Party time за АвГусТинСкАтА дружина, стават на ГОдина и ПоЛоВина!

• 15 023
  • 283
  •   1
Отговори
# 15
  • гр.София
Elli78,бъди здрава,щастлива,влюбена и обичана!

Добрутро на всички!
 Блу и Бебон,страхотни сте!

Изпих си преди малко капучиното,а София сега настървено ми изгребва меда,останал на дъното на чашата.
 Все забравям да ви благодаря за мненията за бобовите храни. Дадох вече и леща, и зрял фасул-понесе ги безпроблемно. А зелен фасул още миналата година е яла, ама кой да си спомни...

Елвинг,мисля ви Hug

Карим, Дано всичко лошо е останало в отминалия месец.

Аз още нямам потвърдителен мейл за градините newsm78

# 16
  • София
ЧРД на Ели   bouquet - пълни шепи любов и щастие желая  Hug

Добре дошла на новата мама  Hug

ААА, вие за какви колички говорите - newsm78 за нашите августинчета ли? Миташки не се качвал на неговата от есента ( само я ползва от време на време да го приспивам в нея следобед като се закучи работата).

приятен ден и от мен

АА, един въпрос сега се сетих - отдавна искам да ви питам вие какво направихте с бебешките шишета - изхвърлихте ли ги? моите са почти нови ( няккои от тях де, ама за евентуалното второ ще има да чакат, та се чудех какво да ги правя, нещо не ми се хвърлят  Thinking

# 17
Дари е използвала 2 шишета, та не ми се пречката особено Grinning.Понякога сутрин пие АМ, та ги държа.Иначе в опитите си да я науча да пие от шише изкупих може би всички налични на пазара ooooh!, но тя не ги прие, та почти на момента ги изхвърлих PeaceЗа второ дете на този етап поне не се замислям Grinning

# 18
Благоздаря ви много момичета Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes за хубавите пожелания!
Вал за момето ще помагаш Mr. Green

Тези дни ми е малко напрегнато,и нямам муза за писане,но ще наваксам Wink

# 19
Elli78, пожелавам ти много здраве, любов и усмивки!

Аааа, ние не се отказваме от количката - Георги напоследък спи само там: излизаме към 12 за кухнята, той спи 2-2.30 ч, а майка му през това време си клюкарства на спокойствие. Mr. Green
Pouh, за 1-2 год нищо няма да им стане на шишетата, така че според мен не ги изхвърляй. Wink
velmar, а какво й е на Дари?

# 20
velmar, а какво й е на Дари?
ами , водят я здрава Crazy-гърдите са чисти, гърлото е спокойно, само дето  влачи безумна кашлица в продължение на месеци( остатък от острия ларингит, заради който миналата година бяхме в  болницата)
И в общи линии ми казват че е на алергична основа( от неясен алерген Crazy, щото и тест не може да се направи).Да чакам да я израсте...(неясно кога Rolling Eyes).За щастие скоро не сме имали остра криза със задух, но ми писна  тая кашлица #2gunfire.Изпили сме, без да преувеличавам,всички  видове сиропи #Crazy- без резултат.Само сменяме противоалергичните лекарства, които ги пие превантивно и ежедневно.
Просто се чувствам отчаяна и безпомощна Tired  и още повече полудявам от това....

# 21
Честит юбилей, Ели! Желая ти много здраве, щастие и много, много незабравими детски усмивки!

Блу, Бебон   bouquet!
Мама Галя, аз точно така правя, като сме вкъщи. Изобщо не го навличам и вечер преди да си легне поне половин час е само по памперс. И аз като Vst_80, понякога се обърквам за времето навън и все си мисля, че затова често се разболяват, защото ги обличам леко. Но, определено няма нови пъпки, а старите вече са доста завехнали, останали са им само връхчетата.
Анди, в предишната тема пита за прясното мляко. Аз му правя кремчетата с такова(ние сме на кухня, а там със сигурност ги правят така) и понякога на закуска му правя и попара с прясно мляко. Но, разбира се, варено. Не сме имали проблеми  Grinning.
Велмар, макар че никога не съм се опирала до услугите на хомеопат, мисля, че ще ви помогне. Но, както каза ти, с течение на времето  Peace.
Pouh, аз също не съм изхвърлила шишетата, защото вечер за заспиване пие АМ.
И аз още нямама потвърждение на мейла за детската градина  newsm78.

# 22
Здравейте, момичета!
Аз пиша сравнително рядко, може би защото напоследък в работата е пълен ужас, а вечер малкото чудо не ме оставя да напиша и една буква.
Добре дошла на мама Галя и нейните двама малчугана Hug
Честит рожден ден на Ели!   bouquet
Спинки, надявам се, че с времето всичко при вас ще дойде по местата си. Поне сте наясно с диагнозата на Ивчо... Ти  си силен човек, а и като имаш подкрепата на таткото, всички проблеми се преодоляват доста по- лесно.
По темата с яслите- и преди съм споделяла, че живеем в малък град, където няма особен проблем със записването в ясли. По- скоро проблем на детските градини е, че има недостиг на деца.
Единственият по- сериозен проблем със записването беше, че персоналът настояваше Виктор да върви стабилно сам, а при нас това се получи след като тръгнахме на ясла. Иначе е там от 11 месечен, и аз лично съм изключително доволна от отношението на персонала там. /Друг въпрос е, че в по- голямата част персоналът на яслата е отгледал и баткото, а и че Виктор им е слабост, и го лигавят повече от необходимото  Crazy/ Човечето си расте разглезено- определено повече от баткото.
Количка не ползваме от миналото лято. Не повярвах на уверенията на патили хора, и я разходих до морето /зае 1/ 3 от огромния багажник/. На морето Виктор категорично отказваше да я ползва, та сега самотно прашасва в гаража- чака официално пенсиониране и предаване на друго бебе.
За яденето- яде всякаква храна, без особени предпочитания. В яслата ядял културно /по думите на лелките/, у нас настоява да яде и супата с пръсти  ooooh!
Откак се отбихме /на 1г. 4м./ не пие мляко- нито адаптирано, нито някакво друго. По тая причина не ползва шишета. Справя се /все още с помощ/ с пиенето от чаша, все още, макар и рядко търси чашата с накрайник.
Пак изпаднах в словесно разстройство. Извинете  Embarassed

# 23
Да се разпишем и ние:)
Велмар иние влачихме една кашлица около 2 месеца -после избухна в грип стана бронхит и я оправихме но разбирам за какво говориш ужасно е и дано ти помогне хомеопата,аз също съм скептична ,но пък не се знае какво може да помогне
Пух ние ползваме шишета всякакви Joyс биберон ,със сламка ,с накрайник и няма изгледи скоро да ги изхвърля
а количката си я ползваме редовно,уж не сме от мързеливите а като походи малко и вдига ръце да я нося:)
ЧЕСТИТО ЕЛИ - ДА СИ ЗДРАВА ТИ  И ВСИЧКИ ТВОИ ЛЮБИМИ ХОРА

# 24
Спинки, до някъде мога да си представя какво ви е. Моят мъж лятото на 2006г., след прекаран остър панкриатит стана диабетик. Така че до някъде знам какво си преживяла. То това, к` мина през моята глава /тогава бях в 7месец бременнна/, във вс. случай не може да се сравни с преживяването да се случи нещо такова на детето ти. Единствено се моля на Ивчо панкриаса да проработи, защото на Кадир е вече добре, но не може да произвежда инсулин.
Та обобщено искам ако мога да те успокоя,  нещата ще се стабилизират и ще могат да се контролират. И ако мога да ти помогна с нещо мяма проблем насреща съм Heart Eyes
Добре дошла на Мама Галя. Laughing

# 25
Здравейте и от мен  Hug
Лоринка още спи и аз използвам намалението  Laughing

Анди и ние минаваме покрай яслата ама както е видно не можем да се оправим за 12ч  Joy  Hug

velmar дано пък успее да ви помогне този хомеопат  Praynig  Hug

Pouh ние също си пазим шишетата, че Лори не заспива без мляко вечер. Дори и да е яла нещо с нас, преди това, пищи с цяло гърло, докато не й дам и мляко  ooooh! А когато пътуваме пък не иска и закуски - отказва ми всичко, което по принцип си хапва и иска само мляко  Thinking Иначе пие сокчета от чаши с накрайник. А аз честно казано не съм се и замисляла,че мога да използвам шишетата за второ дете  newsm78, най-вероятно ще ги хвърля.

За количката - Лори още си се вози в нея, и мисля да си се возим докато може  Laughing , че то иначе на ръце не си е работа  Rolling Eyes

Елфче, ще чакам да се разпишеш и да кажеш как сте  Hug

# 26
  • варненка от София
ЧРД Ели, сърдечни пожелания за юбилея ти и наистина скоро ти пожелавам да гушкаш едно момиченце, много е хубавоооо.

Велмар, да ти споделя от опита на братовчедка ми, чиято дъщеря беше с такива кашлици и пристъпи с неясна основа, определяни като алергия. Дойдеше ли замата малката правеше такива пристъпи, какви ли не сиропи пиха, просто лоша работа. Щом отминеше пристъпа, бузките й ставаха червени, с почти лющеща се кожа, имах чувството, че го обли чак това дете. Хубавата новина е, че тази алергия се израства, сега вече от 2 години не са имали пристъпи, но пък и малката е вече 3-ти клас. Не зная дали ти звучи същото и дали е успокояващо за теб, но наистина се израства.

Ние също не ползваме количка от известно време, излизаме на близки разстояния, така се изморява хубаво и спинка добре. Да се похваля, че вчера имаме нов пробил предкътник, калкулацията за сега е 6 зъба горе и 3 долу, имаме да догонваме наборите........

# 27
  • софия
Миленка,аз съм много доволна от количката  Peace!Найа ми спи в нея по два часа следобед сън  Shocked и аз,като Анди тогава живвам  Mr. Green!Количката я поръчах от тук и едни приятели ми я донесоха.
http://www.tinyride.com/Maclaren-Techno-XLR-Stroller-2008-P2635.aspx
нашата е розово с кафяво

# 28

Честит юбилей на Ева 78.
От сърце пожелавам здраве, късмет, любов и една малка мома в момента, в който се реши  Laughing

За количката - не ползвам от есента /то и до догава едно ползване беше - не спи в нея, само се опитва да излезе/ - той проходи преди месец и половина сам, но преди това не даваше и дума да се издума за количка - само за ръка и да живее на мама кръста. Пешеходните ни преходи доближават вече километър наведнъж и съм много доволна. На ръце не нося - като се умори спирам да си починем и продължаваме. /направо съм си майка терористка/
За прясното мляко - от 1 годинка давам - по принцип домашно от доверена крава, сега през зимата купешко Герма 3%. Пие го и чисто, хапва го в попарата, в кремчета, мляко с ориз, с грис.
За шишетата - голям мерак ми беше да имам шише с биберон и си купих 2  Laughing Сипах по едно мляко в бисквити и в двете и го отбих от бибероновото шише - до тук за мерака. Сега пие от чаша, от шише със сламка, ей такива глезотии. Каквото реша, че вече не ми трябва нося по домовете - там се радват на всичко. Е, дрешки за сега скатавам за бъдеща мома, че на моите младежи целия им гардероб точно с тази идея е в зелено, жълто, оранжево и лилаво.

Паисий Хилендарски пасти да яде пред мен. Спирам се  Embarassed

# 29
  • София
ето една инфо за майките, които все още чакат потвърждение за регистрация за детските градини

"От "Сирма солюшънс" вчера са разпратили електронна поща до всички родители, които са направили успешна регистрация на детето си в системата. Това компанията обеща още в деня на срива на сървърите. Имейлът трябва да се разбира само като потвърждение за направена регистрация. Класирането тепърва предстои, уточниха от компанията. Софтуерната фирма доработи към сайта за регистрация и форма за обратна връзка. През нея родителите могат да сигнализират за проблем, с който са се сблъскали при влизане в системата. Правим всичко възможно да осигурим нормална работа на сайта, за да приключи регистрацията нормално, казват от компанията. Междувременно от "Сирма солюшънс" вече правят и вътрешен одит на сигурността на модула за записване в детска градина. Резултатите от него ще бъдат представени пред родителите и цялата общественост в понеделник следващата седмица. Неофициално се говори и че Столичната община и софтуерната компания ще организират заедно кол-център, който да обслужва родителските запитвания."

Това беше на ел.стр. на Дневник

Общи условия

Активация на акаунт