Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво промени живота ви към по-добро?
Какви са най-значимите промени, които сте забелязали след появата на дете със специални нужди в живота ви?
Какво ви научи опитът с дете със специални нужди?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво промени живота ви към по-добро?
Много хора споделят, че появата на деца с проблеми ги е научила да ценят малките победи и радости. Те разкриват, че са станали по-толерантни, търпеливи и силни. Освен това мнозина претърпяват вътрешни промени, като преоценка на ценностите, повишена борбеност, търсене на решения и по-голяма благодарност за живота. Важно е също така, че много хора намират подкрепа и приятели в подобни ситуации, което им помага да се чувстват по-цялостни и смислени.
-
Какви са най-значимите промени, които сте забелязали след появата на дете със специални нужди в живота ви?
След появата на дете със специални нужди, много хора са забелязали важни промени в себе си. Те споделят, че са станали по-толерантни, по-търпеливи и по-силни. Някои са преосмислили ценностите си, станали са по-благодарни и са научили да ценят малките победи. Освен това много от тях са намерили нови приятели и са се сближили с хора, които разбират техните предизвикателства.
-
Какво ви научи опитът с дете със специални нужди?
Много хора споделят, че опитът с дете със специални нужди ги е научил да ценят малките победи и радости в живота. Те разкриват, че са станали по-толерантни, по-търпеливи и по-силни. Освен това мнозина са преоценили своите ценности, станали са по-благодарни и са се научили да ценят моментите на щастие.
/
,жалко
Промени се целият ми живот, промених се и аз, научих се да се радвам на малките неща, на момента... Доброто е, че дори и в най-тежките ни моменти, винаги е имало поне "сламка" надежда, за която да се захванем. Щастлива съм, когато ми казва "мамо, обичам те", допреди година дори не вярвах, че скоро ще чуя тези думи... Във всяко изпитание, във всяка трудност, с която се сблъскваме винаги може да се намери нещо добро, важното е да го потърсиш...
.
ХУбаво е човек да отчита и хубавите ,не само лошите страни на живота,още повече ,че понякога наистина Той се подрежда 100% към по-добро!
В тоя ред на мисли мога да кажа за себе си и моите деца.КОгато родих малката и ми казаха,че тя имала микроцефалия,че щяло това да промени живота ни,че било в следствие на ЦМВ или пък токсоплазмоза почуствах,че умирам..КОгато 8 месеца по-късно се оказа,че Тя е добре и се радваме на цветущо здраве ,няма как да не осъзнавам нещата под различен ъгъл.Всичко ,което ми се случва,всичко което преживяваме.Научих ,че винаги има смисъл да се бориш и да не с е отказваш,че най-голямото богатство е собствената вяра,силата, правото ти н а избор.Вярата в по-добрия резултат и правото на избор как да постъпиш и как да се отнесеш към проблемите изобщо.В този смисъл няма как да не отбележа,че живота ми се промени. Смятам,че към по-добро..Станах по-толерантна и по -търпелива ,радвам се и на по -малките неща.Надявам се искренно да продължат да ни се случват чудеса,а те да са заразни