В очакване на ....Свети Валентин.... или .... Трифон Зарезан? Испания

• 27 427
  • 290
  •   1
Отговори
# 90
Пламплам честита ти рожбичка
Момичета четох че коментирата за агенция за продажби на билети на ниски цени, бихте ли м и дали линк ?
Ние плащаме 800 евро наем, съпругът ми нае жилището преди да ни вземе, живеем с сестра му у годеника и сега дойде при нас един негов приятел от детските години, понякога се разбираме добре понякога не , мечтая си и аз да сме само четиримата но......
Мимиии това което описваш е много грозно, като е голям мъжкар защо не е открит.Пожелавам ти от сърце да си намерите бързо квартира  Heart Eyes.
На мен ми е мъчно за родителите ми в България, имам си добри приятели на който мога да разчитам, но най много ще мо липсва морето, нали живея близо до Албена и лятото ден през ден ходих с децата на море, а сега няма да мога, освен на басеин но не е същото.
Мария Илиева според мен България е страна на парадоксите, може да очакваш всичко и да ти се случи какво ли не , особено когато тръгне по държавните институций.
Моят съпруг се обади да пусне обява в бг вестника тук и го поканиха на интервю и му казали че в следващия брои ще го побликуват, та да видим. Wink

Последна редакция: сб, 09 фев 2008, 11:24 от kar4ita

# 91
Мария Илиева, права си, освен това, аз съм извън БГ, но ги виждам абсолютно по същия начин нещата.  bouquet
Имаме една от най-красивите държави-климат,природа(ако не я унищожим)-но за съжaление стандарта на живот е много зле. Sad
Иначе за цените-права си, много неща тук в Испания са по евтини-аз като споделя с майка ми че купувам свински бут на 2? килото(е за цял бут),тя ми казва че в БГ не си и мечтаят за толкова евтино. #2gunfire
Пиши по-често!-къде беше мъжа ти, не беше ли тук към Толедо, или се бъркам? newsm78

Тонита,някаква нотка мернах,но по принцип "гащите си стяга" всеки,който иска да постигне нещо в тоя живот.
Марица,не разбирам какво имаш предвид,под нотка?

Mimky, нещо се обърквам с адреса на БГмагазина-виж тук как излиза:

http://www.digitalbg.info/bgescom/news.php

Обяван е този адрес, а на картата която е приложена дават друга улица???на коя да вярвам?
Как си,тежи ли? Hug
Мимиии,къде изчезна?Ще има ли разходки -тук е много слънчево Grinning Hug

Kарчита, и на мен на твое място би ми липсвала Албена  bouquet,имах си един приятел от студенските години,твои градски-целите лета си прекарваше работейки на Албена, и ми пращаше картички да ме дразни...ама много време вече му изгубих следите. Sad

# 92
Май малко сам назад с матеряла-но сега ми попадна новия хит на Слави, и се чудя не се ли е минал малко с толкова "цици" и силикон newsm78 Rolling Eyes
http://www.youtube.com/watch?v=TjOIxGOvnd8
Как мислите,харесва ли ви клипа?

А това клипче много ме изкефи- супер сладко.
http://vbox7.com/play:4a985b2d

Последна редакция: сб, 09 фев 2008, 14:38 от tonita12

# 93
  • Spain
dobro utro (ве4е ден Simple Smile )
какви сте политикантки само ! аз изобщо не се интрересувам от политика ..оба4е пп-то като се изказват толкова анти - емигрантски няма ли да загубят с тази си кампания . за кметските избори можехме да гласуваме .сега за президентските ще можем ли ?  не мога да си представя тогава ако вси4ки емигранти гласуват за псое-то как ще стане това рахой да спе4ели ? ( не ме търсете в политиката - не ги разбирам аз тези работи  Simple Smile ).ми не виждам как мога да гласувам за 4овек които иска да ме изгони , да изгони мои приятели или да не позволи на мои познати да дойдат (примерно ) и как аз като емигрантка бих дала гласа си за него . да , ще вдигне стандарта и аз , която съм от векове тук ще живея по- добре ... но все пак , това не ме интересува 4ак толкова дали ще мога да си купя 2 хляба вместо 1 (1 ми е достатъ4ен = надям се разбрахте метафорите ми ).
Хара дано пък да ви е по- добре на новото място . ако всеки ден мъжа ти си е в къщи какво по - добро иска6 Simple Smile . ! все пак Мадрид си е мадрид наистина и сигурно ще ти липсва . моми4етата са много пораснали .аз ги забравих ве4е - малката беше Маги нали - вълшебна фея и много променена я виждам ? а голямата - тя е твое копие !
ГЕри - аз доколкото разбрах свеки е окупирала телевизора и сигурно имате кабелна .. дерзай.... скоро ще си купи6 друг телевизор Simple Smile .аз затова даже не си и помислям да си я прекарам . от нета опитах да гледам бг телевизия - не ми се стори привлекателна . ина4е когато доидох от бг се възмущавах как може новините им да са толкова еднообразни и по4ти и само за Испания да се говори в тях. сега малко се промениха - с толкова емигранти няма как , но все още смятам 4е имат много за постигане в сфера новини . най ме кефят по а3 и от скоро по куатро .
Кар4ита ,малей каквъв е този наем  #Crazy . вси4ки плащате толкова или само вие ? това е лудост направо - по добре да хванете нещо да изплащате . нашата ипотека е 750 евро !
 бях по4наза да говоря за жилища и ипотека . имам малко наблздение върху това защото нали нашата е прясна ...когато я купувахме ние месе4ната вноска върве6е около 600- 650 евро - забелязвам 4е разли4ните банки " смятат , пресмятат " и гледаха тогава да го нагодят така 4е да плашаш горе долу тази сума (става въпрос за заеми от 100 хил - 150 хил),и според зависи сумата която се взема ти го разхвърлят заема за 30,35, 40 години . сега ипотеките вървят от около 750- 850 евро на месец и пак според зависи ти слагат годинки . не говоря за заеми от отколко 200 000 - там ве4е месе4ната вноска е от порядика на 1000 евро на месец и то за 50 години , но в общи линии явно има един "приет" стандарт за  " платежоспособност  на клиента " и гледат да ти смъкнат тези пари .  и като се заговорихме за жилища да ви питам нещо за "ескритурите " . както е моя слу4ай и не е изплатено жилището - ескиритурата в банката ли се намира ,аз ли трябва да я имам . имам само копие - и след като попитахме 2-ма съдеди полу4их 2 разли4ни отговора . какво ще ми кажете , знаете ли нещо ?
хайде лек ден !

Последна редакция: сб, 09 фев 2008, 14:04 от ЛаАдаДеспейнада

# 94
  • Spain
докато публикувам предния пост  ми заби компа веднъж , даже рестартирах и не о4аквах да ми " възобнови сесията" заедно с изписаното ...но днешните уиндоуси голяма работа били ...ей много помнят . то4но си викам .. колко дълъг пост написах и накрая блокна ..е няма да го пиша пак ..ама за късмет вси4ко ми се запази .
Тонита пиша и си слушам Слави-то . хи4 не съм му фенка , но тази песен ми хареса ... клипа ... не обсъждам .. не ми харесва,,така да се каже не ги разбрах "циците " много ....ама явно ве4е да се снимаш в клип на Слави вси4ко трябва да покажеш . пък и на този текст не мога да си представя много неща ... може това да е било най- подходящото , с две думи не ми хареса  Mr. Green
като се заслушах в бг песни4ките и се сетих за нещо ,с което си заминах от Бг
малко меланхоли4на е но ми харесва много
http://www.youtube.com/watch?v=GFnfESSoX6E
и още
http://www.youtube.com/watch?v=F73f5GxgdB4&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=e0LIU0bZQ7s&feature=related
 ирина флорин ми прили4а на една френска певица - не мога да се сетя за името и и за мен една от нашите европейски естрадни изпълнитеки , не като тези дето ни свързват с ОРиента .....

# 95
Цитат
Мария Илиева, права си, освен това, аз съм извън БГ, но ги виждам абсолютно по същия начин нещата.
Имаме една от най-красивите държави-климат,природа(ако не я унищожим)-но за съжaление стандарта на живот е много зле.
Иначе за цените-права си, много неща тук в Испания са по евтини-аз като споделя с майка ми че купувам свински бут на 2? килото(е за цял бут),тя ми казва че в БГ не си и мечтаят за толкова евтино.
Пиши по-често!-къде беше мъжа ти, не беше ли тук към Толедо, или се бъркам?
tronita12, мъжът ми е от 03.12.2007 в Барселона. Работи като шофьор на Тир. Работи 2 месеца при испанец и не взе една стотинка, фирмата се разпусна. Сега работи временно при българин пак на камион, но от другата седмица май ще хваща към Мурсия. Намерил е работа там, дано да не е пак същата история. Трудничко му е, но казва че в Ипания е добре за семейство и за сега ще я мъчи, та да ни вземе през юли живот и здраве като се дипломирам.

# 96
  • E-CLM & CH-VD
ЛаАда, нямаме право да гласуваме. И тези 400 евро, които Сапатеро обещава, ще получат само испанците (ако спечели). А Рахой не иска да изгони всички Laughing, само престъпници и нелегални. Което няма да стане Laughing, просто Испания е такъв тип страна, че позволява нелегална имиграция. А иначе, аз не съм чак толкова запалена за политика, просто искам да съм осведомена за всичко, което засяга живота тук, все пак от това кой ще спечели и каква програма е направил, зависи и нашето бъдеще.

За новините - гледам най-вече тези по СНН+, които са на испански, струва ми се че са най-обективни за момента.

Френската певица да не е Милен Фармер?  newsm78

За ескритурата - ти трябва да я имаш, оригинала. При подписване, малко след това ти дават копие, докато се направи, подпечата, завери и не знам още какво оригиналната. После си я търсиш от нотариуса, където си сключил покупко-продажбата. При нас поне е така, а и досега поне на 2-3 места са ни искали оригиналната ескритура + копие. Ако я нямахме, все едно не можеш да докажеш, че жилището е твое. Потърси си я.

# 97
ЛаАда, аз пък слушам Иринчето и пиша... Peace
Аз навремето му бях голяма фенка на Слави-вдигна шоуто с труд и упоритост,и цял народ го гледаше...обаче от както поослепя,взе да изпростява много. #2gunfire
А като говоря за шоута-тук много ме кефи ел ормигеро-много добри попадения имат...

МарияИлиева,Барселона е невероятен град, но скъпичък...в Мурсия пак ли шофьор камион  ще работи мъжа ти?
Съжалявам че така са го изиграли в Барселона, Sad за съжаление май всички минаваме през някоя подобна случка в началото...но като понаучи езика и поопознае средата, ще вземе да се защитава по добре срещу подобни мошенници.  bouquet

Вес,аз спецално изчетох предложението за 400?,и не че ми е много важно,но никъде не прочетох че е само за испанци-а по новините слушах че обмислят да ги приспадат от месечните удръжки към заплатите(ирпф)-при това положение е логично всеки работещ на трудов договор да ги получи-иначе би било дискриминация, и не мисля че биха си го позволили... newsm78

# 98
  • Spain
ЛаАда, нямаме право да гласуваме. 
много странно тогава защо за общински съветници имахме право ?
да певицата е Мулен Фермер 
 мерси за разяснението - а не трябва ли да ми пратят поне писмо 4е е готова ве4е - или сама трябва да ходя да си я търся  ?
 с 400 или без тях все тая Simple Smile , но не вярвам да е само за испанците - те и без това либерални го дават , не вярвам да отрежат 4ижденците - нали както казва6 ти тук вот се купува . дори и да нямат право вси4ки да гласуват - тези които са придобили националност ще могат - а всъщност те са + към неговите гласоподаватели

# 99
  • E-CLM & CH-VD
Вес,аз спецално изчетох предложението за 400?,и не че ми е много важно,но никъде не прочетох че е само за испанци-а по новините слушах че обмислят да ги приспадат от месечните удръжки към заплатите(ирпф)-при това положение е логично всеки работещ на трудов договор да ги получи-иначе би било дискриминация, и не мисля че биха си го позволили... newsm78

Zapatero promete devolver 400 euros a todos los contribuyentes si es reelegido

Цитат:
El presidente del Gobierno, José Luis Rodríguez Zapatero, ha anunciado durante la clausura la Conferencia política del partido que aprueba el programa electoral que el Gobierno aplicará una devolución de 400 euros a los aproximadamente 13 millones de españoles que pagan el Impuesto sobre la Renta de las Personas Físicas (IRPF), que se hará efectiva a partir del próximo mes de junio.

Ние не сме испанци и не гласуваме за президент. Няма за какво да ни примамва и нас  Mr. Green. Има и видео към линка.

# 100
  • E-CLM & CH-VD
ЛаАда, нямаме право да гласуваме. 
много странно тогава защо за общински съветници имахме право ?
......дори и да нямат право вси4ки да гласуват - тези които са придобили националност ще могат - а всъщност те са + към неговите гласоподаватели

Мисля, че защото общ.съветници се водят към местното самоуправление, както се казва, а то е на друго ниво. Никъде по света имигрантите без националност не могат да гласуват за президент. Поне аз не знам де, но и не съм се задълбочавала. Според бг закони, чужденците не могат да гласуват за бг президент.

Тези с националност ще могат. Но те вече са в графата "испанци", не имигранти.  Wink

Ние сами ходихме да си търсим ескритурата. Така и ги карахме да се поразмърдат, защото иначе щеше да остане в купчината с документи за обработване.  Laughing

# 101
  • Spain
този данък го плаща и мъжът ми . в този текст аз подразбирам 4е се отнася за вси4ки данъкоплатци .

# 102
Хеи момичета, то все още е предложение-когато го оформят като проектозакон(АКО)-тогава ще можем да се хващаме така за определена дума от него-като сега -"españoles".Аз просто мисля че за всички работещи,испанци и чужденци-задълженията и правата са еднакви, поне досега. Но докато не стане факт-това са само мнения  bouquet

# 103
  • E-CLM & CH-VD
Ами аз, честно казано, го разбирам само за испанците   Thinking, тъй като се говори за 13 милиона контрибуйентес. Испания е около 45-46 милиона (2006 г), на последните избори (2004) са гласували 35 милиона. От тях като се махнат пенсионерите, не знам колко остават. И как са ги сметнали за 13 милиона също нямам идея.

Отделно миналата година казаха, че има около 5 милиона чужденци във вече 50 милионна Испания. Така, че нас ни няма в тези 13 милиона, нищо че и ние плащаме данъци.

Иначр, Тонита, права си, това е едно предизборно обещание и нищо повече. Ще го мъдрим ако стане реалност.  Peace

# 104
сега като обсъдихме политиката, кажете нещо забавно, че много на сериозно го подкарахме.
Аз досега се смях на едни снимки които ми пращат приятели, но не знам как да ви ги кача да ги видите-формата е pps? Hug

Общи условия

Активация на акаунт