Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 22

• 54 110
  • 289
  •   1
Отговори
# 195
  • Пловдив
lorraine, виж 1-ва страница и си избери от захарните покрития някое. Тези, които са с желатин са по-подходящи за фигурки, защото изсъхват по-бързо.

# 196
Нели , много хубава се е получила тортичката Laughing
Пчеличка , като за първи опит си е направо перфектно Laughing
Гушанка , много е хубава тортичката. Моят син естествено и такава си поиска , но първо утре ще се боря с Маккуин - колата Laughing
Гушанка , а с какво залепи цветчетата отстрани ?

# 197
  • Пловдив
bopsi, благодаря!
Цветята бяха изсъхнали предварително. Намазах и тях, и тортата с вода и ги притиснах леко. Simple Smile

# 198
  • Пловдив
Gushanka, тортата ти както винаги е супер. Сигурно малката кукла много ще и се зарадва  Simple Smile

# 199
момичета, реших да пробвам масления крем посочен в по-горните страници от маргарин, мляко и масло. престоя 1нощ, и днес като го разбих стана на парцали, сложих в микровълнова за малко, а сега вече 2часа е в фризера, но не се втвърдява! ако му сложа желатин дали сте стане?

# 200
  • там нейде .............
Здравейте ето тази торта направих за утрешния рожден ден на моята дъщеря клик
 ето още снимки тук и тук и пак
не стана много добре , но  .......толкова си мога Embarassed

# 201
Здравейте ето тази торта направих за утрешния рожден ден на моята дъщеря клик
 ето още снимки тук и тук и пак
не стана много добре , но  .......толкова си мога Embarassed

Много добре ти е станала тортичката, а какво ти е покритието отгоре?

# 202
alexsb,не разбрах защо го остави една нощ в хладилника?Аз дадох тази рецепта.Но е маргари ,мляко и захар а не масло.Данеби аз да съм публикувала грешно?Като започнеш в началото да разбиваш наистина прилича на пресечено ,но много бързо става на гладък крем!Млякото като запчваш да разбиваш трябва да е леко хладко а маргарина доста мек но не и разтопен!
Това твоето дето го дъжиш ж камерата по-добре го изхвърляй,Нищо няма да се получи и с желатина според мен! Аз съм го правила много пъти и винаги се получава супер готин маслен крем.Браво на всички мами!Много стилни,интересни и майсторски направени торти! Като седна да гледам ви се радвам и чета с часове!
Сега само събирам идеи.На 4 март и аз трябва да правя торта за РД на племенницата ми!

Последна редакция: вт, 12 фев 2008, 22:55 от kremi_sisi

# 203
  • там нейде .............

Много добре ти е станала тортичката, а какво ти е покритието отгоре?

отгоре - покритие от бонбони Маршмероуз, вътре тортата с рула на Лео (Благодаря ти Лео  bouquet), но с малко променен крем.
а именно:
1 п крема сирене
1 заквасена сметана (250 мл)
около 300 мл топинг бял шоколад (малко повече от половин бутилка от 500 мл)
1 ч. ч пудра захар
Всичко се разбива добре с миксер и се смесва с предварително приготвен крем Оле на д-р Йоткер (ванилия). 2 п желатин се разтапят и се прибавят към приготвения крем.

Последна редакция: вт, 12 фев 2008, 23:33 от Аз съм си

# 204
УАУУУУУУУУУУ, Аз съм си, този крем звучи доста вкусно...

Момичета, тората се изяде за секунди, ама на мен нещо не ми хареса - стори ми се доста маслото (в крем Рафаело) - дали е от самото масло или наистина 250гр са много?  newsm78 Или аз нещо бъркам в самият крем?!? Сложих вместо кокосови стърготини - настърган кокосов орех (това имах в момента) - възможно ли е да е от него?  newsm78

А ето и парчета от тортата -  

И малко отклонение - ето така най-голямият ми син се израдва на Циците -    rotfImbo rotfImao rotfImbo

# 205
p4eli4ka,чудесен първи опит!
Nelly Di,като истински са smile3503
Gushanka,разкошна украса!
Аз съм си,шапката ти напомня,че лятото наближава и ми повдигна настроението!
Момичета страхотни сте!!! smile3501

# 206
Nelly Di,последната ми торта беше с крема Рафаело и не ми се стори да е много маслото.Може твоето да е било по-истинско.На мен много ми допадна вкуса,а в комбинация с банани е супер.

# 207
Много хубави торти!!!

Момичета, в момента правя торта "Династия", но нещо не ми се вдигна блата, то вярно, че вътре няма бакпулвер, но все пак...Как ще го разрежа на 3 части, тъничък ми се струва....
Какъв е вашият опит с този блат???

Иначе кремът е много вкусен, а тестото - крем за блата беше невероятно...но не се вдигна....

# 208
Aз пекох блатовете за Династията на 3 части, по препоръка на Асинка и Йоли от "Гответе с мен". Почти не се вдигнаха (да не кажа съвсем), но пък нямах проблеми с рязане. Стана адкси вкусно. Също както и рафаелото, в комбинация с банани  Simple Smile изобщо, досега не съм оставала разочарована от ваши рецепти!

# 209
Много хубави торти!!!

Момичета, в момента правя торта "Династия", но нещо не ми се вдигна блата, то вярно, че вътре няма бакпулвер, но все пак...Как ще го разрежа на 3 части, тъничък ми се струва....
Какъв е вашият опит с този блат???

Иначе кремът е много вкусен, а тестото - крем за блата беше невероятно...но не се вдигна....

Аз също правя тази торта. Не се надига, аз опекох блата в тавата на фурната и го нарязах на две ленти. Видя ми се, че ще стане много ниска торта и изпекох още една пандишпанова платка за да ми станат 3 блата. А крема стана много хубав.
Трябваше да го печеш поотделно. Мисля, че няма да можеш да го разрежеш.

Общи условия

Активация на акаунт