Тема за всички ,борещи се с рака!!!!

• 208 228
  • 726
  •   1
Отговори
# 285
Dudi_sv направо ме отчая.....не, че това е най-важното но колко време ще се лющи така кожата? Няма ли мазила или някакви вълшебни пенкелери. На мен доста нагоре ми се изсуши и се вижда ако съм с деколте, да не говоря че стана на едни ситни пъпчици които по скоро приличат на бенки...

Ima edin krem, koito se kazva VITA SKIN. Toi e kozmeti4en (ne e lekarstvo) i prili4a na vazelin. Prodava se v aptekite. Dokato go izpolzvah kojata mi se spria da se beli, izgladi se i stana mnogo hubava, no naposledak ne6to me marzi i tai kato moeto e na korema i nese vizda ne si davam mnogo zor. Ako iska6 opitai s nego, no mislja, 4e triabva parvo da priklu4i6 s nagrevkite predi da se maze6 s kakvoto i da bilo. Ne sam sugurna, za tova naj-dobre popitai tam kadeto ti gi pravjat.

P.S. Izvinjavam se 4e pi6a na latinica, no kompjutarat ne6to se skapa i nemoze da obarne na kirilica Simple Smile

Последна редакция: чт, 20 мар 2008, 14:10 от dudi_sv

# 286
Задължително е май да изчакаш да ти свърши лъчето. По-добре суха кожа отколкото като мен да ти стане на мехури големи и после рани. Ходих чак при доктор специалист по изгаранията да ми прави три четири превръзки и се шашна човека.

# 287
  • София
Здравейте  смели момичета Hug
Накратко- мама заболя от рак на шийката на матката и благодарение на златните ръце на д-р Славчев, който направи операция (5 часа продължила), мама вече 4 години ми е здравичка. След операцията изкара един курс лъчетерапия, мисля че 25 облъчвания.
Въпросът ми е следния- тя сега нищо специално не пие, някакви хапове, за които вие говорите  newsm78 Това предимно имунностимулатори ли са или нещо по специално. Хапва си всикчо, пиива си винце и биричка. Да взема да и "забраня" сладките неща, а  Crossing Arms
И друго, доста се сдуха психически, почти нищо не я радва и колкото и да се опитвам да и помагам не се оправя. Сега ми помага за отглеждането на детенце и уж е щастлива, но понякога се чудя дали не се ядосва прекалено много с него, понякога вика повечко. Когато пък не е при нея детенце се натъжава за него.
Та това е в общи линии, аз благодаря на Бог, че ни я запази и се моля никога да не се връща гадната болест.
Пожелавам на всички ви много здраве, смелост и усмивки  Hug

# 288
Да, ще изчакам лъчето при всички положения, че доста неща чух и се наплаших...пък и имам още 1 седмица само...дано да не изгоря до тогава...
ivka 76 - това са имуностимулатори и всякакви там производни. Аз не съм чувала да се пият някакви хапчета след операциите и леченията. Поне  за рак на гърдата, какъвто имах аз. Но нека кажат другите момичета, може да са по запознати. А за сладкото не се настройвай излишно,мен ако питаш а и другите тук доколкото разбирам всичко си е божа работа...има хора пият цял живот и нищо им няма, пушат като комини, ядът мазно и сладк и са здрави...така, че каквото и се хапва на жената да си хапва и пийва...аз поне така ще направя е разбира се без да прекалявам.  Wink

# 289
  • София
Еййй, Оптимистче. Браво, избута я тази лътерапия  Peace
А Хули си чака още. Всеки ден се обаждам в диспансера и отговора е все един и същ - обадете се утре  newsm78
Свърши ми се чакалото hahaha Бях планувана за 17.03, то се мина още една седмица.

# 290
Ivka76 аз съм със същата диагноза. Не се пият никакви лекарства.
Имуностимулаторите са препоръчителни след лъчето за по-бързо възстановяване на защитните сили на организма, но не са задължителни. При майка ти е минало много време, така че не мисля че е необходимо да пие каквото и да било.
Колкото до психиката, всички, които сме минали през това се сдухваме малко или много, но не трябва животът ни да се върти само около това.

ЖИВОТА ПРОДЪЛЖАВА  newsm10

# 291
  • София
dudi_sv  Hug
Ще и разпечатам аз на мама вашите изпълнени с позитивизъм постове, тя най-обича да споделя с минали по нейният път  Hug

# 292
ivka76, това заболяване е сериозен стрес за психиката. Едва ли някой, ще го отрече. И това, че опасност, поне на теория, винаги има, поддържа едно ниво на напрежение постоянно. Мисля, че за майка ти е по-добре да е с детенцето. Така се чувства ангажирана и се отвлича от мислите. Все пак е добре да прецениш как се отразява това на детенцето ти- дали това викане не го стресира все пак. Не е добре постоянно да акцентира на тази случка- все пак минали са 4 години. Но това отново ме връща на болната тема- в България се лекува тялото, а за психиката никой не  го е грижа. Пък тя не е маловажна... Rolling Eyes
Пожелавам здраве и оптимизъм на майка ти! Hug

# 293
Хули...егати чакането...казах ти аз да идваш във Варна, е не е лято но и да беше нали на плаж не можело да се ходи...но водчица навсякъде продават  Laughing ще си спретнем веселба, тя и "без страх" ще дойде и други желаещи ще има....така, че някой трябва да провлече крак  Simple Smile
Избутах го аз лъчето...та да видим сега. Сряда бях в София да се видя с доц. Тимчева - и тя каза без химио но иска да си занеса пробите за още едно изследване в София - хистологично...така, че пак ще идвам поне два пъти...но дано следващите пъти да не вали сняг както в сряда  Laughing

# 294
  • гр.София
optimische значи си била в София и си успяла да се видиш с доц.Тимчева,а аз още отлагам искам да се консултирам относно дали ще имам още 2,защото не ми се правят.Благородно ти завиждам,че ти е казала без Химиотерапия.Но и до ден днешен се чудя как определят на кой какво се прави уж всички млади трябва да я правят Shocked.Ти как се добра до Тимчева?
Бабо Хулиганке ти какво чакаш  за лекарствата ли?А и да те питам като ветеран сред нас ти си пила и предишните пъти кажи ми моляте как ти се отразяваха на тялото на живота?И нека и тази седмица я изпратиме с по една чаша вино Wink

# 295
  • София
Оптимистче, сърдита съм ти, да знаеш.
Как можа да дойдеш в София и да не се обадиш newsm78
Не е трудно да го направиш, нали вече сме приятелки  Peace
Може и за две минутки да се видим! И ще ми кажеш да дойда във Варна, да беееее.
А  това изследване, дето трябва да го направиш - сигурна съм, че е за ХЕР, нали ? И задължително трябва да го направиш в лабораторията но Светла Петрова в Александровката болница, щото само тя има лиценз ???
Значи, всички патологични лаборатории имат лиценз да правят хистологични изследвания. В Онкологията има Национална Туморна банка, в която се изследват и съхраняват находките. Вярват на изследванията, които правят и лекуват според тях????
Само за ХЕР / за който при Св.Петрова струва 120-150 лева / не вярват на изследванията, които се правят в тези патологични лаборатории???????
Много странно, не мислите ли?
Аз също чакам за повторно изследване там. Но вече го искат да е по ХИШ, за което няма реактив, а и не се знае кога ще има.......
Мисля си, че може и чакането ми да е свързано с това ????
И докато си чакам  newsm78 newsm78 newsm78 може и да си отида!!!
Да , ама не Peace
Имам време и ще чакам, ако ли пък не?????
Поживьом, увидем Peace
Знам само едно, не ви го казвам за първи път -
Живота е хубав и си заслужава да го изживеем с цената на всичко Peace
Трябва да се борим, за съжаление не само с тъпата диагноза, ами и с бюрокрацията в ...... държава, в която живеем и плащаме осигуровки.
Още много мога да ви пиша, но спирам за да има какво друго да ви кажа пак  Peace

# 296
  • София
БЕЗ СТРАХ , извинявай миличка, че не отговорих на твоите въпроси.
Първо защото, както е видно се вбесих, и после май не разбрах какво ме пита?
Какво да съм пила ?
Хранителни добавки ли?
Ако е за това, да пих хрущял от акула няколко месеца. Само това беше. Не ми се отрази никак. Все едно не бях пила нищо. Само дето гадно миришеше.
От всички постинги, които имам във форума е ясно, че вярвам само в традиционната медицина. Не отричам и алтернативната, но.....
Не бих си позволила да чакам въздействие на нещо недоказано или бавнодействащо, защото при нас време за експерименти, според мен няма на този етап.
Ще ви отговоря на всички въпроси, само питайте  Peace

# 297
Хули моля те не се сърди....стоях в София около 2 часа, бързах страхотно защото бях с чужда кола и ми беше достатъчно неудобно, че хората се съобразяват с мен.
Изследването не е за Хер а нещо което Тимчева прочете в хистологичните резултати и я притесни /перизавална инвазия/, затова поиска да ми направят повторно изследване в Онкологията при доц. Милев - патолог. Тя каза, че вярва на патолога която ми го е правила във Варна но иска за провели още нещо. Зя Хер не сме говорили но ако е необходимо ще го направя пак. Във Варна ми правиха и в двете болници.
Понеже съм на лъче, ще гледам да дам на някой да ми ги занесе до София но когато резултатите са готови ще идвам пак със сигурност и тогава ще се обадя...обещавам  Peace
Да ти кажа....щом те бавят, според мен нещата при теб им позволяват да го правят...т.е. има време. Ако не беше така щяха да те почнат. Знаеш, че винаги се намира....
Без страх....на мен Тимчева ми каза, че при податливите на хормонално лечение, а при мен процента е доста висок, обикновенно химиото не помагало особенно, а и млада млада но ти си по-млада...така, че може и това да е от значение....но пък аз ще пия 5 г. хапчета и с това надеждата за дете рязко намалява....ноооо както казва Хули...поживьом увидим
Прегръщам ви  Hug Hug Hug

# 298
Без страх...доц. Тимчева прави консултации всяка сряда в кабинет 8 в Онкологията в Дървеница. Може и да си запазиш час при една мноооого ама мноооого крива сестра Чепишева...тел. 8076288

# 299
  • гр.София
Бабо Хулиганке питах те за тези години борба пила ли си хормонални и как са ти се отразявали Wink.
optimistche аз си направих Хер-а при доц.Милев това е единствения човек който ми помогна когато никой нищо не ми обясни,а аз незнам как се отзовах пред Патологията с епикриза в ръката и плачех тогава той мина(аз тогава незнаех,че това е доц.Милев)взе ми епикризата и каза защо плачеш при тебе всичко е много добре.И в подследствие когато отидох при него на консултация се изненадах.Тогава той ми каза че е против Химиото,но заради възрастта ми трябва да ги направя 4-те и след това да го посетя,скоро мисля да го напрая,защото нали след лъчето ме гласят за още 2.А Чепишева непрекъснато се сблъсквам с нея,в началото щях да я убия,ма и нея в какъчто момент я оцелиш, иначе за Тимчева и тя ми даде този телефон,но знаеш ли останах с лошо впечатление от Тимчева в навалото исках да ми погледна документите да каже какво да правя,а тя ми заяви доста злобно,в момента не мога да разглеждам документи,запиши си час,от тогава все отсрочвам посещението си при нея.

Общи условия

Активация на акаунт