Chipolino или Cangaroo-каква количка ще ми препоръчате?

• 63 678
  • 362
  •   1
Отговори
# 150
Да, тя каза, че се е зацапала след време и затова я е прала, нищо не спомена за предварително пране.

# 151
  • София
Аз имам още време за количка, но вие вече ме убедихте за Cangaroo Диана или Виктория, аз харесах и Круизер. Задължително искам да си взема кош за новородено . А знаете ли столчето за кола дали задължително трябва да е същата марка и модел или може и друго да стане, например с това : http://shop.danet.bg/product_info.php?cPath=40_42_124&products_id=2377

# 152
За Чиполино- Чиполино. За Кенгуру- столче на Мони.Доколкото знам трябва да се вземат и адаптери.

# 153
Ние още не сме си купили колчика, но клоня към Пуки на Чиполино или Виктория на Кенгуро, но първо ще отидем до някой магазин където ги има изложени и двата модела, за да си направя сравнение.

Една приятелка е с Пуки на Чиполино, ми... цяла година не е мръднала тази количка, нито скърца, нито се е разпадала, и по разбитите улици се държи идеално.

Но явно зависи много на какво попаднеш и как я експлоатираш, гледам някои мамчета са доволни, други не... Но за мен моделите Пуки, Виктория и Даяната (с малки разлики) са еднакви, от един клас. Даже по характеристики пише, че Пукито е с 4 позиции на гръбчето, докато на Кенгуро са 3. А и защо Пукито да няма пълно легнало положение  newsm78 недоумявам, при положение че съм виждала легнало бебе в този модел количка...

Инче, това че бебето е легнало не значи че има пълно легнало положение който и да е модел.Пълно легнало положение имат колички при които падат до 180градуса, другите до 160градуса не става за новородено или трябва да му правиш подложки защото бебето е мъничко и е добре да лежи на равно Wink

За ПУКИ четох че няма пълно легнало по сайтовете Peace

Последна редакция: ср, 09 юли 2008, 11:54 от Kpuccu

# 154
Kpuccu , пействам ти отговора на Чиполино, до които писах със запитване за пълното легнало:
 "За Ваша информация всички комбинирани колички имат няколко положения на гръбчето, включително и пълно легнало, като килограми най-леките са: Пуки, Рапидо, Кенди, Форца, Малика, Тамика, а останалите са от 11.5кг нагоре"

Не съмн мерила дали пада до 180 или 160 градуса, но и с невъоръжено око се вижда, че пада до пълно легнало положение. Но най-добре който си е харесал тази количка да си я огледа "на живо" и сам да си прецени.

# 155
  • София
Аз имам още време за количка, но вие вече ме убедихте за Cangaroo Диана или Виктория, аз харесах и Круизер. Задължително искам да си взема кош за новородено . А знаете ли столчето за кола дали задължително трябва да е същата марка и модел или може и друго да стане, например с това : http://shop.danet.bg/product_info.php?cPath=40_42_124&products_id=2377

На Cangaroo Даяна или Виктория стават както столчетата Мони, така и тези на Чиполино Пуки и Рапидо. Адаптори трябват, да. Но те са включени в цената на столчетата Чиполино.

Последна редакция: ср, 09 юли 2008, 12:58 от ВаняМ

# 156
Не съмн мерила дали пада до 180 или 160 градуса, но и с невъоръжено око се вижда, че пада до пълно легнало положение. Но най-добре който си е харесал тази количка да си я огледа "на живо" и сам да си прецени. [/color]

Не съм искала да те дразня, а така ми се стори.Съжалявам, знам че сега сме по -докачливи, но съм го направила с най-добри чувства.Не само за Чиполино, а по принцип хората да знаят каква е разликата Laughing Миличка аз никога не бих си купила Чиполино така че за мен нямаше нужда да си правиш труда, надявам се поне на другите да е полезно инфото ти Hug

Най-малко съм искала да те карам да мериш, всеки човек би трябвало да знае какво е 180градуса.Написала съм го защото това са думи на продавачките, че когато легналото положение е 160 или 166 градуса така ги водят различните модели/не пада напълно равно седалката/ не е много подходящо за новородено. Усепх в обиколката и избора и хубав ден  bouquet

# 157
Kpuccu, Определено няма да вадя шублера  Wink Няма проблем, мила изобщо съм далеч от изнервяне))) Постнах отговора, за да е максимално полезен на бъдещите мами, които са се спряли на такъв модел. Тъй като на мен ми харесва и си направих труда да проуча, да питам до фирмата и т.н., за това реших и да споделя тук. А вече мамите сами да решат кое ще е най-добре според техинте изисквания, критерии и финансови възможнсоти. То и аз си харесах количка за 1300, ама  Shocked милото каза, че ако спестявам от закуски може и да си я купим  hahaha

# 158
По темата - Пукито има напълно легнало положение, да се разбира че не е 160, а към 180.
Относно мамите които мислят да си купуват Чиполино, да Ви светна, че има някои модели, които в момента много са намалени
http://www.eshop.chipolino.com/?act=promotion
Пукито не е намалена.  Аз лично смятам че комбинираната количка може и да е от най-евтините, а пък на пролет или в началото на лятото да си купите някоя хубава качествена и двойно по-лека лятна. Peace Всеки си решава де. Heart Eyes

# 159
Момичета,
извинявайте ако ще ви затрудня, но не успях да разбера колко тежат количките Cangaroo Vision, Daisy, Victoria! Може ли някой който ги е ползвал да ми каже?
Предстои ми да купувам, спряла съм се на тази марка, но дочух, че са тежки!??

Скоро ми подариха кошница за кола от 0-13, Maxi Cosi, тя не е пълно легнало положение ! Но ми казаха, че това е най-естественото положение за бебето (както в корема на майката) и няма опасност от изкривяване? Моля да споделите мнение! Thinking

# 160

Скоро ми подариха кошница за кола от 0-13, Maxi Cosi, тя не е пълно легнало положение ! Но ми казаха, че това е най-естественото положение за бебето (както в корема на майката) и няма опасност от изкривяване? Моля да споделите мнение! Thinking
Ето виж тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=309481.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=286671.0

# 161
Благодаря за информацията !

Явно няма проблем за гръбчето.

# 162
Здравейте!
Исках да ви питам за Даяната, може ли да се изглади,нещо много намачкана ми се вижда и как да оформя сенника нещо е  много крив, някакви идеи newsm78
Днес си я купихме и освен тези неща всичко друго е ок.
А и още нещо... Когато е в положение да гледа напред бебето и отпред нали има едно пласмасово  #Crazy()ама че го обясних), та това нещо маха ли се когато се сменя положението на сенника и бебето гледа към майката? Crazy

# 163
  • София
Заципех за пластмасовото.  Mr. Green Маха се. То се ползва, когато детето седи в количката и е седнало с гръб към теб. Когато е в легнало положение не ти трябва.
Приятелят ми казва, че е оправил намачкания сенник с разпъване. Аз лично изпрах цялата тапицерия без сенника. Малко трудно зацепихме как да свалим всичко, но се оправихме. На нашата пък имаше 3 смазочни петна някакви.

# 164
Аз купих на бебока Чиполино Джема, тъй като количката на кенгуру, която бях харесала не влезе в багажника на колата. Останах приятно очарована колко е лека и маневрена...

Общи условия

Активация на акаунт