Тема за всички ,борещи се с рака!!!!

• 208 142
  • 726
  •   1
Отговори
# 405
  За съжаление,моят баща ,който настървено се бореше и направи всичко нужно,изгуби битката.Рак в пикочната система.
  Но надежда има за тези,които са имали късмет и са попаднали на стойностни лекари,открили навреме заболяванията им.Успех и здраве на всички ви.

# 406
Без страх благодаря за комплимента Simple Smile Ходя си аз на контролни прегледи, просто след 5-тата година лекарят ми ми каза, че няма нужда от макери и дано не съм сбъркала като съм го послушала. Ще стане ясно тези дни. В петък ще ги пускам.
Иначе ме е оперирал д-р Николай Марков от НОЦ (Дървеница) и той ме е следял през всичките 5 години и след това.

# 407
  • София
За мен доктор Марков е един от най-добрите мамолози.
Мисля, че можеш безрезервно да му вярваш.
При мен прилагат лекарството Таксотер и дексаметазон.
Първия ден два приема по 8 мг дексаметазон, на втория 20 мг дексаметазон и таксотера, след това вечерта пак дексаметазол 8 мг, на третия ден 2 приема дексаметазон по 8 мг.
Като след първи прием се чувствам отлично. Малко днес след обяд бях като в безтегловност, но ме предупредиха да почивам поне три часа дневно. Това за мен е малко трудно изпълнимо, но трябва да се пробвам, нали. Пък и няма да ми се отрази зле малко мързел hahaha
Ще правя 6 курса пред 20 дни, ако кръвната картина го позволява. Но, аз мисля, че всичко ще е наред и ще изпълня плана навреме.
А маркери и сцинтиграфия трябва според мен да се правят един път в годината задължително.

# 408
За мен доктор Марков е един от най-добрите мамолози.
Мисля, че можеш безрезервно да му вярваш.
Когато разбрахме, че имам карцином потърсихме познати лекари, едни от най-добрите. Помня един от тях беше казал "Единственото добре нещо в цялата история, е че Николай Марков ше я оперира" Simple Smile

А маркери и сцинтиграфия трябва според мен да се правят един път в годината задължително.
За маркерите абсолютно съм съгласна с теб и затова ще продължа всяка година. Малко ме е яд, че последните 4 не съм пускала, ама нали слушам лекарите. Ще споделя резултати другата седмица. Стискайте палци  Praynig

# 409
Без страх CICA CARE струва 60 лв. Представлява една силиконова плака с размери 12 на 6 см. Отлепя се от опаковката и се поставя с лепящата сатрана върху белега по определена схема. Ползва се многократно но до 20-30 дена. Най-хубавото е, че може да е реже според големината на белега. Аз с моя балкански манталитет   Wink веднага изчислих, че с една опаковка ще мога да свърша целия курс който както пише е от 2 до 4 месеца или най-много да се наложи да си купя още една опаковка. Ще си купя и две само да има ефект, а това другото за белезите го нямаше в аптеката в която проверих. На мен хирурга ми изписа едно което струва около 60 лева...в тубичка е ....някакво английско силиконово...мазах малко но започнах лъчето и спрях. Може с него да продължа да мажа белега на гърдата, а със  плака да третирам белега под мишницата.

# 410
Здравей Хулиганке , радвам се че си добре след вливането. Аз имах 4 вливания на таксол и имам идея за какво става въпрос. Мисля , че таксотера е с по-малко странични действия.  Но вяко чудо - за три дни.  Аз не съм се залежавала чак толкова.  Най - хубавото е , че едното  вливане вече е минало.  Остават  по-малко.  Ти си силна и всичко ще е наред. Успех.

# 411
  • София
Добро утро, момичета  Grinning
Днес вече се чувствам отлично.
Вчера малко бях като в безтегловност, но днес е добре.
Малко като, че ли ме боли главата, но мисля, че кръвното ми играе.
Хе хе хе, нали съм баба Joy Joy Joy

# 412
Здравейте,
оптимистче ми каза за този заформил се женски чат   bouquet
Преди време писах в този форум, но никой не ми отговори.... http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=239776.msg5641693#msg5641693
Ще се поровя да ви дам повече "хистори", но накратко:
Сега съм на 33, скоро ще навърша 34.... Когато бях на 29 влезнах да ми махнат един Фиброаденом в Онкологията - моят гинеколог тогава ми каза да ида или в онкологията или в 5-та градска /на мен Свещаров също ми каза да го гледам, ама на шестия месец а своя глава реших да го махна...правих планове за бебе/. И така, на 14-тия ден ми казаха че не е фиброаденом....и за няма и 3-4 дена ми направиха "лумпектомия" и 13 лимфни възела извадени /чисти/. Хер - Ер + Пр - /това по памет/. Последва лъче и хормонотерапия със золадекс и нолвадекс. Преди 2 год и половина...тъкмо си правих планове да спирам лечението и да го почвам тва бебе /ама прекалено много мислех за това..../ При контролен преглед в чужбина ми откриха рецидив в същата гърда. Последва мастектомия, химия - 6 ФЕК, след нея золадекс и фемара. Правя си профилактичните прегледи - да чукам на дърво размина ми се  newsm78 .... Пак за бебето си мисля, ама този път не се съмнявам, не се притеснявам....знам, че ще си родя 2 - така ми е по план   bouquet и скоро ми изтича безплатния золадекс....ориентирам се към края на лятото да спирам лечението. Опитвах се да намеря тук "сродни души" но като писах никой не ми отговори... В дира в клуба пописвам, ама пък са ме кастрили като заговоря за бебе  newsm78 По принцип от години посещавам един американски сайт за млади жени, там мацките много са ми помагали със съвети....има раждали и продължават да раждат  Hug Hug Hug , но си е друго да си поговориш с някой на роден език, пък да го видиш и пипнеш  Blush
EXXO, имам голямо желание да се запозная с теб  Blush Heart Eyes  , СТРЕЛБИЩЕ го познавам доста добре . Ще се радвам, ако може да се видим .
Харесваш ми много Heart Eyes,  а баба хулиганка ми се иска да я гушна силно  Hug Hug
ВСЪЩНОСТ, ПРЕГРЪДКИ НА ВСИЧКИ МОМИЧЕТА!!!

# 413
  • София
Здравей и добре си дошла в нашата темичка, в която споделяме и си помагаме, кой с каквото може !
Защо ли първо искам да ти кажа, да се довериш преди всичко на лекарите, които те лекуват. Нека те да преценят, дали трябва да приключиш лечението с хормони. Доколкото зная, пък и при мен е прилагано, лечението трае пет години.
Имаш време да изчакаш, пък след това може и три да си родиш.
Същото май го написах и на Оптимистче тъй, че се извинявам, ако се повтарям.
Не разбрах преди колко време е била мастектомията, колко време се пила хормонални, преди колко време е била и химиотерапията. Всичко това има значение за  да се решиш да си имаш здраво бебе, на една още по-здрава мама, която трябва да се грижи за него.
Ще се радвам, ако мога да помогна и повлияя на решението ти, което види ми се, вече си взела. Не бързай, пак ти казвам. Време има. Прецени доколко си заслужава този риск и за теб и за бебето, което толкова искаш.
Прегръдки и целувки от мен.

# 414

Ето накратко за мен, копирах и си преведох "досието"

Първа диагноза: 14/11/03 на 29г.  Първо направена биопсия и последвала лумпектомия.
Патология:  IDC with mucinous features grade 1-2, max 1.1 cm & DCIS 0.5 cm micropapilary and cribriform type low grade with lobular extenion, Estr 3+ , Pr-, Her -, няма мет. в 13 извадени лимфни възли - 0/13
Лечение: Лъчетерапия, Nolvadex /Tamox./ and Zoladex. Започнала съм Хормонолечението веднага след лъчето, значи през Февруари 2004г.
На 20 Nov 05, след направена биопсия /имах съмнително образувание пак/- открит рецидив в същата гърда, до операцията.
Патология на: IDC 1.5, Grade 2 and extentive component of DCIS,micropapillary,solid and cribriform type intermediate grade, Er 3+, Her - Веднага след резултата от патологията прях нолвадекса , тъй като се подготвях за операция....Золадекса също го спрях.
На 29 Nov 05 ми направиха лява мастектомия със реконструкция на момента - в чужбина, с мускул от гърба.
Патология от мастектомията: IDC 0.6, grade 2 with extentive component of DCIS, micropapillary and cribiform type with  focal central necrosis, intermediate grade, with calcifications     Pr 2+ Er 3+ "In situ hybridization did not detect amplification of the Her-2/neu gene in the tumor cells"  Започнах химиотерапия на 16.01.01 - 6 курса FEC , свърших на 05.05.06 !!!
Започнах Zoladex на 26.Май.06 и Femara на 01.Август.06.  Значи този август стават две години откак взимам Фемарата, а през ноември стават 3 години след "рецидива". Лекарите ми казват РАЗЛИЧНИ МНЕНИЯ, но ми дават ЗЕЛЕНА СВЕТЛИНА като направя ТРЕТАТА ГОДИНА - в края на лятото.... Риска е за мен, но аз вътрешно съм убедена че това е правилното решение!
Дано ясно съм постнала "хисторито"
  bouquet  bouquet  bouquet

# 415
  • София
Здравей Хулиганке , радвам се че си добре след вливането. Аз имах 4 вливания на таксол и имам идея за какво става въпрос. Мисля , че таксотера е с по-малко странични действия.  Но вяко чудо - за три дни.  Аз не съм се залежавала чак толкова.  Най - хубавото е , че едното  вливане вече е минало.  Остават  по-малко.  Ти си силна и всичко ще е наред. Успех.
Здравей Кларисима  Peace
Благодаря ти за пожеланията и се извинявам, че не те помолих да да разкажеш за себе си .
Колкото повече споделяме, толкова повече информация ще обменяме и ще си помагаме взаимно.
Аз наистина се чувствам много добре.  Както казваш, всяко чудо за три дни.

# 416
  • гр.София
Здравейте милички
Ети че и за тази седмица приключих с Лъчето остават ми още 2.
Бабо Хулиганке много се адвам че си още по добре  bouquet
optimistche аз си мислех,че CICA CARE е над 100лв.Като свърша с ZERADERM,веднага ще си взема,но при мене май ще се наложи и друга намеса защото както съм казвала Гаврилов може да  е добър специалист,но те разрязва като прасе Cry
SSGG ако знаеш как те разбрам относно детето,само че при тебе са минали вече 5 години,а аз незнам преди 2 дена минаха 6 месеца от операцията и това чакане ще ме убие,лошото е че се намират хора който казват че и след 5 години е рисковано,както optimistche каза най страшно е на жена в детеродна възраст да и кажат че не трябва да имам бебе,но аз напълно те подкрепям за "риска" който ще поемеш защото и аз ще го направя.Доколкото прочетох на тебе ти е направена рекунструкция на гърдата в чужбина,моля те сподели за цените и найстина ли гърдата става като старата ти?Аз не съм с махната но искам да дам информация на жените с който се запознах и искат да си възвърнат предишния живот.  bouquet
Eххо разгледах някой твои снимки изглеждаш перфекно,но никъкав начин не ти личи че някога тази гад те е споходила,гледайки прическата ти това мисля да направя с себеси,след като стане горе долу твоита дължина да се напрая руса(само такава не съм била)та исках да те попитам с каква марка и кои номер цвят се боядисваш защото точно този искам,а моите дружки са само тъмнокоси.Прегръщам ви всички

# 417
 Heart Eyes
BEZ_STRAH ,не мога да кажа че е като старата, но ми харесва  Wink Понякога си мисля, че рецидива се получи за да ми даде още един урок ... Може би първият път не ми е бил достатъчен....нали в книгите пише такива неща  newsm78  Всъщност мисля че преди бах голямо мрънкало...а още когато ми махнаха фиброаденома през една малка дупчица, преди да е излезнал резултата от хистологията /дори не знаех че ще има такъв резултат Simple Smile / изпитвах ужас от белега от тази "дупчица"... мислех си как ще изглежда и т.н. Дори след лумпекомията, малко пак се притеснявах.... Сега го казвам съзнателно и сериозно - харесвам си реконструираната гърда и вобще не ме притеснява...Както и да звучи от страни. Може да си пишем на лични ако те интересуват подробности, но нали на теб не ти е нужно...Все пак е форум за бебета и майки, да не ги стресираме. Все пак не се товари с излишни неща  Hug  И моята прическа си я потдържам къса, никога не съм очаквала че ще ми отива такава, а сега ми е дори по-гъста и здрава от преди  hahaha  Само шкембето и апетита са ми в повече от хормоналните лекарства, но от опит знам /преди време като ги спрях за нула време си върнах формата от самосебе си/ че като ги спря ще се оправя  Embarassed  Е, има хора много по-зле, а аз си имам извинение.... Един грях имам - почти не спортувам, затова се зарадвах на ЕХХО, като каза че ходи на фитнес, optimist4e спортува, много приятелки имам извън софия, които спортуват .... и мен ме е срам  Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed  Ако може да го направя и това да ми стане навик ..... Разбирам те как се чустваш с това, че са минали 6 м и ти казват да изчакаш 5 г....., но времето минава бързо. Само не се фокусирай върху това, да  ти е фикс-идея.... Сега е време да мислиш за себе си, приеми ги още 2 години поне и после ще мислиш. Медицината след 2 години ще е напреднала! Тогава ще му мислиш.... А какво значи това,което си написала   "Eххо разгледах някой твои снимки изглеждаш перфекно,но никъкав начин не ти личи че някога тази гад те е споходила"   Wink 
Не се дръж като "ДРУГИТЕ"
Съжалявам, че не мога и аз да се публикувам снимката за момента....  Embarassed Embarassed Embarassed
По-скоро мен ме е яд че сме все хубави хора, а гадното е и че сме все по-млади....
Я виж БАБА ХУЛИГАНКА какъв готин ник си е написала, от всичко личи че е готина  newsm78 , като имам малко повече време и аз ще си напиша друг ник, че този съм го написала бържешком, като бях решила преди време да пиша....
Бабо хулиганке, имаш ли нужда от лекарства против повръщане или перука? Имам нещо в предвид. Една приятелка от чужбина ми даде няколко и щях да пиша тъкмо в дира да ги подаря. Не знам дали се повръща от таксолите, но ще се радвам ако мога да ти помогна  Hug Hug Hug Имам представа о това, което тя ми е казвала, защото и на нея и правиха таксол или таксотер /че малко ги бъркам/ и снощи докато заспя си мислех днес да ти пиша непременно.
Прегръдки и от мен
 Hug

# 418
Така първо отчета:
1. туморни маркери пуснати - ще са готови в сряда. Стискайте палци!
Тук едно въпросче - гледам, че в онкологията са ми правили само CA 15-3 маркер, а днес в Cibalab ме попитаха и за още един маркер дали не го искам CA125. Обаче аз не го знам какъв е. Гледам, че в картона ми Дудов едно време е писал само CA 15-. Какъв е този CA125?
2. преглед при мамолог - записан на 11 при доц. Александрова, не защото искам да изневеря на моя любим лекар д-р Марков, но ми е по-удобен като локация частния кабинет в който приема доц. Александрова, а тя също е много добър специалист. Ако има нещо тревожно, ще си скокна пак при Марков
3. преглед при гинеколог + цитонамазка - записан на 14 при д-р Райчева,
Взимам се в ръце и на 6 месеца ще си пускам пак всичко както преди, че без контрол може да пропусна нещо Simple Smile
Без страх и SSGG относно бебетата и аз като Хули считам, че трябва да се поизчака. Аз знам 5 години, че е рисковият срок за рецидиви  трябва да се спазва. По всички сайтове го пише това. Всеки сам си решава де и слуша какво му говорят неговите лекари, но това съм чела аз и лично съм го спазила.
SSGG добре дошла! Много си мила в думите за мен Simple Smile
Живо ме заинтригува с твоята операция в чужбина, нещо което аз твърдо съм решила, че ще направя ако се появи рецидив. Не искам никой да ме разбира погрешно - имаме прекрасни онколози в България, но са възпитаници на руската школа, която реже касапски и "до дъно". Имам приятелка с масектомия правена тук, която се измъчи 4 години докато успеят да реконструират гърдата й, точно поради начина на опериране.
Май се поотнесох, та SSGG ще споделиш ли къде-държава, клиника си правила операцията си? Добре ли е реконструирана гърдата ти? С 2 думи разкажи ми по-подробно, защото живо се интересувам.
За виждането - аз ходя на работа и вечер бързам да се прибера да видя малката, да си поиграя с нея и т.н. Уикендите често пътуваме извън София, та съм малко кът с времето, но ще измислим нещо, особено като стане малко по-топло Simple Smile може да ми направиш компания да разходим малката из парка някой уикенд Simple Smile ако нямаш нищо против де Simple Smile Ще го измислим Simple Smile
Аз живея на "Нишава" почти накрая до парка. Ти къде си?
Без страх предимството на късата коса е, че можеш сам да си я боядисаш, защото всеки месец я подстригваш  Wink от личен опит знам, че всяка коса реагира по различен начин на различните бои и затова ще трябва сама да намериш боята, която прави най-добър рус цвят при теб. Аз съм пробвала де що има по магазини и салони, без българските де.
На снимките съм с боя на Schwarzkopf, No219, Super Ash Blond ето и линк, но последния път когато се боядисвах пробвах една нова и ефекта от нея май ми пасва повече не мога да намеря линк обаче. Синя опаковка, има нещо XXL на нея и цветът беше нещо като  Arctic blond или нещо от сорта. Разгледай, аз довечера като си отида в къщи и ако не забравя ще проверя какво точно пише на нея.

# 419
  • гр.София
SSGG  кажи ми от чисто люопитство колко ти излезна рекунструкциата като цена и какво казват докторите на тази гърда може ли да има някога проблем и още нещо относно косата за момента съм спряла с химиото под въпрос е дали ще има още 2.Започна да ми ръсре нещо като коса но е слабичка и е побеляла нищо общо с преди от последната Химиотерапия са минали 2 месеца сега прав Лъче сгъстява ли се с времето сега твоита доколкото разбирам е добре,касичка ли е.Кажи  ми моляре много ме валнува това.
Еххо благодаря за линка към боята,само да поасне и ще се пробвам досега ми беше черна дълга и къдрава,ще е шок за околите в момента съм с дълга права черна перука,някои от момичетата видяха мой снимки.
Радвам се че си си пуснала изследванията и съм сигурна че всичко ще е ок.А за спорта как ви заблъзявам,бих почнала но още имам проблеми с ръката пък и с тази перука.

Общи условия

Активация на акаунт