Chipolino или Cangaroo-каква количка ще ми препоръчате?

• 63 726
  • 362
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Джулианата, според мен и двете са еднакво леки  Peace

И аз много се дразня като постоянно чета презрителни мнения за "евтините боклуци"  Rolling Eyes Смело мога да кажа, че бебчето ми се чувстваше много добре в количката си  Peace Останалото е суета  Crazy

Между другото "кошницата" отдолу на Даяната е много (ама наистина много) здрава. Товарила съм я с по 10 кг плодове ии зеленчуци от пазара. Не съм се заглеждала на Пуки-то каква е  newsm78

# 226
Аз изкарах с Кенгарото, и още е здрава и живот и здраве съм я оставила за следващо детенце, абсолютно съм съгласна за суетата. Важното е на дететнце да му е удобно, а не какво ще кажат останалите майки със скъпите колички  Peace

# 227
  • София
Аз изкарах с Кенгарото, и още е здрава и живот и здраве съм я оставила за следващо детенце, абсолютно съм съгласна за суетата. Важното е на дететнце да му е удобно, а не какво ще кажат останалите майки със скъпите колички  Peace

Абсолютно  Peace
Ако планирах още едно бебе и аз щях да си я запазя, но 3 деца ми стигат  Mr. Green и ще я пусна в Продавалника с чиста съвест, защото наистина може да се ползва спокойно за друго детенце  Peace

# 228
  • София
ирина_85 - ми добре...купи си нова...среден клас, за да не е 1000-2000 лв количка....
защо - защото най-често евтиното излиза скъпо....
разликата - изработката, материалите, функционалността, удобството, килограмите ако щеш....хубавите колички имат хубави амортисьори...нещо което при чиполино направо липсва....и т.н....

всъщност има и колички кото се сгъват на чадър и с цяла дръжка....

както и да е....просто съвет беше...от потребител именно на въпросните марки, който за в бъдеще ще направи така, че ко може да избегне повторното ползване на тези колички....дано имате късмет и да оцелите здравата бройка.....

И не не е суета...все ми е тая кой какво бута.....детето ми също не се е оплаквало....само че аз се оплаквах...от килограми....от липса на амортисьори....от падащи колела...и т.н....

# 229
  • София

Пукито и Даяната  се сгъват точно като чадър, едни от най-леките комбинирани колички са, колелата им се вадят................ а за килограмите не виждам какъв е проблема  малката сега е към 13-14 кг. количката е към 10,5 кг играчки, колички за бебета, бебета топки кофички, т.т. пълен кош -  дигам количката на задни гуми и нямам никакъв проблем с придвижването/ 160 на 48кг/.
Angel_Dust  - всъщност ти ползвала ли си Даяната или Пукито или е мнение от "пейката"?

Единствено се чудя коя от двете марки е по-здрава. Пукито е с около 1.5кг. по-лека от Даяна май.
Сега видях новият модел на Пукито от него и Даяната бих взела Даяната. Даяната е със запазената конструкция от преди 2 години докато на Пукито са коригирали разни неща- направо изглежда чуплива/ може и от снимката да е/. Виж ги на живо може и да не съм права - гледай  дебелината на тръбите  и захващането горе при дръжките.

# 230
  • София
не, но съм имала 2 колички на чиполино....което ми стига да имам поглед върху самата марка.....
разбира се ако толкова се дразните от мненията ми...може просто да ги прескачате....

# 231
  • София
 Не не се дразня. Любопитно ми е на база на какво си даваш мнението. Кои са били тези колички на Чиполино?

# 232
Дами, аз бих се доверила на мненията на Angel_Dust Peace.

# 233
  • София
лола и виола...
лола беше много хубава...но тежка и обемна...и без амортисьори...ползвах 6 месеца...после се преместихме и трябваше да я дигам...мисия невъзможна...
виола - лятна, лека, маневрена....но след 6 месеца употреба почнаха да й падат сред път гулмите....като стана на година и един нит от зад от рамката...и отиде в боклука.....и се наложи да купувам нова лятна....

polin_a - всеки си има право на мнение и лични предпочитания....аз не съм експерт...просто ми е приятна темата с количките....не съм сменила като други по 15 само 4 Simple Smile по неволя....но пък ми е интересно.... Hug

# 234
Eйнджъл, аз защо съм останала с впечатлението, че ти беше доволна от твоите колички, особено предвид цената? Може да се бъркам, но имам такива спомени.
Аз искам да кажа на момичетата, на които им предстои такава покупка, ако имате възможност, купете си хубава количка, наистина. Приятелски го казвам, не ме нападайте сега.  Grinning Количката е инвестиция не само за детето, но и за майката. Гледайте, пробвайте, сравнявайте и изберете най-подходящото, с оглед на нуждите си. Разбира се, че не винаги евтините колички са лошо качество, а скъпите добро. Има достатъчно примери, които опровергват това правило. И Чиполино и Кенгуру имат добри модели. Но! Ако можете да си позволите нещо по-добро, не се отказвайте с идеята ''че какво толкова, една количка''. Не е така, возията е различна, при по-хубавите колички рамата поема вибрациите, по-качествена е и дамаската, по-компактни са, по-здрави. Подвижни сенници, обръщащ се кош, движеща се поставка за крака, всичко това е от значение, не се заблуждавайте. И разбира се, външния вид, защото суета или не, за мен и това има значение.
Аз също не пожелах да взема втора употреба, при  все, че ми предлагаха Джейн Слалом в много добро състояние за 500 лв. За същите пари си взех Кенгуру Ексес, която отговаряше на всичките ми изисквания. За мен категорично това е най-добрата триколка от този клас, но ако имам трето детенце, ще си взема съвсем друг тип количка, от по-високия клас.  Simple Smile
За Пукито искам да кажа, че две мои познати се оплакват и от возията и от колелата. За Даяната чувам горе долу, добри отзиви, макар че, аз като съм я бутала пробно, нещо не ме радва. Но май е по-добрия избор от двете.

# 235
  • Бургас
Нашата е Кенгаро - Виктория, но вече сме големи и затова не я ползваме вече. Здрава си е, само е поизбелял цветът от слънцето. Единственият и недостатък е, че не може да се побере в багажника на колата и не влиза във всички малки асансьори. Но какво да се прави, взехме я с голееми задни гуми без да мислим за такива подробности.  Thinking

# 236
...взех Кенгуру Ексес, която отговаряше на всичките ми изисквания. За мен категорично това е най-добрата триколка от този клас...

И понеже аз съм със същата, имам следната забележка - лично на мен /50 кг съм/ ми е тежка. Малко трудно и сменям позициите на коша с бебето вътре също. Ако ще я бута по-едра жена, мисля, че няма проблем. Иначе и аз си я харесвам много.

# 237
И на мен ми е тажка, аз съм 43 кг.  Laughing И други забележки имам, но пак смятам, че няма по-добра триколка за тези пари.

# 238
  • София
Клото - доволна бях, както казах и двете ми бяха много удобни за  бутане.....но никога не съм им отричала минусите...и в крайна сметка именно заради тях се е наложило и да ги сменям...иначе с радост бих си купила 1 количка с която да изкарам от край до край...хич не ми се нравеше това менкане през известен период...моделите бяха хубави...т.е. хубави копия.... но все пак....с недомислици....или не добро изпълнение...
от сегашната си гледна точка...за тези пари...бих си купила 1 количка ...вместо 4...и общо взето съм наясно в момента точно какво искам...и ако имам второ дете...просто чиполино, кенгуру и т.н. не могат да ми го предложат.....поне в сегашните ми условия на живот.

# 239
  • София
Момичета ЧИПОЛИНО - ПУКИ и КАНГАРУ - ДАЯНА са абсолютно еднакви колички. Разликата им е в тапицерията, цветът на коша долу и пластмасовия щифт, с който се захваща сенника за рамата. Аз имам ДАЯНА и всеки ден сме с една друга мама, която бута ПУКИ. На ДАЯНАТА щифтът за прикрепяне на сенника към рамата е по-заоблен, а на ПУКИ е отрязан - прилича малко повече на триъгълник отстрани като се гледа. Всичко им е еднакво. Една мама преди време, май, в тая тема беше писала едно изказване на мъжа й: "Правят ги в 1 завод в Китай само сменят тапицериите и надписите и вие си мислите, че са различни." Специално тези модели нямат никаква разлика. Аз си взех ДАЯНА, че, уж, КАНГАРУ били по-добри от ЧИПОЛИНО. НА ДАЯНА можете да сложите столчето за кола, което е към ЧИПОЛИНО ПУКИ. Ако искате да сте фешън, можете да си бутате количката с него.  Wink
Доволна съм от ДАЯНА. Малко е тясна - затова, ако бебето е едричко, бързо ще му отеснее. На нас ни е супер.

Последна редакция: ср, 01 юли 2009, 11:15 от Kia

Общи условия

Активация на акаунт