Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 22

• 54 112
  • 289
  •   1
Отговори
# 75
Такаааа...тортата покрив на Наталина стана и то много вкусна.

Направих тесто за проба от бонбони лакта. Разтопих ги в МВ и докато беше още много течно сипах вътре повечко пудра захар и започнах да бъркам енергично както правя при пареното тесто и се оформи топче тесто, което изкарах, охладих и измесих с още пудра захар.
Получи се меко тесто, но за чаршаф става...
за фигурки по скоро не освен това нямам представа колко време ще съхне.

Направих и глазура от лактата, с която залях покрива. Много добре се получи, а и вкусно.
Пробвах глазурата и с масло и с мляко. С масло е по добре, но и с мляко става за зор заман.

Това е от мен. После като се прибере мъжа ми от работа може да го снимам покрива и да го покажа, ако не изчезне преди това Mr. Green

# 76
  • София
Бонбони лакта от 100 години не съм виждала...
доня КОПРИВА, а на цвят какво е - бежаво ли?

# 77
  • София
аз пък не мога да се сетя какво представляват newsm78

# 78
Tandoori, засега не ми се е случвало да правя по поръчка (повече аз се натискам) Laughing, но опрелено мисля, че добре искаш пари поне за материалите. То не е като да направя подарък малка торта за рождения ден на сестра си...

Ами когато аз я правя като подарък и е моя инициатива е едно, тогава да. Ама да ми се обажда някой и да ми поръчва да му направя торта за 74 човека и да ми се сърди като искам пари за продуктите.  Rolling Eyes newsm78

Когато правя за близки приятели или роднини, всичко е от мен. До сега съм приела две поръчки за торти на познати, като едните ми платиха (и то доста добре  Wink Mr. Green по тяхно усмотрение), а другите си платиха (всъшност си закупиха) само продуктите.
Но в твоя случай, за такава голяма торта и то доста засукана, даром няма да стане  Naughty. Имай прдвид, че мине ли от теб веднъж, все така ще бъде за напред. Отказвала съм на доста хора, именно защото имат доста претенции, а в същото време ако може и да минат метър  Crossing Arms.

# 79
Бонбони лакта от 100 години не съм виждала...
доня КОПРИВА, а на цвят какво е - бежаво ли?

ами и аз не бях виждала, но днес като се зарових в Била да търся маршмелоуз и ги видях и тях.
Едните са  вкус кафе с мляко и са тъмнокафяви(по твърдите), а другите са карамел и са бежови(по-меките).
Български са и са евтини. По 50 тина стотинки пакетчето...
а вътре има 15-20 бонбона...грубо около 100 гр.

# 80
Stasi 76 поръчвала съм си неща от този сайт,не конкретно за wilton,но съм си ги получавала и ако не си доволна правиш рекламация и си ти връщат парите (поне при мен така стана).
Тандури за момента не съм правила торта по поръчка,все още се уча,не съм правила много торти,но като смятам наистина за по малко от 50 долара не мисля че си заслужава(говоря за по малка торта),като знам колко време си отнема(макар че за мен си е удоволствие,но все пак...
Та мисля че се си в правото да си искаш и да не ти се сърдят.
Я кажете някъде пишеше че трябват подпори за торти на два етажа или повече,какво трябва да използвам как стават тези неща,някой има ли сайт  и нагледно как става .
Мерси много.Надявам се скоро да ви покажа торта,че ни наближава годишнината с мъжо(12 февруари) а и свети Валентин ,та поне да съчетая.

# 81
  • Пловдив
Mucunka, виж ТУК, но така втория етаж виси във въздуха . Мисля, че подпорите за долепени 2 етажа са подобни. Друг вариант е под втория етаж се слага картонена подложка увита във фолио с неговите размери и така се пренася върху първия, и последния вариант при не много тежък втори етаж, да се пренесе директно.

# 82
Момичета имам голяма молба:искам да направя торта пате,но не мога да измисля как?Дали да бъде като тортата с рула на Лео или нещо друго?Чудя се как да закрепя главата?Мисля с шишове обаче незнам Embarassed

# 83
  • Пловдив
diana7102, ето какво намерих в kuharka.ru

А ако искаш нещо подобно задължително сместа трябва да е желирана или да се пече блат в полукръгли съдове, а после да се дооформи при сглобяването и да се изрежат излишните части.

# 84
Аз като рових намерих първото,но всъщност искам да направя като второто.Говорих с ilang-ilang и тя е правила подобна торта като вътрешността е фъдж,но аз се притесня ва да не стане твърдо,защото е РД на дъщеря ми. ThinkingСпоред вас дали ще може да се покрие с чаршаф от марципан Варна/защото съм работила само с него/

# 85
Здравейте момичета  Simple Smile
След две седмици дребосъка ще стане на 1 годинка и ще правя торта. Само ,че имам няколко въпроса  ooooh!
Още в началните теми една мама / не се сещам коя точно  Embarassed/ беше пуснала следният линк за трансфер на картинка http://www.kagekonen.webbyen.dk/vishjemmeside_privat.asp?mode=to … p;webside=4234688. Покритието / платката /върху която се рисува ми е ясна , но не мога да разбера с какво се запълва вътре самата рисунка. Преди правих един трансфер с шоколад , но беше много твърдо и не ми хареса особено. Маслен крем не обичаме.
Мислех  си дали за запълване ще е подходящ айсинга на Tandoori от първата страница newsm78
Или дали ще стане да се запълни с белтъчна глазура / роял айсинг / или както му е там наименованието.
На всякакви съвети от Вас майсторките ще съм благодарна Simple Smile 

# 86
Мислех  си дали за запълване ще е подходящ айсинга на Tandoori от първата страница newsm78
Или дали ще стане да се запълни с белтъчна глазура / роял айсинг / или както му е там наименованието.
На всякакви съвети от Вас майсторките ще съм благодарна Simple Smile 

Bopsi, трансферите се правят с шоколад- оцветен и едноцветен. Според мен с айсинг няма да стане.  Peace

# 87
Я кажете някъде пишеше че трябват подпори за торти на два етажа или повече,какво трябва да използвам как стават тези неща,някой има ли сайт  и нагледно как става .
Мерси много.Надявам се скоро да ви покажа торта,че ни наближава годишнината с мъжо(12 февруари) а и свети Валентин ,та поне да съчетая.

Муцунка, вчера гледах в ЮТюб едно филмче как сложиха сламки вместо дървените пръчки, а само една дълга дървена пръчка през двата етажа. Ако успея да го намеря днеска пак ще го пусна, ама не го запазих вчера.  Peace

# 88
  • Пловдив
bopsi, това на линка не е трансфер а си е рисуване (даже запълване) на рисунка върху захарно покритие. Намери някой датско-български преводач и ще видиш от какво се прави сместа в купичките с която се запълва картинката  Wink

# 89
diana7102, за рождения ден на дъщеря ми поръчах торта с патета и ето резултата http://images23.snimka.bg/005114662-big.jpg
давам само идея, ако не искаш да е едно голямо пате  Party

Общи условия

Активация на акаунт