Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се покриват тортите с марципан?
Какво представляват лакта бонбоните?
Как се правят торти пате и трюфели?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се покриват тортите с марципан?
-
Какво представляват лакта бонбоните?
-
Как се правят торти пате и трюфели?
Тортата пате може да бъде направена като торта с рула, като вътрешността е фъдж. За покритие се използва чаршаф от марципан. Главата на патет може да бъде закрепена с шишчета, а украсата може да бъде направена с маслена глазура или бита сметана и пош. Тортата трюфел се приготвя с бита сметана без загар и черен шоколад с високо съдържание на какао, като например шоколад с 80% какао. Вътрешно може да бъде от тънки слоеве рула, намазани с крем. Украсата може да бъде направена от маслена глазура или бита сметана и пош.
-
Как се правят трансфери за торти?
-
Как се използва желето за торта?

.
Все пак аз ще направя опит да направя една боичка по описания начин , просто ей така за да видя какво ще се получи и после ще пиша. Все пак ще направя трансфер с маслен крем и готово 



Затичах до магазина за сметана и в крайна сметка се получи това:
.Честит празник на всички именници
Че скоро е първия рожден ден на дъщеричката ми и дотогава искам да направя 1-2 торти, че да порепетирам.
Когато режа от марципан Варна с формичка, трябва ли да топна формичката в нещо, за да не ми залепва? Имам предвид в пудра захар, или вода, или нещо друго?
Ето я и тортата за рождения дем на девера ми
