Тема за всички ,борещи се с рака!!!!

• 208 157
  • 726
  •   1
Отговори
# 315
Без страх, моля те не се панирай излишно  Wink Преживя химиото сега някакво лъче ще те плаши...Нищо не може да ти стане от лъчето освен да ти изгорят кожата...но това явно не става толкова често колкото ме наплашиха в началото. Слагай пудра и всичко ще  е наред. Нормално е малко да усещаш напрежение в гърдата /от нагревките е/, а подмишницата ако ти опъва също е нормално но това няма нищо общо с лъчето, а си е от раната. Виенето на свят...може,  но не ми се вярва защото си много млада да е от левкоцитите. Не знам как е при вас но във Варна всяка седмица ни правят изследване за левкоцити и много рядко на много възрастни и болни хора не са в норми...така, че споко. И на мен ми се замайва погледа но дъщерята на Хули ми каза, че не може да е от това...Все пак да не забравяме, че организма ни е преживял две операции, твоя и химиолечение...млад, млад ама не може да не се е отразило...така, че спокойствие и силна храна  Hug Hug Hug
Почна ли да ти расте косата?

# 316
  • гр.София
Мила optmistche благодаря ти много за инфото  bouquet.Преди 3 дена ме накараха да си направя пълна кръвна картина(само си ни бодат,а колко ме беше страх преди от взимане на кръв от вената)та всичко беше ок,замомента не съм изгоряла,вчрно че видях доста изгорели жени,дано ми се размине.Хе хе знаеш ли имам малко коса даже днес успях да се оскубя.Единстврното което не ми харесва избили са ми много бели косми,а така си исках поне след всичко да си пусна естествения цвят.Незнам може и да е на стрес,на една жена и е побеляла веждата,а ето mamamaria казва че и ръсте по тъмна от предишната и коса и все пак днес си гледх снимки преди 5 месеца и се разтроих Sad

# 317
Гледай ги, но не се разстройвай, а се радвай, че имаш шанса отново да изглеждаш така...дори може би по-добре. Една позната преминала през всичко това сега ходи с къса прическа но не защото косата и не расте а защото така се харесва. Признай си...ще ше ли да се осмелиш да си подстрижеш късо косата??? Предполагам не....знам го от опит...аз от както се помня съм с дълга коса. А може да е побеляла защото си я боядисвала...поне при мен е от това...И за кръвта не се притеснявай, червено вино му е майката...пий докато още е студено, че лятото ще минаваме на бяло...с рибката  Laughing

# 318
  • София
Хеееей, Вие двете  Peace
Чета Ви и се гордея с Вас  newsm10

# 319
Здравейте! Отдавна чета , но досега не съм писала. И аз от 7-8 месеца се боря с тази болест. Приключих химио- и лъчетерапията преди седмица. Радвам се за вас , че сте така позитивни. Много ми помагате. Благодаря ви.Надявам се още много години заедно да се радваме на Живота. На момичетата , които искат бебе искам да кажа , че има и други възможности да бъдат щастливи майки. От сърце имго желая. Само да са здрави.  Бабо Хулиганке / сигурно си имаш внуци , защото иначе по дух според мен не си никаква баба/  ти кави лекарства чакаш - херцептин ли. Защо не се обърнеш за помощ към асоциацията на онкоболните. Доколкото разбирам си от София и няма да ти е проблем да ги намериш къде са.Изпращам ти адреса на Евгения Адърска , което е председател на такава асоциация и съм чувала добри неща за нея.apoz@abv.bg  Дано успееш да си получиш лекарствата скоро , че е много затормозващо да се чака. Успех!

# 320
Klarisima...радвам се, че всичко при теб е вече минало и че нашите постери ти действат позитивно....но за мен няма друг начин да бъда щастлива майка освен естествения. Може и след време да си променя мнението, но за сега мисля така. Познавам доста семейства с осиновени дечица и някой от тях са ми доста близки. Опитват се да ме убедят в  това, но за сега не са успели. Може би аз не съм толкова смела като тях...
Пиши повече за себе си...ще ни бъде приятно  Peace
Хулиганке....твоя е заслугата за гордостта ти   bouquet  bouquet  bouquet
Снощи гледахте ли новините???? Горката доц. Тимчева, да не отида при нея и гледай какво става. Wink Утре един познат ще пътува до София и ще ми занесе пробите...дано всичко да е наред в тази неразбория там. Голям късмет извадих...няма що...стискайте палци...
....и не знам до колко е вярно това за сладкото но от както ми казаха, че не трябва да ям, само сладко ми се яде  Embarassed Embarassed Embarassed дори си направих сладкиш вчера и си го изядох СУПЕР стана  Grinning

# 321
  • София
Мерси, Оптимистче !
Радвам се за това, че съм помогнала да станеш такава, ,каквато си Peace
А за предаването - нищо не съм гледала !!!
За какво става дума? Разкажи накратко, моля!

# 322
Здравейте,момичета!Аз съм Деси от Кюстендил на 35 години и съм оперирана от рак на гърдата на 21.06.2007г.от доц.Гаврилов в Онкологията в Дървеница.Минах 6 курса химиотерапия,лъчетерапия и продължавам на Золадекс и Нолвадекс.На 1април трябва да се обадя на сестра Милчева да провери дали ми е дошла първата инжекция.Аз от скоро влизам в този форум и се радвам,че ви има,за да споделя с вас различни теми за добавки и т.н.Някой от вас ако иска може да ми пише и на  имейла desii6@abv.bg или в скайпа desii6.Ще се радвам да се запозная с вас.Приятан ден на всички.

# 323
  • София
Здравей Деси !
Ще ти кажа добре дошла при нас, макар че увеличаването на редиците ни не ме радва.
Но такъв е живота.

# 324
Хулиганке....в новините снощи показаха протестите в Онкологията. Ръководството на болницата искаше да уволни доц. Тимчева, а нейни пациентки направиха подписка да я защитят. Честно казано не разбрах какъв точно е проблема. Нещо за изписване на някакви лекарства...Последно ръководството на болницата решили да я оставят н работа като и наложат дисциплинарно наказание, което тя от своя страна каза, че ще обжалва...Сигурно в нета пише повече но днес нямах време да ровя. Ако някоя е разбрала причината за породилото се недоволство моля да каже, че не знам вече към кого да се обърна.
Деси здравей и то мен....съжалявам, че си попаднала в редиците на раково болните но съм сигурна, че всички ще излезем здрави и усмихнати от тях. Пиши повече....кой стадий беше, имаше ли разсейки, мастектомия ли ти направиха или не...такива работи...Къде ти правиха химиото и лъчето? А ако не си раждала...да ти кажа от сега, че с Без Страх ще те разсипем от въпроси  Joy Joy Joy

# 325
Здравейте,момичета!Омъжена съм,имам и дъщеря на 14 години.Стадий 2В,а в лимфни възли от 15 бр.извадени 2бр. с туморни метастази.Иначе Хера ми - ,и както ви писах вчера продължавам на Золадекс и Нолвадекс.Химиотерапията и лъчето ги правих в Онкологичната в Дървеница.Там продължавам и с инжекциите.Така,че ако има някоя от вас,която ходи в тази болница ,като идвам за Золадекса може да се запознаем и лично.А забравих да пиша,че гърдата ми е съхранена т. е частично.Пишете ми откъде сте и на колко сте години.Имате ли деца и т.н.Чао за сега от мен.Целувки

# 326
klarisima и desii6, поздравявам ви за куража да говорите. Hug Много се надявам тази тема да направи точно това- хората да говорят за този проблем, да намират разбиране и опора, както и да се промени отношението към болестта. Да не се свързва само с най-лошия изход. Да не се гледа на засегнатите хората като на обречени. Много ни е ниска здравната култура, за което не сме виновни само ние... Затова приветствам всеки, който влезе в темата- всички тук правят много повече от някои чиновници, скрити зад бюрата и анонимността на държавата...
  bouquet

# 327
Прочетох всичко на един дъх и много се разтроих. Искам само да дам кураж на всички борещи се с рака. И аз съм преминала по този път. Трудно ми е дори да пиша, пръстите ми треперят като се сетя какво преживях.  С никой, абсолютно с никой не съм споделяла, само съпругът ми знаеше. Благодарение на него оцелях психически. На 30 години претърпях хистерктомия. Физическите страдания отдавна ги забравих. Но психически бях смазана. Вече имах едно дете, но исках и още едно. Уви....... Сега, години след операцията продължавам да мисля за това, трудно ми е........ не искам дори да пиша. То е заключено дълбоко в мен, но съм сигурна, че и след 20 години пак ще мисля за това. Ужасно е, когато някой ме попита няма ли да имам второ дете, че вече ми е време за това. Оцелях психически единствено и само благодарение на съпруга ми. Дължа му живота си! Майка ми знаеше, че съм оперирана, но й спестих ужасната диагноза, а от приятелите си скрих всичко. Малко дълго и объркано стана, но дори не знам как да си подредя мислите, та аз никога не съм говорила за това. На всички, които преминават през този ад-МОЛЯ ВИ, допуснете най-близкия си човек до вас, така ще ви е по-лесно да се борите! Благодаря на Господ, че ме дари с най-прекрасното дете и търпелив и обичащ съпруг. Жива съм и съм по-добра от преди! Кураж и не се предавайте!

# 328
Прочетох всичко на един дъх и много се разстроих. Искам само да дам кураж на всички борещи се с рака. И аз съм преминала по този път. Трудно ми е дори да пиша, пръстите ми треперят като се сетя какво преживях.  С никой, абсолютно с никой не съм споделяла, само съпругът ми знаеше. Благодарение на него оцелях психически. На 30 години претърпях хистерктомия. Физическите страдания отдавна ги забравих. Но психически бях смазана. Вече имах едно дете, но исках и още едно. Уви....... Сега, години след операцията продължавам да мисля за това, трудно ми е........ не искам дори да пиша. То е заключено дълбоко в мен, но съм сигурна, че и след 20 години пак ще мисля за това. Ужасно е, когато някой ме попита няма ли да имам второ дете, че вече ми е време за това. Оцелях психически единствено и само благодарение на съпруга ми. Дължа му живота си! Майка ми знаеше, че съм оперирана, но й спестих ужасната диагноза, а от приятелите си скрих всичко. Малко дълго и объркано стана, но дори не знам как да си подредя мислите, та аз никога не съм говорила за това. На всички, които преминават през този ад-МОЛЯ ВИ, допуснете най-близкия си човек до вас, така ще ви е по-лесно да се борите! Благодаря на Господ, че ме дари с най-прекрасното дете и търпелив и обичащ съпруг. Жива съм и съм по-добра от преди! Кураж и не се предавайте!

# 329
Съжалявам, публикувала съм го два пъти! Сигурно е компенсация за дългото ми мълчание

Общи условия

Активация на акаунт