Тема за всички ,борещи се с рака!!!!

• 208 133
  • 726
  •   1
Отговори
# 435
veselinap привет  Hug
След операцията 3 години (докато пиех Нолвадекс) ходех на 3 месеца на ехография. След това продължих на 6 месеца. После докато бях бременна и след това поразредих, но мисля пак да си върна стария график - на 6 месеца.
Доколкото знам винаги се прави първо ехография и ако има неясноти се прави мамография, поне за възраст под 40 г. и ако при мамографията има подозрителни участуци се взима решение за биопсия или оперативно изваждане на образуванието.
Мамографията дава по-ясен образ от ехографията и ми е малко странно, защо при теб след мамографията има нужда от ехография....както и да е не съм лекар, просто разсъждавам.
Мисля, че година и половина е ужасно дълъг период без преглед, особено ако си оперирана.
Стискам палци тези образувания, които са видели да са нещо безобидно  Praynig

# 436
  • София
Здравейте момичета.
Не съм писала отдавна, Чета ви обаче редовно.
Първото вливане мина.На 2.04 ме изписаха.
Правя сравнение с химиотерапиите, които ми правиха преди години.
Още е рано да съпоставям, но тогава като, че ли периода след вливане беше по-страшен.
Не, че сега съм се чувствала отлично, но наистина мисля, че по-леко ми понесе.
Първото мина , остават още пет. Малко, нали ?
Но ще устискам - с такива приятели като вас е по-лесно!!!

# 437
Де да знам.При това правих дигитална мамография.
И аз съм на Нолвадекс+ Золадекс.
Знам ли...
Тъй като мамографията я правих в частна лаборатория, силно се надявам заключението на тамошния лекар да е един вид застраховка. Пред вид историята ми...

Не, не без преглед. НА всеки три месеца съм на преглед. Дабе сега скоро правих и МЯР на горни коремно органи. На гръден кош и бял дроб.

# 438
  • гр.София
Здравейте милички и от мене и аз да се отчета  какво се случва.Вчера и днес трябваше да ми е последното Лъче да ама не,все тая пуста къращина която години на ред ме преследва,все се базиках че ще ходя на поп да ми пее,ама май наистина ще трябва да отида.
Та легнах си аз на апаратчето вчера и си мисля "айде днес и утре и това да се махне"а оная ти машина като и стана нещо ,доидоха цифра хора,а аз си лежа гола ,а те вокат това отдавна не се е случвало,да спря лъчео вчера,всичко ни изпратиха вкъщи,дадоха ни телефон да званнем днес сутринта,званя аз и ми викат апарата се е повредил сериозно и не се знае кога ще се оправи ConfusedХубава работа,в специализирана болница в София няма да се извършва временно лъчетерапия.Та си мислех минаха вече 4 дена с почивните дни и вобще заслужава ли си да чакам,не минава ли време и ефекта вече не е никакъв.Много ви прегръщам

# 439
ОООО, споко...апарата в онкологията в дървеница се разваля най-редовно....Дори почти при всеки, то този с който ме облъчваха мен преди 4,5 год. разбрах в последствие че е от 1968 година  Laughing При мен не работеше само 4 дена...казаха че е имало случаи да не работи 2 седмици....Но мен ме успокои лъчетерапевта, че лъчето се натрупва и няма проблем. Е, после като ми дадоха епикризата пишеше че съм направила 5 по 5 = 25 лъчетерапии по 2 рада...никъде не пишеше че съм прекъсвала....  Confused  Ама нямаш друг избор, освен да даваш зор и ако много вече стане почивката да поискаш на друго място да те допекът...Ама обикновено не искат....Ше се оправи до 2-3 дни най-много....И стига обвинява каръщината...така я привличаш  Shocked не го ли знаеш?   newsm78
ХУЛИ, много  Hug  Hug  Hug  Hug  Hug
veselinap , аз правя вече мамограф всяка година, но то вече 2 години де....дай боже след време да ги разредя.....няма съмнително, несъмнително....не може обаче по-често от година....
добавки....взимам от време на време, ама най-важно е спокойствието   bouquet
а с тая хормонална терапия не мога и апетита да си контролирам много......
 bowuu

# 440
 Embarassed Embarassed Embarassed Същата ggs ли си дето пише и в клуба????
Здрасти...
Знам че спокойствието е най-важно, но  Embarassed колкото и да се старая има дни в които ме избиват нервите страхотно...

Хехе, апетитът ми е ... мани, мани.. Имам да смъквам 13 кила. Но много бавно става. Май ми се е объркала обмяната от химиото... Както и да е... старая се

# 441
Здравей, аз съм   bouquet а ти си май някъде в Гърция.....да не ходя да гледам сега в дира.... Ти май се храниш доста умерено, предимно салатки и т.н? То и аз уж, но напоследък съм по-свободна и все ми се хапва нещо - домашна баница, филийка с нещо си....  Embarassed
Тук съм регистрирана ssgg, защото като се регистрирах преди време беше само за въпросче и ми искаше повече букви и не знам какво си...
А вчера, дори и до преди малко не можех да се сетя как ми беше тук регистрацията......И съм писала вчера като гост, с ника ggs  Embarassed
....егаси хормоналната терапия  #Crazy #Crazy #Crazy  Е, поне си имам все извинение  Embarassed Този клуб ми харесва много / е, темата не особенно  Tired  /

ЕХХО, днес е сряда, да ни пишеш как е минало....

# 442
  • София
Ако не ви харесва заглавието на темата, дайте предложения за ново !!!!

# 443
За качването на килограмите - всички качват когато са на хормонална терапия. Моя приятелка с която сме оперирани заедно (по-голяма е от мен) имаше - химио, Золадекс и Новадекс. Тя не спазваше толкова стриктен режим като мен и качи над 20 кг, но след като всичко свърши се взе в ръце и стана същата фиданка, която беше преди. Мацка та дрънка. Така, че споко, ако можете спазвайте хранителен режим, повече плодове и зеленчуци, по-малко сладко (ако може хич даже), тестени също ако може без тях....а когато всичко свърши, живот и здраве стига да искате и да се мобилизирате ще върнете предишната си форма.
Честно казано аз тогава промених начина си на хранене, т.е. хапвам по-здравословно, горе долу разделно без вманиачаване. Сега това вече е част от мен и инстинктивно спазвам същия режим.
Заглавие ще помисля, макар че не ми е най-силната страна това...математик, к'во да ви кажа   Joy

# 444
Е, имах в предвид че повода да пишем тук не ми харесва много....за мен заглавието на темата няма значение... Да, аз когато спрях след рецидива временно хормоналната терапия се стопих за нула време, даже по време на химиото не съм качвала. Когато почнах наново хормоналната една година не се пробених и си мислех, че от тази няма да пълнея.... Обаче от тази зима за нула време бухнах като козунак   Joy  е, към 6-8 кг ама.... на корема, дръжките на кръста и дори на бутовете  Embarassed това да ми е косура, ама апетита ме плаши...не се наяждам и си мисля за ядене Embarassed И само си правя планове за спорт, с триста зора се качвам на кростренажора, дето го взех специално за случая....Е, понякога дори играя гимнастика в къщи, но зная че спорта е много важен. Но някак много ми е трудно да стана редовна  Thinking  ХУЛИ, не пишеш как си   bouquet

# 445
  • София
Как да не пиша ! По-нагоре съм написала - добре съм и по-добре ще ставам Joy Joy Joy
Това с пълнеенето - ами аз наддадох с 20 килограма /говоря за преди/ и ги задържах след като спрях хормоналните, т.е. след петте години. Бях 48 кг, станах 68 .
И то само на дръжките около талията и корема.Е и малко като цяло.Ама пък не съм се подлагала на никакви диети. Вярно е, че сладко и тестено не ям, но не съм ги и обичала тези неща. Предпочитам зеленчуците и то в суров вид и мръвките.
Така, че салатки в индустриални количества и гарнитура мръвки. Пийвам си водчица почти всяка вечер, като гледам да не прекалявам  hahaha
Спорта ми е работата. Откакто съм с това заболяване не съм спряла да бачкам. И не ми остава време да си мисля за глупости.
Вкъщи натоварването е пълно - деца, внучки мъж и баба  Joy Joy Joy Абе, купон, абсолютен......

# 446
Аха, аз съм и та у Византийско съм.
По принцип се храня умерено. Но по празниците (Коледа и т.н) леко му отпуснах края и ела да ме видиш каква картинка съм. На мен нормалните килограми са ми 58. В момента съм 73. Егати само бременна съм била така.
Сега спрях сладкото (което ми е адски трудно признавам), тестеното. Действам само на салати (почти без олио), поле на скара или риба. Обезсолени млека, сиренета и т.н.

И аз не съм спряла да бачкам. Че даже и втора смяна имам всеки ден  Mr. Green Mr. Green в къщи... Искам да ходя на фитнес. Но наистина нямам време. Та съм решила да меткам баджаци в къщи....Я да видим какво ще излезе...

Прегледът ми е другата седмица. Да, разбира се, че ще пиша...

М/у другото хора, 20/04 - 29-04/08 ще си бъда в София. Който му е мерак и има желание, може да си уредим една среща на салатка и червено винце...  Hug Hug

какво ще кажете?  newsm78

# 447
veselinap има и по-компетентни от мен в спорта в тази тема, така че да дават акъл, но аз лично не мога да се мобилизирам да правя упражнения в къщи. Виж с уредите е друга работа, много са ми приятни и минава бързо времето. Даже се бях засилила пътека да си взимам в новата къща, добре че изчаках. Понеже имам фитнес в сградата в която работя пробвах същата пътека известно време и се оказа, че адски ме болят колената от нея. Спрях изобщо да я ползвам.
Най-съм доволна от степера. В момента не смятам да купувам за в къщи, защото ми е по-лесно в обедната почивка да слезна долу, но ако преместят офиса ни някъде където нямам удобен фитнес при всички положения, ще си взема степер. Имала съм крос тренажор, но честно казано степера ми е фаворит. Говоря за голям, истински степер на добра фирма.

# 448
Сори за 2-рия пост, но да добавя нещо - по повод заглавието - ако го променим няма да бъде толкова ясно за какво е тази тема. Честно казано аз случайно влизайки в Здравния форум видях заглавието и моментално реших да погледна за какво става на въпрос. Така, че нека не го сменяме освен с нещо също толкова безкрайно ясно и самообясняващо се (ами от английски ми дойде тази дума, нещо не можах да се сетя за БГ еквивалент)  Peace
А пък и то се оказа, че не загравието не е хубаво, а че има толкова хора които пишем в тази тема, но пък хубави хора  Heart Eyes

# 449
 Hug ХУЛИ, прочетох че писа ама ми беше малко...  Hug

Общи условия

Активация на акаунт