Декупаж 15

• 30 461
  • 294
  •   1
Отговори
# 195
Момичетааа страхотни красоти сте натворили ,на кое по-напред да се възхищавам  Shocked   bouquet  bouquet  bouquet
На всички участници в конкурса желая успех  Kissing Heart Аз за съжаление няма да участвам този път ,но ще ви следя с голям интерес

Последна редакция: пн, 11 фев 2008, 23:42 от mirage72

# 196
mimes,на мен също ми харесаха чаша и  пепелник,мани го че не се напука това краклето....
А аз май знам защо не ти се напука краклето, ти си исползвала златна боя, а аз четох някъде из руски сайтове ,че краклето не реагира на сребърни и златни и перлени боички, само че бяха го казали някакси  по друг начин ,но смисл е този...опитай с обикновена боя същото кракле и кажи какво стана....нали трябва да се учим...
marinap,много е  хубавко шишенце,винаги си кефя от тази морска тема в  баня...
shoshkata,недей да боледуваш мила,нали знаеш какво казват хора, както си чувстваш така си изразяваш, не си чак толкова болна Mr. Green,много хубаво си изразила с таз чиния,красотааааа...
geniko,много нежнен комплект стана, бравооо!!!!!!

това са ми чашите за Великденски базар ,те са шест на брой,но  нали знаете че фотоапарат ми снима само това което  иска Mr. Green

http://i020.radikal.ru/0802/23/70693ce02539t.jpg

# 197
Е-е-е-е-е, то човек един следобяд да не може да влезе във форума и пак сте напълнили темата със страхотни красоти! Браво на всички ви!
Вчера на пощата ми пристигнаха още две произведения като едното от тях е първото в категория "Бутилка". Вземете се стегнете, момичета, защото ако си остане единствено ще връчваме наградата служебно и без гласуване.  Grinning

# 198
Миражче - нищо не каза??? Embarassed Кажи мила какво ново донесе. Интересуват ме стееп1 и 2 както и златен варак....и сигурно още неща Hug
Шошка - хубава е чинията хич не е мрачна даже - чакаме разяснения! Hug
Къдрокоске не се кря аз - работя над едно шУше! Mr. Green ама още не съм готова. щото тези пролетни цвето много шарени Thinking А пък пролетни цветя по сълфетките ooooh! хич няма в нашият град. Ноооо....ще се справя!!!най малкото може да взема приза най -кичозна бутилка Joy
Лаленце - чудни чашки  bouquet
Генико - много романтично...знаех си яз че свети валентинската тема беше по удачна за конкурса Mr. Green Щото всеки се вживява повече кога стане дума за любоФ ама догодина
Кампаритке - стягаме се!!! Peace

# 199
А ето и върху какво работих последните дни:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=214557&photo=10,
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=214557&photo=12,
пробвах отново по новия начин... пак неуспях.. но има време ще се науууча Wink...

Втората рамка трябваше да стане напукано... но уви... отказвам се от него вече  Crossing Arms

# 200
Шоши, чинията ти ме ошемети тоталише #Crazy #Crazy #Crazy Shocked
Много си падам по такива неща  bouquet
Нареждам се в редицата на чакащите обяснение за направата и, и най-вече на инези "конци" в центъра Praynig
geniko много  е сладурско това любовчийското. Едно такова чистичко  bouquet

# 201
Здравейте, мацки!  Laughing
Вече съм на линия, бодра и засмяна, благодарение на вашите пожелания!   bouquet  bouquet  bouquet

И така - обясненията за "мрачната" ми чиния (ама вчера наистина ми изглеждаше такава. Едва се удържах да не я измия).  Всъщност исках да изследвам поведението на черната темперна боя  Mr. Green Вкъщи имах само такава, а не знаех като как ще мога да работя с нея, тъй като съм започнала една друга чиния и ме е страх да не я съсипя. Егати обясненията, егати и чудото.   Не е никакъв декупаж, ами си е направо спам, щото не знам какво точно да го нарека. При художниците на стъклото няма да се бутам.  И така  - смесих бяла, червена и златна мраморна боя в съд с вода и потопих чинията откъм от обратната страна, като гледах в средата да остане сухо.   Покрих с черната темпера след това. "Конците" по средата ги направих, като драсках с макетно ножно върху черната боя с леко изнервени криволичещи движения  Laughing И понеже знам, че акрилния лак размазва темпера, използвах нитроцелулозен, но не този, който обикновено използвам, а явно някакъв шашав. Защото температа пак се размаза, а боите отдолу промениха цветовете си - бялото стана сиво, а червеното към бордо или керемидено замина. Освен това някак си се сбръчкаха, но приятно (и да исках, такъв ефект нямаше да мога да постигна). Накрая приключих със златна акрилна, ама и тя не ми се видя много читава.

И аз пак не знам как да си довърша другата чиния, на която вече съм сложила от върпосната черна темпера. За нея обаче, бях приятно изненадана от напукания ефект, който се получи. Забравих да спомена по-горе - бях прочела вече, че темперните бои се смесват с С 200, но в момента нямах и реших да сложа декупажно лепило (нали и без това си беше експеримент).  Ще покажа въпросната чиния, но малко по-натам, щото иначе ще познаете коя е моята чиния в конкурса  Mr. Green  И Кампари ша мъ бий. Дайте съвет с какво да покрия отгоре, че да не се размаже боята.
Стана ужасно дълго, за което много се извинявам  smile3525

Последна редакция: вт, 12 фев 2008, 16:36 от shoshkata

# 202
Шошка, страхотни обяснения
Нищо не рабрах Blush Laughing Laughing Laughing, но пък.......ЕВАЛА ти за старанието да се опиташ да ни обясниш.
Важното е, че чинията е невероятна и измиването и щеше да е голяма грешка

Мисля си, че можеш да пробваш с лак за коса или хартия за обувки за да не се размаже боята newsm78

Ти си майстор и то голям
Седнала съм аз да ти давам съвети Laughing Laughing Laughing

# 203
  • Русе
shoshkata ,и на мен много ми хареса чинията ти...
  Поздравления и към момичетата,които са показали в последните страници красоти.

Дълго си мислех за този конкурс.Не мисля,че са ми достойни уменията все още в декупажа,но реших да пробвам и ще участвам.
   Въпросче имам Може ли да се участва с  две бутилки или с две чинии?Или с две чинии и бутилка?Или имаме ограничения по една бройка от вид?

# 204
Шошка, страхотни обяснения
Нищо не рабрах Blush Laughing Laughing Laughing, но пък.......ЕВАЛА ти за старанието да се опиташ да ни обясниш.
Важното е, че чинията е невероятна и измиването и щеше да е голяма грешка

Embarassed Embarassed Embarassed    Joy

Мерси за идеята с лака  Hug А хартията за обувки какво представлява?

Добре де, ама толкова ужасно ли съм го обяснила? Моля те, кажи кое не разбра, или всичко  Laughing
Джаста, 1 шише и 1 чиния

P.S.       looloo, редактирах, виж сега как е . Аз си мисля, че на мен като ми е ясно, значи на всички им е ясно.

Последна редакция: вт, 12 фев 2008, 16:42 от shoshkata

# 205
P.S.       looloo, редактирах, виж сега как е . Аз си мисля, че на мен като ми е ясно, значи на всички им е ясно.

А, сега разбрах Hug. Бялата, червената и златната боя мраморни ли са? И трите?

Хартията за обувки е от тази, която слагат в някои от кутиите за обувки (като си купиш нови, нали вътре има една хартия, обикновено) (ама и моите обяснения са едни.....). Прилча на оризова хартия, много тънка. Предава ефект на стъклото като от фрост Simple Smile

Разбра ли? Grinning

# 206
Хартията за обувки е от тази, която слагат в някои от кутиите за обувки (като си купиш нови, нали вътре има една хартия, обикновено) (ама и моите обяснения са едни.....). Прилча на оризова хартия, много тънка. Предава ефект на стъклото като от фрост Simple Smile
Разбра ли? Grinning

Не  Laughing т.е. разбрах каква е хартията, но после?   Ама и аз съм една бяла птица   ooooh!   Joy
И трите бои са мраморни.

Последна редакция: вт, 12 фев 2008, 17:29 от shoshkata

# 207

Не  Laughing т.е. разбрах каква е хартията, но после?   Ама и аз съм една бяла птица   ooooh!   Joy
И трите бои са мраморни.

Аааа, днес ще умра от смях Joy Joy Joy
Освен това ще ни накажат, че сме го обърнали на чат, но пък щом ти не знаеш, то има вероятност и друг да е пропуснал, тай че ще обясня.
Когато се работи в/у стъкло, независимо дали стандартно или обратен декупаж използваш хартията, за да създадеш нещо като фон. Например в/у чаша. Можеш да залепиш хартията директно в/у чашата и след като изсъхне слагаш салфетка и т.н. както си решила. При обратния декупаж- салфетка и квото там слагаш и ако остане празно, прозрачно стъкло за финиш такава хартия, която от лицевата страна ще се вижда като заскрежаване (пак не успях да обясня добре Embarassed)
Този буркан е с такава хартия
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=4952827
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=4952826

# 208
Тенкю, мацка, хареса ми  Hug

# 209
Момичета.....помощ...или по-скоро...Lalle, помощ! Питах в няколко стоителни магазина във Видин за акрилен лак и ме гледат като....извънземно Mr. Green. Имало само силикон, който се използвал са изолация на дограми. Това ли ми трябва?
 Иначе, най-накрая се засрамих много от вашите красоти, купих си няколко салфетки, Ц-200 и четка и реших да сътворя нещо, ама....ядец   Sad
Lalle, плочката, която си е купила от базара моята позната е с еленче.
А вие сте си страхотни....следа ви всеки ден  newsm10

Общи условия

Активация на акаунт