Мляко, каша, плодче, зеленчук - АВГУСТинче вика - дайте тук

• 10 921
  • 284
  •   1
Отговори
# 105
Не мисля че е рано за изварата тъй като на пазара има пюрета с извара за бебета  над 5 месеца,а колкото за попарата имам приятелка дето нейното бебе се роди на 16.06.2007г. и вече доста от отдавна ядът попара такаче сигурно няма проблем! Peace Peace Peace Peace

# 106
И аз мисля да дам попара не по-рано от 8 месец  Peace

# 107
Е добре обяснете ми защо заради глутена ли или има друга причина

# 108
Гита сега се консултирах с майка (тя е счетоводител от много години) каза, че със сигурност има промяна - ако не го спрат цялото, то ти го намаляват на половина, не беше сигурна  newsm78

# 109
Момичета...трогнахте ме с това,че не сте ме забравили......Много мило ми стана!

Ето го и Ангелчо, тя Милена скоро ще се регистрира тук и ще ви пише...но до тогава.....

Ето и почерпка:

# 110
  • В светлината на слънцето
Гита, и аз имам такова инфо - че го намаляват наполовина. Понеже се чудех кога точно да се върна на работа, се бях поразпитала преди да родя. И се оказа, че от тази година, ако се върнеш на работа, докато си още в майчинство, то държавата ти спира пълната сума, а започва да ти дава само половинка. Това било, за да си покриеш евентуалните нужди - за ясла или детегледачка. Не че за 100 лева ще намериш детегледачка, де. Доколкото разбрах дават половината чак, когато се върнеш на работа, а не ако само си записал детето на ясла. За последното обаче не съм много сигурна, защото аз ще давам Сашко на ясла чак като стане на 2 години - само заради адаптацията, не за друго. А тогава вече със сигурност няма да съм в майчинство. Другата простотия е, че при второ дете майчинството е не 2 години, а година и половина.

# 111
Мама Цоцоланка , Ангелчо е НЕВЕРОЯТЕН красавец !!!  Heart Eyes Пу-пу-пу да не му е уруки на детето! Много красиво дете  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 112
Гита, и аз имам такова инфо - че го намаляват наполовина. Понеже се чудех кога точно да се върна на работа, се бях поразпитала преди да родя. И се оказа, че от тази година, ако се върнеш на работа, докато си още в майчинство, то държавата ти спира пълната сума, а започва да ти дава само половинка. .....
м дааа и аз така знам, но ако има по-вещи да си казват  Naughty

lulumba твоята щерка добре се справя. Само да кажеш, че не ти помага  Naughty
baby_illy голям бонбон е малкия. Браво  Hug

# 113
  • Ланкър, планините Овнерог
Стига, де, две години си е майчинството. Къде го прочете това, Лулумба? А за 50-те%, ако се върнеш на работа, така беше и преди. Танти тръгна на ясла на 1.9г и аз тръгнах на работа. Докато стана на 2г, взимах заплата+1/2 майчинство. Въпроса е за ако не тръгна на работа, какво се случва.

navedi1, не само заради глутена-има и оризови сухари. Но попарата обикновено се прави с масло и сирене, а за тях е твърде рано още.

# 114
Бейби Или,бебо е прекрасен,за н-ти път си го харесвам!
Поздрави и на Миленка за страхотния синеочко Ангелчо и той е един бонбон!
Малко късно,но Честити половин годинки на големите бебоци!

# 115
Сонита, честит рожден ден! Много здрава и обичана бъди!

Честит рожден ден на Велизар- да расте здрав, весел и игрив!  bouquet

Честити месечинки на сладурите! Здравички да са!   Heart Eyes

# 116
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ, КОИТО ПРАЗНУВАТ ДНЕС! СПЕЦИАЛНИ ПОЖЕЛАНИЯ НА РОЖДЕННИЦТЕ!   

Гита, не знам дали има промяна и да не те объркам, но Цвети беше на ясла и не са ми спирали майчинството тогава, но сега не знам. А иначе аз не ходех на работа.  :roll

Сега прочетох какво са писали другите и явно е променено, че много са им се видяли парите, които ни дават  #Cussing out

# 117

Гита, не знам дали има промяна и да не те объркам, но Цвети беше на ясла и не са ми спирали майчинството тогава, но сега не знам. А иначе аз не ходех на работа.  :roll

Да, преди беше така, но ако има промени, те са от тази година. Преди в условията за спиране пишеше освен другото,"ако е настанено в детско заведение на пълна държавна издръжка", а сега двусмисленото "настанено в детско заведение"

# 118
попарата може да се направи с извара а масло има и в пюретата

# 119
попарата може да се направи с извара а масло има и в пюретата

А изварата от какво се прави? Аз и пюрета с масло не давам. Както си решиш, де...

А сега някой, ако ми дешифрира закона, ще съм му много благодарна:

Обезщетение при отглеждане на малко дете
[Препратки от актове] [Препратки от практика] [Препратки от статии] [5 редакции на елемента]
Чл. 53. (1) (Изм. - ДВ, бр. 1 от 2002 г., в сила от 01.01.2002 г.) След изтичането на срока на обезщетението за бременност и раждане през време на допълнителния платен отпуск за отглеждане на малко дете на майката (осиновителката) се изплаща месечно парично обезщетение в размер определен със Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване.

(2) (Изм. - ДВ, бр. 1 от 2002 г., в сила от 01.01.2002 г.) Когато допълнителният платен отпуск за отглеждането на малко дете вместо от майката (осиновителката) се ползва от бащата (осиновителя) или от лицето, което е поело отглеждането на детето, се изплаща месечно парично обезщетение в размер определен със Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване. Това обезщетение се изплаща на настойника, когато той ползва отпуска по чл. 167, ал. 2 от Кодекса на труда.

(3) (Нова - ДВ, бр. 69 от 2004 г., в сила от 01.07.2004 г.) Обезщетението по ал. 1 се изплаща и на лицата, които ползват отпуск за отглеждане на дете до двегодишна възраст, настанено по реда на чл. 26, ал. 1 от Закона за закрила на детето.

(4) (Предишна ал. 3, изм. - ДВ, бр. 69 от 2004 г., в сила от 01.07.2004 г., изм. - ДВ, бр. 68 от 2006 г.) Паричното обезщетение по ал. 1, 2 и 3 не се изплаща при смърт на детето, даване за осиновяване или при настаняване на детето в детско заведение, както и при отглеждането му от безработно лице по програмата "В подкрепа на майчинството".

(5) (Нова - ДВ, бр. 105 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г.) Самоосигуряващите се лица, които са осигурени за всички осигурени социални рискове без трудова злополука, професионална болест и безработица, имат право на парично обезщетение за отглеждане на малко дете в сроковете по ал. 1 - 4.

Обезщетение при неизползване на допълнителния платен отпуск за отглеждане на малко дете
[Препратки от актове] [Препратки от практика] [Препратки от статии] [6 редакции на елемента]
Чл. 54. (*) (1) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 1 от 2002 г., в сила от 01.01.2002 г., доп. - ДВ, бр. 112 от 2003 г., в сила от 01.01.2004 г., изм. - ДВ, бр. 105 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г.) Майката (осиновителката), която е осигурена за всички осигурени социални рискове, за всички осигурени социални рискове без трудова злополука, професионална болест и безработица или за всички осигурени социални рискове без безработица и е имала право на обезщетение по чл. 52а, получава парично обезщетение в размер 50 на сто от обезщетението по чл. 53, ако:

1. не ползва допълнителния платен отпуск за отглеждане на малко дете или лицето, което ползва такъв отпуск, прекъсне неговото ползване;

2. самоосигуряващото се лице с право на обезщетение по чл. 53 започне да упражнява трудова дейност, за която се осигурява за всички осигурени социални рискове без трудова злополука, професионална болест и безработица.

(2) (Доп. - ДВ, бр. 1 от 2002 г., в сила от 01.01.2002 г., изм. - ДВ, бр. 105 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г.) Ако майката (осиновителката) е починала, лишена е от родителски права или упражняването на родителските права върху детето е предоставено на бащата (осиновителя), това обезщетение се изплаща на бащата (осиновителя), а ако той е починал - на настойника. Обезщетението се изплаща, ако лицето, поело отглеждането на детето, е осигурено като работещо по трудово или служебно правоотношение или е осигурено за своя сметка за всички осигурени социални рискове без трудова злополука, професионална болест и безработица.

(3) (Доп. - ДВ, бр. 68 от 2006 г.) Обезщетението по ал. 1 и 2 не се изплаща, ако детето е настанено в детско заведение на пълна държавна издръжка, както и при отглеждането му от безработно лице по програмата "В подкрепа на майчинството".

Общи условия

Активация на акаунт