Тема за всички ,борещи се с рака!!!!

  • 206 435
  • 726
  •   1
Отговори
# 270
  • Мнения: 432
Даааааа и аз искам рецептата....щом стават като италианските Grinning
Сериозно....щом питка се научих да меся един козунак ли няма да направя Naughty и без това купешките все не ми харесват.

Dudi_sv направо ме отчая.....не, че това е най-важното но колко време ще се лющи така кожата? Няма ли мазила или някакви вълшебни пенкелери. На мен доста нагоре ми се изсуши и се вижда ако съм с деколте, да не говоря че стана на едни ситни пъпчици които по скоро приличат на бенки...

Последна редакция: ср, 19 мар 2008, 00:53 от optimistche

# 271
  • Мнения: 1 494
Като се отвори тема за козунаците... Laughing...миналата година правих. Всичко по рецепта. Голямо втасване падна, но накрая стана. Беше много ароматен и истински, но не така пухкав и траен като купешките. Та давайте рецептата пак да пробваме...

# 272
  • София
  • Мнения: 1 374
Ami az  с удоволствие ще я напиша,но с риск да получа мъмрене или по лошо......?
  Ние обаче не трябва да ядем тестено и сладко,защото раковите клетки се хранят със сладко.Ако са останали такива де,защото нали ги атакуваме с терапии. Но,аз си правя и си го ям козунака,но на теория всичко знам,само на практика не изпълнявам.
 Та-
1 кг брашно
2 пак.суха мая
250 гр.мляко прясно
50 гр.червено сладко вино
250 гр,масло и зехтин и 50 гр,за размесване
6 яйца
ванилия10 бр.течна
порток.кори,лимонови кори,ром
300 гр.захар
маята се разтваря с малко брашно/1,2 лъж/ и мляко прясно да стане като боза и се оставя да се надигне/5,10 мин/зависи колко е топло
 През  това време яйцата се разбиват със захарта и се слагат в млякото да се разтвори всичко за да не тежи на тестото после. прибавя се виното. След като маята е готова се изсипва върху брашното в кладенче,и другата смес се изсипва/яйца и мляко и вино/ ,ванилия,ром и се разбърква, Ползвам миксер и не пипам с ръце. С по-дебелите бъркалки въртя докатао почне да има мехури като непрекъснато слагам от мазнината/250 гр/,другите 50 са за размесването. Така объркано всичко оставям да втасва на много топло около2,3 часа. Като увеличи обема си 2 пъти и половина е готово за размесване. Поставям го тестото върху намазана площ/маса или плот/ и слагам стафиди и ако има желание и сухи плодчета,кокос,папая и т.н.размесвам го и го удрям няколко пъти/10,15 пъти/ и плета плитки и го поставям в две тавички на две места. Може и в една голяма тава. Оставям да втасва втори път. час.час и половина. Пак на топло. Като изпълни тавата е готово за печене. Намазва се със разбит жълтък,разреден със сок от портокал,отгоре се ръси със захар и се пече около 40 мин. като кекс
Като изстине го шпицовам с шоколад или крем на няколко места
Крем от тези на данон/ванилия/Колкото е по течно тестото,толкова по пухкав става козунака. И не се плашете ако лепи,мазнината помага. И всичко зависи от биенето с миксера,нека да се появат мехури.
Успех!

# 273
  • София
  • Мнения: 5 074
Дано да ни простят за постовете не по темата  Praynig
А аз сладко не обичам. Просто да се чуди човек откъде мойте клетки си хапват захар  newsm78

# 274
  • София
  • Мнения: 1 374
Ами препоръчват се само кисели плодове,ама трябва дисциплина  и това живот ли е да не си хапнеш портокал, сладка ябълка,банан.......
Нашите десерти са зеленчуци- моркови,чушки,зеле,карфиол,цвекло.
А пиете ли добавки някакви,аз пия рибено масло и вит.Е,селен,цинк и магнезии.Като чета из разни фируми,виждам че много неща се пият....

# 275
  • Мнения: 432
Аз пък пия някакъв "вълшебен" чай...представете си - лекувал рака според билкаря,  масло от ленено семе, вит. Е, котешки нокът, фолиева киселина и ям доста ядки - сурови....не знам за друго да ли помагат но определено пълнея  Laughing  ноооо....здраве да  е
А за баните мисля, че някъде четох че трябвало да се ядът и портокали мисля, че може...
та...."само" това пия.... Grinning
Днес прочетох една книга за антираковото хранене и в синтезиран вид мота да ви кажа какво пише, че може да се яде но то не е много по различно по принцип от здравословното хранене....което аз практикувах с години но както се вижда съм между вас...така,
че сами си направете сметка до колко да се втеляваме а тази тема, е не знам...какво щеше да е ако не съм се хранела по този начин.
Та в книгата пише - моркови, цвекло...по много, мазна риба, сурови ядки, зеле и всичките му производни, плодове - най-много ягоди и подобни...това е съвсем в синтезиран вид.
Забравете за пържено, скара и въобще мазно, без захар и бяло брашно. Зеленчуците да се накисват преди да се нарежат в студена вода поне 30 мин преди употреба. Да се внимава много с нитратите, които след неправилно приготвяне на храната можело да се превърнат в нитрити - което било много по-лошо от нитратите...
Ако някой го интересува още да пита докато си спомням  Wink

# 276
  • Бургас
  • Мнения: 3 553
Незнам дали тук е мястото, но от вчера се ровя из нета и немога да намеря това което ме интересува, затова реших да питам вас:

Леля ми има поставена диагноза миеломна болест (левкимия) и хепатит "С" (заразена е при кръвопреливане), от обясненията на братовчед ми (те живеят в друг град), нищо не може да се направи за нея, защото хепатит "C" не се лекува, а химиотерапията ще навреди на черния дроб, т.е. лечението на едното заболяване, вреди на другото. Братовчед ми се е примирил с диагнозата, и казва че нищо не може да се направи, не иска да я заведе в София за друго мнение.
Някой може ли да ми обясни, това дали е така и наистина ли няма никакво лечение?

# 277
  • Варна
  • Мнения: 428
Хепатит C се лекува доста успешно (често и до пълно оздравяване) с пегилиран интерферон Pegasys + Copegus (рибоварин).
Същия препарат Pegasys се използва и за лечение при някои видове левкемии. Така че, да отиват в някоя университетска болница при специалисти - хематолог  и гастроентролог!

# 278
  • Бургас
  • Мнения: 3 553
Хепатит C се лекува доста успешно ..............
Същия препарат Pegasys се използва и за лечение при някои видове левкемии.

Благодаря ти, дано е така!  bouquet

# 279
  • гр.София
  • Мнения: 158
Здравейте и от мен да кажа и аз малко за яденето.Както казва optimistche и аз така цял живот здравосложно ядене(фрешове,салати много вода,зеленчуци не ям месо от много години) и пак съм тук,но мисля че при мене се получи на стрес.Сега пия Олисалжен акула -имунно стимулатор,подходящ по време на Лъче и Химиотерапия, Фитлаин -доста е скапо пак хранителна добавка,от това последното мисля че напалнях.Един път през живота си съм била над 55 кила,а сега съм 57,чуствам се ужасно,имам огромен апетит,искам да става вече време за пресните плодове и зеленчуци,защото найстина не се чуствам добре така,макър че от Лъчето ми се смеят,че съм луда да отслабвам.Прегръшам ви.

# 280
  • София
  • Мнения: 5 074
Ами и аз да се изкажа, по отношение на храненето, ,пък и пиенето  Peace
Никога не съм обичала сладко. Не ям плодове, пак защото са сладки. Не обичам тестени изделия.
Обичам сурови зеленчуци, манджи, супички.
Преди не пиех, пушех по малко. Сега не мога да се похваля с това.
И пак съм в редиците, при това на първа позиция bowuuПреди време пробвах нещо акулесто, изпих две дози.
Сега изпих няколко шишенца с гъби, щото моите дъщери ми казаха, че ако не пия гъби ще умра от удар Joy Joy Joy
Това в кръга на майтапа Grinning
Мисля, че всички хора имат като даденост тези клетки.
Въпрос на обстоятелства и време е дали ще се отключат.
Моето мнение е, че стреса, нитратите, Чернобил / за мен поне се отнася/  са от огромно значение за отключване на нашето заболяване.
Пак, според мен има генетична зависимост
Без страх, не яж плодове - вредни са, и да не си посмяла да ядеш нещо сладко, пък и да се излагаш на слънцето убиец Joy Joy Joy

# 281
  • somewhere over the rainbow
  • Мнения: 3 276
Здравете, мацки! Как сте Hug

Ние почти преборихме температурата на баба, но сега хооп друг проблем ooooh!  Пфуу Crossing Arms
Днес беше на контролен преглед и хемоглобин 68 Shocked  Едва мърда, пък абсурд да почнат лъчето с такъв показател. Та утре ше влиза в болницата да й преливат кръв. Търсим хора за даряване. Утре ще ходи мъжа ми, след това сигурно аз.
Дано я стабилизират и да почне лъчетерапията по-скоро, че много бавим Confused...

ПП. И тя пие Олисалвин, ама аз  нещо им нямам доверие на рекламираните продукти Thinking  Нищо, важното е човек да вярва, че прави най-доброто за себе си. Позитивното мислене е много важно Peace

# 282
  • Мнения: 161
Здравейте и от мен  Stop

Как сте? Аз да Ви кажа ям много плодове, ама ужасно много! Сладко- понамалих го доста, цигарите окончателно ги спрях - но и аз си мисля че за нашата болест единственото което повлиява е стреса- и при мене и на такава основа, какво да се прави- важното е да минава и да не се повтаря!

Лек и успешен дин на всички  bouquet

# 283
  • Бургас
  • Мнения: 3 553
Така че, да отиват в някоя университетска болница при специалисти - хематолог  и гастроентролог!

Майка ми, каза че ще я заведе, та: Да ме ориентирате или препоръчате университетска болница и да ми дадете координати, за да мога да запаза час, защото аз съм от Бургас, а леля ми от Сливен. Praynig

# 284
  • Варна
  • Мнения: 428
За съжаление не мога много да помогна, аз съм от Варна. Чувала съм,че в Бургас има частна хематологична клиника, защо не поразпиташ? За консулт може да дойдат при вас в Бургас, или в София направо . Но според мен леля ти ще има нужда от постоянен лекарски контрол, така че може би най-добре е лечение да се провежда в Сливен, а не да пътува постоянно. Но за второ мнение не е проблем да отиде някъде по-далеч. Ако могат някои мами от София да Ви насочат - най-добре.

Общи условия

Активация на акаунт