшно доволна от моя гинеколог... той ми направи аборта... много препораки имам за него... той е във ВМА... него бих ти го препоръчала и за двете решения... и за аборт и за раждане...
има като частен кабинет, Гинарт се казва и е в поликлиниката до ВМА... ако искаш повече инфо ще ти дам координати

# 85
  • София/Търново
За проследяване.
Искам координати  Embarassed Че главата ми се задръсти от информация, много наведнъж  Shocked

# 86
Хайде, пу за мене в тази темичка!
От 2 дни знам, че съм бременна, Fertility Friend ми дава 13.10., но засега чакам да мине зацапването от евентуална имплантация и след 2 седмици на преглед. При мен е проблемна бременност и засега само пазя леглото. Не се стряскайте, по-спокойно и ще си помагаме заедно. Много се кефя, че ви намерих. А това, че Октомври 2007 са тук, ми вдъхва невероятно спокойствие.

# 87
kali_k - добре дошла сред нас мила, пожелавам ти леко бременеене и ДА - ще си помагаме! Hug  bouquet

# 88
 newsm10 newsm10Добре дошли на "новичките"мами.МНОЖИМ СЕ!!!!!!ЧРД на Ели от мен,с пожелания за всичко най!!!

# 89
Относно цигарите-всеки път като ми се припуши-си представям как бебчо плува в дим.Повярвайте действа-допреди 7 дни пушех по кутия и половина

Общи условия

Активация на акаунт