Арабско слънце днес блести-при нас пиши и ти!-53

• 18 499
  • 307
  •   1
Отговори
# 90
Абе Кате, кво си ги замислила сирийките, като че БГ сме в супер позиция просто. Аз поне от тези, дето видях съвсем не ми изглеждат нещастни. По-скоро мъжете, че то на такива хали смогва ли се?  Mr. Green
Ммм, в Дамаск какви тестенни вкуснотийки има, любимите са ми свиха с месо или спанак.   chef

Дуа, много сладка картинка.  bouquet Ти съвсем ме забрави. Много хубав пейзаж описваш, дай малко снимки от Сур. На мен съседното на мъжа село много ми хареса - като че от някой италиански филм беше извадено.  Simple Smile

Мерси на всички момичета, които ми честитиха. Сега и ако ме обнадеждите ще се направо безценни.  Cry Ама вие сте си такива де.   bouquet

Деси, честита ти отличничка.   bouquet И другата принцеса ще е така, ще видиш.

Ясминке, не съм те забравила, ще пиша, не се плаши, не съм шпионка Party, просто общи познати.

Лили, съчувствам ти искрено, нали и аз ви казах, чемоето дечко е болно втори път в рамките на месец. Много гаден грип. Аз слава богу го подминах.

Мама Мия, как е малката? Да, тука няколко семейства са разделени от държавата по такива уж важни причини.  newsm78

# 91
Кате  ,знам го миличка от 1995 един наш приятел украинец е женен за мароканка и и ма вече 4 деца и горките нямат гражданство  още и проблеми с училището само частни ти приемат а за да се сдобие с мароканско гражданство трябва 10 години да живее тук нЕ мисля че нещата са се опрявавили При нас даже и да е либеро и то голямо но има още ислямски закони ако някой реши да те хване за нещо ще ти излезе солено  Mr. Green
Миналия месец в училището на децата  една дама извикала едно момченце което е в първи клас и му купила данон и го завела в парка  до нашта къще и го боцнала с нож #2gunfire
Защо  newsm78 newsm78 Баща му  я имал като любовница и искал да се ожени за нея но като тази ми женица разбрала че  е женен и има дете   не била съгласна за втора жена и решила да си отмъсти  #Cussing out
Та по закона тук прелюбодей и прелюбодейка ако те хванат   бой с камъни до смърт Така и двамата са в затвора сега   и следва съд ,защото  за него също връзката е незаконна   ако е искал втора жена да го направил официално и както му е реда  Слава богу че детето е добре

Амалче  честито и от мен  Blush

Тарик мам честита Канада  bouquet

Принцеске   Hug

# 92
 Tired Tired бяхме навън,скитахме с коли4ката по улиците като немили-недраги  Tired Tired
по4ти съм готова с документите за визата на мъжо и може би утре ги пускам до Ливан...дано да му дадат виза Д,4е с виза С е загуба на време и средства.Иначе съм нахална 1 седмица досаждам (с имейли)на посланника ни в Ливан да ми обесни като хората точно какви документи иска Mr. Green Blushама той мн бавно отговаря,пфуууу 3 дена го чакам за 2 реда  #Cussing out #2gunfireДругата седмица ще водим Миа-Кайсия на контролен преглед при доцента в Ст.Загора и после си бием камшика за Сф в Горна баня PeaceОхх спи ми се,ще легна да дремна с Миа за 20 мин...тя по толкова спи #Crazy ooooh!

# 93
Амалче, да съм подготвена Mr. Green  И на мен ми се струва, че сирийките са големи кокони, а мъжленцата им горките трябва да си търсят правата, ама като чета разни доклади на Human Rights Watch.....

Брей, днес го ударих на феминизъм, само дето всяка сутрин като тръгвам за работа и псувам кой измисли еманципацията Mr. Green

Амалче, точно докато четях поста ти, и се чука на вратата ми,мислех че някой колега, а то момчето  Mr. Green Нали измолих лахмаджун, да дошло да ме вземе. И като ме подбра, кви са тия празни бутилки кола, опаковки шоколади, такава чистка направи, подреди ми бюрото, изчисти и 2та ми копма с кърпички, и сега всеки седи  на по 1 и трака по клавишите Mr. Green

Свеар,горкото момченце, все децата страдат от глупостта на родителите. Ама тази жена явно е с психични отклонения.
То и жените от асоциацията се съмняват закона да е ефективен, но поне оказват натиск. А мъжът й от Украйна, да не е и той без гражданство, защото след  разпадането на СССР, на стотици хиляди кримски татари е отказано украйнско гражданство, едва сега започва и тяхната натурализация.
Дано се разреши случая на приятелкатат ти и ще чакам да ми кажеш Hug

Хари, хващай четката и боите и чакаме резултатите. Вчера един колега имаше 50-годишнина и му подарихме картина нарисувана върху стъкло, много ефектна беше, но трябва да измисли къде да я сложи, ако е на стената се губи ефекта.

Дезърт, исках отдавна да те питам за  изкуството да се рисува върху вода, било разпространено в Османската империя. Ето сайта http://islambgr.blogspot.com/2008/01/blog-post_8676.html

Сега като гледам сайта, май че такава картина подарихме вчера на рожденика newsm78  Абе във всеки случай , много е хубаво

Мама_миа, дано има вече положителни резултати и да се успокоите двете с кайсийката

Последна редакция: чт, 07 фев 2008, 16:18 от tahmine

# 94
Здравейте момичета!  Hug

От обяд насам все се въртя около компа и се въдържах да седна, защото имам задачки да свърша днес вкъщи, а седна пред компа и не усещам как минава времето и нищо не съм направила цял ден.  ooooh! Голяма краста значи този форум и аз се пристрастих... Laughing
И сега си направих една домашна маска за коса. Катенце май се чудеше каква маска да си направиш на косата. Ако ти е суха, препоръчвам ти моята, която си я правя и съм доволна. Правя я 1-2 пъти на месеца. Слагам 1-2 суп. лъжици бадемово масло, 1-2 с.л. хума, 1с.л. мед, 1 жълтък, 1с.л. спирт разбърквам ги и си мажа косата с това чудо...стоя си около 1 час и след това я измивам обилно с шампоан, че доста трудно се маха това нещо от косата, особено ако е дълга  Laughing и накрая я поливам с лимонов сок...... и косата ми става бляскава и мека.  Heart Eyes Пробвай някой път. И редовно си използвам крем-балсам за коса без отмиване на Дав, много съм доволна...вече от 1г. или 2. постоянно си го използвам и течни кристали за връхчетата на една друга марка. Това са грижите, които полагам за моята коса.  Flutter

От къде го искара тоя ляхмаджун...не е честно...  Crossing Arms знаеш ли от кога го сънувам. Обожавам ляхмаджуна.  Heart Eyes Няма такова вкусно нещо на света.  Crazy

А това за изкуството с рисуването върху вода както пише в линка се казва "Ебру" или ебруули. Много е красиво наистина. И аз тъкмо слагах в турската тема инфо за изкоствата от османско време...много са красиви. И се чудих как да преведа и това за ебруули на бг... Laughing и сега ме улесни и ще го сложа този сайт, който си дала..нали може.   bouquet

Свеар как си?  Hug Heart Eyes

лили хайде оздравявайте вече!  Praynig Hug

# 95
  • Монреал
Здравейте и от мен!
Аз съм поназаднала от вас - с България разликата е 7 часа, та в момента си пия кафенцето и ви чета. Снощи не можах да изчета всички предишни теми, та ако съм изтървала да поздравя някой за нещо - да се счита поздравен  Mr. Green Laughing

Кате, аз познавам една от жените - активистки. Тя живее тук в Канада, Мароканка е - от рода на мъжа ми. Женена е за канадец и по принцип работи в разни такива световни организации за мир и помощи - уф звуча много нелепо, но не знам точното име на организацията. Та тя е една от жените, които работят по въпроса да се зачита гражданството на децата от чужденци. То по принцип май е повече религиозен въпроса - защото не е позволено на мюсюлманка да се омъжи за друговерец, но това е друга тема май.

Какво е това ляхмаджун, момичета? Добре изглежда мммм. Я кажете някоя рецепта.

Хари, не знам много за Австралия. Но тази Канада ни беше легнала на сърцата от толкова отдавна - ще се преборим със времето някак си. Не е толкова зле - начина на живот е приспособен към времето. Само имам един голям проблем - метрото не е приспособено за хора с колички - много е кофти да се мъкне по стълбите и ескалаторите - ама ще се науча май  newsm78

А това, че България не зачита за нищо семейството ми стана ясно, когато давахме апликация за виза на мъжа ми. По принцип всяка държава, като види че има брачно свидетелство и не прави никакви проблеми за визата, но българите нали сме специални  #Cussing out - все едно виза за Луната взимахме. Много тъпа работа, ама какво да се прави.
Ох, айде стига засега, че много дълго стана.

Поздрави   bouquet

И специални поздрави на всички новодошли в темата bouquet

# 96
Привет, дами  Heart Eyes Ще ви чета подробно след малко, но все пак успях да видя, че разисквате точно въпроса, който ме вълнува. Може и да има отговор в предишните постове, но все пак да питам: Да сте чували, че в някои държави правят медицински тестове с цел да разберат дали съпрузите при подобни смесени бракове действително спят заедно? Искам да кажа- често подобни бракове се сключват с цел получаването на гражданство и... днес чухме за подобни изследвания, макар че аз не мога да разбера защо е това грубо посегателство в личния живот на едно семейство?  newsm78 А утре имаме събеседване в полицията, та искам да съм подготвена какво точно ме чака  #2gunfire Хич не съм съгласна да да давам подробности за сексуалния си живот  #Cussing out

# 97
  • по пътеката
привет, днес съм сдухана тотално!  #Cussing out ooooh! Tired Sick Sadта не  ми се пише! цял ден сърфирам в обяви за работа из бг, тунис и европа! много ми колебливо в каква посока да тръгнем? моят иска да пробва някъде другаде!каза с тази клиентела и с тези рестрикции по внос и плащания, направо ставаме на загуба! та да видим къде ни води съдбата!молете се за благополу4ието ни, 4е май много надолу тръгнаха нещата и няма оправия! #2gunfire
нафасима, това е като за вси4ки смесени бракове, май! в европа е  редовен преглед, нахлуване с любезна усмивка да ти видят  леглото рано, колко 4етки имате в банята, бельо, дрехи има ли на двамата в гардероба!за да са сигурни ,4е не е бял бракът!нас дали ни 4акат такива тестове ,ако заминем за бг, странно за  това не бях мислила!като имаме линда-бинда, тя пък щастлива, ако е за бг да си играела с племенниците и батко и кака! всеки с дертовете си , но сега е момента, защото на есен по4ва тука забава4ка, а в бг има една година за доразвие бг! за друга страна още не ми се отваря диска да мисля,що ми е трудно да приема тази идея, не знам! newsm78 ooooh!
тарик мам, супер се радвам за вас, как ви минава деня там? Hug Peace

деси, светле, вие ли бяхте пускали сайтове за у4ене на арабски,дори с произнасяне? трябват ми такива спешно, ако някой друг знае да казва, мерси! Hug

много баннати май станахте, хари радвам се ,4е си пак в редиците! Hug
кате за малко да стегна тези пицинки, дето си ги пуснала, ама нямах мая и само брашно за пица останало, но правих пала4инки!  chef bowuu
лека, ако не успея да влезна Peace

# 98
Да сте чували, че в някои държави правят медицински тестове с цел да разберат дали съпрузите при подобни смесени бракове действително спят заедно?
#CrazyИ кои са тези държави?????И възможно ли е да се разбере подобно нещо Rolling Eyes

За пръв път чувам Shocked

Дезърт-ляхмаджуна е във фурната и ухае страхотно....Хайде идвайте ми на гости!

# 99
Хм...Ставало въпрос за някакви ДНК- тестове: вземали проби от съпрузите и, видите ли, установявали дали наистина спят заедно. УжасТ /както казва диригентката ни/  #2gunfire И
аз не мога да си обясня как става този номер. Най- елементарното- представяте ли си колко вида ДНК може да се открие в някой от партньорите, например?  hahaha
Интересни спорове са се вихрили за турското робство и за произхода на българите. С кеф бих взела отношение- още повече, че съм историк по образование, но не ми се иска отново да изравяме томахавката  Wink
Лека нощ от мен и пишете ако знаете нещо за тази унизителни ДНК- тестове  #2gunfire

# 100
Питанка към тези, които живеят извън България?
Обичате ли да слушате бг музика?
Тъкмо гледам шоуто по БТВ "Великолепната шесторка" и ми е драго да знам, че имаме такива чудесни песни, като "Спри до мен" на Леа Иванова
:
 Party Party Party
Една китара не спира да звьни
не спира да разкьсва свойте струни,
че няма кой да носи радост в тъжните ни дни
ни кой да ме прегърне и целуне.
Спри до мен... спри до мен... спри до мен засвири ми пак със звънката китара,
и какво от туй , че може пак със стария рефрен
да се върне във сърцето болка стара.

Денят настъпва и светлите лъчи
огряват ярко този свят огромен
но аз посрещам изгрева с разплакани очи,
че всичко си остана тъжен спомен.
Една любов избира този час
и вечно с нова сила се повтаря,
та значи ли раздялата, че няма пак за нас
една любов сърцата да изгаря.

# 101
Добър вечер!
Ох,момичета не знам какво ми става тези дни,едно ми е нервно и напрегнато,всичко ме дразни около мен,най-вече мъжа ми Close.Той нищо не прави толкова да ме ядоса,ама не знам и аз какво ми става вече.И малкия само прави бели и му се карам,после пък ми става гузно и си го гушкам и му се извинявам,абе луда работа! ooooh!
Вие имали ли сте такива моменти? Дано ми мине скоро. Sad

# 102
моми4ета не можах да отида на зъбар,полу4их криза-рефлукс и сега седя пред компа Sad
УСМИВКА всеки има такива моменти-минават  Heart Eyes
по повод н а гражданството-сирия дава гражданство само ако бащата е сириец,та имаше един такъв слу4ай,сирийка у4и в бг и се омъжва за палестинец,понеже на децата няма кой да им даде палестинско гражданство-знаете как е,децата са с бг гражданство-нали нашата д-ва позволява деца родени в бг и непридобиващи груго гражданство да полу4ат бг гражданство независимо от гражданствата на родителите
ТОНИ извинявай,не знам как съм пропуснала,но си поправих грешката Peace
ЛИЛИ помолихте за нещо,4акам отговора

Последна редакция: пт, 08 фев 2008, 14:56 от Дивиана

# 103
Марси успех мила, каквото решите дано да е за добро!

Кате, Кате от следобеда точа лиги за тези ляхмаджуни, кажи къде е този ресторант ако не е проблем  Peace

нафасима, кажи какво знаеш за произхода на българите, като историк Simple Smile мисля че дискусията не излиза от добрия тон. За турското робство и двете гледни точки не са за отхвърляне, може би истината е някъде по средата.

Последна редакция: пт, 08 фев 2008, 14:58 от Дивиана

# 104
  Добър вечер и от мен момичета,днес много задачи имах отново та чак сега привърших.Имам и дядо на 92год. при който ходя често,та днес с малчо бяхме и там.Тарик мам,радвам се ,че в Канада се чувствате добре ,а със студа ще свикнете още един месец и времето ще поумекне поне транспорта е така устроен,че няма къде толкова да обикаляте пеша.Сабина,ти за коя градина се бориш?Моя син беше в Коледарче и съм много доволна.dtti,жалко за зъбаря и аз имах час миналата седмица ,но нали малкия беше боленго отмених,сега се ослушвам ,но още не съм се настроила психически да си насроча нова среща.Лили,радвам се ,че сте добре дано тия вируси отминават вече,то и моя мъж се опитваше да го хване но взе бързи мерки с колдрекс и му се размина,че като знам той па като е болен колко мрънка.....нямам думи.  Момичета тука комшиите под нас бият ли се ;колят ли се,все едно съм на фронта,крещят нещо хвърлят,дано не събудят децата.Аз имам чувството ,че в къщи пада нещо и само тичам до детската да проверя всичко наред ли е и ем са под нас,а така се чува,ужас..

Общи условия

Активация на акаунт