Празника на виното и любовта, с усмивка среща МАЙската тайфа!

• 14 074
  • 290
  •   1
Отговори
# 30
  • Varna
Сватя поздравления, а дано и си я ползваш  дипломата. Да нацелуваш и зетчето ни.
 За срещичката  с 4 ръце за. За Арбанаси още повече но там цените не сеа за пренебрегване, така че мога да проверя в другите хотелчетаоколо Търново. И пак да си предложа нашето. Ние отваряме на 25,04 и в момента подготвям Великденски и майски пакети, така че ако решите ще измисля нещо добро.

Последна редакция: вт, 05 фев 2008, 21:03 от Inochka

# 31
Реших да пробвам Иван вечер да му давам кисело мляко , вместо адаптирано. Знам, че някои от вас са давали кисело вечер. Кажете ми какво мляко купувате и как точно го давате- разрежда ли се, на стайна температура ли трябва да е, колко давате като количество?

# 32
Ани, аз давам кисело мляко откакто Марто беше на година. Първо давах 2%, сега каквото има в хладилника. Елена, Герма, общо - взето това купуваме, плюс разни детски. Гледам да не е много студено, но честно - казано се случва да яде направо от хладилника. Понякога е бъркано с бисквити, понякога - не.

# 33
Дени, благодаря ти!  Hug

От 2-3 дни учим едно стихотворение - Бабо Мравке. С моя помощ казва всяка последна дума от всеки ред  Mr. Green

# 34
 smile3523.................Да се запиша поне за проследяване на темата..пък като остане време...и възможност-повече!
Мерси на Оля за новата снимка  bouquet/много черпене ти се събра,ей/.....аз отивам да положа морни кости,че нещо хич ме няма в края на деня/не,че в началото съм наред...ама карай...все някога ще се оправя-най-вероятно като се понаспя/

# 35
  • София
Добро утро!

Пипиив, стискам палци Цвети да се адаптира бързо в яслата, аз мисля, че сте взели правилното решение да я пуснете! Въпреки че напълно те разбирам за това, че ти е притеснено че ще я оставиш на други хора, те са специалисти и ще е за нейно добро!

А н и, всички млечни продукти, които аз давам на Косьо, са пълномаслени, защото тези мазнини са им много необходими за развитието на мозъка до навършване на 3 години. /имаше някъде статия из форума, но не ми работи търсачката  Confused /

Момичета, за софийската среща сме насреща винаги - само трябва да си намерим място. Може би да проверим по детските клубове за свободен час тия дни?

# 36
  • София

Момичета, за софийската среща сме насреща винаги - само трябва да си намерим място. Може би да проверим по детските клубове за свободен час тия дни?

newsm10 newsm68

златна си, че и кафенце си сложила, еееех  Crazy

галчееееее, къде си? как е мариска?

# 37
  • Велико Търново
Добро утро и от мен!Руми ,мерси за кафето Hug
За срещата не говорихме ли нещо за Трявна newsm78 залежете го това Арбанаси то като се замисля малко хотели могат да ни отговорят на изискванията,ама както решите де Peace

Намерих нещо интересно те нашите деца някои неща са ги минали ,но на други са тъкмо на този етап.

* свалянето на памперса - след 2 години. Детето трябва да знае и разбира какво се случва, иначе съществува вероятност да се чувства наказано на гърнето и на по-съзнателен етап да отмъщава с напикаване и наакване. Когато малкото дете бъде заставено да седи на гърне, то се чувства застрашено и притеснено и така може да се постигне ефекта на "успех", т.е. то върши работата от уплаха и притеснение.

* плач, когато мама я няма - майката е цялата вселена за малкото бебче, то я разпознава по миризмата още от първите часове. Детето приема майката като фикция - когато е страшно, когато е гладно, напишано и го боли, мама е "нещото", което прави всичко да е наред. Когато не усеща мама, бебчето изпитва страх, че когато пак изпадне в беда, няма да има кой да му се притече на помощ.

*отделяне на детето - под отделяне се има предвид процеса, при който детенцето осъзнава, че дори да я няма мама в момента, тя се връща винаги. Това е труден процес и е добре да се прави плавно и внимателно, в противен случай детето може да се стресира или да се прилепи към полата на мама много здраво.

* определянето на границите - това е много актуална за нас тема. Около навършването на една годинка, малкото дете започва да шава много и да има достъп до много неща, уменията му също се увеличават. Това е и моментът, в който родителите трябва да очертаят ясни граници какво му е позволено и какво не. Важно е когато кажеш "не", при опита му да докопа мобилния, да речем, това да е винаги "не". Не трябва при никакви обстоятелства да отменяме забраната да пипа нещо или някъде.

* съзнателната социализация и нуждата от приятелчета - на този етап (1 годинка) не се налага социализация, малките деца чувстват нужда от приятелчета едва след като навършат 2 годинки. Има деца, които се превъзбуждат много от събирания с повече хлапета, като това се изразява в плач, нервност и отказ за спане.

* музикалното възпитание - всяко дете си има генетично обусловени заложби, които се проявяват независимо от това каква музика се пуска на децата, на какви занимания се води и т.н. Важното в случая е родителят да се вслушва в детето си и то само ще покаже какво му е интересно.

* четенето на приказки - все още е рано да занимаваме децата си с това. Възрастта, на която децата започват да се заслушват в приказките е около 2 годинки. Истински интерес предизвикват у хлапетата едва след две години и половина.

* тръшкането и шкафовете - виж определянето на границите

# 38
Е не е истина просто  Sad Сигурно от два месеца не съм писала като хората и ми се затри целия пост (пък той хич не беше малък)  #Cussing out
Кога пак ще ме сполети музата, не знам... ooooh!

# 39
Руми, мерси за кафенцето...
Ани, много странно ми стана, като наричаш Ивко - Иван... Все едно става въпрос за друго дете...  Simple Smile
На година и 3 месеца Марти ми отказа адаптираното мляко и преминахме на кисело... Давам му мляко  "На баба" 1.5% - чела съм, че не трябва да е много маслено и гъсто... не си спомням обосновката...  newsm78
Сисе, много интересно инфо...

Даниеле, разказа ти е направо като сценарии за филм на ужасите...  Sad Миличката - какъв кошмар си изживяла... Много се ядосах на тези доктори...  Close Как може да има такива безчувствени и безотговорни хора #2gunfire

Руми, честито дипломиране!   bouquet
И мен ме чака някой ден - дано да е успешно като твоето...

Олче, страхотна още по-любовна тема си ни спретнала!!!  БРАВО  bouquet

Последна редакция: ср, 06 фев 2008, 10:29 от *ШУШИ*

# 40
0 Потребители и 0 Гости преглежда(т) тази тема.

ЕЕЕЕЕЕЕЕ

Имам предложение за срещата ни да е при Мими в Страната на чудесата в Младост 1А...
Тя да каже, кога ще е удобно... Много е подходящо според мен - има зала за майки и зала за деца  Wink

Иркааааа, къде си?

# 41
  • София
siska, съгласна съм за памперса, за книжките Миа обича да й се чете, обича да е с приятелчета, макар не толкова дълго време... явно някои са верни на 100 %, а други в определено съотношение. то децата се развиват различно.

за гърнето усещам, че се чувства виновна акто я попитам защо не ми каже.... верно си е и спирам, когато се осъзнае, тогава ще изисквам това от нея.  Blush

благодаря, че сподели!  bouquet

# 42
  • Велико Търново
Ва ни ла,нали не си мислиш,че това аз съм го измислила-това е вчерашна лекция в у-то на 9 месеца.Аз,съм ви казвала Божа какво прави и при това без никакъв напън от моя страна BlushКато чета как едни играят с децата си,други приказки и книги четат и ме удари на съвест и взех една книга да чета,обаче Божидара ме отсвири от раз взе си книгата и отиде да седне на земята.Та аз доста отдавна  разбрах,че децата са адски различни и затова хич и не сравнявам Божидара с което и да било хлапе Mr. GreenАйде туй от мен отивам да пия кафе с поредната доза приятелки Blushи като нищо шъ взема да пукна от тези литри кафе,които пия на ден

# 43
Марти също обича да му разказвам приказки - по-точно Червената шапчица, но избягвам, защото вместо да заспи се разсънва и го е страх, че вълка изяжда ЧШ...

# 44
Добро утро! (то почти ден, де...)

Гледам обсъждате интересни неща Simple Smile
За срещата съм ЗА. Идеята ти, Шуши, е много добра  Peace.

А за развитието на децата си е колкото до индивидуалност, толкова и до каквото ги свикнеш и научиш.
Калин много държи Никола да обича книгите и му ги е заръчкал в ръцете почти откакто се е родил! (луда му работа)
Та сега на свой ред той ги ръчка в нашите ръце ние да му ги четем  Mr. Green.

Шуши, и Ники най-обича приказката за ЧШ. Научил я е наизуст и я повтаря след мен като му я чета. Като стигнем до момента с ушите, очите и зъбите и той съответно си ги докосва - е тогава с баща му умираме от смях!
Аз приказки преди ляга не чета. Оставям му книжката и той си я чете на Мечовците....

Ех, колкото повече растат, толкова по-сладки стават  Heart Eyes.
С радост чакам една евентуална среща в Трявна за да се наслаждавам на игрите на дегурлигата. Какви ли щуротии ще им измислят главите  newsm78.

Днес отивам да подавам молба в една близка ясла, където всъщност има 50 места, ама понеже съм патка задръстена сега ще подам молба с номер след 80  Sick.

Лек ден  Hug

Общи условия

Активация на акаунт