Клуб на родителите на деца с очни проблеми!!!!!№2

• 15 971
  • 425
  •   1
Отговори
# 405
еййййййййй, значи, нЕма кой да пита дали съм жива,
как я карам с гостенката ми бе, ей, що така бе,а, аз страдам за вас  smile3514
мамка му
А ти за мен питаш ли Crazy
С тоя зъболекар,откачам вече Twisted Evil.......................ей ся влизам

Здравейте! Май и аз съм за тук. Simple Smile За сега обаче само се записвам и ще започна да се включвам активно по-късно, че сега направо... #Crazy не съм на себе си! Днес се разбра, че ще се наложи операция и на двете оченца на Саша и също и на трета сливица и т.н.... Получавала съм много полезна информация и голяма подкрепа от този форум по други теми, така че ще ми трябва известно време да се освестя после съм на линия  Wink До скоро! Hug Hug

Здравей,добре дошла при нас Hug
Ако имаш желание,сподели какъв е проблема Peace
Може пък да отървете операцията,аз обичам да разубеждавам,щото често лекарите прибързват WinkЩе ми бъде интересно,да обсъдим положението ,а и умея да успокоявам Hug

# 406
Скъпи Вики и мама, благодаря за топлото посрещане! От край време съм била много чувствителна към проблемите на децата в страната ни, независимо от какво естество. Старала съм се да помагам винаги и с каквото мога без да се натрапвам, или изтъквам, тъй като искрено вярвам, че те са едно несравнимо богатство и абсолютно всички трябва да правят всичко възможно за тяхното добруване. Също така силно съм се възхищавала на вътрешната сила и големите сърца на родителите на деца с проблеми. Познавам лично няколко майки, които в моите очи са героини! И от там идват моите съмнения, че няма да мога да се справя по най-добрия начин с изпитанието, което ни предстои. Накратко: след дълго ходене по лекари, след престои в болница заради лекарска немарливост, след дълго и абсолютно ненужно тровене и предозиране с антибиотици и без нито една поставена диагноза до този момент, най-сетне потърсихме лекарска помощ в София и възела започна полека да се разплита. Оказва се, че детето ми има силно уголемена трета сливица, но постоянно запушеният и течащ нос говори и за алергия, която още не е установено каква е. За очичките: от около година и малко /в момента Саша е на 2г. и 10 м./ започна да криви дясното око, не винаги и не много. Днес се разбра че всъщност е със страбизъм и далекогледство. Ще трябва до следващия преглед да носи по цял ден лепенка на дясното око и очила също. Лекарката обясни, че когато започне да използва дясното око, ще започне да криви и лявото и тогава единственият начин да се коригира това е оперативен. Не зная как ще я накарам да носи лепенка по цял ден, нито как ще го приемат в градината. Наистина се страхувам дали ще успея да се справя по най-добрия начин! Осъзнавам, че на фона на някои лични трагедии на мамите в този форум моята не е кой знае какво, но съм уплашена и от вътре всичко ми се е свило-дано да успея да реагирам по най-добрия и адекватен начин!

# 407
 Здравей  ina05.Моето момиче също носи лепенка постоянно,вече почти седем месеца.Въпреки че е по-голяма/ 4 и половина години/ се противеше в началото .Искам да те успокоя, че децата свикват, просто трябва да говориш на детенцето за това.Ако можеш да го обърнеш на игра ще стане доста по-лесно.Залепи лепенката на окото на  някоя любима играчка.Може да го приеме добре.

# 408
ina05,кажи ми и какъв е диоптъра и коя е тази бездарна докторка и съм готова да ти кажа колко е минимален проблема засега,че да се притесняваш.Естествено не ти си виновна,някой лекари просто се уливат #Cussing out
Операция ????? Още на две годинки??????? Абсурд Naughty
А и обяснението за операция??? Боже мили,изобщо не се връзвай Naughty

Сега ще ти кажа:Страбизмът и далекогледството е често срещан проблем при децата,да ,трябва упорита работа,първоначално с лепенка , гимнастики и очила ,чак тогава се прибягва до операция.За да свикне детето не е задължително още първия ден да пляснеш лепенката за постоянно,изчакай,постепенно,детето само ще ти покаже кога е готово за цял ден,разбира се покажи ,че е важно и необходимо зло Peace
А за самата операция.......аз на твое място ще изчакам да навърши поне 4 год.,даже 5 Wink
Спокойно ,гледай напред и не се притеснявай,всичко ще е наред Hug

п.п. смени лекаря Peace

Забравих да ти кажа Wink
За всеки родител,проблема на неговото си дете е най -големия,но и за твоето си дете,ти си най-добрата майка,която е способна да се справи със всичко.Не се съмнявай в себе си,не подозираш колко силни можем да бъдем за децата си  bouquet

# 409
ina05 ,моето дете носи лепенка и очила от както стана на година и 6 месеца и всяка сутрин като стане първото нещо е да си поиска лепенката и очилата.На всяко слагане на лепенката и очилата той ме поглежда и се усмихва и чака да му кажа колко е красив.Освен това винаги на лепенката рисуваме знака на опел,защото това му е любимата кола,а и знае,че така ще започне да вижда по-добре.Всичко става бавно и полека и с много говорене и в никакъв случай насила.
Вики и мама,ще продължаваш да докладваш за Джулиана нали.ММка ли е най-наясно с нещата ooooh!що не казвате бе,тя днес ми беше на гости,ако знаех щях да я разпитам:crazy:
И имам 2 въпросчета:
1.Мъж ми се оплаква,че от 2 дни малко след като стане сутрин започва много да го сърби долния клепач на едното око и така около 20 минути и му минава.После нищо му нямало.Що е тоnewsm78
2.На мен от 4-5 дни ми играе доста горния клепач на едното око,може ли да е от това,че се кьоравя над едни мъниста по цял ден и като спра ще ми мине ли #Crazy

# 410
Радвам се , че има новини от Нели!Дано всичко мине добре Praynig.
Ако имате малко свободни палци, стискайте и за нас.
Ние тръгваме, откачам като се сетя колко доктори ще посетим, свил ми се е стомаха на топка.
Ако мога ще се включа по някое време от София. Hug

# 411
Радвам се , че има новини от Нели!Дано всичко мине добре Praynig.
Ако имате малко свободни палци, стискайте и за нас.
Ние тръгваме, откачам като се сетя колко доктори ще посетим, свил ми се е стомаха на топка.
Ако мога ще се включа по някое време от София. Hug
fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed
Стискам Hug,мислено съм с теб

# 412
  • София
И аз стискам newsm10

# 413

Вики и мама,ще продължаваш да докладваш за Джулиана нали.ММка ли е най-наясно с нещата ooooh!що не казвате бе,тя днес ми беше на гости,ако знаех щях да я разпитам:crazy:
И имам 2 въпросчета:
1.Мъж ми се оплаква,че от 2 дни малко след като стане сутрин започва много да го сърби долния клепач на едното око и така около 20 минути и му минава.После нищо му нямало.Що е тоnewsm78
2.На мен от 4-5 дни ми играе доста горния клепач на едното око,може ли да е от това,че се кьоравя над едни мъниста по цял ден и като спра ще ми мине ли #Crazy
Нищо ви няма и на двамата Hug
Като направиш ,това което правиш с мънистата,искам да видя Wink Hug

# 414
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=211226&photo=22
ей такива работи,ама по мнооооооооооооого бройки
добре,че ми отговори,че щях да се сърдя вече Mr. Green

# 415
Ми забравих те Blush,Аджелия като каза ,че има нужда от палци и съвсем се отнесох,после имахме фитнес,Вики се съдра от рев ,та затова се забавих,обаче нали знаеш,винаги отговарям,сериозен човек съм Wink Hug
На теб ти прескача нервче,ще мине само,а на мъжо му кажи да не си пипа с ръце очите известно време,сигурно е позамърсил клепачите,дето са миглите,и може и ечимиче да му излезе,но и то ще се оправи само  bouquet

# 416
Ама ти си невероятна бе,аз нямам нерви за такива неща Blush

# 417
А между другото Никчо уж не виждал хубаво,а по цял ден ниже мъниста с мен и то от най-малките newsm78и то с лепенка на здравото оче

# 418
А между другото Никчо уж не виждал хубаво,а по цял ден ниже мъниста с мен и то от най-малките newsm78и то с лепенка на здравото оче
Hug снимай нещо, нанизано от него и нека това ни бъде мартеничката на темата с пожелание всички дечица да могат да правят мартенички  следващата година  Hug Снимай и Ники и ни го покажи  как ниже. Целувки за сръчкото  Heart Eyes

# 419
zdravete na cialata kompania ! Grinning  Hug
Dnes moiata malka da6teria stava na ciala edna godinka!!!!!m=Mnogo sam 6tastliva!!
Drugata hubava novna e, 4e v4era biahme pri na6ata doktorka i tia mnogo ni uspokoi!Za diasnoto oko kaza 4e noama adsolutno nikakav problem,4e vojda na 100% s nego,a za liavoto koeto e ses mikroftalmia kaza 6e na svetlina reagira koeto a hubavo vse pak!Sled tri meseca pak ni vika na kontrolen pregled , no nepitah kakvo 6te i praviat !Kato razbrah 4e s diasnoto NIAMA PROBLEM I TO NOKAKAV MNOGO SE RAZVALNUVAH!
 Laughing

Общи условия

Активация на акаунт