Машина за хляб - 8 част

• 50 535
  • 668
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Julie, сложи си колкото искаш кисело мляко, нали наблюдаваш тестото, ще регулураш с вода или брашно,докато спре да маже, аз винаги разбивам киселото мляко с вода, защото си го правя домашно, гледам да има предимно за малкия и затова го пестя:))))) така че чисто кисело мляко, без вода не съм пробвала...

# 166
Лебедуна,имам въпрос за козунака.Програмата,на която го слагаш/казваш ,че при теб е основна/за месене и втасване ли е ?

Да, програмата е за месене, втасване и печене. Може да се използва  програмата  за месене и втасване на тесто, защото тя почти при всички машини е 30 мин. месене и 1 час втасване. При мен основна е с 30 мин. месене, а втасването не го изчаквам до края, защото оставям в машината да втасва около 50 минути.

И аз имам в-с към Лебедуна : с каква вместимост ти е машинката, защото ми се вижда много това брашно. Не излиза ли като почне да втасва ? Аз вчера правих хляба от руската рецепта и на три пъти се наложи да отнемам от тестото, защото тръгваше да ме търси. Хем намалих количествата на продуктите наполовина. Иначе стана СУПЕР ! Само така ще правя вече хляб.

Машината ми е Аляска с две бъркалки - за 1250 гр. хляб. Тестото за козунака когато се замеси побира 1/3 от контейнера, а след като втаса първия път, малко повече от половината. Аз в рецептата съм писала да не се пече в машината, защото после бухва много и няма да се побере.(имам в предвид, че бухва след сплитането и печенето) Не бъркай тесто за хляб, със сладко тесто. Разликата при втасването на двете е огромна. Сладките и мазни теста (като козуначеното) изискват малко повече мая и по-висока температура за втасване, защото са тежки теста.

Аз също с въпрос. Утре ще се пробвам да правя питка, рецептата е с прясно мляко, аз искам да сложа кисело. Същото количество кисело трябва да сложа, или да го разреждам с вода, все пак то е по-гъсто?

Можеш да отнемеш 2-3 лъжици от една кофичка кисело мляко и да допълниш с вода. Количеството на брашното е почти същото.

# 167
Аз съм писала и преди в почти всеки хляб (черен или бял) слагам по 1-2-3 с.л. кисело мляко, съответно намалям количеството на водата. Хлябът става по-вкусен, а и почти винаги имаме в хладилника кисело мляко. Вчера даже правих с отложен старт и се притеснявах дали съм улучила, но си стана перфектен както винаги.  Blush

Следя ви зорко и ви се радвам, аз не съм правила нищо по-интересно освен хлебчета, но помня и си записвам идейки!  Hug

Имаше доста питания за машинките Мулинекс, единственото, което не ми харесва са степените на препичане на коричката - винаги слагам на последната и пак ми се иска да е още по-препечен, но може би е въпрос на вкус. Иначе бих си купила тази с по-голямата вместимост 1500 гр., но моята е отдавна и тогава още не бяха излезнали. Но по-нататък може да занеса тази на вилата и да си вземем нова.

Последна редакция: сб, 09 фев 2008, 09:59 от Сисии

# 168
  • варна
Здравейте!И аз от снощи имам машина за хляб Grinning,а моят мъж даже не спа  от вълнение. LaughingТа моята машина е део,корейска от Кауфланд.С една бъркалка.Моля който има такава машина да ми каже някъкви пропорции за хубав хляб.Мерси предварително.

# 169
Мда, наложи се да добавя вода, ама после се наложи и брашно да добавя Mr. Green Сега втасва.

# 170
Идвам да се хваляяяяя. Първата питка в живота ми - http://images23.snimka.bg/005125245-big.jpghttp://images23.snimka.bg/005125246-big.jpg

Просто не мога да повярвам, че аз го сътворих това  Mr. Green

# 171
Julie,  поздравления!

Последна редакция: сб, 09 фев 2008, 14:07 от pina

# 172
# 173
  • Балчик
Ох, кой дявол ме бутна да влизам пак в тази тема. Козуначената треска ме обвзе и мен, извадих продуктите от хладилника сутринта, отивам да си пусна машинката. Mr. Green Ще стана 100 кг до Великден. Mr. Green

# 174
аз пак да да питам - някои правил ли е лютеница в машинката? и евентуално рецепта за нея?? Blush

# 175
  • Балчик
Ето, заповядай. От тук май бях взела рецептата, но не помня на кого е:
5 големи печени пиперки
1 голям морков - настърган и сварен в микровълновата
1 патладжан - обелен, нарязан на шайби по дължина, посолен, отцеден от горчилката и изпечен във фурната по 10 мин. от всяка страна ( става още по-вкусно с печен патладжан като за кьопоолу, но аз нямах такъв).
1 глава лук и 2-3 скилидки чесън , ситно нарязани
200-250 гр. доматено пюре
100-120 мл. олио
сол, захар, чер пипер, кимион на вкус

Програма- мармалад

# 176
Джули, браво! Идеална е питата.

Лебедуна,
както винаги ми потекоха лигите от твоите козунаци. Копвам и аз рецептата.

Момичета, на сайта на Бон Апети в момента предлагат машинки Мулинекс. Има и от големите и много ми се иска да имам по-голама, ама няма как. Засега поне  Close

# 177
Джемма, благодаря за рецептата,  smile3525

# 178
Lebeduna,благодаря за рецептата за козунака!!!
Не се наложиха никакви корекции,спазих точно описанието и ето резултата:

# 179
Olimpia(Скарлет)   newsm10  Браво, страхотен козунак. Радвам се, че ти се е получил. Трябва да тренираме за Великден, че наближава! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт