За целуването по устата

• 4 275
  • 68
  •   1
Отговори
# 30
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Аз съм обяснила, че така се целуват само влюбените ... и понеже все още спим всички на едно легло, това е разграничението между него и баща му ...т.е. улеснение за мен при разрешаване въпроса за едиповия комплекс

# 31
Мерси, момичета, за мненията  Simple Smile

# 32
Аз винаги съм целувала децата си и по устните, те също ме целуват по устните /в дългия низ от целувки, като се започне от челото, очите, носа, бузите, брадичката и т.н./. Не съм ги учила специално, просто е естествено, когато детето започне да целува, да цели именно устата, защото осъзнава, че оттам идва целувката. Не съм обръщала внимание как целуват баща си, но определено другите роднини и приятелите целуват по бузите. Аз също имам резерви към целувки по устата, освен ако не са с мъжа ми и децата /дори и с моите родители не се целуваме така/.

# 33
Дияна ни целува само мен и баща си по този начин. Не виждам нищо нередно в това. Може би ще е до време и възраст...

Това съвпада с моето мнение.

# 34
  • В средата на времето
Аз целувам майка ми по устата при среща и при изпращане примерно, но не целувам Кристиян по устата, не давам и той да ме целува по устата..Всъщност да целувам малко дете по устата пък било то и моето си дете ми се струва нехигиенично..май за това не го правя..

# 35
За мен е напълно естествено да я целуна по устните. За нея - също. По този начин целува и баща си, и бабите, и дядовците си. И през ум не ми е минавало, че хигиената на баба й и дядо й не е на достатъчно ниво, та да се притесня за това. И въпреки, че е много целувано дете, Лилия никога не е налитала да целува чужди хора, камо ли по устните. А целенасочено не съм я учила, че само най-близките се целуват. Мисля, че децата се учат за тези неща сами, просто като ни наблюдават.

# 36
Имаше една мно-о-ого дълга такава тема, но не ми се рови.
В нея бяха изброени достатъчно изчерпателно и с необходимите доводи причините, поради които това не е нужно и не е здравословно. Тези причини са упоменати, макар и по- накратко и тук и аз ги споделям напълно. Не е хигиенично, а аз не го приемам и за нормално. Този тип целувки за мен са с интимен характер.
Не желая децата ми да целуват всичко живо по устата, дори и близките си. Научих ги да се целуваме по бузите. Дори целувка за "Чао" не съм ги учила да дават- малкото бебе и дете не е необходимо да си лапа или ближе ръката, когато маха за "довиждане". Децата копират- на моите никога не съм давала повод да се научат да целуват мен или някого друг по устата. Не са го правили, няма да позволя да се прави в къщи и за напред.
Това няма нищо общо с чувствата ни един към друг.

# 37
Аз сам много против за целуването по устата.За мен не е редно да се целуват малките ,защото все пак те са толкова чисти,а ние с тези микроби.По принцип аз сам си позволявала  1 или 2 да я целуна по лицето и педито ми направи забележка и аз от тогава спрях.Но не обичам не че не искам .

# 38
  • Някъде на път....
За мен целуването по устата е много интимен момент и не би трябвало да се практикува между родители и деца. Да не говорим, че не е хигиенично!
Учим сина си да целува само по бузката, челцето, но не и по устата. Слава богу, че и аз, и съпруга ми не сме целувани по устата от родителите си, а смея да твърдя, че ние сме доста целувани деца. Мисля, че личния пример е основополагащ!
Блонди, просто казвай: Дай целувка по бузката, дай бузка за целувка, дай мама да цунка едно челце, дай на баба да те цунка по бузката...... и така. Моето лично мнение е, че трябва да научиш свеки да целува НЕ по устата!
Успех!  Peace

# 39
  • София
С малкия се целуваме по устата и не ни е неприятно.По принцип е много целувателен  Laughing
ГОлемия също беше така, но в един момент отмина това.
Не виждам нищо срамно, нито нередно, когато го прави с най-близките си хора  Hug

# 40
Категорично съм против това  Naughty
Малкият знае, че само мама и тати се целуват помежду си така  Peace
В Гърция страшно много се целуват без повод, но никога не съм видяла такава интимна целувка между родител и дете!

# 41
Само аз си го цункам така, той даже си го знае като ритуал и сутрин /вечер търчи към мене и вика "Мамммиии, дай цункааааа". После ръчка и баща си:"Тати, абе дай на мами цунка бе,. айди".
Лично аз не го намирам за проблемно. Засега.

# 42
Аз целувам Иво по устата, той мен-също.Всички други целува по бузата(целува много рядко някой друг освен мен и баща си.)

Между нас го приемам, но когато става въпрос за външни хора - не  Naughty

Ето така го приемам и аз Peace

И аз. Като се разлигавчим и се целуваме където падне  Crazy
Не е посягал да целува други хора така, нито децата от градината.

# 43
Винаги ми е било непонятно това действие.
Не вижда защо е необходимо. И мъжът ми е на това мнение.

# 44
Не ми допада дете да се целува по устата. Не само, че не е хигиенично- което е основното, но и е неприемливо за мен. Някакси имам чувство, че се объркват възприятията на детето. То е малко да прецени кой и защо го целува, именно затова смятам, че сега е времето да се изгради този навик.
По вътрешно усещане- не приемам такава целувка извън интимния партньор.

Общи условия

Активация на акаунт