В очакване на ....Свети Валентин.... или .... Трифон Зарезан? Испания

• 27 414
  • 290
  •   1
Отговори
# 225
  • En un lugar de La Mancha...
Мимкии,сега се разрових из моята папка с документи от бременноста и си открих последния ехограф.Правен ми е в 34-тата седмица+3 дни и пише,че бебето тежи 2420.Аз родих 38-та седмица+3 дни и Йоана тежеше 3150.Мисля,че няма за какво да се притесняваш,а болшинството жени раждат след 40-тата седмица.

Ей този вятър не спря и не спря Tired

# 226
  • La casa de Mickey Mouse
ето ни и нас
мерси за мъника момичета наистина е много сладък (моето гардже най хубавото, че и аз така)
саби на свеки съм и намерила компания, една приятелка, която има 3 деца и ако стане нещо знае как да се оправя, но по принцип малкия като заспи не се събужда до сутринта, а аз не смятам да се прибирам по ранни зори  Joy
за руско селище няма такова, най много живеят в моя квартал, има холандски, норвежки и английски урбанизасиони, но до там
за винце и аз много го уважавам, но само червено, тъй като съм с ниско кръвно избягвам бялото, твърд алкохол освен байлис и пече и някои много лек коктейл с водка друго не пия не се научих и това е
за китайците мъжо все се майтапи че ги ядели, нали няма стари китайци
мими не се притеснявай беба е добре а имаш още доста, моя в 34 седмица беше 1800, роди се в 37 и тежеше 2500, не е бил в кувиоз,  през цялото време си беше при мен, винаги е бил седалищно и родих със секцио, без каквито и да е проблеми, но не ми слезе кърмата както трябва, нямаше си и това е дохранвала съм винаги, но я го виж какъв е голям за 45 дни ми беше наддал 2100, така че не се притеснявай, това е най важното и не зависи от теб, ти си направила всичко възможно аз ядях много плодове, зеленчуци месо витамини и какво ли не, но всичко отгоре ми на бебо нищо, сега обаче качва милия
ние вече хапваме банан, много му харесва и след това не си иска млякото, но остава гладен не смея да му давам по много, с две думи не сме заменили изцяло мериендата, а иска милия отваря уста и ако не получи лъжичка ревва, не знам дали тия дни да не заменя мериендата вече, на моя лакомник
отиваме на разходка, че мама е на работа след обяд     

# 227
Здравейте и от мен.
Гледам страхотии сте заформили за утрешния празник....  Joy
Аз мисля да подарявам Ауди, ама сладко, щото на истинско още не мога да се хвърля.
Анетт, направо ти завиждам  за предстоящата ти вечер.Ние от една година вече не сме ходили така сами никъде.С огромно нетърпение чакам малкото да дръпне още малко и да се освести, че да мога да я оставям на бавачка и да си крадем час-два сами с мъжо.

Мимки, момичетата са те успокоили, но да ти пиша и аз.Мойто дребното в 38 седмица беше 2200кг, аз я родих в 42 седмица(смятаха го като преносване, но всичко си беше нормално)-3350кг.За 3 седмици беше качила 1 кг...Така, че няма страшно.Пък ако е рекъл Господ и секцио ще родиш.Важното е ти и бебка да сте добре.Останалото е без значение.

Мими, честито за работата.Много ти се зарадвах като прочетох.   bouquet

bgangeleyes, искренно ти съчувствам за хладилника и то преди празниците... Sick На нас преди година и половина ни се развали хладилника и тогава взехме направо нов "Уърпул"-много съм доволна и от него.За момента нямам проблем.Чувала съм, че почне ли да се разваля хладилник, колкото и да го правиш, той все няма да е наред.Но ти все пак попитай, защото на нас това ни го казаха в Карефур-а, а там не ги тача много като специалисти....

gaby_s, и при мен зарежда много бавно Форума, обаче не ми и излизат "Нови отговори" от менюто.. newsm78 , явно нещо се е бъгясоло по сървъра, защото доста от опциите не бачкат.

Момичета да се надявме да ми остане малко време днес да кача снимки и да ви ги покажа.Чао за сега  Heart Eyes

# 228
въх, аз сега като си прочетох драсканиците ми заприлича на фукня Rolling Eyes
да не се приема като такава! просто пием и това е.
...

Ти пък да не си се впрегнала, ей... аз това за фукнята на майтап го казах, то май аз повече се изфуках  Blush
Ама яката сте се наточили за уттре вечер  Wink

Мимки, не само че сега най-много качват бебоците, ами и не се знае дали ехото е било точно. София в  края на 36-та седмица я изкараха 2800, родих в 37+2 и беше 3250... сиреч за няколко дена беше качила 450 грама - хич не ми се вярва, по съм склонна да повярвам, че не е била измерена точно.
....
Клара...за млякото...там,където има информация за продукта на различни езици...чети на петия ред от долу на горе...пише Lactobacilus bulgaricus
...

Ми то 9 месеца бременност и 5 месеца кърмене си казват думата  Blush
Видях го най-накрая, ама да имаше как лично да ми го покажеш... не знам кво ми става напоследак, ама съм супер разсеяна. Не е истина колко пъти прочетох етикета и не го видях това  ooooh! Blush дано се оправя скоро, че аз самата се дразня от себе си, а си представям за околните какво е  ooooh!

bgangeleyes, кофти за хладилника, дано го оправят и не се налага нов да вземате.

Тука времето днеска още по-зле  Sad не само че не пече, духа, ами и студено стана  Close ......   искам слънцееееее

# 229
  • La casa de Mickey Mouse
пак аз днес ще спамя
ама и аз съм една бяла птица, все ще разказвам за кучо и забравям, ами остана си с името тонто, нали като мен и той блонди милия, та е много глупавичък, но ни е второто бебе, много е кротък като сме в къщи, но на вън елате да видите какъв питбул си имам, скача по другите кучета и ги хапе, с малкия се спогаждат, все още, кучо ме вика ако малкия се събуди и не съм около него, също така ми показва ако е изпуснал нещо на земята и не съм забелязала и така, души малкия по главата, а малкия само го гледа и му крещи, разбирайте говори
за захранването, хиляди пъти ми го написахте и обяснихте, че се започва с ябълка, но не знам защо реших че е банан и супер убедена давам банан  ooooh!, уф клара не знам ти но аз съм супер зле, май трябва да вземам от сиропите на свеки за оросяване на мозъка, дали ще ми помогнат  newsm78

# 230
.... уф клара не знам ти но аз съм супер зле, май трябва да вземам от сиропите на свеки за оросяване на мозъка, дали ще ми помогнат  newsm78

нали кофти от няколко дена времето, то и аз на спам го удрям  Blush толкова не съм писала у форума от години  ooooh!
кажи какви са лекарствата и дали стават за кърмачки  hahaha сега повярвах затова, че от бременността се изтъпява... някой да каже колко време държи после ?

а за кучето и нащо така прави, само да се размърка малката и идва при мен и ме 'вика' , че ако не отида веднага, става супер настоятелна, чак излайва  Flutter ама от няколко дена е разгонена милата и все спи, то не е лесно да си в цикъл  Wink

# 231
  • E-CLM & CH-VD
Вес,пусна ми ти мухата,ей.Сега обмислям варианти,ама пусто къде да оставя Йоана newsm78,а с нея не знам как ще се замъкна,никога не съм я водила по метрата,не знам изобщо какви са условията.

А, да продължавам с мухите тогава  Laughing. Ами въпроса е да дойдеш до Гуадалахара. А оттам тръгва влака, ние сме 2 спирка, после спира на Реколетос (общо около 40 мин.), където е експозизията, така, че няма качване на метро. А и в метрото по принцип се качват с колички, не е забрането, а и навсякъде е с ескалатори, няма носене на ръце.

Мими, и ти ли мина на червено, за празника? Laughing
Да му се не знае и цикъл ,и чудото му , до този месец ми идваше на 16-ти , сега реши на 12-ти да ми се  изтърси  #Cussing out

Анет, ти си имаш направо бодигард за Алекс Laughing, че и със звукови ефекти! А за името - от тонто, на галено може да му казвате Тони Joy

А къде се изгуби Валnewsm78  Вааааааал!  smile3514

# 232
Благодаря ви момичета за подкрепата, и всички останали от семейството също ми казват да не се притеснявам, че ще се обърне и ще качи някое и друго килце. Дано да е така.  Не знам дали е измерена точно, но човека ми показа данните от монитора, това което другите лекари не бяха ми показвали и казвали до сега. Той много се учуди че никой до сега не ми е казал за теглото на бебето.
bgangeleyes благодаря ти за закуската, то стана обяд, но на мен добре ми идва, понеже не можах да сложа почти нищо от сутринта в устата.
Гледам разисквате темата за Трифон Зарезан и св. Валентин, така ми се иска и аз да съм в празнично настроение, но не се получава нещо. Иначе и аз съм фен на винцето, понеже семейството от дълги години отглежда лозови масиви в бг е само за наша употреба. И знам от до за виното, от бг най си ми харесва мавруда, а и мерлото не е за изхвърляне, но на мен ми идва малко тежко. Пелин съм пила няколко пъти все правен от татко, харесва ми, но не мога да го пия всеки път. А за свети Валентин нищо не съм измислила за подарък на половинката, а трябва нещо да направя, поне ще се разсея и няма да мисля за най лошто за беба. А китайците верно, че не могат да казват р, и на мен ми се е случвало не веднъж, да ме развеселят с подобни изказвания. Китайска му работа! Joy
Анет това се казва куче пазач, така и трябва да бъде.

# 233
Kлара,Анет,я пишете на воля-няма само аз да спамя я! Hug
И тук духа ужасен вятър,че и е студен...ушите ми замръзнаха. Close
Аз още не съм измислила нищо за празника-накрая пак с торта и уиски ще минем...много банално. Thinking

Мимиии,страшно се радвам,мила.Дано работата ти  да е спокойна,и да се чувстваш добре, и Иви също да е доволен с любимата си учителка.Те хората са казали,че който търси ,намира-виж как се нареждат малко по малко нещата.  bouquet

Хеи,любителките на винце,няма да ви изброявам че много станахте...как не ви беше срам да пропуснете българското винце-то не беше френско,то не беше пелин...Аз гласувам с две ръце за едно хубаво мерло или каберне, ама made in бг! Joy

Mimky, мамите са те успокоили надявам се, аз като нямам опит,остава само да се надявам всичко да е наред! Hug

Gaby, ми те са си истински човешките тела в бодис!  bouquet-Вес,в неделя може ли да се посещава?...мързи ме да ровя из нета-ти си по наблизо,да те попитам. Hug

Saby,за Слави,напълно се съгласявам с теб-и аз мисля че прекали...а след като изгледах и клипчето от подписа на Хара, изцяло се отказвам от Слави... newsm78

Вес,благодаря за инфото, изчетох си го цялото...гадничко Mr. Green, ама аз да знам newsm78.
А Вал,последно ни се оплака че баба и е зле,и от тогава няма новини-нищо чудно да си е в БГ,и да не и до форуми Sad

Последна редакция: ср, 13 фев 2008, 15:29 от tonita12

# 234
Аз пак се проявих Embarassed Embarassed Embarassed...забравих да ви благодаря на всички за подкрепата ви с моите болнични истории.Благодаря.

Анет,благодаря за разказа,дано и ние такава като вашата ,да я спретнем след операцията... Joy

# 235

Хеи,любителките на винце,няма да ви изброявам че много станахте...как не ви беше срам да пропуснете българското винце-то не беше френско,то не беше пелин...Аз гласувам с две ръце за едно хубаво мерло или каберне, ама made in бг! Joy

и то от русенския винпром  Flutter аз бая бутилчици обърнах докато бях там  Blush София вечер спеше като пън  Blush

Вес, аз честно не посмях да отворя линка... виждала съм някой работи, ама не е за мене това творчество ...

Айде стига с моя спам за днес ...

# 236
Клара,защо не смееш да отвориш линка на изложбата?-много са интересни-приличат на рисунките с мускулите от лекарските кабинети...аз пак нищо страшно не виждам-много е интересно. Peace
А винцето,и русенското става, ама моя любим едно време като ме сваляше какво мерло ми носеше от Домен бояр(Ямболския)мммммм Heart Eyes,ама бая пачка струваше...

# 237
ха здравеити
много пи6ити аз се по малко време имам да пи6а.
предниа ми отговор гледам само анетт го е про4ела, стото приателитеми пак са ми го истрили, поне последниа път у4тиво ми отговориха з до следвастиа път хахаххахаха ади до следвастиа ади
вес мила писахти ама сиа 3ти път не ми се пи6е, ти гледа ли монголикото сапатеро в понеделник? аз много малко за жалост 4е дъстериами има6е една хуерга монументална в 10.30 дет никога не е било. ама габилондо оргазъм полу4и мръсниа му социалист, не мога да го гледам. ина4е с 2 думи за си4ко съм съгласна с новите пропуести на моито партидо, само леко дисккрепам с пропуестата за велото тъи като според мен е вапрос на култура, и пп му е изли6на тази полемика и то не само в национален план ами и интернационален. от друга страна да истъкна 4е не съм расиска но към мусулманите имам въздържане........... които може да ме разбира.

марица несто маи не си 4ула добре радиото, сигурна съм, застото както ти е казала вес, ниама такова несто, наи много да е ставало вапрос за нулидад еклесиастика и за 2ри църковен брак, с което аз ли4но съм съгласна, макар и да съм потърпеф6а, тъи като които е набожен неможе да позволи 2ма курас след исказваниа тип з биах инмадур@ да се развали това което "уж" господ унел, а и пониакога след ниакои други милион4ета.
по вапроса с абортите съм малко раздвоена с мнението си, тъи като испаниа е една от наи виарвастите европеиски страни, и тъи като монаркиата е тиасно свързана с иглесиата такава полемика е 4есно казано от циал живот и именно заради това. иглесиата винаги е била против абортите, а правителството винаги е в тон с монаркиата, 4иато монаркиа обиасних е на тиасна с иглесиата и така си4ко е едно колело.
сега 4есно казано от ли4ен план аз състо съм против абортите и сте ти кажа засто¡¡¡¡¡¡¡
един пълнолетен 4овек и то в дне6но време ако забременее е застото иска. аз ли4нмо както със сигурност като много от вас, съм имала баиа годи6ен сексуален живот и не съм забремениавала докато не съм го искала никога. тъи 4е ако ниакои не слага нужните медиос достатъ4но прави сегуридад социала да раздава пастииас за ел диа деспуес ако пък ти се е скъсал презерватива или несто подобно¡¡¡¡¡¡¡¡¡
само съм съгласна с аборта ако е имало изнасилване еи нежелана бременност естествено.

анет неска има син тетас но аи параисо ихууууууууууууууууууу хахахха от сиа се то4а.

мимки гледам несто си се притеснила за килата на бебето. споко, на мене на 33 седмица ми казаха 4е дъстериами ве4е тежи 3.500 а тиа се роди то4но на 38мата и тежа 3310. ина4е като циало моиат гинеколог ми каза 4е в последните 3 седмици от 37мата до 40тата седмица не натдават нисто, дори отслабват, тъи като плацентата остариава и и свър6ва живота. ина4е сиако бебе е разли4но, на приателката ми в4ера и видиах дъстериата не иа биах виждала 2 месеца, с 6 седмици е по малка от дъстериами, и е една рата, а моиата е едно белорто.......
неината на 7 месеца е тежала 6.800 а дъстериами на 7 месеца ве4е бе6е 11.500, но е нормално и много развито и много буъдно дете, секи се развива самостоиателно и според гените си. приателката ми е тапи4ка а ние тука спортисти го даваме, тъи 4е си4ко е гени, но нито едното нито другото е пове4е от останалите, та е така и осте от коерема на маиката. например дъстериами се роди средно нормално бебе, а неиното се роди по голиамо от моето, а виж после как стана..... вобсте ни касо на мерките.

коментирах в предниа ми пост но сте повториа 4е ми се струва де вергуенса това да не се гледа испанска телевизиа. мислех 4е тук по4ти си4ки мами уж са интелигентни моми4ета и за интелектуални се имат а виждам 4е нито годините нито нисто не ги вле4е до наи елементарното като например една новина. поосле пък ми е странно засто се питат пониакога вапроси тука, дето по вси4ки медии се коментират 24 4аса, еми то4но заради това.

за сан валентин гледам говорите. на мен ми се струва комерсиален празник. празника на корте инглес и сиа.
аз ве4ериам с половинката си когато пожелаиа и си купувам каквото ми се прииска когато ми се присте и не когато комерсиалните центрове ми напраат реклама за 2но по скъпите си цени. а и това да си влиубен не е 1 ден, именно заради него не ми е нужно да 4акам февруари месец.
моиат мъж е като 80% от мажете, практи4ен е както си4ки мъже  в мисленето си, и когато триабва да ми подари несто ми казва варви си купи каквото си иска6 и не ме занимаваи с мариконадас, друг е вапроса с романтицизма, тъи като е способен да ме води на ве4ериа ако зависе6е от него секи ден, и да ми къса розите на маикаси до забрава. а ина4е тои трифон зарезан не го познава, но със сигурност сте6е да му хареса пове4е, както и на мен ми по допада.
бих си пиинала една сунгурларска ако си биах в бг но тук с едно хотабе кола съм доволна, и не утре ами ел финде.

ади да биагам 4е неска имам много рекаос..................... Whistling Whistling

# 238
   Mimky и аз видях за притеснението ти, та и аз да се  изкажа. Седмица преди да се роди ни изкараха 2200гр., при положение че на последния ехограф беше 2000гр.  Thinking, а в последния месец, нормално бебетата наддават по около 200гр. И те видяха нещо нередно и мен притесниха. След 2 дена пак ме извикаха и друг доктор я видя 2800гр., каза че е нормално и тя се роди 2950гр.. Значи просто не ни бяха измерили правилно, само където се шашнах.

# 239
  • ES
Здравейте,

Мимки, правилно са ти обяснили момичетата, нямаш основание за притеснение. Рано ти е още да раждаш имаш поне още 5 седмици, а казват, ч последните седмици бебето най-много наддава. В кувьоз държат ако бебето е под 2 кг. И за кърмата не се бой, има много мами, които са с цезария и си кърмят, желание само да имаш.

Анет, мисля, че нито ябълката, нито банана са добри за захранване. Ябълката в суров вид може да върне коликите, може сварена или печена. Бананът, казват, съдържал хистамин, това, което съдържа и доматът, който може да отключи алергия. Най-добре  е да се почне със зеленчуково пюре – картоф, морков, тиква, броколи. Само сварени и пасирани без сол и мазнина.

Мимии, моите поздравления за новата работа. Браво! Сега и като се отделите да живеете сами ще видиш колко ще ви е добре. Какво точно ще правиш в тази фабрика, лихидор е човек, който шкури с шкурка, нали. А за осигуровки, трябва да ти направят документи за работа. Ако те одобрят, може и да го направят.

Ох, за Валентин Зарезан и на мен ми се ще да направя нещо сладичко ама няма да ми остане време. Да видим мъжо ще се сети ли поне една китка да ми донесе. Той казва, че съм знаела къде са парите и да съм си купила каквото ми харесва, ама на мен ми се ще той да угади веднъж желанието ми (ней трудно) и да ме изненада. Но уви, попаднала съм на не много романтичен мъж. Гледам и на Асто бил такъв. Значи 80 % от мъжете са такива?

Саби, наистина има руско селище, но не е отделно градче. Натичат го Алтеа хилс. Нещо като баровски квартал е с портиер, не всеки може да влезе, ако няма пропуск или покана, Мъжът от време на време ходи там по работа.

Тонита, дано всичко мине добре при интервенцията. И дано помогне и дай боже усетиш тежката корона на майченството. От сърце ти го желая.

Общи условия

Активация на акаунт