ПРОТЕСТИ И СТРАСТИ - градините в София

• 16 086
  • 494
  •   1
Отговори
# 180
хихихихи, плащат на родителите, чиито деца са извън класацията, за детегледаааачкиии  Outta Joint
По-добре за частни градини (че нали се търси осигуряване подходящата за децата среда, а не да кибичат самички у дома)

# 181
  • София
лелеееее, като си помисля, че и в събота така ще бъде - всеки ше си знае своето и ше тъпчеме на едно място  Twisted Evil
Ним,

Предлагам да поискаме списък със затворените, пустеещи, продадени и тн детски градини и ясли.
Всички пустеещи градини да се ремонтират и да отворят врати септември месец. Ама няма няма пари! Ако не стигат - да вадят от джобовете на тия дето са взели рушвети, за да сме на това дередже  #Cussing out
Ранно класиране не виждам какво ще помогне, ако решим да се борим за осигуряване на липсващите места още за тази година!
Да се взема спешно решение и да се субсидират и частните градини, както държавните - те ще отворят места за доста деца..
Да се помисли отново върху предимствата - определено смятам, че трябва да остане само родители с по-голямо дете в градина, инвалиди - само ако са самотни родители. И първо се записват родителите с предимство - срок 1 месец, и за нас после 1 месец и класиране.
Целогодишен прием на деца в градините и яслите.
Да се увеличат заплатите на лелките в градините. Да се назначават на 2 смени, а не да ми работят само до 16.30ч и после - идвайте да си вземате децата по-рано..
Осигурявайки места на децата ни да върнат старата наредба, а не да се водят по последната с плюс още 6 и незнам колко си деца извънреден прием и групите да се пукат по шевовете

И не на последно място - тия дето ни докараха до тук - на съд!!!!!!! тия дето знаят, че сме на това дередже и се чешат - и те на съд... ааамааа хааа

и следващата стъпка е овреме да се обърне внимание на бройките места в училищата, щотоооооо не ми се мисли....

това от мен..

събота и аз ще дойда, но с детенце...
elito, извинявай но ако се реши проблема с недостига на места в детските градини какво ще ти пречи да си останат предимствата за брат и сестра в същото детско заведение?

# 182
нямам навика да пиша във форуми, ама никак, обаче след 4-ти изтрещях от нерви. живо ме интересува коментарът ви по повод трите линка от преди малко - за заданието, за предложението на сирма, и договорът. днес ги открих още по обяд, зарязах всичко служебно, за жалост, важно:(((, и ги изчетох уставно. около 200 стр. текст са. та, и в заданието на общината, и в техн. предложение на фирмата, има нещо много притеснително. вижте, като намерите време, какви са оторизациите на директора през административния модул на т.нар. система за управление на ... - вкл. и да редят класиранията. И така, и в двата документа, под точка - 2.10.2.1.1. поддиректория "ниво на достъп "директор" е записано следното: "Регистриране и управление на молбите за кандидатстване за прием в ДГ". в документа за процедура по ЗОп е на стр.20, а в техническото предложение на Сирма - на стр.19. Да ни е честито. Ето ви го законно облечен отговор на въпроса как ще става класирането. та що се състезавахме през електронно записване, като всичко си е там - В ДГ. нали щеше да реди класирането програмен модул, или както там се нарича. това първо. Второ. вижте, моля, как е озаглавен първият файл - този на заданието. прочетете целия линк и си помислете откога още на ниво процедура последното разширение на файла носи името на една от фирмите - бъдещи участници в конкурса по ЗОП. за нея специално задание ли е имало или как. само питам, де, не че не знам отговорите на тези въпроси. Относно потвърждаващите мейли. признавам си, водих кървава словесна едномесечна битка, за да ги получим. побърках общинарите на по-ниските управленски нива и други хора, докато не казаха, че предложението е разумно. добре, че поне на това се съгласиха, иначе сега да сме изкукали всички, освен след понеделнишкия екшън и от това, дали системата ни е приела заявките. Не съм с предимства, не познавам ни една учителка/ директорка, работя с (не в) медии, та затова си позволих да ги тормозя и тях. и както разбрах, май като мен са били още. помогнаха поне за обратните мейли, колегите от медиите. но двата съществени въпроса си остават - кой класира децата ни и как. по каква система. не кога.

# 183
  • In the jungle out there..
Аз имам един въпрос...
Как, по дяволите кандидатурите за дадено детско заведение се увеличават, при положение, че бутонът "кандидатствай" го няма от понеделник насам  Crossing Arms Или...само аз не го виждам newsm78

# 184
..................elito, извинявай но ако се реши проблема с недостига на места в детските градини какво ще ти пречи да си останат предимствата за брат и сестра в същото детско заведение?
звездица, прочети пак - това е единственото предимство, което според мен трябва да остане!
и тези на родител инвалид - само, ако той е самотен родител.

# 185
  • София
но двата съществени въпроса си остават - кой класира децата ни и как. по каква система. не кога.

много правилно! обясненията за начина на класиране, дадени в сайта, са изключително объркващи.

# 186
алекс, откъде ги извади тия здрави нерви бе?! давай още инфо, моля те

# 187
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
Аз имам един въпрос...
Как, по дяволите кандидатурите за дадено детско заведение се увеличават, при положение, че бутонът "кандидатствай" го няма от понеделник насам  Crossing Arms Или...само аз не го виждам newsm78

не виждаш бутона кандидатствай, ако вече си пуснала кандидатура за това място или ако изобщо нямаш право на кандидатстване в тази възрастова група

# 188
Аз имам един въпрос...
аз лично вчера кандидатствах за още две ясли Peace
отиди в някоя ясла където не си кандидатствала и там ще го има бутона

# 189
  • гр. София
хихихихи, плащат на родителите, чиито деца са извън класацията, за детегледаааачкиии  Outta Joint
По-добре за частни градини (че нали се търси осигуряване подходящата за децата среда, а не да кибичат самички у дома)

Аз съм на мнение, че в момента не е зле общината да помисли за това да субсидира по някакъв начин частните детски градини, за да може тези деца, които не са се класирали в общинските, да могат горе-долу да се справят финансово с частните. Не че в моя квартал има частна детска градина, но ако хората с пари разберат, че ще имат по-добра доходност и сигурна "клиентела" може и да открият такава. Според мен това е временен вариант, но все пак трябва да се помисли.

# 190

Аз съм на мнение, че в момента не е зле общината да помисли за това да субсидира по някакъв начин частните детски градини, за да може тези деца, които не са се класирали в общинските, да могат горе-долу да се справят финансово с частните. Не че в моя квартал има частна детска градина, но ако хората с пари разберат, че ще имат по-добра доходност и сигурна "клиентела" може и да открият такава. Според мен това е временен вариант, но все пак трябва да се помисли.
миле, не е добре да помисля да субсидират - задължително трябва да го направят. Защото тая бомба вече гръмна. Сами си го натресоха. Ако интернет системата не се беше сринала едва ли щеше да гръмне така тоя проблем с местата. Май накрая ще благодарим на Сирма, че се осраха  Mr. Green

# 191
  • София
..................elito, извинявай но ако се реши проблема с недостига на места в детските градини какво ще ти пречи да си останат предимствата за брат и сестра в същото детско заведение?
звездица, прочети пак - това е единственото предимство, което според мен трябва да остане!
и тези на родител инвалид - само, ако той е самотен родител.
извинявам се   bouquet , явно в 12 часа през нощта  нещо блокирах и аз  като сайта  Laughing

# 192
относно здравите нерви - тренинг, според трудовото ежедневие. то с всичко се свиква. най-вече по дифолт - с работа с  хора, дето мнооого дълго време да им обясняваш, докато вдянат. извинете ме, но наистина нямам повече време. готвя утре нещо служебно и ако продължавам така, ще се проваля, както и други хора ще проваля. просто по-рано от събота сутрин не мога да продължа с тази тема. но вие, ако сте по-свободни, продължете с тези три докумнта, "щедро" публикувани на страницата на общината. там е "ключът от палатката", както се казва. ако ще се протестира, се търсят основателни, чисто законови механизми. и се работи с документи. да не говорим, че пак там намерих, че имат ангажимент за горещ телефон. де го, аз поне не го открих.  и нищо не разбирам от хардуер и софтуер, кой какво обещал, кой какво направил, кой как тествал, пак там. ако има юрист и софтуерист сред вас, захващайте се, да свършим работа, по възможност - преди понеделник. с ясно изразено становище какво и как искаме, срещу какво протестираме, с какво се съгласяваме, какво приемаме/ не примаме. и най-важното. аз поне не съм съгласна да се гаврят с детето ми. с мене може и да допусна, но с него - не.

# 193
аз все още не мога да отворя сайта Thinking...цял ден опитвам

# 194
  • гр. София
Току що прочетох на сайта на Столична община един апел от самата община :
http://www.sofia.bg/pressecentre/press.asp?open=10&sub_open=27711&nxt=0
Цитат:
Ръководството на Столична община апелира проблемите, продиктувани от дългогодишната криза с недостига на места в детските градини, да не бъдат политизирани, а да обединят всички политически сили в Столичния общински съвет за по-бързото изпълнение на Инвестиционната програма на кмета на София, която ще доведе до откриването на нови места.

Много бих искала да прочета тази програма, мисля че бих се справила и с цифрите в нея, но най-много ме интересуват сроковете за изпълнение и кога е внесена в Общински съвет, за да знаем кого да плюем.
Защото ако е внесена преди два месеца е ясно, че са се сетили "след дъжд - качулка", ако ли не този общински съвет за какво е , нали за да защитава нашите интереси, а не да ни пречи.
Това може да бъде едно от исканията ни, защото ние тук може да си кроим какво ли не - да се откриват градини, да се ремонтират стари, да се субсидират частни ДГ, а пък "големите умове" вече да са го измислили и просто да си се мотаят.

Моля да ме извините за малко грубия тон, до сега се въздържах ама нещо и аз изпуших. Ако някой има идея как бихме могли да се сдобием с подобна информация ще е много добре и може да дадем и ние някакви положителни насоки. 

Общи условия

Активация на акаунт