Тема за всички ,борещи се с рака!!!!

• 208 142
  • 726
  •   1
Отговори
# 420
Без страх, до колкото съм чувала повечето жени бръснат този първоначален мъх и след това започвало да расте нормална коса...нека все пак да кажат тези които са го преживели, но до сега не съм чувала на някой да не му порасне косата....така, че споко  Wink

# 421
Какъв е този CA125? - според мен е туморен маркер за яйчници, все по-често го пускат и него, аз не си го пускам...прецени си...В гугъл може да прочетеш....
преглед при мамолог - записан на 11 при доц. Александрова  Sad   струва ми се недобра идея ... само съвет от мен, ходи си при твоя лекар. Всъщност не знам много за него, но А не е добра идея... Само мое мнение е, извини ме за което....
Когато се появи "рецидива" няколко лекари тук ме убеждаваха, че е мастна тъкан и да изчакам. Една биопсия щяла само да ми направи травми... Някак обаче не можех да спя и да чакам тази "мастна тъкан" и да я наблюдавам... За цени не мога да коментирам, защото ми помогнаха приятели и след въпросната биопсия там се наложи да ми направят всичките процедури там и ми помогнаха да бъде възможно най-евтино... Всъщност вече са ми ПРИЯТЕЛИ, тогава бяха само познати....но просто така се случи, нямаше много време за мислене.  А за това дали е добре, определено след лъчетерапия не може да стане реконструкция както ако гърдата не е била облъчвана.  Виждала съм снимки на страхотни реконструкции, но когато кожата не е облъчвана е различно. Моята е с мускул от гърба+много малко силикон. Както вече казах, нямаше време да мисля и избирам...Нямаше време и за разтягане на кожата и импланти, това се прави за по-дълъг период а нали се сещаш че все пак престоя ми там е пари....Доколкото знам, тук е с много добра слава Тепавичарова - тя е в София, но във Варна има също много добра клиника. За съжаление цените са височки, даже май са се повишили...и те както всичко....
BEZ_STRAH , подстригвай тази коса - аз си бях купила в къщи машинка. В най-скоро време ще започне да ти расте гъстата коса. Мисля към третия месец.... Но си мисля че в началото не се боядисва, или поне ти трябва безамонячна боя....
Е, сега пиша често, че съм в дълъг отпуск, това ще е до края на месеца  Wink  Затова имах в предвид да се видим с ЕХХО и с малката естествено....иначе времето ми е кът, то на кой ли работещ в днешно време не е.....Преди съм била в Стрелбище, вече не съм, но познавам района. Много малко съм потайна, защото така и не съм казала на повечето познати и роднини за болестта. Редно, нередно....вече е късно, а и няма смисъл  Wink
Иначе и снимка щях да си постна, но на лични мога да кажа повече неща.  newsm78
Е, то и без тва от вчера влизам през 3 часа във този форум....запалих се  Wink
Даже спортувах днес  Laughing  така де, срам ме е ....
ЕХХО, аз знам че изследванията са ти в норма. Пък и нося късмет Hug  Истина е и е изпробвано  Hug Родена съм в неделя и още куп други неща  Hug
Сега започвам пролетно почистване  #Crazy

# 422
Понеже съм си записала час вече, ще отида, но все пак ще посетя и моя лекар след това Simple Smile то бива престараване, бива ама чак пък толкова  Mr. Green

# 423
  • гр.София
За тези 2 месеца 2-3 пъти бръснах главата,но не ми харесва как ръсте нещо може и да е от лъчето,единственото "хубаво " на Химиото беше че 4 месеца нямах косъм по тялото аз сега избиха доста и твърди та се надявам че и косата ще стане така.
Исках да ви питам и по повод ръката сега 6 месеца след опрерацията продължавам да чувствам все едно е увилена от ято оси все едно не е моя,та една женица оперирана и тя от Гаврилов "докога ще е така"а той и казал докато си жива както винаги изключително мил и давъщ стимул за живот.При вас с времето оправи ли се?
Еххо и аз щях да ти кажа за Александрова,но видях че си написала че после ще ходиш до Марков,тази женица на комисията каза че ще ми одрежат гърдата #2gunfire #2gunfire #2gunfireизключително коромпирана ми казваха други жени.

# 424
  • гр.София
За тези 2 месеца 2-3 пъти бръснах главата,но не ми харесва как ръсте нещо може и да е от лъчето,единственото "хубаво " на Химиото беше че 4 месеца нямах косъм по тялото аз сега избиха доста и твърди та се надявам че и косата ще стане така.
Исках да ви питам и по повод ръката сега 6 месеца след опрерацията продължавам да чувствам все едно е ужилена от ято оси все едно не е моя,та една женица оперирана и тя от Гаврилов "докога ще е така"а той и казал докато си жива както винаги изключително мил и давъщ стимул за живот.При вас с времето оправи ли се?
Еххо и аз щях да ти кажа за Александрова,но видях че си написала че после ще ходиш до Марков,тази женица на комисията каза че ще ми одрежат гърдата #2gunfire #2gunfire #2gunfireизключително коромпирана ми казваха други жени.

# 425
  • гр.София
Съжелявам за 2 отговора нещо се бъгна PC-to Embarassed

# 426
Без страх те лекарите винаги казват най-лошото за да не кажеш, после че не си знаел. Мисля, че всички са минали по този път.
Иначе мишницата все още ми е леко изтръпнала и все едно не е моя. Не е най-приятното нещо на света, но това да е само Simple Smile Просто избягвам без повод да я докосвам. Мисля, че наистина ще е така до живот. Дано съм разбрала правилно въпроса ти Simple Smile
За косата и химиото не мога да споделя, лични впечатления, но моя приятелка, която претърпя химио след него имаше страхотна гъста и къдрава коса. Преди това косата и беше леко чуплива, но след химиото имаше просто невероятно къдрава коса.

# 427
Хахахаа, уплаших си доктора преди малко Simple Smile Звъня му и понеже си станахме близки покрай всичките неща, и му казвам "Ники, искам да ме видиш" и той милия се стресна "Какво е станало, има ли нещо". После ми каза, че се е уплашил в първия момент като съм му казала така.
Е в сряда съм при него на преглед, явно ще се обадя да отменя часа при Александрова.
Мерси за споделеното мнение, аз бях чувала други отзиви за доцентката, но явно...... Не ми се рови сега да чета.

# 428
  • София
Аз лично съм оперирана от доц. Александрова през цялото това време и съм много доволна от нея.
Може и на някои да се струва груба, но е много добър специалист.
Това е мое мнение и не го налагам.

# 429
Здравей,Еххо!искам да те помоля да отговориш на няколко въпроса на една моя приятелка,която има втори  брак и иска да има дете.Оперирана е 2005год.,минала е химиотерапия,лъчетерапия,2Год Золадекс и сега е на Тамоксифен.Золадекса го е приключила.Иска да ти зададе някои въпроси,но не във форума,затова ти давам имейла dxdesi@abv.bg.Моля те пиши и.Благодаря ти предварително.

# 430
Здравей Хулиганке , не успях до сега да ти отговоря , защото от една седмица съм на работа  и свободното ми време понамаля.  Аз съм оперирана преди 8 месеца .  Имах 8 химиотерапии- 4 ФЕК и 4 таксол. Не искам даси ги спомням. По - трудно понасях таксола. Освен това през цялото
време ми падаха  левкоцитите. По време на лъчетерапията  изкарах две тежки вирусни инфекции . В началото имах тревоги около евентуалната нужда от лечение с херцептин , но при повторни изследвания се оказаза за моя радост , че не е необходимо.Ако бях започнала таксотер щях да направя 6 химиотерапии , но тъй като не отговарям на критериите  на МЗ за отпускане на това лекарство / поне към това време /  трябваше да си го купувам-  6 дози по около  3000 лв и херцептин - 52 дози / за една година - всяка седмица / по около 1500 лв едната. Не ми стигаше стреса от диагнозата, та трябваше да преживея ужаса от финансова безпомощност. Но сега всичко е минало. Дано за никого не се повтарят нещата. Дано занапред Живота ни донесе  повече радост.   Сега започнах нолвадекс. Ще започвам и золадекс. Надявам се да нямам проблеми с това лечение. Опитвам се да гледам по- позитивно . Затова чета редовно всичко , което пишете тук. Тук намирам опора и вяра. Като едно малко общество от добронамерени и изстрадали хора , които могат взаимно да си помогнат. Пожелавам на всички оздравяване.

# 431
Здравей,Еххо!искам да те помоля да отговориш на няколко въпроса на една моя приятелка,която има втори  брак и иска да има дете.Оперирана е 2005год.,минала е химиотерапия,лъчетерапия,2Год Золадекс и сега е на Тамоксифен.Золадекса го е приключила.Иска да ти зададе някои въпроси,но не във форума,затова ти давам имейла dxdesi@abv.bg.Моля те пиши и.Благодаря ти предварително.

desii6 дано успея да отговоря на въпросите й, все пак не съм специалист, а просто съм минала през това  Peace Понеже мразя да се представям многословно и с нещо от сорта "Здравейте аз съм вашата леля"  Mr. Green ше ти изпратя мейла си на лични и нека приятелката ти ако иска да ми пише.

# 432
Благодаря ти!Знам,че не си специалист,но тя търси сродни души,които след операцията имат деца.

# 433
Добро Утро на всички  bouquet

Здравейте момичета- кокичета- не съм се изгубила; ударих го на пътешествия- бях на екскурзия и тотално забравих че съм болна Hug И се чувствам страхотно  Crazy
Е като се върнах ходих и до Онкото за изследванията и поредната инжекция Золадекс- но това е между другото
Надявам се всички са добре- добре дошли на новите момичета- за съжаление  Peace

Лек и Успешен ден на всички   bouquet

# 434
Момичета и баби Heart Eyes здравейте и от мен....
Искам да ви питам на колко време правите контролна мамография?
Аз правих година и половина след операцията (доки щеше на ме набие меко казано) и чак след 10 дни съм на преглед с резултатите. Обаче в заключението пише, че има разни образувания (за по-точен превод съм пас), за които може би ще трябва и ехография...
Мен ме обзема лека тревога....
Золадекса ще продължа да го слагам на три месеца. Хормоните ми показват пълен и тотален застой.
Иначе си работя та щушех се вдига. След работа астъпвам втора смяна  Mr. Green Mr. Green в къщи... Веселба...

Момичета взимате ли някакви добавки? И какви?
Щото аз съм само на здравословна храна. И чзат пат зелен чай....

Успешен ден.... налягат ме служебните задължения... Ще пиша пак по-късно Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт