Машина за хляб - 8 част

• 50 534
  • 668
  •   1
Отговори
# 240
Цитат
Ако луднеш да правиш козунаци - по добре с две бъркалки. Моята е с една - няма как да остане плетено. Питай , ако нещо те интересува.
Чакай сега, нещо не разбирам, защо няма да стане плетено? Моята машинка също е с една бъркалка, и си се плете, според мен зависи от брашното - качество и количество и мая. А пък относно броя на бъркалките - с 2 е за по-голямо количество .

# 241
Става дума за изпичане в самата машина. Има си вид на плитка. С една бъркалка - формата е малка. Изпечено в друга тава - да, съгласна. Ако иска дамата да прави сладка - тук отново става дума за друг вид машина.

# 242
Е, да, съгласна съм. И аз препоръчвам по-голяма вместимаст, особено като ми изкипяха тестата 1-2 пъти. Но по принцип козунака май си става по-добре във фурната.

# 243
 Хора я кажете за мулинекса OW2000 якой има ли си представа от него защото се чудя между него и OW5000 моля ви newsm78

# 244
Хора я кажете за мулинекса OW2000 якой има ли си представа от него защото се чудя между него и OW5000 моля ви newsm78
OW2000 е с по-малка вместимост (1 кг) и мисля с една бъркалка, а OW5000 е до 1,5 кг и мисля с две бъркалки. Надявам се да не греша и да не те подведа, нека да кажат и тези, които имат такива машинки.

# 245
Десито благодаря но ако някой има още с какво да помогне моля да го направи много съм навита да си купя писна ми да меся на ръка. smile3515иваче имам всякакви други удобства но само това нямам а пък мъжо дори няма и да разбере ,че съм си купила така,че цената няма значение с това да заместиш месенето на ръка вече ме болят много ръцете то какво ли не съм месила .Помня една година не достигаше хляба значи децата ми бяха много малки да видиш как се гледат две деца и се меси хляб и тн.......само който го е преживял той ще ме разбере

# 246
  • В града на тепетата
Направих козунака по рецепта на Lebeduna и мисля,че се получи доста добре  Wink  Lebeduna,    bouquet  bouquet  bouquet
В крайна сметка сложих ракия, че ме беше страх в другите алкохоли да няма някакви изкуствени оцветители и тем подобни, че малката понякога
ми прави алергии от тях.
Може би трябваше още да втаса, че доста се разпука......... Rolling Eyes
Ето го и него   javascript: ClipBoard('http://www.snimka.bg/album.php?album_id=218716');
Само да доуточня, че това е малко козуначе, т.е. намалих наполовина продуктите, които бяха в рецептата за машината  Wink

Последна редакция: вт, 12 фев 2008, 17:05 от gabolina

# 247
gabolina   smile3501 Я го гледай какъв е на конци! Shocked Страхотен е станал. Като му свикнеш, ще експериментираш и с тестото и с втасването.

mama kylinar купувай голямата, с двете бъркалки. Съседката ми има такава, много е доволна. В голямата машина и малък и голям хляб можеш да опечеш. Ако цената не ти е проблем, вземай Мулинекс OW5000. Peace

Smehurko тази книжцица нашенска ли е или ти я донесоха от странство? Прочие аз виждам, че не е българска... newsm78 мисълта ми беше от тук ли е закупена, или по второ направление? Рецептите са на английски (май) до колкото виждам по заглавието...не че е проблем...Има ли възможност и ние да се облажим с туй книжле? Упс...пак много въпроси станаха.. ooooh!

Последна редакция: вт, 12 фев 2008, 17:16 от Lebeduna

# 248
Започвам козунака по рецептата на Unknown lady, като намалих продуктите на 1/3. Да видим.....

# 249
mama kylinar,

Аз съм с OW5000 доволна съм от нея, с две бъркалки е може да ти замеси и малко и много. Досега само веднъж се издъних с нея, ама като имаш предвид, че съм кулинар "о леле", направо си е супер машинката.

# 250
  • В града на тепетата
Еееее, Lebeduna, похвалата ти значи много за мен  Blush
А иначе го чаках 1час да втасва втория път в печката на  по-малко от 50градуса. Но аз и разпукан си го харесах, не съм чак толкова претенциозна  Wink
Даже съжалих, че направих половин доза (ама като не бях сигурна какво ще сътворя).

# 251
kossi благодаря много вече реших купувам OW5000 освен ако OW2000 не е и тя с две бъркалки защото тази не що ми се вижда голяма понеже сега хвърлям хляб всеки ден но звам ли може после да започнат да го изяждат  cook

# 252
освен ако OW2000 не е и тя с две бъркалки защото тази не що ми се вижда голяма понеже сега хвърлям хляб всеки ден но звам ли може после да започнат да го изяждат 

OW2000 не е с две бъркалки, и като дойдат празниците и вземеш да месиш в нея питки и козунаци хич няма да ти се вижда голяма.Решението все пак си е твое.  Моята е с две и пак ми идва малка понякога...И да, ще го изяждат и за купешки няма да искат и да чуят. Успех!

# 253
kossi благодаря много вече реших купувам OW5000 освен ако OW2000 не е и тя с две бъркалки защото тази не що ми се вижда голяма понеже сега хвърлям хляб всеки ден но звам ли може после да започнат да го изяждат  cook

Взимай по-голямата и хич не се помайвай. Сигурно е с 2 бъркалки. Най-важното - да е по-голяма. Моята е с една бъркалка и няма никакъв проблем с омесването, ама как ми се ще да е по-голяма...

Лебедуна, рецептата е на Дойчинова, която е голяма майсторица. Т.е. грешката не е в рецептата, а в мен. Слагах уж наполовина продуктите, ама не съвсем. Тестото беше и мазно, и с доста захар и с повече брашно, а маята като за по-малко продукти. Ядец! Така му се точех. И ако вчера все пак си отрязх едно парченце, днес трябва да имам завидни умения за да го разрежа. И специални инструменти, трион може би.
А, още нещо, този козунак е мързелив, та исках да направя проба дали ще стане. Няма нищо. Пак ще пробвам.

Габолина, Бравоооооооооооооо!!! Чуден е. Отивам да търсе рецептите на Лебедуна и на Лейди-то. Ама време нямам, времеее

По евтини от 100лв машинки трябва да има в Метро. Аляска? И в Кауфланд имаше някакви. Абе има си  Peace

# 254
Момичета с козунаци, призовавам ви да си напишете рецептите за козунаци в Рецептите за машина за хляб, че голям зор, докато се открият тук. Че идва Великден   chef

Общи условия

Активация на акаунт