ДЕКЕМВРИйската беля кани мама на игра

• 16 137
  • 297
  •   1
Отговори
# 60
Щях само за здрасти да минавам, ама да се възмутя, че ми напира.Какво чудо са тези лекари, къде им е клетвата, къде им е призванието...Бела, как е детенце?
Лека вечер, момичета!

# 61
Лелее, голяма простотия голямо нещо с това записване, добре че не участвам Shocked! Какво направихте, момичета, дайте новини от фронта днеска ooooh!??

Понеже аз още не съм говорила с фирмата в която работя, какво се очаква от мен след изтичане на майчинството, реших за всеки случай да запиша Дани на ясла. А и до есента има страшно много време и не се знае как ще се стекат обстоятелствата. Е, аз бях оптимист за системата и вярвах в улеснението, което предлага. Но и за първи път станах свидетел колко зависими сме от същата система и как един неин срив може да те доведе до безпомощност.

В първите ни две желания сме съответно 126-ти и 128-ми, при обявени 20 места, свободни 9. А в още три желание сме 280, 224 и там някъде. Надеждата ми е да се направи нещо и се моля да нямам поводи за притеснение за каквото и да било наесен.

# 62
  • София
вержи, много ви е яко кучето Peace ама и яка марка Mr. Green
лора трябва да го научи кой командва, докато още води по килограми, че после ще е зор. имаме едно дого аржентино в махлата, ама е много проклето.  #Crazy

# 63
Привет,аз бях от изнервените майки.С благодарение на една моя късметлийска приятелка,успяхме да запишем Лорка.Ние сме 63 и 81,а на всичкото отгоре не мога да разменя местата на яслите.Системата сама си е избрала възходящия ред,а не аз.

Бела Hug теб и детенце.

# 64
  • София
Ние сме номер 1 и в двете градини, съответно в 9:39 и в 9:43 Embarassed
Късмет викат по тв-то било, значи е бил с нас  Wink
При нас днес заспиването следобяд беше ужасно трудно, не знам зъбките ли, какво ли #Crazy
Поли след изтичане на отпуска за гл.на дете до 2г. следва:
- вариант1- връщаш се на работа;
-вариант2- продължаваш да гледаш Дани, но излизаш в неплатен отпуск за гл.на дете;
Всички тези варианти си ги съгласуваш с работодателя Peace

# 65
Meрси момичета Hug - Шемет / за линка .... не го знаех /, Поли / за сайта  Peace
Ужас, като ви чета  .... голям кошмар наистина с тази система интернетска за градините  ooooh!
То явно няма смисъл изобщо да се пробвам аз тази година  Thinking ... ама да го имам все пак.
Еси, отначало Георги като се будеше нощем пробвах всичко ..... разнасях го из стаята, чай .... давала съм и АМ , в най-лошия случай го оставям да пореве, гушкам го и го друскам .
И той веднага надушваше чая - кога иска, кога не ... полека - лека стана все по-безболезнено.
Прави ми впечатление, че по повод, това че вече поотбират някоя и друга дума ...помага като му говоря гальовно - успокоява се .
bela , бързо да заздравее на баткото на Братанчо крачето  Peace

# 66
Не ми се говори за новата система, че това, което искам да кажа хич не е възпитано.   #Cussing out

# 67
  • Vaudreuil Canada
Аз да се изкажа за детските градини, че ми е болна тема, независимо от номера под който ще се впишете по-добре се впишете. Както е видно хората кандидатстват за повече от една градина, а не могат да запишат децата си в повече от една така, че ще има много отказали се, а и много такива, които ще предпочетат да не си дадат детето от тази година, но ще са се регистрирали и също ще освободят места. Така че все пак по-добре да се записани в списъка. Пък кой знае може да отворят допълнително места като видят повечко желаещи.

# 68
Шемет, тука от няколко години се закриват детски заведения - заради апетитните парчета земя които заемат, а капацитета на съществуващите е ясно определен. Още повече в последните 2-3 години има доста голямо повишение в  раждаемостта (макар и все още с отрицателен прираст)... Така че проблема е осезаем... а съжаление няма и тенденция за решението - отново предстои смяна на управляващите, а неизпълнените обещания висят над всички редови избиратели и бъдещи такива... Много съм възмутена, макар тази година да не сме в отбора на търсещите - догодина явно ще е още по трудно!

# 69
  • Vaudreuil Canada
Тук схемата е по-различна, но местата в детските градини особено за най-малките хич не достигат. И тук се записваш и чакаш и не е ясно как и кога детето ти ще почне да ходи на градина. Ние сме записани в една централизирана листа за неясно какъв брой детски градини и в още 40-50 листи на чакащите, които са към частни и полу-частни детски градини и от никъде нищо!!!!! - а сме записани в част от тях откакто ходих на първия гинекологичен преглед. Затова и си позволявам да се изказвам - това че се закриват градини го знам, но винаги има варианти и за нещо ново и по-различно, а дали управляващите ще го направят никой не знае. Във всеки случай, ако пък не се запишете ще последват реплики, че въпреки недостатъчните места положението не е толкова трагично както би било, ако още няколко хиляди майки запишат децата си.

# 70
Шемет, не е ставало на въпрос (или аз съм го пропуснала) - от кога си монреалка? Тука частни ДГ - бол, ама таксата се равнява (в най добрия случай) на заплатата на майката, ако е тепърва прохождаща в професията или е била година - две извън системата, въобще да не споменавам ентусиасти като мен ( дето трайно са извън всякакви класации) - мисията не е възможна...

# 71
  • Vaudreuil Canada
От почти 5 години  Wink
И тук цената на частните детски градини понякога е по-голяма от заплатата за месеца ... 45 долара на ден например. НО като временен вариант е все пак вариант - поне детето тръгва на градина, а аз се връщам на работа и си запазвам работното място, пък междувременно търся място за детето в държавна градина, където цената е 7 долара на ден ... малка разлика  #Crazy

# 72
Здравейте, много благодаря за подкрепата  bouquetВчера го водихме на ортопед, направиха му снимка и днес ще го гипсират. Оказа се че нито едно от действията на габровските лекари не е било правилно, с изключение на стажанта от спешното който му е наместил крака. Оказва се че дори и при оток се гипсира крака и той после с времето си спада. На всичкото отгоре ни бяха изписали инжекции против съсирване на кръвта, които се бият в корема. Да но биле абсолютно ненужни, а ние изтормозихме детето, както и едни успокоителни които също не се давали на деца. Какво да кажа не знам. Предписват ни лекарства които не са необходими, правят ме недовършени манипулации Twisted EvilНе мога да преживея, че причиниха това на дете, нямат ли съвест #CrazyСега ни чака едно дълго възстановяване от три месеца с гипс и после поне два рехабилитация. И изниква следващия проблем, как ще завършим. Ще проверим днес дали може да бъде частен ученик, и дали може да се яви на изпити.Кой като мен - три месеца затворена с две дракончета в къщи Mr. Green

# 73
Добро утро! Hug
Гледам голяма обсъждане на градините има.В Хасково също е сложно, но не така невъзможно.Ние подадохме молбата на Митко през януари-веднага след новогодишните празници миналата година и нямаше проблем-през септември тръгна на градина.Обаче много зле ни се отрази.Досега е ходил само две-три седмици.Постоянно е със хрема.Още от третия ден и до края на седмицата положението вече е за лечение.Не знам какво щях да правя, ако не бях в майчинство заради Сонка.И сега се чудя как ще започвам работа-нямам такава, де.Водя се на работа при баща ми, но не смятам да продължавам там.Макар, че той е единственият работодател, който би ме изтърпял с безконечните болнични, които се очертават при нас.Затова ви пожелавам, освен успех в записването и добро понасяне на промяната от страна на децата!  bouquet
Кой като мен - три месеца затворена с две дракончета в къщи Mr. Green
Аз. hahaha hahaha hahaha Ама доста повече от три месеца. Sick Бързо възстановаяване на детето! Hug
Хубав и усмихнат ден на всички!

# 74
Бела, съчувствам ти много! Ще ти е адски трудно, на баткото също, защото ще слуша децата как играят... Такава ни е Управията!
За майчинството само да се изкажа, че има и междинен вариант-след платените 2 години си чистите платения годишен отпуск и тогава подавате молба за 3-та, неплатена година, но работодателят има право да не разреши. Нашата зверкиня не разреши неплатен на 2-те колежки преди мен. Заради отпуските аз не съм подавала молба за ясла, ще проверя през шни как стоят нещата. ОДЗ-то е на 45 крачки (буквално) от блока, но нали трябва да се изнасяме, не знам

Общи условия

Активация на акаунт