Ще гушкаме през ЮЛИ нашите сладури!

• 14 200
  • 297
  •   1
Отговори
# 135
И аз искам да ходя на курсове за бременнииии! Дайте повече информация за мястото, датите, часовете на посещение. Плаща ли се нещо? Ако се организирате оттук включете и мен, моля. newsm17

# 136
  • София
Хайде и аз малко да се включа.
Витамините ги спрях, защото както не бях повръщала първите три месеца, от Матерната веднага върнах. Та сега ме е страх да ги пия и карам на фрешчета smile3503

Kokolina, страхотна количка! Харесвам точно такива. Като разбереш дали има такава в БГ пиши моля Laughing Да ти кажа и на мен вчера ми тече кръв от носа. Малко се притесних, но после реших, че е нормално.

На у-ще за бременни май засега няма да ходя. Лятото ако имам повече време и не ми тежи много тумбака може да размисля.
Аз много се чудя, имам коремче, а нито един килограм не съм качила Rolling Eyes
За секса, ох, болна тема, много ми се прави, а ме е страх. След оргазъм ме боли всичко цял ден Blush Та, май ще мина тази бременност без много секс Sad

# 137
  • София
Аз пък знам, че Ксилометазолинът е противопоказен при бременност и не слагам. Мажа си носа с Виброцил, изписан от лекар, но да ви кажа и на неговото упътване пишеше "при бременност само по лекарско предписание" Confused Но не ми помага Sad Цяла нощ не съм спала, носът ми е абсолютно непроходим Cry Голям зор #Crazy

# 138
Здравейте момичета, отдавна не съм писала, но просто нямам време Rolling Eyes  Доста работа има и в офиса и покрай СНБМ.

Мога ли да помоля мамите за едно розово човече на първа страница  Flutter

Сега да ви разкажа малко премеждия, дано помогнат на останалите да не се шашкат толкова колкото мен.
Аз съм много стриктна в изследванията и си правя всичко наред, което ми коства излишни нерви. Та правих си ранен скрининг (нухална транслуценция) - 12 г.с., после БХС - 16 г.с. Чак после разбрах, че двете изследвания се покриват напълно (изследват най-вече за Даун - ама това си го знаете) и съжалих дълбоко за това, че си правих БХС. Първото изследване даде риск 1 към 3000 и нещо си, което е ниско, но БХС даде високи показания на ЧХГ хормона и в резултат риска беше изчислен на 1 към 90  Shocked . Ей побърках се от страх докато направихме ФМ (19 г.с. при д-р Марков). Там слава богу всички ехографски мерки на бебето са наред. И въпреки всичко ме посъветва да реша дали искам да правя амниоцентеза - нещо на което така и не мога да се реша (риска 1:200 от аборт ми се струва много голям). За мое успокоение и лекарката ми каза, че не е нужно щом ехографа не показва нищо тревожно.
Та така, накрая след ФМ вечерта като се поуспокоих малко така ме заболя корема  ooooh! дадох си ясна сметка колко ни вреди притеснението.

Оплаках се, сега пожелавам на всички само добри резултати от тестовете и не се стряскайте на скринингите. те все пак не са 100%

Относно училищата за бременни - аз съм си харесала да ходя на училището на Център за съвременни родители http://www.roditeli.info/. Пълният им курс струва 400 лв. и включва всички видове консултации (+ за кърмене и общите семейни с таткото) и допълнително упражнения за бременни и т.н. Струва ми се добре. Мисля да ходя някъде през март-април-май. Аз сего отделно ходя на аква-аеробика за бременни в МЦ. Св София (болницата на Мазнейкова). Съботно-неделния курс им е много приятен, басейна е чист и топъл.
За момичетата от градовете - Еврофутбол имат едно програма "Ние чакаме бебе" и ще правят безплатни курсове за бременни в много градове на страната. Струват ми се интересни. http://www.eurofootball.bg/pechelish_i_pomagash.php?menu_elem_id=115

Ето пописах си. Простете за дългия пост, но имам да наваксвам  Wink

# 139
Здравейте, аз съм ваш'та леля Simple Smile Нямаше ме през уикенда да пиша простотии и май сега е момента да наваксам Simple Smile

Събота и неделя ми минаха в срещи и гостита, изобщо много приятно. Не ходих на водна гимнастика, защото по това време се организира среща на един друг форум, в който си имам много мои хора и предпочетох да се видя с тях Simple Smile А вчера не се заседях пред компютъра и не ми се пишеше много-много.

Хванала ме е мания за чистота, снощи мих балкона и го лъснах така, че в момента ми изглежда по-чист от банята (която всеки ден мием с белина заради котката  Laughing )  Изобщо с налудничав поглед оглеждам детайли от апартамента и си търся какво да лъскам и търкам до пълно изтощение. В книгата за бременни, която чета си пише, че има такива периоди по време на бременността, които са нормални (то тези инстинкти са останали от някога, когато сме си разчиствали скрити и безопасни кътчета в пещерите  Laughing ) Но пък тази моя мания все пак прави впечатление, защото в къщи мъжът ми е главният уредник на чистотата.

Сега ще помоля лицата под 18 години, както и пуритански настроени дами и господа да не четат, защото ще говоря за секс luvbed  (и ще бъде доста детайлно).

Откакто се чувствам добре желанието ми за секс се върна с пълна сила, а пък мъжът ми е привлечен като магнит. Когато се разгорещим забравяме за моето положение и се сещаме в последния момент например когато при смяна на позата аз тръгвам да лягам по корем, а той ще трябва да се настани отгоре ми. Тогава единия от двамата се плесва по челото и се сеща, че е невъзможна тази работа  Laughing По принцип не са се променили нещата физически, не съм по-тромава (все още) и се чувствам добре при тази приятна гимнастика. Единственото, в което се ограничаваме е да не ползваме играчките когато сме палаво настроени. Защото някак не е добра идеята да се разбръмчим с вибратора ми и бебчо да се чувства все едно някой кърти бетон в собствената му къща. В това отношение си оставаме примерни  Embarassed

Хормоните доста са ме нападнали, защото сънувам и еротични сънища. Вчера сутринта се събудих и се зачудих как ще изчакам тези часове до вечерта, мъжът ми да се прибере и да ми достави нежност? Ами... не го изчаках, ако ме разбирате правилно... но му споделих закачливо за случилото се, за да има за какво да си мисли през деня Mr. Green

Сега като прочетох какво съм написала до тук  Joy сигурно изглеждам като някаква хиена. Но не съм, просто освен бременна съм и жена Simple Smile А и нали точно така преди няколко месеца създадохме нашето бебче, с много любов и удоволствие Heart Eyes

Приятен ден на всички  bouquet  Като прочетох за фрешчета ми се дояде портокал, добре че имаме иначе щеше да се излиза на пазар  Naughty  Hug

# 140
  • София
Аз пък знам, че Ксилометазолинът е противопоказен при бременност и не слагам. Мажа си носа с Виброцил, изписан от лекар, но да ви кажа и на неговото упътване пишеше "при бременност само по лекарско предписание" Confused Но не ми помага Sad Цяла нощ не съм спала, носът ми е абсолютно непроходим Cry Голям зор #Crazy
За "бабина" рецепта за запушен нос съч чувала стъркан лук - изтисква се и се капе в носа.

# 141
Още една бабина рецепта за отпушване на нос - малко сол, разтворена в малко вода. Не е много приятно, но действа безотказно  Wink

# 142
на мен моя доктор ми изписа Olynth капки за нос, които също съдържат ксилометазолин и каза че няма проблем да ги ползвам, но ако се страхувате все пак ползвайте бебешките капки за промиване с физиологичен разтвор - предизвикват кихане и очистват носа. е, аз предпочитам капките все пак.
знам и един бабешки лек за гърло става и за нос, на мен много ми помага - клеева тинктура 10-20 капки се разреждат във вода и с нея могат да се прави както гаргара за гърлото, така и да се капе в носа. при мен има страхотен ефект при възпалени сливици (повече от  антибиотиците) Rolling Eyes

относно секса - радвам го поне 2 пъти седмично, не че имам много желание, ама пък съвсем без него....не върви #Crazy
надявам се да съм била полезна със съветите на някого...

# 143
И аз нещо нямам желание,а и непрекъснато се чувствам изморена.Обаче не знам защо мъжът ми е решил,че такава дебела и бременна съм много секси и непрекъснато ми налита... Heart Eyes

да ти кажа честно най-чистосърдечно ти завиждам. Моят все си мисли, че сте нарани бебчо
Ама не знам всички мъже ли са така зле информирани ... Sick

# 144
Еее,Pearl, все едно описваш моята ситуация със секса. Ти в коя седмица си? И на мен понякога така ми се случва едвам да дочакам вечерта, за да си дойде любимия от работа. smile3508 А по въпроса за еротичните сънища - мнооого ги сънувам. Two Hearts И все такива едни измислени. Като сънувам еротичен сън и разбирам, че е време за секс.  luvbedТо нали казват, че това било сексуален глад. Ама гледаме да не прекаляваме много, че ми е много смешно какво ли усещат бебетата?

# 145
а някой може ли д ми помогне - вече 2 вечери усещам една силна болка долу в корема и не мога да разбера от червата ли е или е от бебето. Все още не съм отишла на лекар и да си призная малко ме е страх
МОЛЯ ВИ ПОМОГНЕТЕ МИ!!! ДАЙТЕ МИ НЯКАКЪВ СЪВЕТ!

# 146
valiok , според мен трябва да отидеш на лекар, защото никой от нас няма как да прецени от какво те боли корема. Не се притеснявай и се обади на твоя лекар Hug

# 147
Еее,Pearl, все едно описваш моята ситуация със секса. Ти в коя седмица си?........................................ Ама гледаме да не прекаляваме много, че ми е много смешно какво ли усещат бебетата?

В 19 седмица съм. Ще ти кажа какво съм убедена, че усещат бебчетата: хубавите чувства, които изпитва мама когато тати я гушка и я дарява с любов. И приятните вибрации на матката, както и хормоните, които се отделят... няма как любовта да не им действа добре. И изобщо всичко позитивно, което изпитва мама е хубаво и за бебчето.

Съвсем физически едва ли им е неприятно - представи си как мама се вози в градския транспорт и е намусена от всичката блъсканица и цялото друсане на рейса върху надупчените улици. Ето това според мен може да е неприятно и вредно за бебчето.

А съпоставено с онези топли емоции и чувства, които описах по-горе, едва ли има нещо по-хубаво още от утробата да усещаш, че мама и тати се обичат и желаят. Няма как и ти самият да не се чувстваш обичан Simple Smile Особено след като си на най-удобното, топло и сигурно място на света - в коремчето на мама.

Последна редакция: ср, 06 фев 2008, 17:23 от Pearl

# 148
valiok наистина трябва да се консултираш с лекар!Не че всяка болка означава ,че нещо не е наред но все пак преди всичко трябва да имаш докторско мнение!
И да не забравя радвам се ,че съм била полезна Peace  bouquetИ добре дошла!
А за секса май и аз съм от маниаците EmbarassedВ началото доки ни забрани и от страх не се и сещахме близо един месец,след това ни дадоха зелена светлина и пак от страх едвам сме го правили!Обаче постепенно,след като се поуспокоихме ,че няма проблем и не е свързано с поява на някаква болка почти сме се върнали в предбременното състояние!И в повечето случаи аз му връхлитам на любимия Embarassed!На последък почнах малко да си мисля ,че с тоя корем вече не съм толкова секси,а мъжът ми веднага ме скастря и ми казва "Остави това на мен да преценя" newsm53И разбира се следва-забранено за под 18!Пък и има изследвания при които е доказано ,че бебето се успокоява по време на оргазъм!Щастлива мама-щастливо бебе!Но разбира се съм на мнение ,че секса трябва да се прави с желание от майката иначе няма и удоволствие!Така че това си е индивидуално!
А и да кажа ,че ми се наложи няколко пъти да ползвам градския транспорт ,щото се счупи колата и докато я оправят нямаше
как иначе ,за нищо на света не бих се качила направо е ужасно!
П.ПИ като ходихме на доктор последния път бебо са мо се държи за главата!Доки вика"Това дете защо ли все се държи за главата?"А ние с мъжо си смигнахме и аз му викам"Е как няма да се държи за главата -с тия родители...!"

Последна редакция: вт, 05 фев 2008, 14:05 от душичката 32

# 149
Значи довечера среща в Лучиано на Чаталджа,така ли? Кой ще успее да дойде?

Общи условия

Активация на акаунт