Тема за всички ,борещи се с рака!!!!

• 208 111
  • 726
  •   1
Отговори
# 585
  • София
ЧЕСТИТО ВОЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО!

easter       easter      easter

БОГ ДА ВИ ПОМАГА И ИЗЛЕКУВА, КАКТО ИЗЛЕКУВА И МАЙКА МИ!  love001

# 586
  • София
Бабче, къде се лекуваш ?
Оперирана ли си ? Дай малко повече инфо за себе си.
Ние не сме лекари, но в разговорите си си даваме и информация и кураж.
И какъв е този проблем в костите не казаха ли?
А ти не прочете ли какво пише там? Аз например винаги чета, преди да дам резултатите от изследванията.
В моята последна сцинтиграфия пише, че имам дегенеративни изменения на костите. Коксартроза, остеопороза, артрит и артроза. Няма данни за М изменения и Т формации.

# 587
Новак съм.  оперирана съм на 02 10 2007г във втора хирургия на мед.академия от рак на гърдата Диагнозата ми е ; карцинома гландуле маме синистри. ст.пост квадрантектомиам гландуле маме синистри ет дисекцио лимфоноди аксиле синистри
хистологичен резултат; нискодиференциран инвазивен дуктален карцином с единични ту-емболи в съдовите пространства  G3 pT1c N0 L1 R0
Минах 6 курса червена химиотерапия. сега съм направила куп изследвания На сцинтиграфията пише; при изобразяване на костната система на 3 нива в АР и РА проекции се наблюдават зони с по-висок метаболизъм;
1.Лява криста илиака-136 процента
2.L3 L4 L5- 138 процента
заключение; Описаните изменения най-вероятно са патология
Това е което пише Не знам какво точно е но малко мe успокоява ту. маркер Мисля че е добре 12.8 / до 31 U/ml   
След 7-ми се надявам да има легло в "Царица Йоана" Тогава ще се срещна с професора и ако всичко е наред ще започна лъчетерапия На 200км съм от София и затова чакам за легло последната химия ми беше на 17март и не знам дали и това е нормално защото тук пише че трябва да започнат 4 седмици след химията
Иначе съм бабче на 45 години Имам 3 дъщери и 4 внучета и най много ми е ЯД и страх заради тях защото не притежавам нито един от рисковите фактори описани в "Рак на гърдата" Раждала съм рано.кърмила съм.не съм взимала никога противозачатъчни и най много ме тормози че няма никой от рода ми с тази диагноза защо аз да съм първата МОЛЯ се на БОГ поне да съм последна-само това искам а за мен каквото дойде!!!                     

# 588
Здравейте!
Ужасно объркана и дезориентирана съм. Не зная към кой специалист да се обърнем, нито в коя болница да търсим помощ.
Накратко нашия случай: Брат ми е на 21 години. От 20 дни е в Окръжна болница като първоначалното му оплакване беше силно главоболие и загуба на зрението на лявото око. Преди 5 дни му направиха операция за отстраняване на тумор в сфеноидалния синус. Преди да започне операцията лекуващият лекар не беше сигурен дали се касае за инфекция, тромбоза или тумор, скенерът не давал ясна картина, въпреки че е поставено контрастно вещество. След операцията мнението му беше, че е тумор, при това злокачествен, тъй като има нарушение на сфенуидалната кост. В момента изчакваме резултатите от биопсията. Туморът е отсранен на 70 %. От вчера брат ми е с много силни болки в колената и стъпалата. Лекарят му е на мнение, че случаят вече не е в неговите компетенции.  Shocked
Ще съм ви много благодарна, ако можете да ме посъветваме как да продължим оттук нататък или да ме подготвите какво ни предстои...

Желая здраве на всички вас!   bouquet

# 589
как може да са го оперирали само със скенер???трябвало е ЯМР!! Naughty

# 590
ЧЕСТИТО ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО НА ВСИЧКИ Peace

МНОГО МНОГО ЗДРАВЕ И ЩАСТЛИВИ МОМЕНТИ   bouquet  bouquet

# 591
как може да са го оперирали само със скенер???трябвало е ЯМР!! Naughty

Още при постъпването в болницата са му правили ядрено-магнитен резонанс, на който са видели по-скоро нещо като слуз и са решили, че е възпаление на носната кухина. След проведено лечение срещу възпалителния процес правят скенера.

# 592
  • София
А как доктора може да твърди, че тумора е злокачествен след като не е излязла патологията ?
Май наистина трябва да потърсите второ мнение.
Според мен преди операцията е трябвало да се направи първо биопсия.
И пак според мен да се твърди, че има опериран злокачествен тумор е безотговорно.

Последна редакция: вт, 29 апр 2008, 14:07 от Баба хулиганка

# 593
Честито възкресение Христово!
Пожелавам на всички много здраве и късмет!
Много сила и оптимизъм!

# 594
Резултатите ми за HPV всичките видове, които изследват Геника са отрицателни Simple Smile
Приключих с изследванията за първото полугодие Simple Smile Октомври пак на линия и повече никакви пропуски Simple Smile

# 595
  • София
Браво на теб    bouquet  Радвам се!
Днес ти си втората, която ми съобщава добра новина.
Дай боже от днес натам само такива вести !

# 596
Здравейте!
Ужасно объркана и дезориентирана съм. Не зная към кой специалист да се обърнем, нито в коя болница да търсим помощ.
Накратко нашия случай: Брат ми е на 21 години. От 20 дни е в Окръжна болница като първоначалното му оплакване беше силно главоболие и загуба на зрението на лявото око. Преди 5 дни му направиха операция за отстраняване на тумор в сфеноидалния синус. Преди да започне операцията лекуващият лекар не беше сигурен дали се касае за инфекция, тромбоза или тумор, скенерът не давал ясна картина, въпреки че е поставено контрастно вещество. След операцията мнението му беше, че е тумор, при това злокачествен, тъй като има нарушение на сфенуидалната кост. В момента изчакваме резултатите от биопсията. Туморът е отсранен на 70 %. От вчера брат ми е с много силни болки в колената и стъпалата. Лекарят му е на мнение, че случаят вече не е в неговите компетенции.  Shocked
Ще съм ви много благодарна, ако можете да ме посъветваме как да продължим оттук нататък или да ме подготвите какво ни предстои...

Желая здраве на всички вас!   bouquet

Здравей!
Много съжалявам, че имаш повод да пишеш тук.  Hug
Виждам, че си нова, затова накратко ще ти разкажа за един случай по нова година. По новините разказаха за ужасен инцидент, при който загина майка на три деца край пътя за София. Причината за катастрофата- прилошаване на бащата, поради тумор в мозъка. На бащата направиха операция двама професори- ще ти дам линк по-надолу. Следих развитието докато имаше информация във форума и можеше да се помогне с нещо. Последно знам, че бащата- Тодор- се възстановява и не желае повече да се изнася информация- за което абсолютно го разбирам. Но поне за вас ще е полезно да знаете за тези специалисти, които се занимават с подобни случаи. Желая ви много късмет и шанс за успех.  Hug

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=261974.480
 http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=budeshtimaiki&Num … ollapsed&sb=5

# 597
ЗДРАВЕЙТЕ!
Не знам защо но никой не коментира моите; диагноза и резултати! Може би са прекалено зле или много добре за да се заслужава да им се обръща внимание Писала съм и на други места но след като ги напиша; край! Не знам какво да си мисля а тези дни до след 7-ми ми се виждат много далеч и много бавно ми минават
Отгоре на всично; не знам дали съм измръзнала или какво но започнах да кашлям и не знам какво да взимам Опитвам с бабини илачи но вече 1 седмица и нищо!
МОЛЯ ВИ! Кажете ми поне /вие сте ветерани/ нормално ли е толкова време след химиотерапията/17 март/ да се провежда лъчетерапия Четири седмици отдавна минаха?

P.S. Простете ми. знам че не сте лекари!! Аз просто мисля на глас newsm12 newsm78

# 598
  • София
Здравей Бабче.
Не се сърди, че не коментирахме твоя случай, но май само аз влизам напоследък в темата.
Според мен диагнозата няма какво да се коментира.
Туморния маркер е отличен и това ме радва.
Що се отнася до сцинтиграфията - възможно е да има М процес, щом пише патология ?
Но това, пак според мен ще бъде повлияно от лечението, което прилагат.
А лъчетерапията ще я започнат, не се притеснявай, че са минали толкова дни.
Сега само кашляш ли или има и друго ? Ако искаш посети личния лекар. След химиотерапия много по-лесно можеш да пипнеш вирусна инфекция.

# 599
Благодаря.ХУЛИ! Болеше ми гърлото/сега не/ и после започнах да кашлям Сигурно е вирус но личната лекарка се страхува повече от мен да ми даде нещо Праща ме на 100км да се консултирам с онколог Тук при нас в Петрич нямаме онколог центъра ни е в Благоевград
Там проведох химиотерапията Но пък апарата за лъчетерапия им е много стар и лъчетерапията ще е в Царица Йоана в София

Разкъсват ни от пътуване Вече ми писна а къде ли му е края???

Общи условия

Активация на акаунт