Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се покриват тортите с марципан?
Какво представляват лакта бонбоните?
Как се правят торти пате и трюфели?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се покриват тортите с марципан?
-
Какво представляват лакта бонбоните?
-
Как се правят торти пате и трюфели?
Тортата пате може да бъде направена като торта с рула, като вътрешността е фъдж. За покритие се използва чаршаф от марципан. Главата на патет може да бъде закрепена с шишчета, а украсата може да бъде направена с маслена глазура или бита сметана и пош. Тортата трюфел се приготвя с бита сметана без загар и черен шоколад с високо съдържание на какао, като например шоколад с 80% какао. Вътрешно може да бъде от тънки слоеве рула, намазани с крем. Украсата може да бъде направена от маслена глазура или бита сметана и пош.
-
Как се правят трансфери за торти?
-
Как се използва желето за торта?
Сън не ме хвана с моите фигурки , които зохвонох да правя за другата седмица / уж да изсъхнат добре дотогава / 
, спльокаха се , още докато ги правих. Тестото си беше хубаво омесено,стегна се в хладилника , добре опаковано и т.н , но от топлината ли от какво , докато сложа главите им , ушите и ръцете и от тежината има долните им части се смачкаха в посока настрани 



и тръгнаха към ръба на тортата, хванах ги в последния момент преди да се разбият и да се налага да правя нови мишки...