Майчинството - счетоводно - 8

• 46 234
  • 1 019
  •   1
Отговори
# 885
  • Пловдив
sis7,
Моля те не се покривай  Mr. Green само да те питам още нещо, че сега си ми паднала  Wink Heart Eyes

Кажи сега, ако започна да се самоосигурявам още тези дни на независимо каква сума, има ли друго изискване за да получавам майчинските? Само това ли е условието?! ...Да не се прецакам нещо  Thinking

Ще те черпя, да знаеш  Drunk

edit: Малко офф... Сега видях какво пише под аватара ти  Joy  hahaha самата истина си е това  Joy
Ами като ти гледам линийката май в началото на ноември трябва да ти е термина,можеш да изчислиш кога ще излезеш в болничен 45 дена преди него,може би около края на септември,в такъв случай базата за болничните ти ще е март-август,тоест трябва ти осигуровки в какъвто размер решиш но задължително да покриват риск за бременност,раждане и временна нетрудоспособност и то побързай за да включиш и март ........сигурно си внасяш осигуровките в началото на април
И още нещо,аз не съм счетоводител ,простосе занимавах с тия болнични в службата си доста четох затова,но моля мамите счетоводителки да ме извинят,ако им иземвам функциите и още повече да ме поправят ако греша.Макар че аз ако не съм сигурна за нещо не отговарям Simple Smile

# 886
Ako sam na vtori dogovor- grajdanski, moga li po tozi na4in da vzema po- visoko obez6tetenie prez pervite 9 meseca?

# 887
Kajete mami ima li niakakvo re6enie na moeto pitane ili triabva da se vodia na vtori trudov dogovor?

# 888
Здравейте предстои ми след изтичане на 315 те дена да се върна на работа, което е на 29.05.2008.Въпроса ми е мога ли да си прехвърля майчинството на майка ми, която е пенсионер и същевременно от май месец ще започне работа на трудов договор. Ако отговора Ви е да какво трябва да попълним и къде да го представим. Благодаря ви предварително защото вече се обърках отвсякъде вие сте ми спасението.

# 889
  • София
Здравейте предстои ми след изтичане на 315 те дена да се върна на работа, което е на 29.05.2008.Въпроса ми е мога ли да си прехвърля майчинството на майка ми, която е пенсионер и същевременно от май месец ще започне работа на трудов договор. Ако отговора Ви е да какво трябва да попълним и къде да го представим. Благодаря ви предварително защото вече се обърках отвсякъде вие сте ми спасението.
Мисля, че може отпускът за отглеждане на малко дете да се прехвърли на бабата, ако работи по трудов договор и е пенсионерка.
Тук съм качила описана процедура за прехвърляне на майчинство
Процедура за прехвърляне на майчинство
email: aniita76@gmail.com
парола: aniita761215
Има и документите които трябва да се попълнят - Заявление по чл.164 ал.3 от бащата/бабата/дядото Декларация заползване на отпуск по чл.164 от бащата/бабата/дядото и Справка от предприятието

# 890
Здравейте! Търсих отговор на моя въпрос, но не намерих, така че ще съм ви благодарна ако ми помогнете!
Искам да попитам базата върху която се изчисляват болничния за бременност и раждане е върху 6 месеца назад преди 45 дневния болничен, но ако преди това съм била в непрекъснат болничен поради общо заболяване, а преди него 20 дни платен отпуск ,дали ще се вземат за база тези месеци преди отпуска...

# 891
Ako sam na vtori dogovor- grajdanski, moga li po tozi na4in da vzema po- visoko obez6tetenie prez pervite 9 meseca?

Виж горе има бутонче за кирилица!

Гражданският договор не влиза в базата за изчисляване на болнични. Трябва да си на трудов договор.

# 892
Здравейте! Търсих отговор на моя въпрос, но не намерих, така че ще съм ви благодарна ако ми помогнете!
Искам да попитам базата върху която се изчисляват болничния за бременност и раждане е върху 6 месеца назад преди 45 дневния болничен, но ако преди това съм била в непрекъснат болничен поради общо заболяване, а преди него 20 дни платен отпуск ,дали ще се вземат за база тези месеци преди отпуска...

Виж на първата страница на темата #8.

# 893
Кажи сега, ако започна да се самоосигурявам още тези дни на независимо каква сума, има ли друго изискване за да получавам майчинските? Само това ли е условието?! ...Да не се прецакам нещо  Thinking

Да не си правиш сметките без кръчмар?
Нали си се самоосигурявала на ниския процент - значи забрави самоосигуряването!

А ако е друго - т.е. ще те назначат някъде фиктивно на работа, то тогава ти ще плащаш осигуровките - и за себе си, и за познатите ти, плюс Данък доход. Това е друго, не самоосигуряване.

# 894

Да не си правиш сметките без кръчмар?
Нали си се самоосигурявала на ниския процент - значи забрави самоосигуряването!

А ако е друго - т.е. ще те назначат някъде фиктивно на работа, то тогава ти ще плащаш осигуровките - и за себе си, и за познатите ти, плюс Данък доход. Това е друго, не самоосигуряване.

Имам предвид да се самоназнача и да се осигурявам примерно на 2000лв. Разбрах, че ще продължа да плащам и тези 72лв., които сега плащам...
Става така, нали?  #Crazy

# 895
Здравейте, сега съм по майчинство, което изтича септември месец. В момента имам възможност да започна работа на ново място. Какво следва оттук нататък? Кога трябва да уведомя настоящият си работодател, че напускам? Какво ще стане с натрупаните отпуски през тези две години, в случай че обявя че напускам? Трябва ли да спазя едномесечното предизвестие за напускане на работата? Новият работодател ще ми дава ли половината от майчинството през оставащите месеци, докато детето ми навърши 2 годинки?
Благодаря ви предварително.

# 896
  • Пловдив
Здравейте, сега съм по майчинство, което изтича септември месец. В момента имам възможност да започна работа на ново място. Какво следва оттук нататък? Кога трябва да уведомя настоящият си работодател, че напускам? Какво ще стане с натрупаните отпуски през тези две години, в случай че обявя че напускам? Трябва ли да спазя едномесечното предизвестие за напускане на работата? Новият работодател ще ми дава ли половината от майчинството през оставащите месеци, докато детето ми навърши 2 годинки?
Благодаря ви предварително.

Натрупаните отпуски ще ти бъдат платени на база на месеца,в който имаш поне 10 отработени дни.
 Новият работодател ще ти плаща 50 % от майчинството /110 лв/ до 2 години на детето /подава се декларация/
 По принцип трябва да се спази срока посочен в договора при напускане.Трябва да говориш с работодателя.

# 897
     Ако позволите, един въпрос може би в страни от темата Embarassed!
  Със закон ли е формулирано актуализирането на заплатата при завръщане на работа след отпуск за бременност и раждане?  Трябва ли да очаквам, че те сами ще се сетят за това Laughing
  Огромни благодарности за компетентните мацки, които евентуално ще ми отговорят Wink

# 898
  • София
     Ако позволите, един въпрос може би в страни от темата Embarassed!
  Със закон ли е формулирано актуализирането на заплатата при завръщане на работа след отпуск за бременност и раждане?  Трябва ли да очаквам, че те сами ще се сетят за това Laughing
  Огромни благодарности за компетентните мацки, които евентуално ще ми отговорят Wink

Никой не може да накара работодателя да ти увеличи заплата - въпрос на желание от негова страна  Mr. Green

# 899
Здравейте! след изтичане на 9-те месеца след раждането рекратих майчинството си и се върнах на работа. В службата ми дадоха да попълня някаква декларация че пректатявам отпуска си по чл.164 но ми казаха че нямало да получавам половината от майчинството до навършване на 2-годишна възраст на детето - понеже според тях "нямало такова нещо". Каква декларация/с какъв текст трябва да подам че да ми ги дават/. И още нещо предстои детето да тръгне на ясла от 01.май тогава ще имам ли право на тези 50 % или не? Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт