Мляко, каша, плодче, зеленчук - АВГУСТинче вика - дайте тук

• 10 920
  • 284
  •   1
Отговори
# 120
Аз смятам че щом има пюрета с извара за бебета над 5 месеца то може да се дава и самата извара  под формата на попарка а колкото до маслото щом има пюрета с масло /растително  и краве /и са за деца над 4-5 месечна възраст значи няма проблем!А и все пак го е препоръчала педиатърка с дългогодишен стаж!Но все пак всеки сам си решава разбира се !!!!!!!!!!!!!!!

# 121
Мили мамита, запис и от мен!
ОХ, тези закони са написани само за тълкуване.  #Crazy newsm78 На единия ред пише едно на другия друго. Наистина и мен много ме интересува темата около изплащането на майчинските, предполагам както всички мами тук.
Иначе, преди да е дошъл новия ден с новите реожденници да честитя на всички половниките Hug
Сонита честит рожден ден !!!!!

Ние днес бяхме на консултация порастанли сме до 64 см. и 6330 гр. Със сигурност сме едни от май-мъничките в отбора, но мисля че няма защо да се притеснявам, защото е качила половин килограм за 1 месец. Все пак се чудя дали давам достатъчно мляко (в момента я храня смесено малката защото нямам достатъчно кърма, но не всеки път, а само следобед и вечер). Имам чуството че ако давам всеки път ще я отбия много бързо. Тези от вас които хранят смесено, винаги ли давате АМ, след кърмене?
Относно маслото и аз ще изчакам с даването поне още 1-2 месеца, но ако детето е добре захранено и няма в семейството алергии може да опита да се даде newsm78

# 122
  • Видин
Аз изпратих мъжо на дискотека с приятели, нали им е празник Joy hahaha Joy
И той естествено ми обеща много подаръци Mr. Green.
Ама нещо не се сещам какво да пиша. Така че лека нощ Heart Eyes

# 123
  • Stavanger,Norway/ Varna
Кой би помислил, че толкова ще се радвам и възхищавам на едно ако.
Откакто я захраних, няма ни кръв, ни слуз, ни дявол. Ураааааа, много се кефя  Party
Само дето дерматита си седи, ама все си мисля, че е по- малко зло.

Сонитка чести празник, мила   bouquet

# 124
  • Видин
Бобчи, много се радвам че сте се оправили с акото. И аз много се радвам откакто Марти почна да си ака като хората. Може много да мерише, но поне е редовно. Така че кажи, речи знам как се чувстваш Hug

# 125
  • вкъщи
4ерпим ви!
днес е вторият имен ден на мони!има и на 01.09.
 newsm38  party023  bigdance2  beer3 beer
майка му като е неграмотна,само толкова.....

# 126
  • Златна Добруджа
Добро утро  Hug

ЧЕСТИТА ПОЛОВИН ГОДИНКА НА КАТЕРИНА, АЛЕКС, ЛЪЧКО, САШКО, НИКОЛАЙ И МИРОСЛАВА!

Отивам да направя кафето и ще сервирам  Mr. Green Готовооо:

Сега мога да продължа с писането  Simple Smile

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА МОНИ    bouquet

Тиги, Рошлето цял ден беше добре, снощи имаше 37.1-2, надявам се вече тази нощ да не се появи. Благодаря, че попита  Hug
Лулумба, май трябва да пазиш Сашето от кака му - смях, смях, ама ...  Rolling Eyes Йоан досега не си е позволявал да дава на Ния да яде /иначе съм му позволявала да я храни с шишето/, но не може да свикне да не оставя дребни играчки около нея  ooooh!
Шоши, огън си, както винаги  Hug
Бейби Или, страхотно засмяно момченце си имаш  Heart Eyes

Днес пак ще сме по разходки  Grinning

Последна редакция: нд, 03 фев 2008, 10:23 от mentina

# 127
  • В светлината на слънцето
Добро утро Hug
Ние днес ставаме на половин годинка, та да почерпя за случая.

ЧЕСТИТО И НА ОСТАНАЛИТЕ МЕСЕЧЕТА - АЛЕКС НА ИРА, КАТЕРИНА НА МИМСАТ, ЛЪЧКО НА КРОКИ, НИКОЛАЙ НА МАГДАЛЕНА И МИРОСЛАВА НА ЙОВАНА!!!

# 128
Честито на всички месечинки!

# 129
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА МОНИ!!!

# 130
  • Earth
Добро утро, момичета !

Копирам мнение за яслите и майчинството:

Когато майката даде детето на ясла, е длъжна в 7 дневен срок от постъпване на детето в яслата да уведоми работодателя, за да и се спре майчинството. Така е по закон. Майчинството се спира.
Какво правят яслите? Яслите не пращат списъци до НОИ специално на кои майки да им се спре майчинството. Яслите обаче дават списъци с имената и ЕГН-тата на децата, които са записани в тях, защото на базата на тези списъци си получават парите от държавата. Финансирането им зависи от броя деца, така че информацията в списъците е актуална. Когато има промяна, за нея се уведомява своевременно. Тези списъци попадат и в НОИ.
Значи до тук НОИ има информация, че детето Х посещава ясла.
Отделно НОИ има информация от СГРАОН. Т.е. НОИ може да установи, че детето Х е дете на майката У.

Отделно НОИ ( чрез НАП ) получава информация от работодателите за това техните служители със какъв статус са през съответния месец. Така НОИ може да установи че, детето Х посещава ясла, а майка му У все още си ползва отпуск за отглеждане на дете до 2 години и си взима обезщетението за този отпуск.

Какви са последствията? Майката У е недобросъвестна и се е обогатила неоснователно. Дължи обратно парите, при това с лихви. Отделно майката У е декларирала неверни данни ( в случая не е декларирала обстоятелство, което е била длъжна да декларира в 7 дневен срок ). Това е нарушение и се наказва съгласно НК. Т.е освен парите с лихви, може да има и глоба.

Защо се получава " Дадох си детето на ясла преди N на брой месеца, а още си получавам парите и никой не ми е направил проблем? " Защото НОИ не прави проверки всеки месец. Правят се периодично. Обаче давността за установяване на това нарушение е 5 години. Т.е. детето ви може вече на училище да е тръгнало, и едва тогава да получите писмо от НОИ, че дължите едни пари обратно. С лихвите за 5 години. Може и изобщо да не ви хванат, но през следващите 5 години, не можете да сте спокойни, че ви се е разминало.

Това е.

Ако се върнете на работа след 315- тия ден. Получавате половината от майчинството  до навършване на 2 годинки на детето. Освен ако прехвърлите майчинството си на баба, дядо, татко и т.н. Тогава ще го получавате цялото.
И разбира се - стига да не е настанено в ДЪРЖАВНО детско заведение.

Ако детето е на ясла и вие работите , ще получавате пак 1/2 майчинство .

Последна редакция: нд, 03 фев 2008, 10:18 от Aneta Hristova

# 131
AAAAAA КАКВИ ВКУСОТИИ ОТ СУТРИНТААААА ... АБЕ ХОРА АЗ СЕ МЪЧА ДА ОТСЛАБВАМ, А ВИЕ ХИЧ НЕ МИ ПОМАГАТЕ  Embarassed

ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА ДЕЧИЦАТА НИ! МНОГО ЗДРАВИ ДА РАСТЕТЕ, МНОГО ДА ВИ СЛУШКАТ МАМА И ТАТА И КАКА И/ИЛИ БАТИ!

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА МОНИ! НЕКА БЪДЕ МНОГО ЗДРАВ И ПО-МАЛКО ПЛАЧКАЩ!
[/size][/color]

Gita сори мила, нещо не съм разбрала - аз за друго мислех  Embarassed Иначе смятам, че това кото си повдигнала от текста означава, че ако я пуснеш ти го спират. Днес ще почета закона /като се приберем от разходка/ и после ще ти кажа аз какво мисля. На първо четене май означава, че го спират!  Cry МОЕ МНЕНИЕ - НЕАНГАЖИРАЩО!
опс Анета ме е изпреварила

# 132
Добро утро момичета!

ЧЕСТИТА ПОЛОВИН ГОДИНКА НА КАТЕРИНА, АЛЕКС, ЛЪЧКО, САШКО, НИКОЛАЙ И МИРОСЛАВА!

Ментина-благодаря за виртуалното кафе, мммм много вкусно~!
Бейби Или и Мама Цоцоланка-много сладки бебоци!

Момичета да попитам:плодово пюре давам 60мл. за цял ден. Останалата част вие как я съхранявате или я изхвърляте.??????????????? Мисля си, че ако я съхранявам в хладилника под влияние на кислорода, витамин С се губи. Моля споделете!
Аз все още не съм заменила хранене-давам по.малко зеленчуково пюре на обяд и плодово сутрин и следобед!

# 133
  • София
ЧЕСТИТА ПОЛОВИН ГОДИНКА НА КАТЕРИНА, АЛЕКС, ЛЪЧКО, САШКО, НИКОЛАЙ И МИРОСЛАВА! Heart Eyes
Честит имен ден на Мони Hug  bouquet

Мама Цоцоланка,поздрави на Миленка и целувки на малкия Ангелчо Hug
Пиванова аз дуржа след като отворя пюрето в хладилника не повече от 48 часа Peace

# 134
Гита, сега проверих - наистина дават до 2-годишна възраст. А за кратък период незнам защо беше при второ и трето дете до година и половина. За четвърто, пето и т.н. пак до 2-годишна. Някъде го бях чела по вестници и се бях много възмутила. Добре, че са върнали старата система. ooooh!
Пиванова, няма проблем да съхраняваш 48 часа в хладилник пюренцето. И аз вече по толкова давам. Разделям едно бурканче на две и го давам два последователни дни. Стои най-долу в хладилника, където уж е най-умерена температурата. Но затворено, разбира се.
А ние вече сме с две заместени хранения - зеленчуково пюре на обед и каша следобед. След седмица мисля да започна да редувам кашите с готовите такива на Хип, че са много хубави. Има и едно дуо, пак на Хип, което пък е божествено - Теди си умираше за него. Но май беше от 8 месеца. newsm78 Във вторник сме на консултация, кръвни изследвания и евентуално трети Пентаксим ( Praynig), та ще видим какво ще каже педи за това как да продължим. Най-вероятно ще въвеждаме вече мръвка. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт