Мляко, каша, плодче, зеленчук - АВГУСТинче вика - дайте тук

• 10 580
  • 284
  •   1
Отговори
# 195
Намигването от Сашун е безценно!
Крокодил,  Heart Eyes

# 196
  • София
Здравейте и от нас,

Ние днес бяхме малко навън - в градинката до блока и изведнъж се приближава една много засмяна мацка - пита ме - ти не си ли жужка от форума, познах те по Лазар ( той си играеше на пясъка с децата)?,мда,аз съм, а тя - а аз съм Марти . Та така вече познавам всички майки от нашата темичка, които живеят около нас Hug. За съжаление трябваше да се прибираме, защото се бях обадила да дойде хомеопат у дома  да прегледа Лази - той няколко дена е с упорита суха кашлица, не спи горкия, не може въздух да си поеме от кашляне. Та дойде човека, изписа ни 3 хомеопатични продукта и ги почнахме от тази вечер. Стискайте палци, дано ни помогнат, че вече на цялата аптека сиропите сме изпили Praynig.
Гледам за столчета  си говорите - на нас дядо му ни направи едно, като стана на 1год, до тогава го хранех в кошницата, дето се вози с нея в колата. А тука от 3-4 месеца вече не иска и да го ползва, седи с нас на масата. Така реално сме го ползвали около 1г 6 месеца. И не си струва да се дават много пари за него.

За бисквитките - на Лази съм му дала първата бисквита ( от най-обикновените дето се продават) на 7 месеца. Гледах да е по-твърда, та да се чеше хубаво по венците Mr. Green. Аз по принцип никога не съм гледала и спазвала дали храната е с глутен или без - давала съм и от едната и от другата - проблеми никога не съм имала с Лази, а сега и с Ирка.

Гита, от сухарите може да спретнеш една попарка с мляко ( от нейното разбира се) или да и трошиш в пюрето.
Аз също след 6 месец съм ползвала Персил за бебета и съм адски доволна, проблеми никакви.

Кроки, не знам мила вие колко сте едрички, но едва ли има по-едро бебе от нас - 9.600кг, 73 см, но на нас ни забраниха да ядем каши и кисели - от тях много наддават бебетата. Яде само пюрета - месни/зеленчукови и АМ. За сега сме на диета един вид Mr. Green

Лека нощ и до скоро Heart Eyes

# 197
Добро утро момичета Пожелавам една много успешна седмица на всички и прекрасен ден днес! Hug Hug Hug
Ние от вчера седим на столчето за хранене ама още не може да свикне !

Трябва да се сервира и кафенце  food010  food010  food010  food010  food010

Последна редакция: пн, 04 фев 2008, 07:52 от navedi1

# 198
  • София
Добро утро Hug.
Жужка, и аз много се радвам, че се запознахме Grinning. Как е Лази, има ли вече подобрение? Дано да спре кашлицата на малкия красавец  Praynig.
Бруно, стискам палци и при вас да се оправят нещата Praynig.
Шоши, Лулумба, страхотни бебоци Heart Eyes.
Лулумба, и аз пера с Персил Сензитив от раждането на госпожицата и да чукам на дърво няма проблеми. В началото пусках само нейните дрехи, но към втория месец започнах да ги пера с тези на Дани.
За столчетата, от Дани имам такова дето Ния е показала. Много е удобно и стабилно, но бебка е все още само на кърма и засега не го ползваме.
За проходилките, с Дани не съм ползвала по препоръка на педиатърката и сега мисля да не ползвам.
За попарата, не виждам смисъл да се тъпче детето с хляб и вода. В нея единственото полезно нещо е сиренето, което може да се слага в пюрето например.
Ани я мъчат зъбите и е толкова кисела, че на моменти не мога да я позная.По цяла нощ мрънка, никой не може да спи заради нея, сутрин в 6 часа е будна вече. През деня спи само сутрин и следобед по час час и половина, как успява да се наспи това дете идея си нямам Thinking. А от няколко дни започна чат пат и да повръща след хранене newsm78.
Хайде чао засега, че ме чака да й сменя гащите.

# 199
Добро утро  Hug

Отдавно не съм писала, но то е защото при нас няма нищо ново - здрави сме (екземата не я броя), зъби не ни мъчат, хапваме си пюрета и каши, ходим на разходка... и така.
Поздравления на всички, които имат повод да празнуват   bouquet и целувки на всички болни и кисели бебоци.

Аз съм се заредила пред РС и чакам да стане 9:00, за да подам молбе за ясла.
Ми това е от нас

# 200
  • Stavanger,Norway/ Varna
Добро утро и от нас   bouquet

Ох измъчи ни тая хрема, малката не спи поцял анощ, заспива само ако е с мен в леглото, така спим вече 4 нощи. Ше свикне при мен и после няма отвикване. Иначе ако не я взема, започва едно будене на всеки половин час, реве за цица, не дава да и се сложат капки, камоли да я обработя с помпичката- ЛУДНИЦА  Crazy

За попарата- споделям мнението на Марти, кисели, също не смятам да давам.

Момичета, как да въведа кашите. Йована яде около 8 лъжички зеленчуково на обед и останалото е кърма. По кое време да въведа кашата и колко, пак с една лъжичка ли да почна  newsm78 Коя каша ще ми препоръчате- тук се продават само на Несле и Хип.

И накрая- познайте как се къпахме вчера и как ще се къпем отсега- ПОд Душа с мама  Mr. Green
Забелязах, че като я водя на плуване и я къпя там под душа, няма проблем и вчера я взех с мен, седнах си в душ кабината, тя седнала в скута ми и си я изкъшях. Голям кеф и беше, искаше да хапе струята  hahaha. Така ми е много по- добре, не е потоп после в банята, а и така мирува, иначе неможех да я удържа, а нашия тати често работи втора смяна и няма кой да ми помага с къпането.
Намерих идеалния вариант  Peace

# 201
  • София
Добро утро,

Аз съм заредене пре компа и чакам заветния час 9:00 ч и ще атакувам ОДЗ-тата Wink.

Лази тази нощ е спал спокойно, баща му каза че не е кашлял,ох, дано бързо да се оправя милия Praynig

Айде до после.

# 202
  • Златна Добруджа
Добро утро  Hug

Тази нощ Рошлето не вдигна Т - ура  newsm44 Обаче пустите му сополи не щат да се махат, на моменти чак я давят  Close

Боб4е, за кашите не мога да те посъветвам, защото съм давала 1-2 пъти от тези на ХИП - Лека нощ, от другите нямам наблюдения  Peace
Лулу, и аз пера с Персил сенситив от самото начало, като й пера дрешките заедно с нашите. проблеми не сме имали. Бях взела да пробвам така прехваленото Тео бебе, обаче не съм никак доволна. Миглите на Сашко са невероятни  Crazy

Ревна, после ще допиша...

# 203
  • Видин
Жужка, дано има ефект от хомеопатията Praynig Стискам ти палци, и на теб Везничка, да успеете с молбите и да ви вземат.
Мартин пак ми се събуди в 4ч. Днес няма мъгла и каквото ще да е, но ще излизаме. И съм решила да взема бисквити и да видя дали ще му харесат. Ако да може и домашни да почна да правя, аз много обичам да се занимавам. Само ме притеснява домашните няма ли да станат много твърди newsm78.
Само ние ли още нямаме зъби? Вярно че сме от най-малките, но все пак ...Rolling Eyes
Лулумба, аз ползвам Тео бебе. Защо не сте доволни?

# 204
  • София
Бобченка, ами и на Хип и на нестле са хубави Peace. Аз на Дани съм му давала и от двете, но най - му харесваха тези на Хумана. Според мен няма кой знае каква разлика между кашите. За въвеждането аз ги въвеждах лъжичка по лъжичка първите две седмици, а после започнах да му давам по - голямо количество. Правех цялото количество, което е споменато на опаковката, че иначе трябваше много да деля количеството. Остатъка, който в началото беше доста, си го хапвах после Embarassed.
Жужка, Ментина, радвам се, че дечицата са по - добре Grinning.

И аз чак да стане 9 часа да щурмувам градините Mr. Green.

# 205
  • София
Добро утро и от мен

бруно: Стискам палци Калата да се оправи бързо бързо  Praynig

Жужка: И аз съм пред ОДЗ-тата, но като знам, че се борим 100 района за 20 места ми става .. Crossing Arms

# 206
Добро утро и от мен!

И ние отново не спахме ... малкия звяр се събужда поне 4 пъти .

Мами, давала ли е някоя от вас от пюретата на Хип със сметана ... и от кога може да се предлага на бебоците?
Вчера видях и уред за притопляне на течност в шишета както и за храна (нещо на принципа на воднага баня) - ползва ли някой такъв и полезен ли е?

# 207
Лулумба,другите с глутен мислч,че от 8 месец може да се дават!

E....защо пише от 4-ти месец???
Не се дават чак от 8-ми месец, защото мами в квартала , на които децата им са по на 6 м. ве4е дават. Ще взема да питам док, и без това на 7 сме за кръв.
Ама няма да давам.
Ина4е хомеопатката казала на кумата, че може глутен , когато детето има навършени 6 месеца, защото тя ни знае здравният статус, ние с мъжо нямаме алергии към глутен и кактото и да е било, така 4е......мисля, 4е и сега да дам, няма да има проблем.......но ще изчакам и още едно мнениена педиатъра и тогава......
Благодаря за отговорите......

# 208
Добро утро и от мен!

Мами, давала ли е някоя от вас от пюретата на Хип със сметана ... и от кога може да се предлага на бебоците?
Аз давах, но миришат на гадно...Калина не беше особено впе4атлена от тях......

# 209
Добро утро !!! Хайде на капучинотооооооооооооо:

Успех на всички които ще атакуват за градина в 9часа. Стискам ви палци момичета  Wink

Общи условия

Активация на акаунт