Машина за хляб - 8 част

• 50 534
  • 668
  •   1
Отговори
# 180
  • София /Абсурдистан
С какъв диаметър е тавата, в която печете козунака?

# 181
Идвам да се хваляяяяя. Първата питка в живота ми - http://images23.snimka.bg/005125245-big.jpghttp://images23.snimka.bg/005125246-big.jpg

Просто не мога да повярвам, че аз го сътворих това  Mr. Green

Julie, поздравления! Как точно ги завъртя тези розички?

# 182

Аз,гледайки от снимките на Lebeduna,ползвах формата за торта(която е комбинирана и има приставка и за кекс) ,диаметъра е 28см.

# 183
Ми как... как дойде. Както казах за пръв път правих подобно нещо. Разделих на осем топки. Всяка топка на три, плетох като козунак, после ги увих как дойде и пляс в тавата. Преди да се изпече изглеждаше трагично Mr. Green

# 184
  • ES
Здравейте пекарки,
вече и аз съм в клуба. Купих си хлебопекарна Бифинет и съм я изпробвала вече 2-3 пъти с готови смеси и с жива мая. Но съм много интусиазирана да направя козунака на Пина. Само няколко питания.

На коя програма правиш козунака?

Когато го извадиш и плетеш и махаш перките за месене, това го правиш преди последното втасване? И докато си извадила и плетеш козунака спираш ли машината и ако не, тя не си ли продължава програмата, т.е. не рискуваш ли да изтървеш втасването на оплетения козунак?

Четох някъде, че добре да втасва и се пече извън машината, но али за това я купих, че по Великденските празници ми омръзваше да правя сауна в кущи и пак бавно втаваха и не ставаха на конци, че нямах нерви и сили за толкова продължително месене.

Предварително ви благодаря за отговорите и помощта.   bouquet

# 185

Аз,гледайки от снимките на Lebeduna,ползвах формата за торта(която е комбинирана и има приставка и за кекс) ,диаметъра е 28см.

Моята е същата - тефлонирана форма за торта с допълнителна приставка за кекс Peace

# 186
 Julie поздравления! Не казваш как е на вкус...на външен вид е супер...а вътре - как бе?

Аз днес...сутринта направих царевичния хляб на Пина, а сега се мъча вече час и половина с една козуначена рецепта....Реших да направя козунак по рецептата на пакета на козуначеното брашно на Панино...но ...трагедия....Там пише 1кг., но бе рядко като боза...Та сложих още 1кг. и ...още меси машинката.......

До довечера ще успея да направя нещо вярвам....

gery_to  аз си меся в машинката, а си втасвам и пека във фурната......В машинката ще стане много малък козунака и за кого по-напред???????

# 187
Маме, и аз днес реших да пробвам мързеливия козунак на Дойчинова. Ама на око разделих продуктите наполовина.
 Confused Confused Confused Confused Confused Confused ... и сега се сещам, че всички продукти са горе-долу наполовина с изключение на захарта. Май нищо няма да стане. Аз се чудя защо иска още и още брашно. Да му се не види. Не ми върви и това си е. Тестото е в хладилника и ще чака до утре, да видим тая работа. Ще докладвам за резултата.

# 188
Мама Цоцоланка, страхотна е на вкус. Щом бебето я одобри Grinning Само че отдолу имаше нужда от още печене, следващия път ще слагам на по-долно ниво.

# 189
Включвам се и аз. Напоследък все повече се замислям и аз за машина.

# 190
Аз изспуснах цяла една тема от липса на време, но тук се записвам и ще ви чета на порции за сега, докато си наваксам.

# 191
абе, искам да питам нещичко... знам че доста се е писало за това, ама нямам много време да се връщам назад, така че...на въпроса: ще правя типов хляб за мама, намерих една рецепта (на geleva), ама там не пише на коя програма се прави, четох си книжката за машинката и имам избор между програми за основен хляб, френски и за пънозърнест... та коя да използвам? и има ли някакви особености и тънкости?

# 192
rosi09, аз типовия го правя само на програмата за бял хляб и с основната ми рецепта за бял хляб, вкъщи рядко използвам бяло брашно, само, ако ми е свършило типовото, а в близкия магазин има само бяло.

=^._.^=, ще ти помогна в мислите! Wink

Последна редакция: пн, 11 фев 2008, 12:20 от Сисии

# 193
Пълен провал с козунака......Пълен!

Не се надигна въобще тестото! Както го сложих в тавата, така си бе и след 1ч. Вътре - тесто, отстрани - изпече се, но дори и кората - сурова!

Пълен провал! Срам ме е от мене си! Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed

# 194
Мама Цоцоланка, еее айде сега, то пък не може всеки път. Понякога трябва и провал Grinning

Общи условия

Активация на акаунт