Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 22

• 54 100
  • 289
  •   1
Отговори
# 225
  • Пловдив
[quote author=доня КОПРИВА
е...2 дена вече съхнат на открито, в една чинийка в кухнята...меки са си...не толкова, колкото бяха, когато ги правих, но не са и на камък...абе стават, но да не бяха толкова тежки...
[/quote]

да не е бил малко желатина. Не виждам причина да не изсъхнат  Confused

# 226
  • Карнобат
Добро утро момичета Simple Smile Сън не ме хвана с моите фигурки , които зохвонох да правя за другата седмица / уж да изсъхнат добре дотогава /  Wink
Та ето какъв е моят проблем , ако може някой да помага ... Избрах да пробвам с рецептата за фалшив марципан / белтък, сухо мляко , пудра захар / заради белият цвят на тестото. За другите не мога да намеря някои от продуктите Confused И реших да правя грухчо, мечо пух и йорито , но нищо не стана  Sad , спльокаха се , още докато ги правих. Тестото си беше хубаво омесено,стегна се в хладилника , добре опаковано и т.н , но от топлината ли от какво , докато сложа главите им , ушите и ръцете и от тежината има долните им части се смачкаха в посока настрани ConfusedРеших да опитам да направя отделните части от телата отделно , но като поизсъхнаха, не можах да ги слепя и се нацепиха и срониха съответно Crazy
Такива фигурки с марципана Варна ще станат ли?
Ако имате идеи давайте , ако не ще обикалям града да търся продукти за мастики и млечни марципани Wink
Според мен с  марципан ''Варна'' ще ти е по-лесно.За нова година правих сладки големи колкото кибритени кутийки и ми беше по-удобно да ги украся с него.По-добре да ти ги покажа ,а пък ти си реши .........желая ти успех.

# 227
Devora, благодаря ти! Разтопих шоколада в малко сметана (щот само такова имам), опнах трюфелите вътре, и няколко час по-късно все още са суперлепкави... ама страшно вкусни  Laughing
Муцунке, нямам си понятие какво точно да добавиш, дано някоя майсторка се включи.
И моята торта трюфел е готова (не съм изчистила чинията съвсем, ама...), ето я:

А ето това:
тук) си купих вчера от Биг шопа (до Общината във Варна) за 32 лева, адски съм доволна - въртящ се поднос (чиния?) с диаметър 35,5 санта. Радвам му се като малко детенце... Тъй като беше твърде голям за днешния трюфел, изпробвах го, като върху него сложих по-малка чиния за торта, и си я въртях на воля.

Последна редакция: ср, 13 фев 2008, 17:43 от Сребърен облак

# 228
Здравейте!  Simple Smile Най-после се "престраших" и аз да пиша тук. Досега все чета, чета и разглеждам. Вдъхновена от вашите творения реших и аз да опитам.
А ето и моите скромни торти, които успях да направя в рамките на една седмица.

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=218950
Надявам се с ваша помощ да ставам по-добра.

Последна редакция: ср, 13 фев 2008, 20:12 от Diksey

# 229
Ето я и моята Валентинка за утре :

Не съм доволна изобщо от цвета на дамата  Confused. Не мога да си намеря хубаво огнено червено и това е  Sad. Исках да е ярко, кърваво червена, но колкото повече боя добавях, толкова по-избледняваше  #Crazy. Яд ме е  Crossing Arms!

# 230
  • Пловдив
Зори, супер ти е валентинката. За кърваво червнено мисля, че можеше да добавиш малко кафяво за да насити цвета Wink

А аз запретнах ръкави и правя "цици" - подобни като на тортата на Нели. Ще видим докъде ще ги докарм, че имам и друга торта да правя- на 15-ти ще празнуваме РД на баба ми - 75 годишнина

# 231
Сребърен облак,те и моите трюфелчета лепнеха леко,ама пак свършиха.Добре,че сподели това за подноса,че и аз отдавна си търся! Laughing

# 232
  • Бг-мама
Едно бързо питане момичета , направих муса на Танита и ще го ползвам утре .И  се притеснявам че като е вътре с желатин да не би да се стегне много и да не мога да работя с него върху тортата.

# 233
  • София
Зори, прекрасни са!
Имам проблем с покритието ог маршмалоуз - месих го повече от 40 минути, пое само 200г пудра захар, стана малко твърдичко (като твърд пластелин), меси се много трудно, но иначе наистина е много еластично. Освен това ми изглежда и малко като количество, та забърках и една Варна. Следвах указанията на _Пепи_, сложих го в хладилника, но имам лошото усещане, че нещо не е наред. Такова нещо ли трябва да се получи?  newsm78

# 234
  • София
Зечова, аз съм правила муса на Танита и мисля, че ще стегне за утре.

# 235
  • Пловдив
didocia, а какви бонбони използва.
По принцип ако са добре разтопени не трябва да се получи така.
150гр. бонбони си поемат спокойно 300 гр пудра. Даже на мен си ми остава меко и лепне леко. Слагам си го в в найлон добре поръсено с нищесте и след 1 час е идеално.
Ако е много твърдо - 5-10 сек в микровълновата ще го оправят  Wink

# 236
  • София
Бонбоните са на Haribo, наричат се Chamallows на немски, но на други езици ги наричат и Marshmallows.  Претеглих точно 150г, а след претоя в хладилника тестото е мноооооого твърдо. Може би проблемът наистина е в разстопяването, защото за 2мин. на 800W в МВ щяха да я залеят, но ги разбърках и след това още 20сек. Мисля, че за рози със сигурност ще стане,а пък следващият път ще взема и друг вид бонбони и може би трябва да намаля мощността на МВ - какво мислиш за това, _Пепи_? И благодаря за отзивчивостта!               

# 237
Здравейте и от мен, завърнах се от странство и гледам, гледам и не мога да ви се нарадвам.

Всичките ви торти са произведения на изкуството.Поздравления за всички.   bouquet

didocia , аз не съм Пепи, но наистина трябва да намалиш мощността, защото тези бонбони се топят на водна баня и то като гледаш да не завира водата(много), и по честичко разбърквай, за да не останат бучици.

# 238
  • Пловдив
didocia, 2 минути са им били много. Аз ги топя за 40-50 сек., най много минута.
Откъде ги взимаш тези бонбони на Харибо. В Бг не съм виждала техни маршмелоуз-ки  Confused

# 239
  • Карнобат
Ето и моята тортичка за св. Валентин.

От остатъка на блата и крема направих тези петифури.

Общи условия

Активация на акаунт