Chipolino или Cangaroo-каква количка ще ми препоръчате?

• 63 729
  • 362
  •   1
Отговори
# 210
Успях да се преборя с количката и сега е в положение пълно легнало за зимно бебе - доволна съм.  Grinning Само на едно място има пробойна, но не е фатално.

Какво е в случая пробойната?  Не трябва да имаш дупки от никъде освен отпред и то като сложиш чувалчето.

Предполагам, че сенника отзад не е с копче и се ветрее.

# 211
Аа да, имаме я /количката/ от седмица, но чак сега ми остава време да я разгледам подробно. Вече няма и пробойни / едни малки отворчета оставаха в задната част/ след като се постарах още повече.

Angel_Dust добре ще си я опаковам момата, но и още няма да излизаме в този студ.  Wink
Мерси polin_a. Не има си копчета, добре се затваря от всякъде Grinning
Persia напълно си права. Няма дупки отникъде.  Hug

Знам, че не е по темата, но все пак ми се иска да споделя /за мамите, на които им предстои/ , че количката има и нова цена от нова година - вече е 316 лв., а столчето за кола е 137 лв.

# 212
здравейте,искам да попитам тези които са ползвали или все още ползват cangaroo cruiser как са нагласяли бебето в началото при положение че няма кош за новородено?с портбебе или космонавт ли?достатъчно закътано ли е?

# 213
Здравейте! В момента съм в раздвоение  между Чиполино Пуки - стария модел 2008 и Кенгуру Даяна. Можете ли да ми кажете плюсовете и минусите и на единия и на другия модел? На мен като че ли Кенгуру Даяна  ми се виждат по стабилни и здрави, но тапицерията им е ужасна и в това отношение си мисля, че Пуки-то няма да спарва толкова бебето. Като цени едната е 259, а другата 245-255лв. така, че няма разлика май  newsm78 . Новото Пуки 2009 ми се вижда едно паянтово и дръжките никак не са стабилни.

# 214
  • Плевен
ох,мила...взех си Даяната и на 6-ият месец я смених,защото е безумно тясна.Пукито е аналогична.
Не се заблуждавай,че ще изкараш с една количка- неминуемо ще купиш и лятна.

# 215
  • София
че те летните не са по-широки Simple Smile
всъщност може да се изкара и с една....но не с такава Simple Smile

# 216
  • София
Както съм казвала и по-напред в темата, аз съм с Даяна-та. Имах и зимен кош (много е удачен Peace), който продадох в Продавалника.
Количката си ползвах до сега (детето ми е на 1год. и 3 месеца), но малчо вече не иска да се вози. Като цяло съм много доволна от нея и бих я препоръчала на всеки на драго сърце. Само правя уговорката, че за новородено не съм я ползвала като комбинирана, така че за тази й функция нямам мнение.
Нямам никакви оплаквания от тапицерията, напротив - даже е много хигиенична.

Миналата седмица изпрах цялата количка и сега е като съвсем нова, чак ми е жал да я "зазимя".

На 6-ия месец да е тясна  Rolling Eyes Вижда ми се странно изказване ...още повече придружено с коментара за лятната количка newsm78

Относно размерите - и Пуки-то, и Даяната, и Пег прего са 1:1.

# 217
Аз не се заблуждавам, че ще изкарам с една количка - въпроса е сега да си взема на първо време да имам понеже не ми се дават космически суми за количка, пък като се счупи здраве да е - ще си купим нова и пак няма да излезе толкова, колкото разните модели там на Пег Перего.
ВаняМ а Даяна-та как се справя в зимни условия Grinning?
Аз си търсих зимен кош в продавалник-а, обаче за съжаление няма вече.

# 218
  • София
През преспи не съм газила Laughing на твърд сняг няма проблем, единствено гадно е в кишата. Но това важи за всички колички с двойни колелета.

Да ти кажа, на пясък съм я пробвала (на плажа) - с бутане не става, защото затъва, но с дърпане (невъртящите се колела към теб) движи без проблем  Peace

# 219
  • София
Разните там модели на пег перего...имат причина да са по толкова....Wink
И бих предпочела пег перего втора ръка малко ползвана, от колкото ново чиполино, ако нямам пари за нова....
и понеже смених 4 колички с това дете...за общо около 500+ лв...по-добре да си бях взела едно пег перего(макларън, бъгстър, инглезина и т.н. от този клас) и да ми е мирна главата 3 години...

това като съвет....да го обмислите струва ли си наистина.....

# 220
  • София
Всеки си има виждане по въпроса. Аз втора ръка не бих взела каквото и да е на дъщеря ми.
 Това с количките си е късмет.  Никой не ти дава гаранция, че "късмета" няма да споходи точно тебе. От  2 Пукита, 1 Даяна, 1 Виктория - само едното Пуки се разпадна / ама то зор видя/.  Останалите колички се карат и до днес а децата  са почти на 2 години. Изкарвани и зиме и лети и в преспи и виелици и в студ. Ако не мислите да купувате кола на дребните а количка не виждам причина да е Даяната.
Джулианата  не се настройвай, че няма да изкараш и аз бях с тази идея една пък после още една така и не взех друга количка /Пуки идентична с Даяната/. Зимния кош за мен е излишен но това си е мое мнение. Peace

# 221
Е добре де,защо във всяка тема,която чета за Чиполино или нещо различно от Пег Перего,виждам едни и същи хора с едни и същи съвети-"Купи си 2,3,10 употреба,само не и Чиполино!"
Защо????
Имам адски много познати,които имат Чиполино и са страшно доволни!
Като за мен е най-голямата простотия да дам 1000 лева за количка!
Или да си купя 2 употреба newsm78
И аз искам за детето ми нещо ново,а не нещо,което е използвано.Само защото било "марково".Не робувам на марки и не мисля,че винаги скъпите неща са най-изгодни.
А по темата-специално за Пукито ми казаха в магазина понеже и аз се бях спряла на нея,че не е удобна защото е много тясна и била паянтава.Отделно с двете дръжки също било недостатък.Имам Чиполино Перфекта и скоро ще кажа дали е удобна,но продавачката каза,че е модела,от който нямат никакви оплаквания.

# 222
  • София
Днес съм на всяко гърне мерудия, но да си кажа пък...

За мен 2-те дръжки бяха задължителни - те гарантират сгъването на количката в тип "чадър" (заема много по-малко място, нещо което за мен беше от особено значение), при цялата дръжка сгъването е на "сандвич"
Въпрос на навик е - без проблем съм си управлявала количката и с една ръка  Peace

1000 лв за количка и аз не бих дала - не защото не мога да си позволя, а ми се струва безсмислено. Не робувам на марки. Не бих си купила 2-ра употреба само и само заради марката  Peace
До преди да започна и аз да си продавам нещата (кошът за новородено и кошница за кола) и през акъла не ми е минавало аз да купя нещо 2-ра ръка. Но сега като знам вече аз с колко обич си ползвам и пазя нещата и също с толкова обич ги продавам (защото предпочитам да се ползват вместо да се съсипват някъде седейки), и аз бих купила 2-ра употреба.

# 223
ох,мила...взех си Даяната и на 6-ият месец я смених,защото е безумно тясна.Пукито е аналогична.
Не се заблуждавай,че ще изкараш с една количка- неминуемо ще купиш и лятна.

аз изкарах с една - комбинирана  Peace

# 224
Добре де аз друго не мога да разбера - темата е за колички Cangaroo и Chipolino и въпросите са за потребители на този клас колички. Във всяка една тема в този подфорум мненията много се размиват, защото не пишат хора наистина ползвали тези колички, а пишат хора, които имат други и те разубеждават да не си купуваш такива "евтини боклуци". Аз из квартала виждам много "Пуки"-та, както и много колички от по-скъп клас. Но аз изрично попитах за този ценови клас, което значи, че съм се спряла на такъв вариант. На мен не ми пречат двете дръжки на количката - и при мен има такава необходимост количката да се сгъва като чадър, което няма какда стане, ако дръжката е цяла. Единствено се чудя коя от двете марки е по-здрава. Пукито е с около 1.5кг. по-лека от Даяна май.

Общи условия

Активация на акаунт